עם כל הצער שבדבר, נראה שנסיעה לאסיה - ובייחוד לכמה מהחלקים הטעימים ביותר שבה כמו סין, תאילנד או וייטנאם - אינה באה בחשבון בזמן הקרוב. מזלנו שאפשר להתנחם בכך שבארץ פועלות היום כמה מסעדות אסייתיות מצוינות, שאליהן מצטרף מיזם חדש של שניים מהטבחים האסייתיים היותר מעמיקים ומוכשרים בשטח.

המקום החדש נקרא ניט נוי (Nit Noi), "בקטנה" בתאילנדית, והוא נפתח ממש מחר בנמל תל אביב. מאחוריו עומדים גיא רובננקו (לשעבר מקונג) והשפית לילך רווה (אקס מסעדה אסיה), שני שפים שהובילו בחודשים האחרונים ארוחות EatWith בבתיהם הפרטיים, עד שהבינו שהמטבח הביתי אינו מספק להם את התשתית שלה הם זקוקים כדי להגיש את הטוב ביותר שלהם, והחליטו לפתוח יחד מקום. ולא מדובר בסתם מקום, אלא בכזה הפועל במתכונת כמעט הפוכה מכל מה שאנחנו רגילים לראות במסעדנות הישראלית.

 

ניט נוי שוק הנמל תל אביב  (צילום: ניקי טרוק,  יח
ארוחות צהריים בסגנון שוק אוכל אסייתי |צילום: ניקי טרוק, יח"צ

בעוד שמרבית המסעדות בארץ מתקיימות בעיקר בזכות פעילותן בשעות הערב, ניט נוי תתמקד בשעות הצהריים דווקא, עם תפריט אוכל רחוב מגניב שמדבר לכולם. בערבים יתקיימו במקום ארוחות EatWith - בהתחלה אחת לשבוע ולאחר מכן לעיתים תכופות יותר - שבהן יציעו רווה ורובננקו לקבוצת סועדים מצומצמת ארוחה בת כ-10 מנות, בכל פעם במוטיב אחר. אחת לחודש תתקיים במקום ארוחה חתרנית יותר, שתציע מנות הארד קור לסועדים נסיינים ופתוחי ראש במיוחד, בכל פעם ממטבח אסייתי אחר.

האוכל בניט נוי מבוסס על הקולינריה במחוז יונאן הסיני המגוון, על האוכל התאילנדי החביב על הישראלים (שם מקפיד רובננקו לבקר לעתים תכופות) וכן על האוכל הפחות מוכר לרובנו של ווייטנאם ולאוס. הקרבה של המסעדונת החדשה לחקלאים שמשווקים את תוצרתם בשוק האיכרים מחזקת את הקשר לתוצרת המקומית, כך שחלק מהירקות ועשבי התיבול שבהם משתמשים כאן מגודלים במיוחד על ידי חקלאי שוק הנמל.   

ניט נוי שוק הנמל כנפיים מטוגנות  (צילום: ניקי טרוק,  יח
סלט מלפפונים ועוף מטוגן מצוין|צילום: ניקי טרוק, יח"צ

האווירה במסעדה החדשה רחוקה מאוד מלהיות רשמית. האוכל מוגש על כלי פלסטיק רב פעמיים צבעוניים, המסעדה עצמה חפה מקישוטים ועיצוב מיותר והיא פשוטה ומחוספסת, ומי שבא לכאן בשביל חוויה מפוארת יותר, שידע שזה לא הכיוון. כמו בשוקי האוכל האסייתיים, הדגש כאן אינו על הנראות אלא על המהות, ומאחורי האוכל עצמו מסתתרים הרבה מחקר ומחשבה.

ומה אוכלים?

בין מנות הצהריים בניט נוי: נתחי דג במרינדת כורכום ושמיר (48 שקלים); כנפי עוף ברוטב דבש וסרירצ'ה או כנפיים מטוגנות באבקת מאלה - תערובת תבלינים חריפה שמזכירה מעט את תערובת חמשת התבלינים הסינית ומשתלבת נהדר עם הפריכות המצוינת של העוף (36 שקלים); מנת צד של שרימפס בשום, פלפל שחור ורוטב דגים (38 שקלים); כיסוני ג'יאו דזה מטוגנים במילוי פרגיות קצוצות, כרוב ובצל ירוק וברוטב דבש, חומץ ופלפל סצ'ואן (44 שקלים); כיסוני ג'יאו דזה מבושלים שמוגשים עם חומץ סיני שחור, רוטב סויה ושמן צ'ילי (48 שקלים); ואטריות אורז בסגנון וייטנאמי שמוגשות בטמפרטורת החדר עם עשבי תיבול, חמוצים וייטנאמיים ותוספות כמו נתחי פרגיות צלויים ברוטב אדום (52 שקלים).

מי שהתגעגע למנת הבאן מי הזכורה לטוב ממקונג ישמח בוודאי לשמוע שגם היא תוגש בניט נוי - מנת אוכל רחוב וייטנאמית פופולרית של בגט פריך במילוי ממרחים, ירקות כבושים, עשבי תיבול רבים ומרכיב עיקרי לבחירה (פרגיות צלויות ברוטב ברביקיו סיני, נקניקים, דגים צלויים או טופו, 38-52 שקלים לבאן).

 

ניט נוי שוק הנמל  (צילום: ניקי טרוק,  יח
הארוחות החודש: במתכונת דים סאם |צילום: ניקי טרוק, יח"צ

בגזרת ארוחות הערב, אלה של החודש הקרוב יעסקו במשמעות הרחבה של המושג דים סאם ויכללו מבחר רחב של מנות קטנות, שילוו בהסברים של רובננקו ורווה. בין היתר יוגשו חמוצים בסגנון סיני של דייקון, צנוניות, כרוב וגזר; מרק וון טון מצוין עם ציר עוף עמוק וכיסונים במילוי סקלופס ושרימפס; סלט מלפפונים בחומץ; שעועית ירוקה פריכה עם שום בפלפל סצ'ואן טחון; ומאפה שעשוי להזכיר במבט ראשון בורקס ומורכב מבצק עלים פריך במילוי בשר מפורק בצ'אר שיאו - רוטב סיני על בסיס טופו בשעועית אדומה מותססת ועוד. מחיר הארוחה לסועד: 270 שקלים.

בהמשך, אגב, מתכננים השניים לערוך במקום גם סדנאות, עבור מי שסקרן ללמוד עוד על טכניקות הבישול השגורות במזרח ועל ההיסטוריה של המנות.

ניט נוי. האנגר 12, נמל תל אביב, שוק הנמל. 054-9368904

לפרטים על ארוחת הערב