בשנים האחרונות ישראל הפכה להיות מעצמת המבורגרים ולא ניכרים סימני רגיעה בתחום, גם כשכענף המסעדנות מראה קשיים רציניים בעקבות התקופה. אחד מההמבורגרים החדשים והמדוברים בסביבה אינו חדש כלל, אבל התמקם לראשונה בעיר הגדולה ומציע קונספט מעניין של לחמניות מיוחדות. אנחנו מדברים על מינימנגס, הסניף התל אביבי החדש של רשת ההמבורגרים יומנגס, שידועה במנות מופרזות במיוחד. בין היתר במינימנגס תמצאו לחמניות תירס עם פולנטה; לחמניית חמאת בוטנים עם בוטנים מסוכרים; ולחמניית פרעצל עם גאודה וצ'ילי. אל תוך הלחמניה נכנסים ההמבורגרים המוכרים של הרשת שכוללים ווריאציות כמו המבורגר עם חזה אווז מעושן, אגוזי מלך וגבינת שמנת; או המבורגר עם מולרד, קשיו ומזרק מייפל.

מינימנגס. אחד העם 15, תל אביב

מינימנגס  (צילום: גיל אבירם,  יח
מינימנגס|צילום: גיל אבירם, יח"צ

https://img.mako.co.il//2020/09/01/10_31082020.jpg
השף יוסי אלעד, לשעבר מקבוצת המסעדנות מחניודה הירושלמית, פתח דווקא בתקופת הקורונה את בית האוכל החדש שלו בסמוך לכיכר רבין בתל אביב. הרעיון הוא אוכל פשוט וטוב שמוגש בתוך פיתות. אין חדש תחת השמש וטוב שכך כי הפיתות פה טעימות במיוחד, כמו שהן יכולות להיות רק אצל שף עם עשרות שנים של ניסיון. בין המנות פה תמצאו פיתה עם סטייק כרוב, חצילים, קישואים וכרובית עם ויניגרט נענע; פיתה במילוי של קבב בורי עם ירקות שרופים; פיתת קציצות עגל עם טחינה עמבה; פיתה עם בשר מפורק, קרם פרש ווסאבי; ופיתה במילוי שייטל צרוב על הגריל. הכל מוגש לצד בירה צוננת.   

שמחה וששון. מלכי ישראל 8, תל אביב

 


אדווה ושיאון ליאני, הבעלים של גלידריית אייססלון החיפאית הנהדרת, החליטו להתרחב דווקא בתקופה זאת עם אחד מהמוצרים היחידים שמעלים לנו חיוך על הפנים בכל רגע נתון: גלידה טרייה. הם פתחו סניף חדש בכרכור שנושא את השם אייספלד וההתמחות כאן היא הסורבטים מעולים (לא לדאוג, גם גלידות השמנת פה). הטעמים באייספלד יוצאים מגדר הרגיל עם אופציות משובחות כמו סורבה אבטיח מעולה; סורבה מנגו, תפוז ונענע; סורבה ענבים; סורבה ליצ'י; סורבה שוקולד מעולה; סורבה שזיפים ושרדונה (שבעינינו הוא אחד המומלצים במקום); ואפילו טעמים כמו סורבה שטרודל תפוחים. כדור גלידה עולה כאן 6 שקלים, הרבה פחות ממרבית המקומות שמציעים גלידה ברמה הזאת, וגלידות השמנת עולות טיפה יותר.

אייספלד. המושב 42, כרכור. 04-6373518 

אייססלון (צילום: גיל גוטקין, mako אוכל)
מבית אייססלון, אייספלד|צילום: גיל גוטקין, mako אוכל



המסעדה הזאת אמנם תהיה קיימת (נכון לרגע זה) רק עד תחילת החגים אבל בתקופה הקצרה לקיומה הפכה למדוברת במיוחד, ואנחנו לא יודעים אם זה בגלל הנוף העירוני שחזר שוב לחיים ונותן הרגשה חו"לית ולו לכמה שעות, או שזה האוכל של אוראל קמחי ממסעדת פופינה שפונה כעת לקהל חדש של שומרי כשרות, שיכול ליהנות ממנו לראשונה. התפריט כולל מנות שהן קלאסיקות בפופינה כמו טרטר ג'ין וטוניק עם קוביות דג ים, מלפפון, עירית, שאלוט, טוביקו, ווסאבי וג'לי של ג'ין וטוניק; לצד מנות כמו טונה אדומה עם ויניגרט תפוחים ירוקים וקארי, קינואה פריכה וסלסה של תפוח כבוש, סלרי, פלפל ירוק חריף וג'ינג'ר; ופילה בר ים מאודה עם אורז אסור, כרוב צלוי בגריל פחמים, פטרוזיליה, רוקט ורוטב עגבניות שרי צהובות. 

