אגז בנדיקט בנדיקט (צילום: בן יוסטר,  יחסי ציבור )
עכשיו גם בכפר סבא. בנדיקט|צילום: בן יוסטר, יחסי ציבור

פתיחות, שינויים וסגירות

בנדיקט נפתחים בכפר סבא
קבוצת מסעדות ארוחות הבוקר פתחה מסעדה חדשה בכפר סבא. המסעדה, במתחם ג'י בעיר, עוצבה על ידי ירון טל ומציעה את המנות המוכרות של בנדיקט. ביניהן, אגז רויאל עם סלמון מעושן; אגז בנדיקט עם שרימפס, קוביות עגבנייה ושום בשמן זית ואספרגוס צרוב על הגריל; וארוחת בוקר של בוקרים עם תבשיל טקסני, ביצי עין, ונקניקיות פרנקפורטר. בימים אלה המסעדה נמצאת בתקופת הרצה ופועלת מדי יום בין השעות 00:00-16:00.

בנדיקט, מתחם ג'י, כפר סבא. 03-6868657. לא כשר.

מסעדת גיליז נסגרת, תל אביב
רק לפני מספר חודשים עברה מסעדת גיליז ממשכנה בנמל תל אביב לרחוב החשמונאים בעיר, וכבר המסעדה הוותיקה נסגרת. גיליז פעלה כמעט 30 שנה והייתה ידועה בעיקר כמוסד של בשרים משובחים וארוחות בוקר מושחתות. המקום החל את דרכו כמוסד ירושלמי בראשות גילי פפרמן בסוף שנות השמונים. גיליז פעלה בעיר מעל עשור. בעקבות האינתיפאדה השנייה העביר אותה פפרמן לתל אביב.   
 
לוס ברנינג טאקוס נסגרים, תל אביב
מסעדת הטאקוס סגרה בערב שני האחרון את שעריה לאור סוגיה הקשורה להמשך הפעילות בנכס הנוכחי. בימים אלה מחפשים בעלי המקום מקום חלופי לפתיחתו מחדש.

לוס ברנינג טאקוס (צילום: נמרוד סונדרס)
מחפשים מקום חלופי. לוס ברנינג טאקוס|צילום: נמרוד סונדרס

סניף שלישי למאפיית לחמים בניו יורק
המאפייה המצליחה מתל אביב מרחיבה הבוקר את פעילותה בניו יורק עם נקודת מכירה שלישית וחדשה בלינקולן סנטר בעיר. ללחמים שתי נקודות מכירה נוספות, ביוניון סקוור ובבריאנט פארק שבניו יורק. בנוסף לפעילות העניפה בניו יורק פתחה המאפייה מקום נוסף לאחרונה ברחוב אבן גבירול בתל אביב.

Breads Bakery. 1890 Broadway. 63rd Street

עדי לוי עוזבת את ז'אז'ו בר יין, תל אביב
השפית עדי לוי עזבה לאחרונה את תפקידה בז'אז'ו בר יין שבמתחם שרונה. בימים אלה מחפשים במקום שף שיכנס לנעליה, ולוי עצמה טרם יודעת מהו המקום הבא אותו תוביל.

עוד המון חדשות ועדכונים על אוכל בפייסבוק שלנו

סטייק, גיליז (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
סוגרים את הדלתות. גיליז|צילום: אסף אמברם, mako אוכל

בית קלייה ובית קפה חדש לקפה מאה, תל אביב
מותג הקפה Mae פותח בית קלייה וחנות קפה חדשים במתחם הבורסה ברמת גן. כמו כן, לאחרונה סגר המותג את בית הקפה הגדול בשוק הכרמל, ובימים אלה נפתח סניף חדש של המקום ברחוב מונטיפיורי בתל אביב, שחובר לסניף הקיים ברחוב אבן גבירול בעיר. בכל נקודות המכירה של Mae ניתן לרכוש תערובות קפה הביתה וכן לשתות במקום קפה מסוגים שונים בטווחי מחיר שבין 8 ל-16 שקלים.

קפה מאה. בית קלייה, תובל 15 רמת גן. 03-5102266. מונטיפיורי 16, תל אביב. 03-7298700 ראשון- חמישי 18:00-19:30, שישי 14:00-08:00. כשר.

ברבוניה (צילום: אפיק גבאי,  יחסי ציבור )
הנחות שוות. שצ'ופק חוגגים|צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור

חגיגות, מבצעים ואירועים

חגיגת 21 שנים לשצ'ופק, תל אביב
מסעדת הדגים הוותיקה חוגגת יום הולדת 21 עם תפריט מוזל שיוצע עד סוף פברואר. בתפריט, מנות ראשונות ומבחר כוסות יין וקינוחים במחיר 21 שקלים. בין המנות: קלמרי סגול על הפלנצ'ה, מרק דגים, מרק פירות ים, ראשי קלמארי, קרפצ'יו דניס ושרימפס מטוגן. בגזרת הקינוחים תמצאו, למשל, קינוח קסטה - עוגת ביסקוויטים, קרם שוקולד לבן, שוקולד חלב קראנץ' ושוקולד מריר; ועוגת גבינה אפויה.

