לא לעיתים תכופות מזדמן לנו לדווח על מקומות חדשים ומעניינים בכפר סבא, אבל הפעם אנחנו שמחים לספר לכם על אחד כזה, ועוד על אחד מסקרן במיוחד. השף שלומי בן שימול (שעבד במסעדות כמו קבלייר, פרונטו וסושיאל קלאב) ובת זוגו השחקנית והעיתונאית מיכל טראוריג (לנצח יעלי ממשחק החיים בשבילנו) החליטו לפתוח מסעדה חדשה באזור התעשייה בעיר.

טראוריג מספרת שבן זוגה הוא מי שמשך אותה להסבה המקצועית, ובעקבותיו היא החליטה להיכנס לתחום המסעדנות. יחד הם פתחו את המקום, שנקרא לילות ביירות (על שמו של הקינוח הלבנטיני המוכר), אותו מנהלת טראוריג כשבן שימול אמון על הגריל ועל הסירים.

לילות ביירות מסעדה  (צילום: נמרוד כהן,  יח
חגיגה בכפר סבא |צילום: נמרוד כהן, יח"צ
לילות ביירות מסעדה שישליק  (צילום: נמרוד כהן,  יח
לילות ביירות מסעדה שישליק |צילום: נמרוד כהן, יח"צ

בשעות הצהריים מתפקד המקום כמסעדות פועלים קלילה שאפשר להגיע אליה לארוחה שכולה על טהרת גריל הפחמים (דיל הצהריים פועל כך: מזמינים מנה עיקרית ולצדה מגיעים לשולחן שני פתיחים לבחירה ופיתות).

בין הפתיחים כאן תמצאו סלט סלק, ירקות בגריל, סלט כרוב, סלט טאבולה, חומוס גרגירים, טאבולה עם בורגול ורימונים וחמוצים ביתיים. בגזרת העיקריות יש כאן שיפודים כמו מולארד, פרגית, אנטריקוט, שיפוד כבש, שיפוד סינטה, שיפוד חלוויאת, וכן נקניקיות מרגז, קבב עיראקי, חזה עוף ועופות רוטיסרי, כשבן שימול מכין כאן בעבודת יד גם נקניקיות טחול מיוחדות.

 

לילות ביירות בסבוסה  (צילום: נמרוד כהן,  יח
לקינוח בסבוסה |צילום: נמרוד כהן, יח"צ
לילות ביירות מיכל טראוריג  (צילום: נמרוד כהן,  יח
טראוריג ובן שימול. מסעדנים |צילום: נמרוד כהן, יח"צ

לצד המנות מגישים פה גם צ'יפס או אורז ירוק, ולקינוח הייתם חושבים שיגישו לילות בירות אבל בתפריט מופיעים דווקא מלבי ובסבוסה.

כרגע פועל המקום בשעות הצהריים בלבד, עד 17:00, כשבקרוב הוא ייפתח גם בשעות הערב ויציע מנות טאפאס קטנות כמו קובנייה, סלט פריקי ורימונים, עלי גפן וסיגר דגים, לצד אלכוהול.

לילות ביירות. התעש 24, כפר סבא. טלפון: 09-8356655