Popina View. מלון קרלטון תל אביב, אליעזר פרי 10, תל אביב. 03-5201830. כשר

פופינה וויו אוראל קמחי טרטר  (צילום: חיים יוסף,  יח
פופינה וויו אוראל קמחי טרטר|צילום: חיים יוסף, יח"צ



את השם אורי לייזרוביץ' אנחנו מזהים בדרך כלל ככזה שקשור לסדרות חדשות או לארץ נהדרת אבל הפעם הוא נכנס אל כובע המסעדן, עם בר אוכל חדש בשם אליבי שפתח יחד עם קבוצת שותפים במרכז תל אביב. לב המקום הוא בר רחב ידיים שממנו יוצאים מבחר קוקטיילים קלילים כשעל האוכל במקום אמון השף אביב משה, שיצר תפריט שכל אחד יכול למצוא בו משהו, מפיצות עם תוספות כמו פיצה עם צ'דר, מוצרלה, בייקון טלה ובצל ירוק ועד מנות כמו כרובית בתנור עם פונדו גבינה כחולה, עשבי תבלין, בצל סגול ורוטב ויניגרט עגבניות מיובשות; וקרפצ'יו רול עם סלט טאבולה ורוב ויניגרט חרדל עם שברי פרמזן. לייזרוביץ' שיושב לעתים קרובות בפינת הבר ומשגיח על העניינים הוא רק הבונוס.

אליבי. פרישמן 41, תל אביב. 0545784838. לא כשר

אליבי סלט יהודה  (צילום: אסף קרלה,  יח
אליבי סלט יהודה|צילום: אסף קרלה, יח"צ

 


אחת המסעדות שגם ככה לא יורדת מהכותרות בחודשים האחרונים, מתרחבת ופתחה החודש את הקונדיטוריה של מגזינו - שתהיה בית לקינוחים של המקום, ששמם יצא למרחקים. יש כאן היצע מסחרר של פרוסות עוגה או עוגות שלמות בגדלים שונים למכירה, כולן מככבות גם בוויטרינה של הקונדיטור ברק כהן במסעדת האם מגזינו. בין היתר תמצאו פה את הקראק פאי המפורסם של המסעדה; פאי לימון עם תחתית פיסטוק מלוחה ופריכה; עוגת גזר עם שכבת קרם עשירה; עוגת פאדג' שוקולד; עוגת גבינה וקרמל; ואפילו עוגה שמורכבת מרבעי עוגות שונות ומאגדת את כל הלהיטים ביחד. בקרוב יוצעו כאן גם מבחר מאפים מיוחדים מתוקים ומלוחים שכבר החלו לטפטף לוויטרינה, כמו שבלול קינמון פיסטוק או בריוש ענקי וכן עוגות בחושות עם תוספות מסקרנות כמו פרג ואגסים ביין לבן.  

הקונדיטוריה של מגזינו. מנחם בגין 21, תל אביב. 03-757-0535 (שלוחה 4)

מגזינו בריוש  (צילום: כרמל קוך ,  יח
בריוש בקונדיטוריה החדשה של מגזינו|צילום: כרמל קוך , יח"צ
 


השף עומר מילר אחראי על כמה וכמה עסקי אוכל מדוברים, והתוספת האחרונה שלו לחגיגה, אחרי סוסו אנד סאנס ופיצה סבא, היא טוסט לאון. בניגוד להמבורגר או פיצה, טוסט כל אחד מאיתנו יכול להכין בבית ובקלות, ולכן מילר ושותפיו מנסים להביא בלאון ערך מוסף בדמות טוסטים בשריים מעניינים (שהם לטעמנו השוס כאן), מארז שנשלח הביתה להצנמה מתי שאתם רוצים, ורוטב טרטר שמעלה את הרמה של כל ביס למעלה. את הטוסטים אפשר לאכול כאן או להזמין במשלוח ובין האופציות למילויים שונים תמצאו למשל טוסט ארטישוק עם ארטישוק א לה רומאנה, ביצה קשה ורוקט; טוסט טונה עם מוצרלה ואבוקדו; טוסט סלט ביצים עם בצל מקורמל ועירית; וטוסט כתף בקר עם חלפיניו ומוצרלה. הטוסטים מוכנים בלחם קסטן או כוסמין והתמחור שלהם מתון יחסית.

