המוסד לסנדויצ'ים מיוחדים (צילום: ג'רמי יפה,  יחסי ציבור )
ארוחת הדיל - כריך, פוטטוס וחמוצים|צילום: ג'רמי יפה, יחסי ציבור

מראש, ועוד לפני שטעמנו ביס, היינו לטובת המוסד לסנדוויצ'ים מיוחדים, וזה בגלל שאנחנו נוטים להתלהב ממקומות שמגישים רק מאכל אחד. מקומות שמאמינים באמונה שלמה במה שהם עושים, עד כדי כך שהם מוותרים על אלטרנטיבות - זה מה שהם עושים הכי טוב וזהו. על רקע שלל המסעדות בארץ שמנסות להיות גם וגם וגם - מקומות כאלה תמיד בולטים. 

המוסד לסנדוויצ'ים מיוחדים הוא חצי מסעדה חצי דוכן כריכים שהתמקם לאחרונה ברחוב אבן גבירול בתל אביב, ועל אף שמו - כרגע אין פה סנדוויצ'ים אלא סנדוויץ' מיוחד אחד בלבד: לחמנייה מתוקה ממולאת בשר אונטריב בבישול ארוך עם רוטב ברביקיו שעושים במקום וסלט קולסלאו ביתי. מנה אחת בלבד זאת כבר החלטה קיצונית שמחלקת את הלקוחות לשניים - הזורמים, ואלא שרוצים להחליט בעצמם מה לאכול. אנחנו החלטנו להיות, הפעם, מהזורמים. 

המוסד לסנדויצ'ים מיוחדים אבן גבירול (צילום: ג'רמי יפה,  יחסי ציבור )
נקי, אישי ואדיב - המוסד לסנדוויצ'ים|צילום: ג'רמי יפה, יחסי ציבור

מה הסיפור?

נכון להיום, המוסד לסנדווי'צים מיוחדים מציע את הכריך המתואר מעלה במחיר 39 שקלים, או כחלק מארוחה הכוללת גם פוטטוס מטוגנים, מלפפון חמוץ ושתייה ב-49 שקלים. בעלי המקום חושבים להכניס בעוד שבועיים כריך נוסף לתפריט, אבל לא מבטיחים כלום. היחס במקום אישי וחברי מאוד, השירות אדיב ואחד הבעלים הוא גם מי שלוקח מכם את ההזמנה ומכין לאחר מכן את הכריך (בעוד הבעלים השני עומד במטבח מאחור וממשיך בהכנות). ככה אנחנו אוהבים את האוכל שלנו - אישי ולא מתווך.

מה חשבנו?

הרושם הראשוני שלנו מהמוסד לסנדוויצ'ים מיוחדים היה חיובי למדי. המקום נקי, היחס קליל והאוכל מגיע מהר. עם זאת, על הדלפק עמדו בגאווה קופסאות קרטון של מאפייה חיצונית, בהן שכבו הלחמניות הלבנות והתפוחות שחיכו להתמלא בבשר. אז נכון שמדובר ביופי של לחמניות - אווריריות ומפנקות שהבשר הרטיב בדיוק במידה הנכונה, אבל אם אנחנו כבר משלמים 39 שקלים לכריך - תנו לנו להרגיש שעשיתם עבורנו הכל. אין לנו שום בעיה לחיות עם השקר שהכנתם את הלחמניות בעצמכם, במיוחד בשבילנו, רק תצניעו את הקופסאות.  

המוסד לסנדויצ'ים מיוחדים כריך (צילום: ג'רמי יפה,  יחסי ציבור )
כריך משובח, אבל מה עם עוד אופציות?|צילום: ג'רמי יפה, יחסי ציבור

ולכריך עצמו: הביס מהלחמנייה הממולאת בשפע הבשר היה פנטסטי. סרירצ'ה הוספה בנדיבות לכריך והפכה את הכול לחריף במידה מושלמת. הקולסלאו היה איכותי (אם כי לטעמנו יכול היה להגיע במידה נדיבה יותר), והבשר עצמו היה עשוי לכדי שלמות ושחה במעט רוטב ברביקיו מושחת. אכן, יופי של סנדוויץ' - רטוב במידה הנכונה, פיקנטי במידה הנכונה, וביחס נכון של בשר-לחמנייה-רוטב. הפוטטוס שהוגשו לצד הלחמנייה היו קטנים, כיפיים ופריכים. לא משהו מרגש בסדר גודל של הכריך, אבל בהחלט תוספת חביבה לסגירת הפינה של ארוחת צהריים או ערב.

עוד באוכל טוב:


יחסי המחיר ותמורתו, לעומת זאת, מורכבים יותר: על אף כמות הבשר הנאה ואיכותו הגבוהה, 40 שקלים לכריך אחד לא גדול במיוחד - זה לא מעט כסף, בייחוד לאור העובדה שמדובר בבית אוכל מהיר ובוודאי לא במסעדה. בסופו של יום המוסד לסנדוויצ'ים מיוחדים הוא לא מקום שבאים אליו לבילוי, אלא כדי לאכול ותו לא (כיסאות הבר הגבוהים והחום של תל אביב ידאגו לכך שלא תוכלו להישאר שם יותר מדי זמן), וכשאין אפילו אפשרות להזמין משהו אחר, יקר פחות, זאת בעיה. תוספת הפוטטוס והשתייה ב-49 שקלים היא בהחלט אפשרות משתלמת יותר, אם כי עדיין לא זולה.

בשורה התחתונה:
הכריך הבודד שטעמנו במוסד לסנדוויצ'ים מיוחדים היה בהחלט משובח, אך בסופו של דבר המחסור באלטרנטיבות ביאס, מה גם שכריך חם של תבשיל בשר לא ממש מתאים לארבעים מעלות של הקיץ הישראלי. 

אנחנו בהחלט מעודדים את הגישה הרצינית לחומרי גלם וההשקעה שניכרת בכריך היחידי שמגישים כאן עד כה, אבל גם חושבים שרצוי שיתווספו לתפריט עוד כמה אפשרויות בטווחי מחירים רחבים יותר, וגם סנדוויצ'ים מיוחדים נוספים שפונים לקהל רחב יותר.
בקיצור, אם קראתם למקום המוסד לסנדוויצ'ים מיוחדים ולא "המקום עם כריך האונטריב ברביקיו הטעים", הצדיקו את השם שלכם. ולאוהבי כריכי הבשר באשר הם - הגיעו בהמוניכם, כי באמת מדובר בכריך אונטריב שווה בהחלט.   

המוסד לסנדוויצ'ים מיוחדים. אבן גבירול 67, תל אביב. 03-5629896. ראשון-חמישי 23:30-11:30, שישי 16:00-11:30.

>> לכל חדשות האוכל