ברי יין הם ללא ספק הלהיט הגדול של השנתיים האחרונות. מ-2023 סיפרנו לכם על בר יין שכונתי בכרכור, בר יין משתלם בקניון של כפר יונה, בר יין בחצר מוסתרת בהוד השרון, בר יין בפסאז' מוסתר מן העין בנהריה, אפילו באילת יש בר יין והיד עוד נטויה. אין עיר בארץ שנותרה ללא בר יין וגם תל אביב כמובן, רוויה בהם, אבל מקום כמו Wine Shop שפתחו אנשי קבוצת טריגר, ממש מול מסעדת הדגל שלהם, עדיין לא רואים כל יום.
לפתיחה הזו אנשי הקבוצה התכוננו במשך שנה וחצי במהלכם טעמו אצרו יינות מיוחדים מצרפת וישראל. לצורך המיזם הם התחברו לאיש האירוח והיין קיקו (רוניאל ערוסי) וליצרן היין ממושב אורות המכונה "הקוסם" ונודע בזכות ייצור לא קונבנציונלי של יינות מיוחדים. התוצאה היא 300 סוגי יין, 25 לייבלים בלעדיים של יין שמיובא על ידי הקבוצה באופן בלעדי ו-4 סוגי יין פרייבט לייבל שמיוצרים במיוחד עבור המקום החדש אותם לא תוכלו לטעום בשום מקום אחר, ויינות מארכיוני יין כמו למשל "ברבן ברל" (קברנה סוביניון שעבר השתבחות של 24 חודשים בחביות ברבן) שמיובא על ידי טריגר מצרפת במהדורה מוגבלת.
"את פאט קאו פתחנו בתקופה שבה כולם פתחו המבורגריות. זה התפוצץ בטירוף כי הצלחנו להביא את הייחודיות שלנו וגם את בר היין אנחנו פותחים דווקא עכשיו כי ברור לנו שנצליח להביא חוויה ייחודית שאין באף בר יין אחר", אומר איתי ביטון, אחד משותפי הקבוצה.
במקום הקטן יש בר, מספר מקומות ישיבה בחוץ ובפנים ודלפקי עמידה כמו במקום החדש של אנשי "הפרא" וקבוצת we like you too שסיפרנו לכם עליו ממש לא מזמן. על תפריט האוכל הקטן אך מסקרן של Wine Shop חתום שף הקבוצה, ניסן אלחסוב (שהוא גם מי שהיה השף של מנטנטן בתחילת דרכה). בימי שישי בצהריים הוא עורך במקום ארוחות קונספט של סושי, סאקה, ושמפנייה ובשאר ימות השבוע מגיש נשנושים קטנים ומיוחדים בווייב צרפתי קלאסי.
התפריט כולל מנות כמו חמאה ולחם (29 שקלים), שאת הלחם פה הביאו ממאפיית וויילד ברד המצוינת שהתמקמה לא מזמן בכפר דניאל; פונדו גבינת קממבר של מחלבת רום (39 שקלים); סלט אנדיב עם ויניגרט, חרדל, קראנץ' אגוזים וגבינת פחמיה (36 שקלים); טרטר פילה פרה רוז' ססטייל (49 שקלים); סאבלה גבינות על ברוסקטה חמה וריבת תאנים (37 שקלים); פומה קרם דלעת עם קרם פרש וגבינת פטה (43 שקלים); נתח בשר בכבישה קרה המוגש עם חרדל בר מותסס ושמן זית (39 שקלים) ולקינוח פחזנית ממולאת בפטיסייר מיסו וקרמל מלוח (14 שקלים).
תפריט היין של המקום לא דומה לתפריטי היינות השגורים והמחירים בהתאם: החל מ-200 שקלים לבקבוק, כשהבקבוקים הנדירים והיקרים נושקים גם ל-600 שקלים. היינות מחולקים לקטגוריות כמו "שמח ועולץ, אופטימי ופילוסופי, על זמני, אנרגטי ונמרץ, גמיש ורגיש, נועז ומרתק, סוחף ומרגש, אקספרסיבי ועז" ועוד. מצד אחד זה יכול להצטייר כיומרני, אבל מצד שני זה גם מנגיש את עולם היין למצב הרוח שאיתו הגעתם לבלות.
"הדגש כאן הוא על חווית אירוח שאנחנו מכנים Flight", מסביר ביטון. "זה המסר שאנחנו רוצים להעביר וזו הבשורה, אצלנו אפשר לעשות מסעות יין ולטעום 5-7 סוגי יין שונים בערב אחד". כדאי ציין שאפשר גם לקנות במקום יין הביתה בהנחה ובעתיד הקרוב אנשי קבוצת טריגר מתכננים להקים קהילת יין אז סטיי טיונד כמו שאומרים.
מונטיפיורי 24, תל אביב. שעות פעילו: ראשון-חמישי החל מ-18:00, שישי 12:00-17:00 (בהמשך המקום ייפתח גם בימי שבת). לא כשר