הסיבוב השלישי של רשימת המסעדות הכשרות והמומלצות של קהילת "פוּדוֹס – פודיז שומרי כשרות" יוצא לדרך. מטבע הדברים, הייתה לנו התלבטות גדולה אם להשיק רשימה חדשה השנה או פשוט לדלג, אבל הבנו שדווקא השנה חשוב יותר מאי פעם להרים לעסקים ולענף המסעדנות, להכניס מקומות חדשים שפרצו לתודעה וגם להיפרד בכאב מכמה מקומות שנסגרו, כמו למשל מסעדת יאקימונו האהובה. שימו לב: מאז פרוץ המלחמה, בחלק מהמסעדות  שעות הפעילות השתנו, אז מומלץ תמיד לבדוק מראש.

את הרשימה אנחנו מקדישים להחזרתו במהרה של החטוף עומר ונקרט, מנהל מסעדת נינה ביאנכה שנחטף מהמסיבה ברעים ולזכרו של השף אלי אוזן ז"ל, יד ימינו של השף גיא פרץ ממסעדת סלון יווני שנרצח יחד עם אביו במתקפת ה-7.10 בחוף זיקים, כאשר יצאו לדוג יחד. יהי זכרם ברוך.

* קבוצת הפייסבוק פוּדוֹס – פודיז שומרי כשרות היא בית לחובבי הקולינריה שומרי הכשרות. הקבוצה מאגדת פודיז, חובבנים ואנשי מקצוע ודנה בעולם האוכל הכשר על מגוון היבטיו, מתוך שאיפה לשנות את השיח על אוכל כשר בסצנת הקולינריה הישראלית. בקבוצה תמצאו גם טיפים, אירוחי אנשי מקצוע, מתכונים, המלצות על בילויים קולינריים ובכלל, המון אוכל טוב למבינים בלבד. קבוצת פודוס מפעילה גם עמוד אינסטגרם, ליין סיורי שוק כשרים, ובקרוב תשיק בלוג קולינריה קהילתי כשר.

>> לכל הכתבות של פודוס

מסעדות חלביות 

מנרה, שרתון תל אביב

מנרה התל אביבית הצליחה תוך מעט זמן למצב את עצמה כאחת מהמסעדות החלביות הכשרות הטובות בארץ המציעה תפריט עדין, מקורי ואלגנטי המחולק לשלוש קטגוריות: Island, Land, Sea. כל קטגוריה כוללת מנות אחרות השואבות השראה מהים והאדמה. מנרה (מגדלור בערבית) הממוקמת במלון שרתון מציעה מלבד נוף פנורמי מרהיב לים התיכון, חוויה קולינרית מופלאה ואקלקטית.

כשרות: חלבי בהשגחת הרבנות תל אביב

הירקון 115, מלון שרתון, תל אביב | 072-2770955

_OBJ

פנקינה, תל אביב

פנקינה היא לא עוד מסעדה חלבית שמגישה אוכל איטלקי, אלא מסעדה איטלקית אמיתית, כזו שהוקמה על ידי שותפים איטלקיים. מלבד הבעלים, כל צוות המסעדה, כולל השפים והטבחים, עלו מאיטליה ומנסים להעניק לכם את החוויה של אוכל איטלקי אותנטי, בגרסה משופרת וכמובן כשרה. בתפריט המצוין, המושפע מהמטבח הרומאי, תמצאו פוקאצ'ת מטבלים מעולה, ארנצ'יני נהדר, לזניה יומית משתנה, דגים וכמובן מבחר מנות פסטה טרייה אותנטיות. אל תוותרו על הקינוחים (טירמיסו כמובן ויש עוד) שיקחו אתכם ממרכז תל אביב היישר לארץ המגף.

