מסעדת רוטנברג, הממוקמת בחצר גשר הישנה בעמק המעיינות, מצליחה לעשות את הבלתי ייאמן ולהוות אטרקציה קולינרית ששווה לנסוע אליה במיוחד, מכל מקום בארץ. כל מנה שמוגשת במסעדה מקורה במחשבה מקדימה, ומאחורי כל פרט וחומר גלם יש סיפור מרתק. כעת, אחרי שנים של התמקדות במסעדה בלבד, בני הזוג שמפעילים את המקום, הילה ויזהר סהר, מתרחבים ופותחים לצד רוטנברג גם מאפייה ומעדנייה שתציע מבחר רחב של תוצרת אזורית ופריטים שמכינים במקום.
המקום נקרא על שמה של מלכה כהן, האופה המיתולוגית של הקיבוץ, והוא ממוקם במבנה שעמד שומם זמן רב ובמרכזו תנור יפהפה משנות העשרים שחלקיו תוקנו ושופצו והוא מופעל כעת מחדש. כמו במסעדה, גם פה ניכר שבני הזוג השקיעו מחשבה רבה, והמאפים שיוגשו במאפיית מלכה כהן יהיו גרסאות משודרגות ומעניינות למתכונים איקוניים שליוו את תור הזהב הקיבוצי עוד מתקופת קום המדינה.
בין המאפים במקום יהיה אפשר למצוא עוגת מינקה שנוצרה לפי מתכון מקיבוץ אפיקים ומורכבת מנקניק שוקולד ביסקוויטים עם שוקולד וביסקוויטים בעבודת יד, קרואסון זעתר וגבינת עיזים, מאפה מוזנא עם ירוקים שלוקטו מהאזור, לחם מחמצת עם עלי זעתר טריים, חלה של מלכה על בסיס המתכון המקורי לחלת השבת הקיבוצית, לחמניות חמאה, לחם סודה, לחם עם עגבניות מיובשות, לחם טחינה ללא גלוטן, פאי פירות העונה, עטאייף וכנאפה ביתית.
לצד המאפים יוצעו במקום גם שלל מעדנים שמכינים בני הזוג על בסיס התוצרת שהם מגדלים בגינה הסמוכה למסעדה, כמו ריבת אגסים ומרווה מהגינה; ריבת תמרים צהובים; ריבת ענבים, בזיליקום מהגינה ופורט; ריבת תאנים ואניס; ריבת אפרסק וגרניום; צלפים מלוקטים כבושים; עגבניות שיובשו בשמש עם רוזמרין או מרווה; חציל כבוש; יוגורט קשיו; קרם לימון ביתי; דגים כבושים; ושום רוטנברג מהקיבוץ.
עוד יהיה אפשר לרכוש במלכה כהן תוצרת מקומית מהיישובים מסביב כמו גבינות ממשק ברקנית; דבש ממכוורות כדוגמת שער הגולן, עין חרוד ואיילת השחר; שמני זית מדגניה וריש לקיש; שקדים מאפיקים ושלל יינות ישראליים משובחים. בניגוד למסעדה, המאפייה והמעדנייה יהיו כשרות וניתן יהיה להזמין מראש חלות ומאפים לשבת או לטיול באזור. מהיום ועד ראש השנה יהיה המקום פתוח רצוף בכל ימות השבוע. לאחר מכן הוא יהיה פתוח בימים חמישי ושישי בלבד.
מלכה כהן. חצר גשר הישנה (ליד קיבוץ גשר). 04-6752237. חמישי 12:00-20:00, שישי 10:00-15:00. כשר