מסעדת איגרא רמא בתל אביב וגם פרויקט ההמשך שלה במשק מלמד, איגרא במשק, זכו לסופרלטיבים רבים ממבקרי אוכל ומזללנים, בזכות האוכל המקורי וההקפדה על חומרי הגלם ששימשו להכנתו. עכשיו למרבה הצער שתיהן כבר לא איתנו, אבל החדשות הטובות הן שאפשר שוב ליהנות ממעשה ידיו של ענר בן רפאל, מי שהיה אחראי על האוכל בשני המקומות, בזכות המיזם החדש והמרשים שלו ברמת השרון. המקום נקרא אלטער, והוא אומנם נמצא במרכז העיר אבל כולל גם שטח חקלאי שבו מגודלים פירות וירקות שמשתלבים בתפריט.
אלטער הוא פרי שיתוף פעולה של בן רפאל עם הבעלים של קפה בוקה בתל אביב - עומר פעמוני ושלי שלייר. את המקום הם תכננו לפתוח כמעדנייה, בהתאם לרוח הקורונה, אבל עם הזמן והחיסונים הוחלט לוותר על הרעיון של מקרר הוויטרינה ומדפי היין, ולהמיר אותו במסעדה אמיתית, עם שולחנות וכיסאות, ודגש על תפריט בוקר שעתיד להתרחב (בכל זאת, שיתוף פעולה עם קפה בוקה) ותפריט צהריים עם הנוף לטבע.
"התאהבתי בפינה הזאת בגלל השדה שצמוד למקום, וכמובן בגלל המבנה עצמו, שהוא בן 80 שנה ומאוד יפה", מספר בן רפאל. "יש במקום חנות שאפשר לרכוש בה חומרי גלם כמו טחינות וכדורי לאבנה, כבושים, חלווה טובה ויין מקומי, וזה חלק שיילך ויתפתח עם הזמן, אבל החלטנו כולנו פה אחד שאנחנו רוצים מסעדה וכרגע אנחנו משקיעים במקום שהוא הנושא המרכזי שלנו. כרגע התפריט מתבסס הרבה על הירקות של סוף החורף, אבל בקרוב יתחלפו המנות לירקות קיציים יותר כמו במיות, תירס, חצילים ועגבניות".
בלב התפריט כאן נמצאות מנות ירקות שמשתדלות להבליט את איכות חומרי הגלם, ובנוסף אפשר למצוא כאן מעט מאוד מנות בשר ומנות דגים ופירות ים. בבקרים מציעים כאן בינתיים קפה ומאפה מעניין כמו בצק עלים עם תבשיל קישואים, זעתר וגבינה גרוזינית, אבל תפריט הבוקר הולך להתפתח מאוד ולכלול גם ארוחות בוקר של ממש. כרגע נשקלת אפשרות שחלק מהמנות המוכרות יותר של קפה בוקה ישתלבו גם הן בתפריט.
בשעות הצהריים תמצאו כאן בין השאר פניס - עוגת חומוס מטוגנת על טחינות ממזרח ירושלים וסלסת ירוקים; סלקים ברוטב פלפל חריף שרוף, שום פריך ולאבנה; בטטה שלמה בתנור עם יוגורט וסלסת עגבניות; טרטר בקר עם חרדל צלוי, זעתר, נענע, סומאק, לימון כבוש, איולי חציל שרוף וחסה אייסברג; שורש סלרי וביצה עלומה על קרם שורש סלרי, חמאת רוזמרין שרופה וגבינת פיקורינו; מסבחה עם תבשיל בשר מפורק וירקות צלויים; וניוקי א לה רומאנה - ניוקי סולת מבושל בחלב צלוי בתנור על תבשיל תרד וירוקים. טווח המחירים נע בין 18 ל-74 שקלים למנה.
"יש כאן מנות שלכאורה מוכרות לנו, כמו הפניס, שזאת סוג של קריצה לפלאפל על בסיס קמח חומוס מטוגן, אבל זה משהו מוכר עם נגיעה שהיא אחרת, כי בפנים החומוס משחתי וחם ובחוץ מטוגן ופריך", מסביר בן רפאל. בהמשך מתכננים לפתוח את המקום גם בשעות הערב.
אלטער. סוקולוב 79, רמת השרון. שני-שבת 8:30-16:00 (שעות הפעילות יורחבו בהמשך)