א-שאם: פסטיבל האוכל הערבי, עיר תחתית חיפה

בימים חמישי ושישי, 6-7 בדצמבר, יתקיים בעיר התחתית חיפה זו הפעם הרביעי פסטיבל א-שאם - פסטיבל האוכל הערבי המוקדש השנה כל כולו למטבח העותמאני והטורקי. הפסטיבל יקים לתחייה את סעודות הסולטנים של ארמונות האימפריה העותמאנית, ובמסגרתו ייערכו סעודות וטברנות חגיגיות, פעילויות משותפות להורים ולילדים, סדנאות בישול לכל הגילאים, שיחות והרצאות של שפים וחוקרי אוכל, חנויות פופ אפ, סיורים קולינריים וסדרה ייחודית של מופעי מוזיקה טורקית חיה אל תוך הלילה. בנוסף, עשרות שפים ואנשי קולינריה ערבים ויהודים יתארחו במסעדות, בחומוסיות ובברים בעיר התחתית ויעניקו פרשנות עכשווית למנות מוכרות יותר ופחות מהמטבח העותמאני. מחיר המנות: עד 40 שקל. 

לפרטים

פסטיבל חנוכה מתוק בקניון עופר, רחובות

ב-4-6 וב-9-10 בדצמבר (שלישי עד חמישי וראשון-שני) מזמין הקניון את ההורים והילדים לפסטיבל חנוכה ברוח עמי ותמי. הפסטיבל יתקיים ברחבת השופרסל בשעות 11:00-14:00 ויכלול פעילות עם סיפור, הכנת כתרים של ממלכת השוקולד, קישוט עץ גדול בפרחים, הכנת עץ ממתקים אישי ועוד. כניסה וחנייה חינם.

קניון עופר. ביל"ו 2, רחובות

מרקים חדשים ברשת קפה גרג

רשת קפה גרג מציעה בימים אלו ב-110 סניפיה מרקי חורף משתנים המוכנים על בסיס יומי בסניפים. בין המרקים: מרק קובה דלעת, מרק ארטישוק ירושלמי וירק, מרק קובה סלק, מרק חרירה ומרק דלעת וחומוס. המחיר: 32 שקלים.

מקס ברנר משיקה פונדו סופגניות

לרגל חנוכה משיקה רשת מקס ברנר קינוח של מיני סופגניות המוגשות עם שני מקלות לטבילה וקערה של שוקולד חלב, לבן או מריר (49 שקלים). בנוסף, ניתן לרכוש בטייקאוויי מארז של 10 מיני סופגניות ומזרק שוקולד לבחירה (39 שקלים). המנה תוגש במהלך חנוכה בכל סניפי הרשת.

פונדו סופגניות, מקס ברנר (צילום: PINKME)
פונדו סופגניות, מקס ברנר|צילום: PINKME

פסטיבל היין במטה יהודה חוגג 20

בסופי השבוע שבין 30 בנובמבר ל-22 בדצמבר יתקיים במטה יהודה פסטיבל היין זו השנה ה-20. אירוע הפתיחה של הפסטיבל יתקיים בחמישי, 29 בנובמבר, במלון יד השמונה, ובו ייקחו חלק כל 33 היקבים המשתתפים בפסטיבל עם היינות הנבחרים שלהם. המבקרים יוכלו לטעום מבחר יינות מכרמי האזור ולהכיר את הייננים ובעלי היקבים. המחיר: 60 שקלים, כולל כוס יין וטעימות ללא הגבלה. במהלך סופי השבוע של הפסטיבל יתקיימו מגוון אירועים ביקבים השונים באזור.

פרטים נוספים והרשמה: מחלקת התיירות מטה יהודה, 8108* או 02-9958650, אתר www.tour-yehuda.org.il ועמוד הפייסבוק הלב הירוק תיירות מטה יהודה.

ערב היסטורי במלון היוקרה דה דריסקו, תל אביב

ב-11-12 בדצמבר יתקיים במלון שבמושבה האמריקאית-גרמנית ביפו "ערב של פעם במאה שנה", שיכלול משתה חגיגי ומפגש ספרותי עם הסופרת דורית רביניאן. הערב יתחיל ב-19:30 בהרצאה של רביניאן על ההיסטוריה של השכונה דרך יצירתו של מארק טוויין, שביקר באזור ותיעד את רשמיו, ויימשך ב-20:30 בשחזור ארוחה מיוחדת בת שש מנות שנערכה במלון לפני 100 שנה, לכבוד הנצחת כיבוש יפו על ידי גנרל אלנבי ושחרורה של העיר מידי הטורקים. המחיר: 380 שקלים לסועד.

להזמנת מקום: 03-7410000, או bookings@thedrisco.com.

צ'יפס חדש ברשת יומנגס

רשת יומנגס משיקה שני סוגי צ'יפס חדשים - צ'יפס בלגי קלאסי וצ'יפס בלגי בתוספת עשבי תיבול - וכן ליין חדש של רטבים, שהראשון מביניהם יהיה רוטב צ'יזי לפי מתכון סודי. הצ'יפס הבלגי מורכב מתפוחי אדמה אשר נבחרו בקפידה. הצ'יפס מיוצר במפעל Argisto שבבלגיה, המייצר צ'יפס למותגים הגדולים בעולם ומספק את מוצרי תפוחי האדמה שלו לכ-90 מדינות.

