פלאפל גבאי מרק אפונה (צילום: ג'רמי יפה, mako אוכל)
בחוץ הגשם ובפנים המרק|צילום: ג'רמי יפה, mako אוכל

אצל הישראלים (וכן, זה כולל אותנו) הקשר בין גשם למרק הוא מיידי. הטיפות מתחילות ליפול? זה הזמן להעמיד סיר. אז כן, זה נכון גם לגבינו, ומזג האוויר הסגרירי הביא אותנו לבקר השבוע בפלאפל גבאי, אחד ממוסדות המרק התל אביביים האהובים, שנדחק מעט מחוץ לרדאר התקשורתי בשנים האחרונות.

הרבה נכתב על פלאפל גבאי, בייחוד בזמנים שבהם כיכבו בעל המקום, לירן גבאי, וחלק מהעובדים בו בשלל תכניות ריאליטי. אבל חשוב לזכור שעוד לפני הטלוויזיה הצליח המקום להפוך למותג בכל הנוגע לפלאפל, לאוכל ביתי ולמרקים. שני סניפים יש לגבאי בתל אביב, והאימפריה עומדת להכות בשלישית עם סניף חדש שייפתח בקרוב. 

בחוץ סגרירי, בפייסבוק שלנו חם

פלאפל גבאי (צילום: ג'רמי יפה, mako אוכל)
מוסד מרקים. פלאפל גבאי|צילום: ג'רמי יפה, mako אוכל

מרק האפונה שהצליח לנצח קובה סלק

מתוך ארסנל של כ-100 מרקים צמחוניים, טבעוניים ובשריים, מכינים בפלאפל גבאי בכל יום כעשרה סירים מהבילים. פרט להם יש את התפריט הסטנדרטי של הפלאפל, הסביח, החומוס, השניצל, השקשוקה והשווארמה. ביום שהגענו מצאנו כאן מרק בשר תימני, מרק חרירה, מרק מינסטרונה, מרק אפונה, מרק דנדוש - מרק עם שלל קטניות וחיטה בתיבול אניס - ומרק קובה סלק. מרק צמחוני עולה 28 שקלים ובשרי38 שקלים (המנות גדולות ומוגשות עם לחם). נכנסנו למקום ב-12 בצהריים כשאנחנו מכוונים מראש אל סירי המרק. ידענו שתוך דקות תתחיל המולת הצהריים, השולחנות יתמלאו והתור ישתרך. הצוות המליץ על כמה מהמרקים היומיים, והחלטנו ללכת על אפונה צמחוני וקובה סלק בשרי.

עוד באוכל טוב:

 

הגשם איים לחזור ולכן לקחנו את המרקים הביתה, בקופסאות טייק אוויי נוחות ששרדו את המסע בקלות, ועליהן לוגו חייכני של פלאפל גבאי והכיתוב המפתה שגורם לך להרגיש טוב עם עצמך גם אם אתה תוקע עכשיו קובה סלק עם חצי כיכר לחם בצד: "פלאפל גבאי מחמם אותך - מרקים נדירים ללא שמן".

אז הקובה סלק היה, בראש ובראשונה, לא קמצני; ארבע כופתאות בשריות שמנמנות מילאו חלק ניכר מהקופסה וציר המרק שפע סלקים חמצמצים והיה מצוין. זה היה יופי של קובה סלק. פשוט, לא מתיימר ולעניין. הכמות השביעה בהחלט, ועם זאת לא גרמה לעיניים להיעצם בחוסר ברירה, כמו שקורה יותר מדי פעמים אחרי ארוחת צהריים כבדה. למרות החיבה שלנו למרק הסגלגל וכופתאות הסולת שלו, המרק הטוב יותר היה דווקא האפונה הצמחוני, שהשביע מאוד והיה עשיר בירקות טחונים שהפכו אותו למנה חורפית מושלמת.

פלאפל גבאי מרק אפונה מרק קובה (צילום: ג'רמי יפה, mako אוכל)
משביע אבל לא מרדים. קובה סלק|צילום: ג'רמי יפה, mako אוכל



במהלך השנים קיבל פלאפל גבאי לא מעט סופרלטיבים על המרקים שלו. היו כאלה שהכריזו עליו כמלך המרקים, והיו שטענו שמדובר במרקים מהטובים שאפשר למצוא בתל אביב ואפילו בארץ. שמחנו לגלות שגם אחרי שנים, למילים הטובות יש הצדקה ובפלאפל גבאי ממשיכים לספק מרקים מסורתיים מעולים. תל אביב אמנם שופעת מרקים ממותגים, אבל המרקים הביתיים, הפשוטים והטעימים של פלאפל גבאי הם עדיין אופציה מעולה לארוחת צהריים או ערב לא יקרה מדי ולגמרי מנחמת. גם כשאין גשם.

פלאפל גבאי. בוגרשוב 25, תל אביב. 03-6297060. דיזנגוף 269, תל אביב. 03-6297080. כשר

>> לכל חדשות האוכל