הפעם במסע אחרי המנות המומלצות בארץ הגענו לגרקו - אחת מהמסעדות היווניות האהובות בישראל, לטעימה באווירה קיצית במיוחד. כבר 2 סניפים ענקיים יש למסעדה הזאת, באזורי חן בתל אביב ובהרצליה פיתוח, והסניף השלישי נמצא בימים אלה ממש בתהליכי הקמה.
גרקו מנגנת על מיתרי החיבה הישראלית לחופי יוון במיומנות רבה, האווירה שמחה ורועשת, מוסיקה יוונית לא מפסיקה להתנגן במקום בפול ווליום וכוסות של אוזו או צ'יפורו נשלחות לאוויר בכל רגע נתון. את כל זה מעטרות שפע תמונות מאיי יוון ומסעדות יוון הרבות, ולצדם גריל עופות ושיפוד גירוס ענקי שמסתובב בגאון.
הגענו לגרקו כדי לנסות את הגירוס - ככל הנראה המנה היוונית הפופולריות ביותר בקרב הישראלים. לא פחות מ-4 שיפודי גירוס עצומים כאלה מתחסלים בגרקו מדי יום, כשכל אחד מהשיפודים הללו שוקל עשרות קילוגרמים. המנה מוגשת כאן על פיתה בסגנון תימני דווקא ועליה רוטב עגבניות מצומצם, בשר מהשיפוד עם כמות שומן לא מועטה וצזיקי יווני עם בצל לבן פריך (68 שקלים).
ואם כבר הרחקנו עד יוון, טעמנו כאן גם את המאפה המתוק מלוח שנקרא מאפה 12 האלים - גבינת פטה נהדרת שעטופה בעלה פילו שטוגן וטובל בדבש חם (48 שקלים). ותרשו לנו להגיד שעם כל הכבוד גלירוס הטעים שבעולם, אין טעים כמו המאפה היווני המושלם הזה, שמהווה גם קינוח וגם מנה עיקרית בפני עצמו ומשלב את המיטב מכל העולמות.