שנים של מסעדות טאפאס על כל צעד ושעל - בפורמטים כאלה ואחרים, נאמנות יותר או פחות למקור - הרגילו אותנו לחשוב שזה הפורמט היחיד שיש למטבח הספרדי להציע. ואתם יודעים מה? זה ממש לא נכון. הוכחה חיה לזה היא המסעדה הספרדית החדשה "פפו - מטבח ספרדי" ברחוב לבונטין בתל אביב, של השף אשר חביבי שעד כה היה מזוהה עם אוכל אסייתי דווקא.
בואו לנשנש איתנו גם בפייסבוק
חביבי היה אחד מאנשי הצוות הראשונים במטבח של מסעדת האנוי הווייטנאמית, אבל עמוק ברזומה החזיק אמא מברצלונה ורקע של הרבה אוכל ספרדי עוד מילדות. המסעדה שפתח תגיש בדיוק את זה - תבשילים ספרדיים טובים ומסורתיים, שיתחלפו מדי יום, וביניהם פאייה קורקבנים, תחתיות ארטישוק עם זיתים ופלחי לימון, קציצות עם זיתים סורים ופלפל שאטה ודגים חריפים; וגם סלטים כמו סלט ספרדי עם צנונית, שומר, כרובית ומלפפון, סלט אשכוליות עם פפריקה, שום וסלרי, ירקות כבושים; ואפילו כריך קטלוני עם קציצות חריפות, בצל סגול, כוסברה וזיתים סורים בג'בטה, ועוד הרבה. את כל אלה תוכלו לאכול במקום, המונה כ-30 מקומות ישיבה, או לקחת בטייק אוויי, והכל במחירים נוחים של 10-22 שקלים למנה ראשונה ו-50 שקלים לעיקרית.
עוד באוכל טוב
"האוכל הספרדי הוא האוכל שגדלתי עליו, וסביבו בניתי את התפריט במקום", מספר חביבי. "אנשים בארץ חושבים שהאוכל הספרדי הוא רק מנות טאפאס, אבל הוא ממש לא מסתכם בזה. המנות שאני מגיש במסעדה החדשה הן כאלה שאפשר לאכול רק במסעדות בספרד שאם אתה לא מקומי אתה פשוט לא זוכה להכיר". בימי שישי עורכים במקום קבלת שבת מיוחדת, ובה מציעים דגים כבושים וחריפים ומנות ספרדיות מסורתיות כמו פטטאס בראוואס, פאן קון טומאט ועוד. לצד האוכל, תוגש במקום בירת סן מיגל ספרדית מהחבית.
פפו - מטבח ספרדי, לבונטין 13, תל אביב, טלפון: אין עדיין. שעות פעילות: א'-ו', 10:00-17:00.