כשרות: חלבי בהשגחת הרבנות תל אביב

גורדון 39, תל אביב | 03-6449793

_OBJ

נינה ביאנכה, צומת ביל"ו

בצומת ביל"ו מסתתרת פנינה קולינרית חלבית בשם נינה ביאנכה: מסעדת פיוז'ן חלבית המחברת בין המטבח הים תיכוני למנות אירופאיות קלאסיות. לפודוסים שכבר היו בה ומכירים אותה (וגם לאלה שלא) נספר כי בימים אלה חזר למסעדה השף המיתולוגי ירין עמירה, שהיה ממקימיה ובנה תפריט חדש ומסקרן. בין המנות החדשות בתפריט תמצאו קבב דג על לחוח, טורטליני סלקים ברוטב תירס ופרג והקינוח המיתולוגי שחזר לתפריט: קראק פאי של נינה עם קרם שמנת וקראמבל וניל. במקום תמצאו גם בר תוסס עם קוקטיילים משובחים שירקח לכם בשמחה מיקסולוג המסעדה, טאבון עצים בו נאפות פיצות ופוקאצ'ות לעיניי הסועדים, קינוחים מעולים ומדי פעם גם שיתופי פעולה מסקרנים עם שפים אורחים.

המסעדה זכתה לאחרונה לעלות לכותרות בנסיבות מצערות כאשר מנהל המסעדה, עומר ונקרט, נחטף לעזה מהמסיבה ברעים ועדיין מוחזק בה. כולנו מתפללים לחזרתו המהירה.

כשרות: חלבי, בהשגחת הרבנות המקומית קרית עקרון

בוסי סנט ג'ורג' 9, צומת ביל"ו | 08-9480080

_OBJ

הולה-הולה, תל אביב

זן חדש וצעיר של מסעדות בר כשרות כובש את תל אביב, מסעדות הפתוחות מצהרי היום, אך עם רדת החשיכה הן מעלות הילוך והופכות למקום שמציע לצד קולינריה ישראלית משובחת וקוקטיילים שווים גם בילוי לילי של קצב, אווירה ומוזיקה אל השעות הקטנות של הלילה.

כזו היא הולה הולה, השוכנת בסמטאות שוק הכרמל. בעוד אחותה, התאומה הבשרית, דואה tlv, עוברת טרנספורמציה מסקרנת והופכת בימים אלה להמבורגריית שף בשם "דואה בורגר", הולה הולה תפסה לה מעמד כמקום בילוי מבוקש עם רשימת המתנה, המשלב וויבים תל אביביים עם תפריט משובח בניצוחו של שף שקד פחימה הכולל מנות של דגה טריה, פסטות בעבודת יד, פיצות נאפוליטניות וקינוחים הנעשים במקום. כדאי גם לציין שלאחרונה התחדש המקום גם בחלל אירועים צמוד.

כשרות: חלבי בהשגחת הרבנות תל אביב

סמטת הכרמל 27, תל אביב | 050-9322445

_OBJ

פלורנטינה, תל אביב

פלורנטינה היא פינת חמד בשכונת פלורנטין ההיפסטרית המציעה בר-מסעדה חלבי הממוקם בבית המיתולוגי עם הגג האדום ברחוב אברבנאל. חוץ מפינת זולה המוקפת צמחייה ירוקה וגינה מעוצבת עם דק, תמצאו בפלורנטינה בעיקר הרבה אנרגיות טובות ואוכל טעים (וחלבי) באוריינטציה איטלקית: פיצות בשלל טעמים הנאפות בתנור אבן, סלטים יצירתיים, פסטות בעבודת יד ותפריט קוקטיילים, וגם מנות שרינג לנשנוש משותף. המלצת המערכת: סיימתם לאכול? קחו את עצמכם לסיור גרפיטי עצמאי בסביבה.

כשרות: חלבי בהשגחת הרבנות תל אביב. ירק גוש קטיף. חלב ישראל למהדרין

אברבנאל 56, תל אביב | 03-6050061

_OBJ

רובידה, מזכרת בתיה

רובידה, הממוקמת בלב המושבה מזכרת בתיה בבית אבן עתיק ויפהפה המשומר בקפידה, היא מסעדת שף חלבי דגים שעושה שימוש בחומרי גלם ישראלים ומקומיים בלבד. המסעדה, בניצוחו של שף עמוס חיון ("משחקי השף") מציעה תפריט מקורי, טעים ושונה בנוף השואב השראה קולינרית מחקלאים, יצרנים ודגה ישראלית בהתאם לעונות השנה.

