הפתיחה של שה ויוי בהובלת השף גיא גמזו, בישרה אי שם באמצע 2023 את תחילתו של טרנד הביסטרו-בראסרי ששוטף מאז את תל אביב (והסביבה). בימים אלה התרחש בשה ויוי שינוי מרענן וחילוף שחקנים, כששף אסף גבאי נכנס להובלת המטבח והתפריט של שה ויוי זכה לחידושים. רובם יזכירו לכם את מסעדת שיינע, אבל לא רק.

השף אסף גבאי (צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור)
השף אסף גבאי|צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור
שניצל דג עם ריבה (צילום: לין לוי, mako אוכל)
שניצל דג עם ריבת אוכמניות ופירה מושלם|צילום: לין לוי, mako אוכל

שה ויוי בהובלתו של גבאי היא ביסטרו דגים עם מנות שפוגשים במסעדות שף, אבל בגרסאות ביסטרו קלילות יותר. וכן, יש גם לא מעט דגים נאים כמובן. גבאי הביא לשה ויוי את ההיילייטים הגדולים מהמסעדה האינטימית שלו שפעלה במשך 4 שנים בלב נחלת בנימין. אחת מהן, והמזוהה ביותר עם השף, היא מנת סביצ'ה דג עטוף בקרפצ'ו מלפפון וכוסברה (73 שקלים). מדובר בפרוסות דקיקות וארוכות של מלפפון מגולגלות סביב דג קצוץ גס מתובל בפלפל אדום חריף וכוסברה. זה מוגדר כ"סביצ'ה" אבל זה הכי רחוק מסביצ'ה שמגישים היום בכל מסעדה.

המנות האייקוניות של שיינה (צילום: לין לוי, mako אוכל)
המנה האייקונית משיינע היום בשה ויוי|צילום: לין לוי, mako אוכל

יש בתפריט החדש מנה נוספת משיינע: פילה מוסר ים עם ראשי קלמרי פריכים, אורז "אסור" וביסק סרטנים (124 שקלים) – מנת דגים מופלאה ומיוחדת והשילוב של כל המרכיבים שלה יוצר משהו שכמעט ולא פוגשים במנות דג גנריות. ביסק בעל טעם מרוכז וחזק של ים שמעליו מונח האורז השחור, רך אבל לא דייסתי, ומעליו פרוסה עבה של דג עשוי בצורה מושלמת. ראשי הקלמרי הקריספי מוסיפים קיק כיפי לכל ביס. מנה נוספת שכדאי לטעום כאן היא שניצל דג: פרוסות עבות של דג לבן במעטפת שחומה וקריספית לצד פירה תפוח אדמה עשיר בחמאה וריבת אוכמניות, כמו שנהוג להגיש ליד שניצל וינאי באירופה (89 שקלים).

יש גם מנות בשר (צילום: לין לוי, mako אוכל)
טרטר בקר קלאסי עם טוויסט קראנצ'י|צילום: לין לוי, mako אוכל

מהרפרטואר של שה ויוי יש בתפריט מנת טרטר קצוץ על הסכין שמוגש עם ביצת שליו וטוסט מושחם עם חמאה, ובשביל המקוריות מוסיפים לטרטר הקלאסי שברי שאלוטס קראנצ'יים וצלפים פריכים (69 שקלים). עדיין אפשר למצוא בתפריט את האוייסטרים של שה ויוי (18 שקלים ליחידה) וגם את מנת מול מרינייר עם צ'יפס (89 שקלים). חוץ מהסביצ'ה המוכר משיינע, בגזרת המנות של הדגים הנאים תמצאו בתפריט את הקולקציה המלאה: סשימי, טרטר, פלמידה כבושה ומנת סביצ'ה נוספת שיהיה מספיק גיוון (59-73 שקלים).

נבחרת הקלאסיקות הביסטרואיות כוללת גם מנת מח עצם (56 שקלים), מרק בצל (57 שקלים), המבורגר (79 שקלים), סינטה במשקל 250 גרם (159 שקלים), ניוקי, טורטליני ומנת פסטה טליוליני מעורבבת עם בשר סרטנים וקראמבל לחם מחמצת מלמעלה.

מנת דג מושלמת עם אורז פרא וביסק סרטנים (צילום: לין לוי, mako אוכל)
מנת דג עם ביסק סרטנים ואורז "אסור"|צילום: לין לוי, mako אוכל

מבחינת האווירה, היא לא השתנתה, עדיין מרגישים כאן מכל עבר שאתם בלב דיזינגוף: עם האוטובוסים, האנשים והאנרגיה של העיר שמתפרצת לתוך המסעדה מהמרפסת הפתוחה שהיא חלק מהרחוב, ומה שנחמד זה שמצד אחד זמינות מנות דגים של שף, ומצד שני פשוט אוכל פשוט וטוב של ביסטרו קלאסי.

דיזנגוף 166, תל אביב יפו. 053-5409272, לא כשר