עדכון: מאז פרסום הכתבה, הילה ניסימוב (שורטי) והשותפים ב"מאנה" הפרידו כוחות בעקבות חילוקי דעות מקצועיים, ובימים אלה המקום נערך לפתיחה מחודשת, שמתוכננת לשבועות הקרובים.
יש מי שמכיר את השם שורטי מעולמות המוזיקה, ויש מי שהשם הזה כבר קשור אצלו לגמרי לעולם האוכל. כך או כך, נראה שהילה ניסימוב, היא שורטי, ממשיכה לשחק על שני העולמות הללו במקביל. בימים אלה, אחרי אי אלו פרויקטים קולינריים שחלקם צלחו יותר וחלקם פחות, היא פותחת מקום חדש משלה - מאנה שמו - המתבסס בעיקר על אוכל ערבי.
מאנה נפתחה לפעילות ברחוב אבן גבירול בתל אביב, ושורטי מציעה בה תפריט עם השפעות מהמטבח המסורתי שהכירה מאמא שלה, כולל מאפיינים מסוריה, לבנון, מצרים, עיראק ומרוקו, בשילוב עם טכניקות בישול מגוונות ומודרניות. האופי הצבעוני של שורטי בא לידי ביטוי בתפריט, שכולל וריאציות מקוריות על מנות מוכרות, וגם שילובים מיוחדים משלה.
התפריט במאנה ישתנה כל הזמן בהתאם לחומרי הגלם הזמינים באותה עת. עכשיו מוגשים כאן, למשל, בייגלה קדוש ועלי זעתר עם שמנת של פעם, סחוג עלי גפן ועגבנייה שרופה (34 שקלים); כנאפה עגבניות מגי עם בצל סגול, צנון שחור, נענע, צנובר, חומץ לבנדר וכנאפה גבינות מלוחות (42 שקלים); פלאפל חצילים וגבינת המאירי על צזיקי טרגון וסוכריות עראק (38 שקלים); קולרבי ברולה עם ירוקים קצוצים, פאף בורגול, אגוז לוז שבור, מרמלדת שרי בליקר תפוזי דם ובולגרית של פנחס (38 שקלים); וטרטר מוסר ים על לאבנה דרוזית עם סלט טאבולה, תותים מעושנים במרווה, קרקרים מלוחים וסומק (52 שקלים).
עוד בתפריט גרסאות של שורטי לקלאסיקות מהמטבח הערבי, כמו עוף מסחאן על בצק - עוף מפורק עם תבשיל של מנגולד וחומוס, איולי זעפרן, שקדים ונענע (54 שקלים); שישברק אסאדו בבישול של 5 שעות עם יוגורט עיזים, ריבת בצל ביין מבית לחם ופינגר ליים (68 שקלים); קובה ברווז עם יוגורט טחינה ובהרט עם אבקת סלק (72 שקלים); ושווארמה של מעורב דגים על לביבות גבינה מלוחה, עם שמנת חמוצה, בצל כבוש בסומאק ובלסמי לבן (66 שקלים).
ניסימוב עבדה בשנים האחרונות במסעדות אריא וקוקו במבינו, וכן הפעילה קייטרינג שהסעיד מאות אנשים. את מאנה היא מגדירה "מועדון אוכל" - מקום שיש בו גם עמדת די.ג'יי וקוקטיילים (של המיקסולוג יותם שילה), שמיועד לבילוי של כל הלילה ולא רק לארוחה מוקדמת. שעות הפעילות: 18:00-1:00.
מאנה. אבן גבירול 61, תל אביב. 03-5059433. לא כשר