בר יין ריהאב, תל אביב
בר היין החדש בשוק לוינסקי התל אביבי הוא שילוב כוחות של יומי לוי מבעלי מעדניית יום ורימה אוליברה ממסעדת אואזיס. REHAB ישלב בין חנות יין, מעדנייה ובר יין – ככה שאפשר לשבת במקום על בקבוק יין וצלחת גבינות ונקניקים, אבל גם אפשר לעבור ורק לרכוש הביתה.
REHAB. לוינסקי 47, תל אביב. שעות פתיחה לתקופת ההרצה: שני-רביעי 13:00-23:00, חמישי 11:00-23:00, שישי 09:00-23:00 ושבת 14:00-23:00
ארוחת פיוז'ן במסעדת סמיר, רמלה
שף ג'ליל דביט יארח במסעדתו את אייל גרש לארוחת פיוז'ן חגיגית שמאחדת בין המטבח הערבי למטבח השוודי. ארוחת 7 המנות המיוחדת של השניים תכלול שילובי טעמים ייחודיים, הכל מתוצרת טרייה. מחיר לסועד: 350 שקלים. להזמנת מקומות ופרטים נוספים לחצו כאן.
סמיר ברמלה. קהילת דיטרויט 7 רמלה. טלפון 08-9220195
ארוחות מיוחדות במסה, תל אביב
המסעדה חוגגת 18 שנות פעילו ולכבוד המעמד החגיגי יצטרף לשף אסף שטרן שף אורח לארוחה מיוחדת בכל ערב שלילי במהלך חודש דצמבר. הראשון להתארח הוא רז רהב מ-OCD ותרצה, אחריו יתארח אוראל קמחי מפופינה ורוחאן, ואחריהם יגיע תומר טל מג'ורג' וג'ון.
MESSA. הארבעה 19, תל אביב. טלפון: 03-6856859
הוטל מונטיפיורי מארח את בר 51, תל אביב
הוטל מונטיפיורי, מונטיפיורי 63, תל אביב. טלפון: 03-5646100
אריא מרעננת את התפריט
מסעדת השף של גיא גמזו מציגה תפריט חדש, כשעל הוצאתו לפועל אמון שף מושיקו אברהם. בין המנות בתפריט החדש: טרטר דג ים: טרטר דג עם ויניגרט חלפיניו ופלפל ירוק מותסס, תפוח ירוק, ושמן זית צעיר (92 שקלים); פרושוטו ברווז: חסה ערבית צלויה , ויניגרט צימוק אוזבקי , פרושוטו חזה ברווז (64 שקלים); ומנטו - כיסונים מאודים ממולאים בבשר טלה, בצל לבן וזרעי כמון. מוגשים על יוגורט כבשים (122 שקלים), כשלצידן יוגשו חלק ממנות הדגל של המקום.
אריא. נחלת בנימין 66, תל אביב. טלפון: 03-5296054
פסגה קולינרית של המטבח הערבי, אומניה
ביום שני הקרוב, 5/12/22, ייפגשו השפים באסל מריסאת, חמודי עוקלה ועלאא מוסא לארוחה חד פעמית. הערב יתקיים בשני סבבים (שעה 18:00 ושעה 21:00). מחיר לאדם: 450 שקלים.
אומניה, דבאח mall דיא אל אסד, טלפון להזמנות: 077-9386217
ספיישל שף אורח ביקב ויתקין
היקב משיק מסורת חדשה של ערבים בהם יתארחו שפים, קונדיטורים ומגדלים, והראשון להתארח הוא יהונתן שרביט, עם תפריט שכולל מנות כמו פוקאצ׳ה בהתפחה של 72 שעות מתערובת קמחים איטלקיים בליווי חמאת סלרי, סחוג גז, מגי, סטראצטלה,אורטיז ושמן זית מגל; אנילוטי קרם תירס, חמאת מרווה, אמרטי, אספרגוס ופרמזן 24 חודשים; טרמיסו פיסטוק סיציליאני,פיסטוקים מקורמלים וקקאו. מחיר הארוחה: 450 שקלים לסועד ולארוחה הותאמו יינות על ידי היינן אסף פז.
מסעדת סושי בר בזל עוברת דירה
סושי בר בזל, פרימה סיטי. שעות פעילות: ראשון-חמישי 18:00-23:30ומוצ"ש שעה וחצי אחרי צאת השבת. טלפון: 077-9966312. כשר
סירים של בית, קפה אסיף
קפה אסיף מארח מדי יום שלישי בשלנים מקצועיים וביתיים לסרוויס צהריים. עד עכשיו התארגו סיגי מנטל עם תבשיל מדיאס חצילים; רינת צדוק עם סיר קציצות עוף ומנגולד לצד קוסקוס; ובריג'יט שופן שהגישה בולט - קציצות תוניסאיות. בהמשך צפויים להתארח גיל אקרמן, ניסים זלייט, ברק אהרוני, אביעד פלד ועוד.
הסופלייר חוזר, תל אביב
המרקייה התל אביבית חוזרת עם תפריט קבוע וספיישלים מתחלפים שיכללו מרקים כמו מליגטוני - עוף, חלב קוקוס, זרעי כוסברה, עדשים כתומות ותפוחים ירוקים ותבלינים כמו הל, ציפורן וכורכום; מרק עוף עם אפשרות לתוספת קרעפלך ומרק גונדי פרסי. המחירים נעים מ-39 שקלים לחצי ליטר .
