חגיגות ומבצעים
בינדלה מביאים את שוויץ לישראל, תל אביב
במסעדת בינדלה מארחים את השף נינו שוורץ, השף הראשי של אימפריית המסעדנות השוויצרית המשפחתית. האירועים יתקיימו החל מה-9 במרץ ובמהלך שבוע, אז יגישו השפים רועי סופר ואורחו השוויצרי מנות חגיגיות כמו טליוליני עם כמהין שחורות ברוטב בינדלה המסורתי משוויץ; ספגטי וונגולי טריים עם יין לבן, עשבי תיבול וצ׳ילי; קנלוני סרטנים; צלעות טלה, סלסה ורדה, ארטישוק וממרח כמהין, ועוד.
Bindella Osteria & Bar. מונטיפיורי 27, תל-אביב. 03-6500071.
הרברט סמואל מארחת את מיט מרקט, תל אביב
השף יונתן רושפלד יארח את ירון קסטנבאום לארוחת בשרים גדולה שתתקיים ביום שני הקרוב החל מהשעה שש וחצי בערב. השפים בחרו יחד נתחים של בשר מרמת הגולן מהם יכינו מבחר מנות כמו סטייקים, תבשילים חורפיים ועוד. 320 שקלים לסועד.
הרברט סמואל תל אביב. קויפמן 6 תל אביב. 03-5166516.
עוד חדשות אוכל בפייסבוק שלנו
חגיגות 5 בסושיאל קלאב, תל אביב
המסעדה עורכת בין ה-8 ל-11 במרץ שיתוף פעולה עם שפים ומיקסולגים לרגל חגיגות ה-5 שלה. במסגרת האירועים יוצעו במקום ספיישלים מהמזרח הרחוק, וקוקטיילים עם טוויסט אסייתי. בין האורחים יהיו המיקסולוג יובל סופר, מסעדת דה באן, ובר הקוקטיילים האימפריאל.
סושיאל קלאב - Social Club. שדרות רוטשילד 45/אחד העם 54, תל אביב. 03-5601114.
חגיגות שנתיים לקוקושקה, עכו
המסעדה הקטנה עורכת חגיגות שנתיים ובמהלך חודש מרץ יוצע למבקרים תפריט מיוחד בעלות 200 שקלים לזוג ובו 4 מנות לבחירה לצד 2 כוסות שתייה חריפה, שתייה קלה ו-2 קינוחים. בין המנות המוצעות: שיפודי שרימפס צרובים על פלנצ'ה; קלמרי מטוגן; פלאפל סרטנים; ברבוניות טריות מטוגנות; נקניקיות בעבודת יד; והמבורגר תוצרת הבית.
קוקושקה, הבזאר הטורקי, עכו העתיקה. 04-9019758.
מבצעי המבורגר במרינדו, עין גב
המסעדה בעין גב מציעה במהלך חודש מרץ מבצע מיוחד של המבורגר טלה או עגל במשקל 220 גרם, בעלות 35 שקלים. לצד ההמבורגר מוצעות תוספות כמו פירה, אורז או סלט מחיר 12 שקלים לתוספת ובירה בזלת במחיר 12 שקלים ל-220 מיליליטר.
מרינדו. עין גב. 04-6658555.
חדש ומעניין
פיצה דה פפה נפתחה לפעילות, תל אביב
אחרי שסיפרנו לכם על המעבר של מסעדת דה פפה לצפון דיזנגוף, לפני כשבוע נפתח המקום לפעילות במתכונת של מכירה בטייק אווי מהוויטרינה וישיבה במקום. בתפריט: הפיצות הנהדרות של דה פפה שניתן להזמין בגודל אישי, לשבת במקום או לקחת הביתה בגודל משפחתי. מלבד הפיצות, שנמכרות במחירים סבירים, ניתן למצוא כאן גם מספר מצומצם של מנות איטלקיות נוספות כמו סלטים, לצד יינות מעולים.
