לפני כשנה נפתח על גג בניין משרדים באמצע תל אביב הסורא מארה - בר קולינרי שהפך ללהיט, עם נוף מהפנט של כל העיר, אוכל כיפי, קוקטיילים והאווירה הכי נכונה שיש. עם הצלחה לא מתווכחים, והיום פותחת קבוצת השותפים שמאחורי הסורא מארה את האספרנטו - בר אוכל קיצי שיפעל אף הוא על גג בניין, הפעם בסמוך לחוף הים, בשיתוף פעולה עם מלון קרלטון תל אביב ובגרסה כשרה.
ולמה "אספרנטו" דווקא? מגדלור המרינה, שאותו רואים מהמקום, צבוע בצבעים ירוק ולבן שמתכתבים עם הדגל של שפת האספרנטו – השפה הבינלאומית שיצר אליעזר לודוויג זמנהוף. "הכל התחבר", אומר בנצי ארבל, השף ואחד השותפים במקום, "והרעיון של שפה שברורה, מתאימה ומחברת בין כולם זה חזון מדהים".
האספרנטו יפעל החל מהשבוע ורק בחודשי הקיץ הקרוב. בספטמבר או אוקטובר, כשיתחיל להתקרר, הוא אמור להיסגר. הפעילות של המקום תהיה בשעות הערב בלבד, מהשעה שמונה וחצי מדי יום (פרט לשישי), ובדומה לסורא מארה גם בו יהיה אפשר להזמין מקומות דרך עמוד הפייסבוק שייפתח בקרוב.
התפריט, בהתאם לרוח המקום, מתאפיין במנות קטנות ומרעננות שכיף לאכול בשיא העונה החמה. "הרעיון שלנו הוא להתאים את החוויה של האוכל לים בקיץ הישראלי", אומר ארבל, "בלי יומרות למסעדה מתוחכמת אלא עם קונספט שמתאים לבילוי ישראלי קיצי. אנחנו מנסים להיות פשוטים ומדויקים עם התחשבות בכל המגבלות של המיקום והעונה".
הומור עצמי ומחירים טובים
התפריט של ארבל כולל לא מעט הומור עצמי ומחוות למנות של שפים ישראלים מוכרים. כך, למשל, מנת "הסלט שגנבתי מרושפלד". "מדובר בסלט העגבניות של יונתן רושפלד מהרברט סמואל שכל העיר מנסה כבר שנים להעתיק", אומר ארבל, שעבד אצל רושפלד בעברו, "אני גנבתי אותו עד הסוף וביקשתי ממנו אישור כמובן. יש גם מנת טרטר סלק שנקראת 'סלק גם גם & גם', שהיא קריצה לשף שרון כהן שהיה בין מקימי מסעדת דא דא ודא (וכיום כבר לא חלק מהמקום) ומגיש במסעדת השף שלו שילה מנה מפורסמת של טרטר דג מכוסה בסלק".
חלק מהמנות באספרנטו ניתנות להזמנה בגדלים משתנים לפי כמות האנשים - למשל "צלחת פירות מהאלבום בתאילנד", שמגיעה בשלל גדלים עם פירות כמו אננס, פפאיה, דובדבנים וסברס שמוגשים על קרח עם חנקן נוזלי - מנה קרירה שקורצת לצלחת הפירות המוכרת מבתי המלון של פעם. המנות לא ענקיות, אבל התמחור באספרנטו נגיש בהחלט ונע בין 31 שקלים ל-57 שקלים למנה.
אספרנטו. מלון קרלטון, אליעזר פרי 14, תל אביב. ראשון-חמישי 8:30-אחרון הלקוחות, שבת מוצ"ש-אחרון הלקוחות. כשר.
לעדכונים: עמוד הפייסבוק של סורא מארה