התאילנדית בסמטת סיני (צילום: בועז לביא,  יחסי ציבור )
צעיר וקליל. התאילנדית בסמטת סיני|צילום: בועז לביא, יחסי ציבור

הישראלים מתים על אוכל תאילנדי, את זה כבר הוכיחו לנו שפע מסעדות תאילנדיות מצליחות כמו בית תאילנדי, טייגר לילי ונאם. אבל את השילוב בין אוכל תאילנדי איכותי לעולם האלכוהול וחיי הלילה טרם הצליחו ליצור כאן באופן מיטבי. עכשיו עושה רושם שזה הולך להשתנות עם פתיחת התאילנדית החדשה של האחים המסעדנים ניב וצבי גרוס, שנקראת בשם הפשטני: התאילנדית בסמטת סיני. 

הפייסבוק שלנו לא בתאילנד. אבל עדיין כיף שם

האחים גרוס גדלו אל תוך האוכל התאילנדי. אביהם של השניים, צחי גרוס, הקים והפעיל את מסעדות הבית והפגודה האסייתיות בצפון הארץ. כעת החליטו השניים להמשיך את המורשת האסייתית עם מסעדה תאילנדית משלהם. את המסעדה הם מפעילים יחד עם שותפה שלישית בשם נלה פוטק. 

"את מסעדת הבית אבא שלי פתח בשנת 77'", אומר ניב גרוס, "והיא הייתה מהאסייתיות הראשונות בארץ. את הפגודה הוא פתח לאחר מכן בשנת 89'. אני גדלתי עם תאילנדים ואת האוכל התאילנדי האמיתי אכלתי איתם. זה גם האוכל שאנחנו מנסים להגיש פה עכשיו". האחים חקרו את נושא האוכל התאילנדי תקופה ארוכה וצבי הוא זה שמוביל את מטבח המסעדה. 

עוד באוכל טוב:

המקום עוצב על ידי האדריכל דן טרוים, והוא בעל חלק פנימי רחב ידיים וצבעוני שבמרכזו ניצבת עמדת מתכת, בדומה לעמדות האוכל המוכרות מרחובות תאילנד, עליה מכינים את המנות הראשונות לעיני הסועדים. כך אפשר לצפות בהכנת סלט הסום טאם (סלט פפאיה ירוקה תאילנדי שמחירו כאן 29 שקלים) וסלטים נוספים כמו סלט פרגיות וצ'ילי או סלט קלמרי חלוט עם אטריות שעועית (38-36 שקלים). "דן הצליח לזקק את הרעיון העיצובי שלנו למקום שרצינו", מציין גרוס. מלבד החלק הפנימי יש במסעדה החדשה, שבה מעל 100 מקומות ישיבה, גם בר מרכזי ואזור ישיבה חיצוני, גדול והומה, שמהווה תוספת לרחבה האטרקטיבית של בית הכנסת הגדול, לצד מקומות נוספים שפועלים בה כמו סנטה קתרינה, פורט סעיד ושישקו.

התאילנדית בסמטת סיני תל אביב (צילום: בועז לביא,  יחסי ציבור )
עם הרבה קוקטיילים ובירות תאילנדיות|צילום: בועז לביא, יחסי ציבור



מזה כשבוע פועלת התאילנדית בסמטת סיני במתכונת הרצה. המטרה של האחים היא שהמקום יהווה אלטרנטיבה קלילה למסעדות התאילנדיות הרבות בתל אביב ויציע אופציה של אוכל טוב לבליינים הרבים שפוקדים את האזור של בית הכנסת הגדול מדי ערב. הם עושים זאת עם בירה תאילנדית וקוקטיילים שמותאמים לאוכל תאילנדי, מנות רבות בתמחור מתון יחסית, מוסיקה ואווירה צעירה.

"מה שאנחנו אוהבים בתאילנד זה שלפעמים גם בשתיים-עשרה בלילה אפשר לראות קבוצות של אנשים יושבים במסעדות מקומיות עם בקבוק וויסקי על השולחן ואוכלים ביחד ארוחה שנקראת גב קלם (gab klem) - המון מנות תאילנדיות קטנות עד בינוניות, כמו המאזטים שיש לנו כאן בים התיכון", מסביר גרוס. "הרגשנו שארוחות כאלה יתאימו מאוד למתחם הזה של בית הכנסת הגדול". 

התאילנדית בסמטת סיני סום טאם (צילום: יאסו טסל,  יחסי ציבור )
למדו מהתאילנדים לאכול. התאילנדית בסמטת סיני|צילום: יאסו טסל, יחסי ציבור

התפריט בתאילנדית בסמטת סיני מצומצם כרגע, וכולל כ-20 מנות הרצה בלבד. בין מנות המפתח כאן תמצאו עוף מיוחד שמושרה במרינדה כל הלילה ונצלה בגריל לפי הזמנה (כחצי שעת הכנה), נחתך בגרזן ומוגש עם מטבל תאילנדי לשולחן (72 שקלים לחצי עוף) או מנת קארי קאו סוי שמגיעה מאזור צ'אנג מאי, עם קארי צהוב, כורכום, בצל, שום, ג'ינג'ר, עוף ואטריות אורז (52 שקלים). מנות הדגים במקום משתנות מדי יום בהתאם לדגה הטרייה שמגיעה באותו הבוקר כדוגמת מליטות מטוגנות או בייבי פלמידה לבנה. בין המנות הנוספות בתפריט ניתן למצוא פאד גאי הימאפאן – פרגית עם קשיו (43 שקלים), מרק חמוץ חריף עם שרימפס (54 שקלים), דג בטיגון עמוק עם מנגו, כוסברה, צ'ילי, רוטב דגים, סוכר דקלים ותמרינדי (94 שקלים) ושיפודי שרימפס וקלמרי במרינדת שורש כוסברה, פלפל לבן ועלים ירוקים (44 שקלים).

התאילנדית בסמטת סיני. הר סיני 1, רחבת בית הכנסת הגדול, תל אביב. טלפון: אין עדיין. ראשון-שבת 18:00- אחרון הלקוחות. לא כשר

>> לכל חדשות האוכל