צ'יפס חדש, יומנגס (צילום: שראל קרן)
צ'יפס חדש, יומנגס|צילום: שראל קרן

מנות חדשות ברשת פריים

Frame Chef & Sushi Bar משיקה מנות חורף חדשות, וביניהן מרק מיסו - מחית מיסו, ג'ינג'ר, פטריות שיטאקי, וואקמה, בצל ירוק וקוביות טופו (39 שקלים); מרק אגדאשי טופו - סויה, מירין, פטריות שיטאקי, נמקו, בצל ירוק, צנון טחון, צ'ילי אדום חריף ונתח טופו פריך (43 שקלים); ופרגית ראמן - נתחי פרגית, ג'ינג'ר, סויה, מירין, מחית מיסו, אטריות ראמן טריות, פטריות שיטאקי, פאנגצ'וי, ביצה עלומה, טוגראשי ושום קריספי (56 שקלים).

פריים. ראול ולנברג 2, תל אביב, 03-6498080 שלוחה 1; הראשונים 2, ראשון לציון, 03-6498080 שלוחה 2; נתב"ג, שדה תעופה בן גוריון, 03-6498080

בלאק פריידי וסייבר מאנדיי במשלוחים של פריים, תל אביב

עד יום שני, 27 בחודש, כל מי שיזמין משלוח מעל 200 שקל ממסעדת פריים ברמת החייל, תל אביב, יקבל במתנה קינוח: קרמבל אגוזים עם מסקרפונה ופירות יער בכלי זכוכית מיוחד.

פריים. ראול ולנברג 2, תל אביב. טלפון למשלוחים: 03-6498080

בלאק פריידי קולינרי בשרונה מרקט, תל אביב

עד סוף חודש דצמבר יתקיימו בשרונה מרקט מבצעים על עשרות מוצרים, וכן ייתנו 3 שעות חניה חינם בקנייה מעל 250 שקל. בין המבצעים: צלעות טלה של מרינדו ב-109 ש"ח במקום 169; 100 גרם גבינה כחולה ברס בלו של לה פורמג'רי ב-11.50 שקלים במקום 19; קילו טחינה הר ברכה של סאסי זיתים ב-24 שקלים במקום 32; סט סכין שף ומזלג לבשר של ארקוס ב-99 שקלים במקום 349.

שרונה מרקט. רחוב קלמן מגן 3, תל אביב. 03-6242424

פסטיבל המבורגרים, באר שבע

ב-26-29 בחודש יתקיים פסטיבל ההמבורגרים השנתי במסעדת קפאסה, הספרייה וכפרה בר אנד טאפאס בבאר שבע, והפעם בהשתתפות שפים מחו"ל - השף סילוטורה קרלוצ'י והשפית פדריקה רוטונדו יתארחו בקפאסה והספרייה והשף דניס חוליאן רודריגז גרסל במסעדת כפרה. בין המנות המיוחדות שיוגשו בפסטיבל: בלו פין בורגר - בורגר טרטר טונה אדומה עם צלפים ולימון, סלט רוקולה, שקדים וענבים (75 שקלים, מסעדת קפאסה); red velvet בורגר - המבורגר בקר בגריל עם טופינג של חזה בקר מפורק ברוטב ברביקיו מעושן ,עגבניות ורדיקיו (65 שקלים, מסעדת הספרייה); והמבורגר קרבנורה - המבורגר בקר בגריל עם ספגטי בקרם קרבונרה עם פרמג'אנו, סלט כרוב ועגבניות מיובשות (69 שקלים, מסעדת כפרה).

קפאסה. רחוב חיל ההנדסה 1, מתחם ביג, באר שבע. 08-6655122; הספרייה. רחוב נפחא 25, באר שבע.  08-6655120; כפרה בר אנד טאפאס. רחב סמילנסקי 23, באר שבע. 08-6654854

שבוע פרידה ממסעדת החצר הירושלמית

קהל הסועדים שליווה למעלה מעשור את מסעדת השף הירושלמית הכשרה, החצר, מוזמן מיום ראשון הקרוב ועד 29.11 לשבוע פרידה עם ארוחת טעימות של 12 המנות הנבחרות מתוך 12 שנות הפעילות של המסעדה במחיר של 250 שקלים לסועד. לכל מי שצפוי להתגעגע, שף מוטי אוחנה וצוות המסעדה יעברו לאחות הקטנה של החצר, מסעדת מדיטה, אותה הקים אוחנה עם שותפו משה כהן לפני 4 שנים. בין המנות: פלטת משטים, סלמון בוויניגרט אסייתי, דניס על טאבולה שקדים, קרפצ'יו בקר ועוד.

החצר. דרך בית לחם 7 7, ירושלים. טלפון: 02-6719922

סניף חדש לרשת הסושיה, באר שבע

רשת המסעדות האסייתיות הסושיה מתרחבת ופותחת סניף חדש בקניון הנגב בבאר שבע. הסניף יפעל 7 ימים בשבוע ויבצע משלוחים לבאר שבע, מיתר, עומר, להבים והאזור כולו.