דה פפה, דיזנגוף 334, תל אביב. ראשון-שבת 12:00־24:00.
תפריט אסייתי חדש בבתה וגריגה, תל אביב
בית הקפה השיק לאחרונה תפריט אסייתי חדש, מתשלם ונהדר שמוגש בשעות הצהריים והבוקר. בתפריט: דייסת אורז סינית עם ציר ירקות ותרד, בוטנים, ביצה קשה ורוטב צ'ילי (28 שקלים), סנדוויץ' וייטאנמי עם מיונז סרירצ'ה, פאטה בשר לבן, נתחי בשר לבן קריספיים, חמוצים וייטנאמיים, נבטים ועשבים (39 שקלים), סלט יפני עם כרוב אדום ואצות ברוטב טחינה, סויה וכוסמת קלויה (21 שקלים).
בתה וגריגה. לבונטין 2, תל אביב. 03-6850493.
המאפייה של אדון שיפון נפתחה להרצה
המאפייה של אורן חג'ג', הוא אדון שיפון, נפתחה לפעילות אחרי שסיפרנו לכן עליה כאן במדור. בינתיים פועל המקום במתכונת הרצה והוא יגיש 7 סוגי לחם כמו סלק מעושן ופלפל שחור, כוסמין, או לחם אגוזים ותאנים (18-25 שקלים לכיכר), פוקאצ'ות בצבעים שונים (סלק או שעורה שחורה), חלות מיוחדות ועוד.
אדון שיפון. אלנבי 48, תל אביב. ראשון-חמישי 8:00-17:00, שישי 08:00-כניסת השבת.
מה עוד טעים?
תפריט חורף ותפריט טבעוני במסעדת מסה, תל אביב
מסעדת מסה של השף אביב משה יוצאת בתפריט חורף חדש ולצדו תפריט טבעוני רחב. בין המנות הטבעוניות במקום: ארטישוקים על גריל פחמים, קרם פורצ'יני וקראנץ' חומוס (56 שקלים), ניוקי בתבשיל חלב קוקוס, קרם תירס טרי ותיבול אסייתי (82 שקלים) וסלט עדשים שחורות, קרם חציל לימוני ואגדשי טופו (54 שקלים). בין המנות הנוספות בתפריט החורף: שקדי עגל עם רביולי בטטה על קרם ארטישוק וציר בצלי פנינה (72 שקלים), סלט אנדיב עם ברולה אשכולית אדומה, קייל, חמוציות, ברי וקרם בוטנים (62 שקלים).
מסה. הארבעה 19, תל אביב. 053-9418828.
מסעדה חדשה כשרה בשוק תלפיות, חיפה
בשכונת הדר נפתחה מסעדה כשרה חדשה לשף איתן קיזלר (אחרי שכבר הבטחנו לכם ששוק תלפיות יתעורר). המקום, שילוב בין מסעדה למעדנייה נקרא "אצל קיזלר" ומוגשות בו מנות על בסיס שטרודלים. כך למשל: שטרודל בניחוח המזרח הרחוק עם נתחי חזה עוף מוקפצים עם ירקות בסויה ותבלינים ברוטב צ'ילי (49 שקלים); שטרודל מסבחה עם חציל, תפוח אדמה אפוי, גרגירי חומוס מבושלים בתוספת בשר וגרעיני חמנייה (49 שקלים); מניפת קורנבייף בהכנה עצמית על ברוסקטת הבית, בליווי סלט פלמי של תפוחי אדמה רוטב ברביקיו, חרדל ומחמצים (59 שקלים).
אצל קיזלר. השומר 28 חיפה. 04-8622908.