שצ'ופק. בן יהודה 256, תל אביב. 03-5441973.

מבצע צהריים חדש במסעדותיו של אבי לוי, ירושלים ותל אביב
השף אבי לוי מציע בצ'יריפום ובהמוציא ארוחות עסקיות במבצע, עד לסוף חודש פברואר. בצ'יריפום מוצעת ארוחה הכוללת מנה לבחירה מהתפריט, שתייה קלה וקינוח ב-50 שקלים. בהמוציא מוצעת ארוחה ובה מנה לבחירה, שתייה קלה, קינוח וכוסית עראק ב-60 שקלים לסועד. בין המנות בתפריטים: פיש אנד שרמולה - רצועות דג מטוגן על צ'יפס ברוטב אלג'יראי; ומקפול - צלי בשר מקורמל עם בצל ועגבניות.

צ'יריפום. אחד העם 29, פינת יבנה, תל-אביב. 03-6200022. המוציא, משיח ברוכוף 4, ירושלים. 02-6310050. כשר.

עוד באוכל טוב:

 

צ'יריפום תבשיל (צילום: אנטולי מיכאלו,  יחסי ציבור )
ארוחת צהריים מוזלת אצל אבי לוי. צ'יריפום|צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

מבצע שעה שמחה בג'ירף, תל אביב
הרשת מציעה מבצע של אחד ועוד אחד על תפריט האלכוהול בסניפיה בתל אביב. המבצע תקף החל מהשעה שש בערב ועד לסגירה, בימים ראשון-שלישי. תפריט האלכוהול כולל בירות אסייתיות, יינות וצ'ייסרים.

לפרטים

אירועי שוקולד של סוף השבוע, מתחם התחנה
בין ה-11 ל-13 בחודש ייערכו במתחם התחנה אירועי שוקולד. באירועים יעבירו סדנאות בנושא שוקולד על ידי מומחים כמו רונן אפללו משוקולד אמיליה, וענבל שלים - שפית וקונדיטורית מפושון. כמו כן יוצעו במקום סדנאות מיוחדות לילדים. מחיר הכניסה - 15 שקלים לילד ו-20 שקלים למבוגר.

לפרטים 

אמיליה שוקולד (צילום: אפיק גבאי,  יחסי ציבור )
פסטיבל שוקולד במתחם התחנה בתל אביב|צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור

חודש ניו אורלינס באסיה מוניקה, הוד השרון
החל מסוף חודש פברואר (23.2) ועד סוף מרץ (25.3) יערוך השף דניאל זך חגיגת ניו אורלינס במסעדת אסיה מוניקה. בתפריט: ג'מבליה – מחבת עם רוטב עגבניות בצל, סלרי ופלפלים וציר ירקות חם בתערובת קריאולית פיקנטית, אורז, נקניק מעושן, נתחי בשר בקר ושרימפס (88 שקלים), גמבו - ציר סרטנים עם עגבניות, ירקות שורש, תבלין קריאולי מחוזק בבורבון, במיה, שרימפס, מולים, סרטנים ונתחי דג עם מחית קמח תירס מועשרת בחמאה וחלב (108 שקלים), ו- Po' boy - באגט עם רוטב איולי ברביקיו ו-pork belly צלוי ומפורק ברוטב קיז'ון חריף מתוק, שמוגש עם מלפפון כבוש מטוגן, פוטטוס ומטבל רמולאד (68 שקלים). לצד המנות תתארח במקום להקה ויוגשו קוקטיילים מיוחדים מניו אורלינס.

אסיה מוניקה. מתחם שרונים, הרקון 2, הוד השרון. 09-7465353.

ערבי שף באורטוריו, זכרון יעקב
המסעדה מציעה ערבי שף חדשים החל מיום שני הקרוב (ה-15.2). הערב הראשון יוקדש למטבח נורמנדי ויוגשו בו מנות כמו עוף 8 תבלינים אורגני עם מסלה ים תיכונית, עלי רוקט, אגוזי מלך ותפוח אדמה אפוי; פילה מוסר בקראסט חרדל וטרגון, עם ארטישוק טרי ופטריות חורש; ואסקלופ עגל בנוסח נורמנדי עם פטריות חורש, קלבדוס ותפוחי אדמה מוקפצים עם פטרוזיליה, לצד קלבדוס שאטו דה בריי VSOP. החל מהשעה שבע בערב במחיר 395 שקלים לסועד.

אורטוריו. מלון אלמא, יאיר 1, זכרון יעקב. 04-6300110.