לאון טוסט. הרצל 4, תל אביב. 03-536-6692. לא כשר

לאון טוסט קפרזה  (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
לאון טוסט קפרזה|צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל
 


נדיר לדווח על מסעדות יוקרה שנפתחות בימים כאלה, וזאת אולי הסיבה שפופ אנד פופ כל כך מדוברת. זה והנוף המטריף שהמקום משקיף עליו וכמובן העובדה שסטודיו ארמני עיצבו את החלל. על האוכל בפופ אנד פופ אחראי השף שחף שבתאי (לשעבר ניטן תאי) שהלך פה על קו איטלקי אסייתי, ואת המאפים כאן מייצר השף קונדיטור עופר בן נתן שבקרוב גם יפתח קונדיטוריה באותו הבניין בו התמקמה המסעדה. בין המנות שמגישים במקום: סשימי דג ים במיסו יוזו עם אגוזי לוז, בצל ירוק ושומשום; וון טון במילוי קונפי ברווז עם תירס, קוקוס ופולנטת אגוזי לוז; פילה מיניון על דף אורז עם כבד אווז ורוטב מיסו פורצ'יני; וסלט ויטלו אווז עם חסה ערבית, צלפים, פרמזן, קרם פרש ופטרוזיליה. אם אתם נרתעים מאווירת היוקרה, אפשר להגיע ולשבת כאן בבר שמגיש אוכל באווירה מעונבת פחות.

פופ אנד פופ (Pop and Pope). הארבעה 28, תל אביב. 03-7595000

פופ אנד פופ תל אביב  (צילום: שי שבירו,  יח
יש גם בר. פופ אנד פופ|צילום: שי שבירו, יח"צ
 


הבעלים של מוסד הבשרים ג'קו מאכלי ים שסגר לצמיתות את שעריו בסניף החיפאי בתקופת הקורונה, החליט להמשיך הלאה ולקחת איתו את ההבנה בדגים, אבל לא את השם שליווה את המוסד המשפחתי עשרות שנים. אפי אלאלוף פתח לאחרונה מסעדה וחנות דגים חדשה בהרצליה העונות לשם לולה מרטין כשהרעיון כאן הוא הרבה דגים ופירות ים, בווריאציות פשוטות ובמחירים סבירים. בין המנות במסעדה תמצאו סביצ׳ה מוסר ים עם בצל קצוץ, פטרוזיליה, ג׳ינג׳ר ופלפל חריף; מולים בחמאה, יין לבן ושום; ודניס מטוגן. שום דבר מסובך, אבל בדיוק מה שצריך בתקופה זאת של השנה כשכל מה שמתחשק בערב קיצי זה דגים צלויים ויין לבן מרענן.

לולה מרטין. שדרות אבא אבן 10, הרצליה. 09-7614242

לולה מרטין - שרימפס (צילום: גיל אבירם, יח
בלי מניירות. לולה מרטין|צילום: גיל אבירם, יח"צ
 


קצת מצחיק שבראש הרשימה שלנו של מסעדות טרנדיות לחודש הנוכחי עומד מקום שמגיש בעיקר קורנפלקס מקופסה, אבל כמעט מאתיים אלף הקוראים שנכנסו לכתבה שהעלינו ראשונים על לולו אנד קו מעידים כי מדובר באחד המקומות הכי מדוברים בתקופה האחרונה, והתור המטורף שיש כאן מדי לילה מחזק את הטענה אף יותר. אם איכשהו פספסתם את הבשורה, לולו אנד קו שייכת בין היתר לעמרי בן נתן, שהביא ארצה רעיון שנתקל בו בעת ביקור בארה"ב. בן נתן, שגם עובד במקום, מגיש מבחר רחב של דגני בוקר מסוגים שונים - מקומיים ומן הניכר - עם חלב, וגם גלידה שנעשית בטכניקה מיוחדת וטוחנת פנימה את הדגנים. עוד בתפריט: מגנומים מסוגים שונים שכוללים גם הם את גלידת הדגנים, ואינספור תוספות אם עוד חסר לכם משהו מתוק. אם הילדים שלכם עוד לא התחננו שתיקחו אותם לכאן, הם כנראה יעשו את זה בקרוב מאוד.

LULU&CO לולו אנד קו. רוטשילד 37, תל אביב. 03-5528282  

לולו אנד קו בר דגני בוקר תל אביב גלידה  (צילום: יהונתן בן חיים,  יח
לולו אנד קו בר דגני בוקר תל אביב גלידה|צילום: יהונתן בן חיים, יח"צ