שירות קצבייה חדש של שיין אנד שארפ, תל אביב
מסעדת הבשרים (שעל השינויים בה סיפרנו לכם אתמול) מציעה שירות חדש של קצבייה שבמסגרתו ניתן יהיה להזמין בשרים איכותיים מבית מפעל הבשר "אוריה" בצפון הארץ. את ההזמנות של נתחי הבשר ניתן יהיה להזמין מהמפעל עד הבית בין הימים ראשון-חמישי 10:00-17:00. בין הנתחים שיימכרו: אוסובוקו (79 שקלים), אסאדו (75 שקלים), נתחי צוואר עגל 79 (שקלים), נתח קצבים דק (70 שקלים), ונתח קצבים עבה (99 שקלים).
שיין אנד שארפ. יגאל אלון 65, תל-אביב. 03-5364755.
תפריט חדש נטול גלוטן וסוכר בתרנגול הכחול, תל אביב
השף שאול בן אדרת מציע תפריט חדש, בשיתוף מכון אברהמסון, ללא גלוטן או סוכרים. בין המנות שיגיש בן אדרת: מרק קרם חצילים, חלב סויה, חלב קוקוס, שמנת, אפונים, וכמהין; חומוס מסבחה גרגירים וטחינה, ירקות ירוקים מוקפצים בשום ושמן זית; ארטישוק צלוי, לימון, מרווה וגבינת פטה חמה; סלט אסייתי ובו סקיני פסטה כרוב, גזר, ארוגולה, עגבניות, שמן שומשום וג'ינג'ר כבוש וטרי; פילה בקר על הגריל ברוטב טחינה ועמבה, וממרח גואקמולי; ופילה דניס על לבנה ונענע, עם סלט רצועות זוקיני, שום ושמן זית.
התרנגול הכחול, ניסים אלוני 10, תל אביב. 03-5443349.
חודש נקניקיות בביר גרדן, תל אביב
במהלך חודש מרץ יוצעו בביר גרדן שבשרונה מבחר מנות נקניקיות שונות כמו נקניקייה חריפה אש – לחמניית בריוש, איולי חזרת, חרדל, כרוב כבוש וצ'יפס ביתי; נקניקיית עגל ופקורינו על שפצלה אספרגוס וערמונים; מיקס נקניקיות, קוביות תפוחי אדמה מדורה, קרם שורשים ושוקרוט עם טוויסט; ונקניקיית אניס, צ'יפוטלה ופיסטוקים. כל הנקניקיות בייצורו של אלן טלמור.
ביר גרדן. אלבר מנדלר 3, מתחם שרונה, תל אביב.
קורס פרלינים חדש עם אמיליה שוקולד
רונן אפללו השוקולטייר עורך קורס פרלינים מקוצר חדש באמיליה שוקולד. הקורס כולל 3 מפגשים בני 4 שעות כל אחד, בהם מתנסים המשתתפים בבניית גאנאשים, בקישוטי פרלינים, וכמובן גם בהכנת שוקולד. המפגשים יתקיימו במהלך כל חודש מרץ (עלות למשתתף: 1500 שקלים).
להרשמה: 054-4950095.
שירות משלוחים חדש בקמפאי סטריט ווק, תל אביב
המסעדה האסייתית משיקה תפריט משלוחים חדש ובו מנות כמו סלט מאלאיה - סלט עוף ובוטנים קר עם כרוב אדום ולבן, חסה, גזר, בצל ירוק, כוסברה, צ‘ילי אדום, ברוטב בוטנים מאלזי עם אטריות אורז פריכות (36 שקלים), מרק מיסו עם קוביות טופו, אצות וואקמה ובצל ירוק (14 שקלים), צ‘יקן לו מיין - אטריות ביצים מוקפצות עם נתחי עוף, פטריות וירקות ברוטב הוי סין, יין אורז ושמן שומשום (44 שקלים), פאד קפאו - בשר בקר טרי קצוץ עם צ‘ילי, ג‘ינג‘ר, בצל סגול, פלפל חריף, למון גראס, בזיליקום וכוסברה על אורז מאודה וביצת עין (49 שקלים). בתפריט המשלוחים גם מבחר מנות סושי וחלק טבעוני וצמחוני רחב.
