לא קורה לעיתים קרובות שירושלים מתהדרת בבר יין ואוכל חדשים ומסקרנים; בטח ובטח כאלה שפתוחים בסוף השבוע. כעת נפתח לפעילות בעיר מקום חדש בשם סנט אורבן, שהוא בדיוק כזה. המקום פעיל מזה כשבועיים ונמצא במלון הסקוטי בעיר (לא רחוק ממתחם התחנה).
סנט אורבן פועל בתוך בניין לשימור ומשקיף דרך חלונות מוקשתות על חומות ירושלים. במקום יש תפריט יין רחב שכולל יינות מהארץ ומהעולם, אבל מדובר במקום שגם ניתן להגיע אליו לארוחת ערב מלאה, ולא רק לכוס יין ונשנושים. על המקום אחראי מייקי כהן, ירושלמי במקור ששב למסעדנות בעיר רק לאחרונה. כהן עבד במסעדת בינדלה עם השף יורם ניצן; ניהל את הבר של מסעדת יא פאן של השף יובל בן נריה וכעת החליט לשוב לעיר הבירה ולפתוח את סנט אורבן עם השף מתן אלקלעי.
התפריט של סנט אורבן כולל שלל מנות קטנות, החל מפלטת גבינות לבחירה, אויסטרים, פסטרמת סלק וקציפת יוגורט עיזים, ברוסקטה עם אינטיאס כבוש, מטבוחה, שומר וקרם פרש; טרטר אינטיאס קונפי עם קישואים וגספצ'יו; ומרק כרישה ובצל ביין לבן עם חומוס.
בין המנות העיקריות והגדולות יותר במקום אפשר למצוא פסטות כמו אנילוטי דלעת ערמונים ומסקרפונה בחמאת תימין לימונית ופסטה טליאטלה בראגו בבישול ארוך עם פרמזן; לצד קלאסיקות כמו מול מרינייר וקרעי תפוחי אדמה; וסינטה צלויה עם מח עצם וקרם שורשים. המחירים למנות העיקריות נעים בין 38-78 שקלים למנה.
סנט אורבן פתוח בימים שני ועד שבת בשעות הערב בלבד, החל משעה שש בערב ועד שתיים עשרה וחצי. המקום אומנם רק נפתח לפעילות, אבל יש לנו תחושה שעוד תשמעו עליו רבות, בטח ובטח כשמערבים את הנוף המרהיב של ירושלים עם כוס יין ואוכל טובה.
סנט אורבן. דוד רמז 1, ירושלים. 02-5361754. לא כשר