אחרי טריליון תחליפים טבעוניים של המבורגר, נקניקיות, שווארמה, שניצלים ומה לא, הפעם אנחנו עם בשורה רצינית במיוחד. חברים, דג נא טבעוני!

אני באופן אישי הייתי מאוד סקפטית בעניין האפשרות של מוצר טבעוני לחקות דג טרי, אפשר לומר אפילו פסימית, ועכשיו אני שמחה לדווח: מדובר בדבר האמיתי. כל כך אמיתי שאם לפני הטבעונות לא חיבבתם דגים נאים, לא בטוח שכדאי לכם להתנסות בחוויה הזאת. זה פשוט יותר מדי דומה. אבל בואו נתמקד בעיקר: יש לנו דג טונה ודג סלמון טבעוניים בישראל.

תחליף של דג הוא לא משימה פשוטה לביצוע, ועל אחת כמה וכמה דג נא. הפעם האחרונה שטעמתי מנה עם תחליף דג הייתה במסעדה הטבעונית כנראה המפורסמת ביותר בתל אביב (שכבר נסגרה מאז), ושם הבטיחו מנת בייגל ניו-יורקי עם גבינת שמנת וסלמון מעושן. בפועל היה מדובר במנת בייגל עם גזר מוחמץ, ואני יצאתי עם לב שבור.

סושי טבעוני. יומי סושי ליין  (צילום: נעה צימר הוקר, mako אוכל)
סושי טבעוני. יומי סושי ליין |צילום: נעה צימר הוקר, mako אוכל

ה"דג" החדש עשוי בעיקר מאצות, חלבון אפונה ושמן לפתית, והוא מיוצר על ידי חברת Oalala ומיובא לישראל על ידי חברת בריאני, שמשווקת מגוון רחב של מוצרים ומותגים טבעוניים. כדי ליצור חוויה מתקנת לניסיון העבר עם דג טבעוני, הגעתי לסניף החדש וה-100 אחוז טבעוני של יומי סושי ליין – סושייה טבעונית שהיא בשורה בפני עצמה. המקום נפתח לפני כחודשיים ברחוב בן יהודה בתל אביב, ובימים האחרונים החל לשלב את המוצר החדש ברולים. אני מודה שחוויית מסעדה אמיתית אין שם, יותר כמו קיוסק קטן וצבעוני עם שישה כיסאות סביב בר צר, אבל לפי כל אופני הוולט שחלפו מולי בשעה שביליתי שם, נראה שהם מכוונים בעיקר לטייק אוויי ומשלוחים. קצת חבל, בהתחשב בעובדה שאיכות המנות היא כזו שהייתה מאפשרת בכיף לציין איתן אירוע חגיגי או ערב רומנטי.

הבחורה בדלפק התגלתה כלא דוברת עברית (בחירה מעניינת למסעדה במרכז תל אביב), אבל זה לא הפריע לי לטעום כל מנה שיש בה סלמון או טונה, והיו כאלה בשפע. נתחיל בקומבינציית סלמון טבעוני (149 שקלים), שכוללת 8 יחידות אינסייד-אאוט עם סלמון, אבוקדו, מלפפון ופיסת סלמון מעל, 8 יחידות אינסייד-אאוט עם סלמון, אספרגוס, מלפפון, עירית ומעט פנקו וגם רול עם טונה, אבוקדו, אספרגוס, מלפפון וסלק קראנץ'. אחרי שנים של רולים טבעוניים עמוסים בתוספות ורטבים וקשקושים (שאני מאוד מחבבת, שלא תטעו), אפילו לא שמתי לב כמה התגעגעתי לרול נקי ופשוט, בלי התחכמויות, רק ירק טרי ו"דג" נא. אז הסלמון הזה אומנם עשוי מאצות ומחלבון אפונה, אבל הוא עדיין דג נא, וזה באמת מרגש. הרולים עם תחליף הסלמון היו נהדרים, זה עם תחליף הטונה פחות, אבל בימי הטרום-טבעונות גם דג טונה אמיתי היה פחות הטעם שלי.

סושי בורגר טבעוני, יומי סושי ליין  (צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור)
סושי בורגר. טבעוני!|צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור

ובכל זאת, הופתעתי לטובה מהצ'ילי רול (45 שקלים), שעשוי מספייסי טונה (וונה), גבינת קשיו ואבוקדו עם ציפוי פנקו וצ'ילי חריף. אומנם גבינת קשיו לא זיהיתי שם, אבל גם לא הרגשתי בחסרונה. הטונה ברול הזה הייתה בגרסת השימורים, ולמרות שאני בדרך כלל מעדיפה את תחליף הוונה בכריכים או סלטים, הרול היה מוצלח.

לסיום הגיע לשולחני הסושי בורגר (54 שקלים) - מנת סושי שמדמה בצורתה לחמניית בורגר עם אורז ומילוי לבחירה, והכל מטוגן בטמפורה ומגיע חם, שמנוני ומפנק. בחירה מומלצת למי שלא מצליח לשבוע מרול או שניים. האמת שאני בדרך כלל לא אוהבת המצאות מהסוג הזה, אבל היה טעים מאוד וגם משביע, אפילו יותר מדי משביע. אגב, מעניין לראות איך המנה המטוגנת הזו מגיעה בטייק אוויי, נראה שמדובר באתגר לא קטן.

בשורה התחתונה, כנראה שבפעם הבאה שאחשוק בסלמון או טונה נאים אוותר על ההזמנה באנגלית קלוקלת בדלפק המסעדה ואבחר במשלוח הביתה, אבל האם רול עם סלמון ואבוקדו היה כל מה שחלמתי עליו מאז שנהייתי טבעונית? התשובה היא כן. והאם הגשמתי את החלום הזה? חד משמעית כן.

יומי סושי ליין. בן יהודה 98, תל אביב. א'-ו' 11:00-23:00, ש' 11:30-23:00