קמפאי סטריט ווק. אוסולדו ארניה 9, מתחם שרונה, תל-אביב. 03-5444005.
פורים במקסימום
חגיגות פורים במזללה, תל אביב
המסעדה של השף מאיר אדוני חוגגת פורים עם תפריט קוקטיילים במחיר 25 שקלים בין הימים שלישי-שבת. בין הקוקטיילים המוצעים: קוקטייל טקילה סנרייז, קוקטייל מרטיני ליצ׳י, קוקטייל ערק דובדבנים, קוקטייל טום קולינס, ודאקירי קיווי.
מזללה. נחלת בנימין 57, תל אביב. 03-5665505.
משתה פורים בדלאל, תל אביב
בין ה-4 ל-5 במרץ יארח השף גולן גורפינקל את השפית הגיאורגית תמרה גצ'יחילדזה. בתפריט יוצעו מנות כמו מרק חינקאלי; כדורי אלרדזי עם גבינות ושקדים; פחאלי ממולא במחית תרד או חצילים ואגוזי מלך; חצ'אפורי; מצבאדי (שישקבאב); צ'קאפולי טלה ועוד. בתפריט האלכוהול יוגשו יינות גיאורגיים.
דלאל. שבזי 10, יפו. 03-5109292.
פורים במטבחון, תל אביב
המסעדה מציעה יין ללא תחתית במהלך החג במחיר 49 שקלים לאדם. כמו כן מציעים בחופשה לילדים אזני המן ותפריט ארוחות בוקר וצהריים מותאם.
המטבחון. רבי עקיבא 18, כרם התימנים, תל אביב. 03-5163689.
פורים במסעדת אדמה, זכרון יעקב
המסעדה מציעה במהלך החג מנות ספיישל כמו טורטליני עגל עם קרם שורשים, שום קונפי ורוטב יין אדום (52 שקלים), קונפי שוק אווז צלוי, פירה דלורית ומרווה, פונדו בצלים ורוטב יין חמוציות (108 שקלים), ואנטרקוט אנגוס בגריל ברוטב יין אדום עם פירה (122 שקלים).
מסעדת אדמה - בקתה קולינארית. מעלה הראשונים 8, גבעת זמרין, זיכרון יעקב. 04-6293183.
משתה פורים ביקב רימון, הגליל העליון
בין ה-4 ל-6 במרץ ייערכו משתה במרכז המבקרים של יקב רימון במהלכו יתקיימו סדנאות שוקולד לילדים וטעימות יין רימונים. סיור וטעימות יינות רימונים יעלו 15 שקלים וסדנת שוקולד לילדים 36 שקלים.
מרכז מבקרים יקב רימון. אזור תעשייה דלתון. 04-6822325.
מסעדת זכאים עורכת בפורים מסיבה פרסית במסגרתה המטבח יתחפש לבר קוקטיילים ממנו ייצאו ירקות ופירות טריים שייסחטו במקום וישולבו במשקאות כמו ג'ין פרסי מרימונים וסקנג'מין, ערק אשקלונה וקוקטייל מריומה שהוא בלאדי מרי מעגבניות טריות. לצד האלכוהול יוגש צ'יפס מתובל בחומץ שום פרסי ללא עלות. מחיר הכניסה לאירוע: 70 שקלים.
זכאים - בוטיק טבעוני. פינת אלנבי 98 (סמטת בית השואבה 20), תל אביב. 03-6135060.
חגיגות פורים ביקב בן חיים, רמת השרון
יקב בן חיים עורך ב-6 במרץ, החל מהשעה תשע בערב, משתה פורים בו יוגשו יינות היקב ללא תחתית. מחיר האירוע: 120 שקלים לאדם.
יקב בן חיים. השרף 6, רמת השרון. 03-5346748.
קרנבל פורים במסעדת מידס
המסעדה עורכת ב-4 וב-5 במרץ אירועי עד דלא ידע באווירה ברזילאית. בתפריט: אסאדו ברזילאי, אנטרקוט, פג'ואדה, ועוד בשרים, דגים וסלטים. לרגל הפורים יוצע במקום מבצע של אחד ועוד אחד על בירה ברזילאית.
