איזה כיף זה כשיש מישהו שמאמין בך, קחו לדוגמה את תומר אגאי. הוא עבד אצל חיים כהן במסעדת יפו-תל אביב במשך שלוש שנים, הוביל את המטבח והיה מרוצה מהעבודה, אלא שאז כהן החליט שבן טיפוחיו צריך להתקדם ולפתוח מסעדה משלו. לא רק שכהן דירבן את אגאי לפתוח מקום משלו, הוא גם המשיך לשלם לו משכורת תוך כדי שאגאי מחפש את המיקום למסעדה החדשה שלו. לא מדהים?
רוצים לאכול עוד? בואו לפייסבוק שלנו
"בחמש השנים האחרונות, מהן שלוש ביפו-תל אביב, הייתי צמוד לחיים", מספר לנו אגאי שנמצא כבר 17 שנים במטבח במסעדות כמו הרברט סמואל, טוטו ומסעדות בעלות כוכבי מישלן באיטליה ובצרפת. "מאוד התחברנו ואנחנו חברים נורא טובים. הוא שם לב שקצת כביתי יצירתית במטבח ודחף אותי קדימה, תוך כדי שאני נהנה בינתיים מהמסגרת החמה שלו".
עוד באוכל טוב:
בחיפושיו, מצא אגאי שותף חדש, הבעלים של בר ההר סיני התל אביבי, וביחד הם הקימו את מסעדת סנטה קתרינה בסמוך לבית הכנסת הגדול ברחוב אלנבי שבתל אביב. המסעדה פשוטה וצנועה וסובבת סביב טאבון גדול, ממש כמו במסעדה של כהן, עליו מתבסס התפריט. "הטאבון הוא המפתח לכל הדבר הזה", מסביר אגאי, "הוא מגיע מפירנצה ונחשב לאחד הטובים בעולם - משתמשים בדגם הזה במסעדות כמו ריבר קפה בלונדון וגם ביפו-תל אביב".
האוכל בסנטה קתרינה, שפתוחה בינתיים רק בשעות אחר הצהריים והערב ובהמשך תיפתח גם בשעות הלילה, מגיע מהסביבה הקולינרית שקרובה לישראל - טורקיה, סיציליה, טוניס ואלג'יר, כך למשל פיצה רוקה עם רוקט ופרמזן, סלט דאקה עם ברינזה וביצה חצי קשה, סלט משוויה עם קלמרי ופלפלים, סטייק בפיתה בעבודת יד, לחמעג'ון ובייגלה ירושלמי. במשך שעות הלילה הטאבון יישאר דולק ויתבשלו בו תבשילים ארוכי טווח כמו צוואר טלה עם ירקות שורש.
סנטה קתרינה. בית הכנסת הגדול, הר סיני 2, תל אביב. ראשון-שבת 17:00-00:30.