אחרי שסיפרנו לכם שנעמי הורביץ, הבעלים של מסעדת ניטן תאי התאילנדית, מתכננת להתרחב עם המסעדה לאירופה וארצות הברית - עכשיו מגיע צעד משמעותי בכיוון והורביץ מצרפת לשורותיה את שחף שבתאי, שף ישראלי נחשב ומוכר בעולם. המטרה, בשלב הראשון, היא לחזק ולשדרג את התוכן במסעדה, שחטפה לא מעט ביקורות קשות מאז נפתחה.
כל מה שחם וטעים - גם אצלנו בפייסבוק
שבתאי יכהן כשף הראשי של ניטן תאי בסניפיה בעולם, ואת הצד המתוק של המיזם תלווה הקונדיטורית הישראלית סאני דרעי (אקס טוטו). בתור התחלה תפתח דרעי בחודש הקרוב קונדיטוריה ובית קפה ומאפייה בשם Back Door by Sunny, שתפעל בצמידות לניטן תאי. במקום יוגשו מנות תאילנדיות קלילות ומרעננות, קינוחים, מיצים טרופיים, מאפים ייחודיים פרי פיתוחם של דרעי ושבתאי וקפה תאילנדי שילווה את החגיגה.
השם שחף שבתאי אולי לא מוכר בהשוואה לשף סלבס בארץ, אבל הוא בהחלט משמעותי בחו"ל: שבתאי נולד בארץ אך את הקריירה הקולינרית הארוכה שלו (כמעט 20 שנה) בנה וביסס מעבר לים, תחילה בלימודי קולינריה ואפייה באירופה ולאחר מכן באסיה - בתאילנד ובהודו. בארץ הוא היה אחראי על פתיחת מסעדת מינה טומיי בגלגולה הראשון בלונדון מיניסטור בתל אביב וכן על הסניף בהרצליה. המסעדה, כזכור, נקלעה לקשיים ושבתאי חזר לעבודה קולינרית בחו"ל.
הישגו המוכר ביותר הוא פתיחתה של מסעדת סה-סה-זו שבפראג, שזיכתה אותו בפרסים רבים ואף בהכרה במדריך מישלן. אחריה הקים שבתאי מסעדות נוספות ומצליחות באירופה ואסיה, ובשנה החולפת עזב את השותפות בסה-סה-זו. עכשיו הוא חובר להורביץ בניטן תאי כדי לבנות קו קולינרי חדש, שילווה את המסעדה במהלך הפיכתה לרשת מסעדות תאילנדיות עולמית.
"נעמי ואני התחברנו במקריות, דרך ארוחה משותפת", מספר שבתאי, "שמעתי את הסיפור של ניטן תאי וראיתי שיש כאן פוטנציאל ואתגר. המטרה שלי היא לחבר את הקהל לניטן תאי ולהפוך את המקום למתחם קולינרי שמספק חוויה רחבה ונגישה של תאילנד".
עוד באוכל טוב:
את החוויה הרחבה הזאת יתרגם שבתאי דרך תפריט חדש שמבוסס על טכניקות בישול וקטגוריות שונות בטווח מחירים של 50-120 שקלים למנה. "אני מגיע מהעולם הזה של בישול אסייתי, זאת ההתמחות שלי", הוא אומר, "ואני חושב שבעולם יש חוסר במותג כזה כמו ניטן תאי - יש מסעדות תאילנדיות יוקרתיות או זולות, ואין כמעט אמצע".
התפריט החדש שבנה שבתאי לניטן תאי מחולק לחמש קטגוריות, לכולן שמות ציוריים: "שלווה פנימית", למשל, כוללת מנות כמו אנטרקוט מאניס - פטריות כמהין לבנות, מירין, סויה, חצילי מומו ובאיין-דה; ב"זריחה" יש מנות כמו טאם מא-לה-קו - פפאיה ירוקה, מנגו, פלפל צ'וקה, נענע, כפיר ליים, קשיו ורוטב אקאיה צ'אם - או מנת סאקה קאו רול עם עוף פחמים, ליצ'י, כבד אווז, כוסברה תאילנדית וויניגרט שזיף הדרים; ותחת "צליל" תמצאו מנות כמו תמרינד פאד יאנג - חזה ברווז חרוך על להבה גלויה, אטריות אורז, שעועית תאילנדית ודבש תמרינדי סצ'ואני.
כרגע נמצאת הורביץ בשלב של חיפוש לוקיישנים למסעדה ברחבי העולם, בעוד שבתאי מתאקלם עם התפריט החדש (שייכנס גם בגרסת ארוחות צהריים עסקיות בקרוב), ופותח שני אזורים חדשים במסעדה: בק דור ביי סאני ובר אסייתי חדש בשם ניטן בר, שכולל אוסף סאקה רחב ותפריט קוקטיילים ייחודי, שיפעל בחלק החיצוני של המסעדה. בקיצור, יש למה לחכות.
ניטן תאי (Nithan Thai), הארבעה 21 תל אביב. 03-5600555.
בק דור ביי סאני. הארבעה 21, תל אביב (בצמוד למסעדה). ראשון-שישי 07:00-17:00. לא כשר.
ניטן בר. הארבעה 21, תל אביב. רביעי-שבת 18:00-אחרון הלקוחות. לא כשר.