נשיקות השוקולד של הרשי'ז הן אחד ממותגי השוקולד האהובים ביותר בארצות הברית, וגם בישראל הן סופר פופולריות בקרב אנשים מסוימים. אבל עבור חלק גדול מהישראלים מדובר בעוד שוקולד על המדף ולאו דווקא בשוקולד הראשון שיעדיפו לרכוש. אותם האנשים לא ממש מצליחים לשים את האצבע על הסיבה המדויקת או הטעם שפחות נעים להם, אבל יש כאלה שדווקא יודעים לנסח בדיוק מה הבעיה.
קצת לא נעים, אבל לא מעט אנשים טוענים שלשוקולד החלב האמריקאי של הרשי'ז יש איזשהו טעם "מיושן" ומעט חומצי. אז מסתבר שמאחורי התחושה הזאת עומד הסבר יחסית הגיוני ומנומק.
לא מעט חברות שוקולד משתמשות בחומר שנקרא חומצה בוטירית כדי לייצב את המרקם של השוקולד כחלק מתהליך שנקרא ליפוליסיס, שמפרק את חומצות השומן בשוקולד. בשוקולדים אמריקאיים יש כמויות יחסית גדולות של החומצה הזאת, ולכן לרוב תושבי העולם, וישראלים מסוימים ביניהם, לא תמיד קל לעכל את הטעם הזה. בשוקולד של הרשי'ז, טוענים, עלולה להכיל כמות לא קטנה של החומצה הזו. לישראל אגב, הרשי'ז מגיע באותה תפוצה כמו לאירופה, אז אפשר להירגע, מדובר כאן אך ורק על שוקולד אמריקאי שנמכר באמריקה.
אז בפעם הבאה שמישהו מהמשרד מביא איתו שוקולד (לא לבן) של הרשי'ז כשהוא חוזר מחו"ל ואתם מעקמים את הפרצוף, תדעו להסביר לכולם בדיוק למה אתם מעדיפים כל שוקולד אחר, או פשוט מאוד מעדיפים לרכוש את ההרשי'ז שלכם פה בישראל.