אתם יכולים להמשיך ולהתלהב מטרנד הראמן או המסעדות המקסיקניות ששוטף את מרכז הארץ, אבל אם תשקיעו קצת יותר צפונה, תגלו שהטרנד האמיתי הוא מסעדות איטלקיות שממשיכות להיפתח ללא הפסקה דווקא בחיפה. אחרי איטליאנו דה לה קוסטה של השף חמודי עוקלה ומתחם ויוינו, הגיע הזמן שתעשו יפה שלום לטרטוריה ונציאנה - הנציגה החדשה של ארץ המגף בעיר הנמל.
את טרטוריה ונציאנה פתח השף אהרון נעמנה בעיר התחתית והמשופצת של חיפה. נעמנה התגורר במשך 35 שנה בשוודיה ושימש כבעלים של כמה מסעדות איטלקיות במדינה, וגם זכה מספר פעמים בפרס "המסעדות האיטלקית הטובה בשוודיה" על ידי האקדמיה הגסטרונומית האיטלקית. לאחרונה הוא החליט לחזור ארצה כדי לפתוח כאן מסעדה איטלקית ביתית עם אוכל שמגיע בעיקרו מאיזור מילאנו וסיציליה.
בניגוד למסעדות המודרניות שנפתחות פה חדשות לבקרים, ונציאנה מעוצבת בקלאסיות איטלקית של פעם עם המון עץ כבד, מפות משובצות ותמונות של נופי איטליה על הקירות. כמו העיצוב, גם התפריט של טרטוריה ונציאנה הוא קלאסי ולא מתחכם, עם מספר מצומצם יחסית של מנות. המנות הראשונות כוללות ארבע אופציות בלבד: קרפצ'יו (30 שקלים), כדורי ארנצ'יני ממולאים בפטריות (25 שקלים), גבינת מוצרלה עם בלסמי ושמן זית (20 שקלים) וקרפצ'יו סלמון (28 שקלים). באגף העיקריות תוכלו למצוא פסטת ריגטוני עם פילה בקר ופטריות ברוטב יין לבן ושמנת (69 שקלים), פפרדלה עם נתחי עגל, שמנת ופטריות כמהין שחורות (70 שקלים), מנות בשר כמו צלעות טלה ברוטב תאנים מיובשות בקרם בלסמי (115 שקלים), אנטריקוט בעשבי תיבול וחמאת כמהין (100 שקלים) ועוד שלל מנות שמחזירות עטרה לישנה, אבל הפעם באיטלקית.
כיאה לאיטליה, כל מנה מגיעה עם המלצה לכוס יין שמתאימה לה, כך למשל הצמידו כאן יין אורביאטו למנת הפסטה הצמחונית או קיאנטי לפפרדלה הכמהין,. כל כוסות היין מגיעות במחיר אחיד של 35 שקלים או 150 שקלים לבקבוק. אם תחליטו לשבת על הבר, תוכלו לאכול גם מנות בר קטנות כמו שרימפס מוקפץ (25 שקלים), סירות תפוחי אדמה מטוגנות (20 שקלים) או פלטת גבינות (35 שקלים).
אם אתם בכלל בקטע של ארוחות בוקר, בטח תשמחו לשמוע שחוץ מארוחות הצהריים והערב, בשעות הבוקר יוגשו פה שתי ארוחות בוקר איטלקיות למהדרין - אחת חלבית (49 שקלים) שכוללת שלושה סוגי גבינות איטלקיות, סלט איטלקי, זיתים, ממרח טפנד, ריבת הבית, וחביתה לבחירה עם לחם ושתייה (קרה וחמה), או ארוחה בשרית (53 שקלים) שכוללת נקניק סלמי, נקניקיות איטלקיות (סלסיצ'ה), סלט איטלקי, זיתים, ממרח טפנד, ריבת הבית וחביתה לבחירה, גם היא עם לחם ושתייה חמה וקרה. הקינוחים במקום ממשיכים את אותו קו פשוט של שאר התפריט והעיצוב עם טירמיסו (35 שקלים), סורבה פירות (28 שקלים) או פנקוטה (26 שקלים). המסעדה פועלת בימים שני עד חמישי החל מ-09:00 ועד 23:00, וביום שבת מ-12:00 ועד חצות.
טרטוריה ונציאנה. שער פלמר 2, עיר תחתית, חיפה. 2:00-24:00. 04-9990184. לא כשר