תומר אגאי כבר עשה את זה עם סנטה קתרינה, אלישע בנאי עשה את זה עם הוסטל 51 - ולמרבה השמחה עושה רושם שהמגמה הולכת ומתרחבת: יותר ויותר שפים יוצאי מסעדות יוקרה פותחים מקומות צנועים וזולים יחסית, ולנו לא נותר אלא לברך על זה בפה מלא. לאחרונה הצטרף לחבורה האיכותית הזו דוד קז'ילוטי, טבח בן 29 שעבד שנים ארוכות ברפאל, ביפו תל אביב ובמול ים - ועכשיו פתח בתל אביב את דאטו מאטו, שמגישה אוכל ביתי ויצירתי במגע של שף.
>> בואו נהיה חברים בפייסבוק
"בהתחלה המטבח העילי והמוקפד קנה אותי, ורציתי גם לדעת איך במסעדות כמו מול ים משלבים 15 רכיבים על הצלחת לכדי שלמות", מסביר קז'ילוטי. "אבל אחרי כל השנים שעבדתי בלפתוח מקומות של אנשים אחרים החלטתי שאני יכול להשקיע במקום משלי. רציתי עצמאות ומסעדה שתהיה רק שלי, בלי שאף אחד יגיד לי מה לעשות".
בדאטו מאטו מגיש קז'ילוטי אוכל גרוזיני בהשפעת בית הוריו. בינתיים המסעדה פתוחה רק בצהריים, ומציעה תבשילים מחומרי גלם מוקפדים אך פשוטים, וביניהם קציצות בקר ברוטב עגבניות וסלרי (35 שקלים), תבשיל קדרה בשרי משתנה בבישול ארוך (40 שקלים) וקבב טלה בנענע טרייה (40 שקלים), מרק ולוטה שומר עם זרעי עגבנייה ונענע (15 שקלים), קדירה של בקר, תפוחי אדמה ודלעת צלויה (40 שקלים). התפריט משתנה מדי יום, וכל מנה בשרית מלווה בשתי תוספות לבחירה. בעוד כמה שבועות, אחרי שיכשיר את הצוות, יפתח קז'ילוטי את המקום גם בשעות הערב, ואז גם יגיש מנות מתוחכמות יותר לצד תפריט יין רחב. התמחור, הוא מבטיח, יישאר סביר והוגן.
עוד באוכל טוב:
- מה חדש ומעניין בעולם כלי המטבח?
- מאפה תותים ובצק עלים שכיף להכין עם הילדים
- נוף מגישה: כדורי עוף מטוגנים עם רוטב מגן עדן
"המקום הזה הוא מאוד צנוע, וזה מה שיכולתי להרשות לעצמי כרגע לפתוח, כדי שיהיה לי מקום משלי", הוא מסביר. "אני עובד כאן המון עם רגש, ולא כמו מכונה, מה שקורה להרבה טבחים בעיר. אין לי כאן שותפים ולא משקיעים, הכל אני עושה לבד".
דאטו מאטו. משה הס 4, תל אביב, 077-5275851. ראשון-שישי 12:00-18:00 (שעות הפעילות יורחבו בהמשך). כל חומרי הגלם במקום כשרים והמקום אינו פתוח בשבת, אבל אין תעודת כשרות.