מסעדת מידס. קיבוץ ברור חיל, על כביש 232 (בסמוך לקיבוץ אור הנר). 6803441- 08.
סעודת פורים במושבוצ, רמת הגולן
המסעדה עורכת משתה פורים שבמסגרתו יוצעו משקאות במחיר 49 שקלים ללא הגבלה, לצד מנות כמו שוקי הודו מעושנים, ספריבס לבן ברוטב ברביקיו, אסאדו עגל ועוד (149 שקלים לארוחה). כמו כן, ביום האישה הבינלאומי שיתקיים ב-8 במרץ תוצע לנשים סדנת קוקטיילים במחיר 99 שקלים.
מושבוצ. רמת הגולן, מושב רמות. 04-6795095.
ספיישלי פורים במסעדת מינה טומיי, חיפה
המסעדה מציעה מנות ספיישל לפורים כמו צ'יקן סאול - פרגית בטמפורה ברוטב פלפלים על אורז לבן וקימצ'י (59 שקלים); ספיידר קריספי רול סרטן אבוקדו, בצל ירוק וקמפיו עטוף בבטטה (39 שקלים); וקארי גואה - עוף, בצל, אפונה, עדשים, קשיו ועשבי תיבול ברוטב קארי צהוב וחלב קוקוס (54 שקלים). בנוסף, יוגש במקום קוקטייל אסייתי כספיישל לפורים בשם גרין אוריינט (42 שקלים).
מינה טומיי. פלימן 8 חיפה, מרכז קסטרא. 04-6668080.
הייד אנד סיק ביפו-תל אביב, תל אביב
השף חיים כהן מארח את בר הקוקטיילים הייד אנד סיק בפורים. במהלך האירוע יוגשו מבחר קוקטיילים של הבר במסעדת יפו תל אביב.
יפו-תל אביב. יגאל אלון 98, תל אביב. 03-6249249.
פורים לילדים בג'ויה, הרצליה ותל אביב
קבוצת המסעדות מציעה במהלך חג הפורים תפריט ילדים מיוחד לצד קינוח ספיישל של סאנדיי אזני המן. בתפריט הילדים יוצעו מנות כמו מקרוני אנד צ'יז, פסטה (פנה או ספגטי), פיצה, מיני המבורגר ג'ויה או אצבעות שניצל ומוצרלה (54 שקלים לארוחה שכוללת שתייה קלה, מנה עיקרית לבחירה וקינוח פורימי).
לכל הפרטים.
ספיישל פורים ברפאלו, חיפה
המסעדה האיטלקית מציעה במהלך פורים סנגרייה ללא תשלום לכל סועד שיגיע למקום. בנוסף, יוגשו במקום מנות ספיישל לחג כמו לינגוויני פילה בקר - רצועות פילה ביין אדום וציר בקר על מצע של לינגוויני עם ארטישוק, כמהין, צנוברים ופרמזן (69 שקלים) וקינוח של שמפניה ותותים - קראמבל של שוקולד לבן ועוגיות, קצפת שאנטיי, עם סלט תותים וג'לי שמפנייה (42 שקלים).
רפאלו. הקריון וקניון חיפה. 1700-507107.
משתה פורימי באינדירה, תל אביב
המסעדה ההודית מציעה במהלך החג משתה פורים בקומת השאנטי של המקום, עם מוסיקה בוליוודית ותפריט פתוח ללא הגבלה במחיר 139 שקלים לסועד. בין המנות שיוגשו: פקורה ירקות; מונדאל פקורי; סמוסה ירקות; סמוסה בשר; כנפי עוף טנדור; אלו גובי; מלאי כופתא; צ'טנה מסאלה ועוד.
אינדירה. שדרות שאול המלך 4 תל אביב. 03-6954437.