משלוחי אוכל הודי, תל אביב והסביבה
מסעדת אינדירה ההודית מלונדון מיניסטור ומטבח הרפאים שלה, גנדי, מציעים לתל אביבים ושכניהם משלוחי אוכל של מנות נשנושים כמו כנפיים, צ'יפס הודי וגם קטי, מנת אוכל רחוב הודית במגוון מילוים: קטי טיקה מאסלה - נתחי פילה עוף מושרים במשך הלילה ונצלים בטנדור גחלים וברוטב מאסלה פיקנטי (42 שקלים), קטי אפגני - נתחי פילה עוף מושרים במרינדת קשיו ושמנת צלויים בטנדור על גחלים (42 שקלים); קטי אלו גובי - פרחי כרובית צעירה וקוביות תפוחי אדמה מוקפצים קלות בתבלינים הודיים וג’ינג’ר (36 שקלים). עוד בתפריט מספר מנות של אינדירה המיתולוגית: עוף טיקה אפגני - נתחי חזה עוף ללא עצמות מתובלים בעדינות מירבית וצלויים על גחלים; שיש קבב - נתחי טלה טחונים עם שום, זנגביל, בצל בתבלון קל, צלויים על גחלים (85 שקלים למנה) ועוד.
נונו ג'וזף – גלידרייה חדשה, ראשון לציון
גלידרייה ארטיזנלית חדשה נפתחה ממש לאחרונה על ידי יוסי אלגרי, שלמד להכין גלידה כבר כילד קטן מסבו יוסף, נונו ג'וזף. בין הטעמים המוגשים במקום: פנקוטה קיווי, קרמבל שוקולד, קרם ברולה, תאנים וריקוטה, גלידת קינמון, רום צימוקים, קרמל קשיו מלוח, פנקוטה פירות יער, תות, שמנת ושוקולד לבן ועוד. מלבד גלידה, המקום משמש גם כבית קפב עם מאפים, עוגות וקינוחים – חלקם עם גלידה, וחלקם בלי.
נונו ג'וזף. רוטשילד 71, ראשון לציון. שעות פעילות: א-ה 08:00-01:00; שישי 08:00-16:00 ושבת מחצי שעה אחרי יציאות השבת ועד 01:00. טלפון: 052-5611112
ערב טעימות בטייסטינג רום, מתחם שרונה
ביום שני 5.12. 22 יתקיים בטייסטינג רום ערב שיוקדש ליינות של יקב יפו. לצד היינות יוגשו לאורך הערב מנות כמו בריוש גבינת סנט מור צלויה עם רוטב דבש, טימין ושום ; קרפצ׳יו סלק ברוטב זרעי עגבניות וקלמטה בתוספת קרם פרש ; סלט אנדיב סלנובה ורוקט עם מלון ושבבי פקאן מסוכר, שמן זית ולימון; סשימי סלמון עם ויניגרט יוזו ותפוזים, פלטת גבינות ועוד. מחיר למשתתף: 220 שקלים.
ארוחת טעימות בהאפיסרי, נתניה
המעדנייה הכשרה של שף אביב משה במתחם פיאנו בנתניה מציעה תפריט משתנה לארוחת טעימות בימים ראשון-רביעי במחיר 69 שקלים לסועד. התפריט כולל 5 סלטים לבחירה, לחם הבית, מנה ראשונה, מנה עיקרית ושתייה קלה. בנוסף מוגש תפריט החורף של המקום עם תבשילים כמו קובה חמוסטה, אושפלאו, ממולאים, פסטייה מרוקאית ועוד.
האפיסרי. שושנה דמארי 10, נתניה. טלפון: 09-9708888
פסטיבל מרקים במלון ענבל, ירושלים
הפסטיבל מתקיים בשנה ה-8 החל מהיו ם(חמישי) ועד סוף החורף, ובמהלכו יוגשו מדי יום לפחות 6 סוגי מרקים משתנים מדי יום. הארוחה מוגשת בסגנון בופה בשירות עצמי, מחירה 87 שקלים לסועד והיא כוללת טעימות ללא הגבלה.
ארוחת טעימות במסעדת המקדש, פתח תקווה
השף לירן בלו יציע שתי ארוחות מיוחדות שיתקיימו ב-29.12 ו-31.12 ויכללו תפרט טעימות זוגי של 10 מנות במחיר 350 שקלים לסועד (כולל כוס יין, שתייה חמה וקינוח זוגי). בין המנות בתפריט: טורטליני עבודת יד במילוי ארטישוק ירושלמי עם פטריות יער צרובות ב"חמאה" מעושנת קרם דלעת ותה המבוסס על ארבע פטריות ומאצ'ה; שוק אווז בעישון של עצי חרוב עם ריבת יוזו, פירה שורש סלרי דמי גלאס אווזים ופופקורן קינואה; אסאדו בבישול ארוך עם ירקות שורש ועצמות מח מפורק לציר בקר עדין ומונח על קרם תירס מעושן וסלט חמציצים.
המקדש. הפסגות 9, פארק עופר, פתח תקווה. טלפון: 09-9777007