ג'מבלייה אסיה מוניקה (צילום: YCD,  יחסי ציבור )
ניו אורלינס בהוד השרון. חודש מיוחד באסיה מוניקה|צילום: YCD, יחסי ציבור

אייל לביא מבשל בביסטרו השישי, תל אביב
השף אייל לביא מגיע לבשל בביסטרו הרובע השישי בכל יום חמישי ושישי של החודש הנוכחי. בערבים הללו יוגש תפריט ייחודי במחיר 169 שקלים למנה ראשונה, מנת ביניים, מנה עיקרית, קינוח וכוס יין. בין המנות שיוגשו: קלמרי ממולאים ברטטוי פלפלים, גבינה כחולה ומרווה ברוטב עגבניות קונפי, זרעי כוסברה ולימון כבוש; טרטר עגל עם חלמון ביצה, נבטי חמנייה, צנונית ושמן פפריקה מעושנת; ואנטרקוט צרוב על הפלנצ'ה עם עלי רוקט, בלסמי וגבינת פרמז'ן.

הרובע השישי. ז'בוטינסקי 110, תל אביב.03-6968581.

ערב יווני במקום בלב, רעננה
המסעדה עורכת ערב טברנה יווני ביום חמישי הקרוב. במקום תוגש ארוחה יוונית במחיר 125 שקלים לאדם, שתוכן על ידי זוג שפים שהגיעו מטברנות מובילות ביוון.

מקום בלב. פרדס משותף 5 רעננה. 09-7741575.

חודש מבצעים בקאזה דו ברזיל, אילת
מסעדת הבשרים מציעה במהלך חודש פברואר מבצע של ארוחת צ'ורסקריה זוגית ובה 11 סוגי בשר כגון אנטרקוט מיושן, אסאדו עגל, שוק טלה ופיקניה, עם מגוון מנות פתיחה כמו צ'ילי קון קרנה או תפוחי אדמה, לצד 2 כוסות יין ו-2 קינוחים במחיר 300 שקלים. כמו כן, במהלך החודש תוצע במקום כוס יין הבית ב-21 שקלים.

קאזה דו ברזיל. חטיבת גולני 3, אילת. 08-6323032.

בויאבז אייל לביא (צילום: בועז לביא,  יחסי ציבור )
אייל לביא מגיע לרובע השישי. גם הבויאבז יהיה שם|צילום: בועז לביא, יחסי ציבור

תפריטים חדשים וסדנאות

תפריט ערב חדש בבר קיימא
הבר קיימא מציעים תפריט ערב חדש ובו מנות כמו כריך אבוקדו מקומי עם לחם שאור מלא, אבוקדו, צ'ילי, לימון כבוש, בצל סגול וירוקים (35 שקלים), חומוס עדשים מעדשים מונבטות עם סלסה עגבניות חריפה, טחינה שמית ולאפה (35 שקלים), מג'דרה של פריקי, עדשים מונבטות ובצל (42 שקלים) ונזיד שורשים ואורז מלא (42 שקלים).

בר קיימא. המשביר 22, תל אביב. 03-9493322.

עסקיות חדשות בג'ינוס, קריית ביאליק
המסעדה מציעה ארוחה עסקית ובה מנה ראשונה ועיקרית ב-15 אחוזי הנחה. הארוחה מוצעת בין השעות 18:00-12:00 בימות השבוע. בין המנות: סיגר מרוקאי במילוי בשר טלה ושקדי עגל; חזה מולארד צרוב ביין על מחית ערמונים; ואורז ג'ינוס – אורז יסמין עם נתחי אנטרקוט, פילה בקר ופרגית עם בצל מקורמל, פטריות יער ובייבי תרד.

ג'ינוס. קריון, קריית ביאליק. 04-8100700.

מרכז החוויה הטבעונית (צילום: שרית גופן,  יחסי ציבור )
חוויה טבעונית בסגנון דרוזי. סדנאות במרכז הטבעוני החדש|צילום: שרית גופן, יחסי ציבור

קולקציית חורף בסידס, תל אביב
בסידס מציעים קולקציית חורף טבעונית ובה מנות כמו בראוניז שעועית שחורה וסלק (45 שקלים לפס), עוגה בחושה של בטטה, ג'ינג'ר ושטרויזל (39 שקלים לפס), מאפה ריבת בצל ,גבינת פטה, שקדים וממרח לוטוס (10 שקלים ליחידה).

Seeds. קינג ג'ורג' 97, תל אביב. 03-5404006.

סדנת אוכל טבעוני דרוזי, בחוויה הטבעונית
מרכז החוויה הטבעונית יעביר ב-18 לפברואר סדנת בישול טבעוני דרוזי. הסדנא תעלה 360 שקלים למשתתף, ובין המנות שילמדו בה: מדקדק - מג'דרה אדומה; שלבאטה - תבשיל בורגול וקישואים; עלי גפן מסורתיים; ומנז'לה - תבשיל ים תיכוני של חומוס וחצילים.

לפרטים

>> לכל חדשות האוכל