התפריט משנה בכל חודש בהתאם לעונתיות וחומרי הגלם הגדלים בכל עונה. בתפריט תמצאו מאפה פאטייר במילוי תרד, סומק וגרגירי חומוס; סביצ׳ה בר ים על לאבנה בעבודת יד עם טוויל כוסמין וגרעינים ; קפלטי במילוי גבינת תום במרק ירקות שורש; פילה ברמונדי על ירקות חורף צרובים ועוגת מילפיי גבוהה עם תותים מהשרון.

חלבי, בפיקוח ארגון רבני צהר

המייסדים 8, מזכרת בתיה (מתחם המוזיאון) | 08-6239864

_OBJ

פופ אפ קפה, קריית ענבים

בתוך רפת עתיקה המעוצבת באופן תעשייתי, תמצאו את פופ אפ קפה, מסעדה כפרית חלבית מבית "קבוצת נאיה", שלא מפסיקה להפתיע קולינרית. כמו אחיותיה לקבוצה, נמצאת גם היא בהרי ירושלים, בקיבוץ קרית ענבים הפסטורלי, ומאופיינת בחלונות זכוכית גדולים הצופים אל כל הירוק מסביב. המסעדה הינה חלבית בסגנון איטלקי וים תיכוני והיא בעלת שני תפריטים: תפריט בראנץ' שווה הכולל מגוון ארוחות בוקר מעולות, ותפריט חלבי יצירתי ומוקפד המותאם לשעות הערב. אל תפספסו את הקינוחים המעולים מבית היוצר של הקבוצה.

כשרות: חלבי, בהשגחת הרבנות מטה יהודה

מתחם הרפת, קיבוץ קריית ענבים | 02-5006969

_OBJ

דרך הגפן, בית זית

דרך הגפן היא מסעדה חלבית פסטורלית ומבוקשת מאוד הממוקמת בלב גינה פורחת ובריכות דגים. המסעדה מציעה תפריט נדיב מהמטבח הים-תיכוני בנגיעות איטלקיות. חוץ מציוץ הציפורים ופכפוך המים, תוכלו ליהנות מארוחות בוקר עשירות, פסטות בעבודת יד, סלטים מיוחדים (חברי פודוס אוהבים במיוחד את "סלט בית זית"), דגים טריים, ומנות אחרונות מצוינות שנעשות במקום (עוגת גבינת שמנת ופירות יער היא המועדפת עלינו).

כשרות: חלבי בהשגחת הרבנות מטה יהודה

דרך הגפן 1, מושב בית זית | 02-6502044

_OBJ

פרינג', ירושלים

פרינג', המוכרת כ-"הכשרה של קבוצת טלביה", היא מסעדה חלבית קצת אחרת הממוקמת, כמה מפתיע, בתיאטרון ירושלים. בתפריט של פרינג', בניצוחו של השף תמיר רענן, תמצאו גיוון קולינרי מרענן וכמעט נטול לחלוטין השפעות איטלקיות (אכן מאורע נדיר). בין המנות הנפלאות במסעדה תמצאו סיגר דגים עם פסטו כוסברה ויוגורט, שווארמה דג ים מפורק ובורגר דג בלחמניית בריוש ואיולי לימון. לאחר שסיימתם את הארוחה, אל תוותרו על הקינוחים בפטיסרי הכשר בקומה מעל, ששייך אף הוא לקבוצת טלביה. במזג אויר טוב מומלץ לשבת בחצר התיאטרון הפסטורלית. לאחרונה המסעדה החלה להיפתח גם במוצאי שבת.

כשרות: חלבי, בהשגחת הרבנות ירושלים

תיאטרון ירושלים, דוד מרכוס 20, ירושלים | 02-6499549

_OBJ

ESER (עשר), ירושלים

לאחר שהקים מסעדה בשרית מוערכת (1868) ובר קוקטיילים ירושלמי אינטימי (זוטא), השף יענקל'ה תורג'מן סוגר מעגל עם ESER, מסעדה חלבית חדשה הממוקמת בחלל המופלא של בית אנה טיכו, ארבע שנים לאחר שמסעדת "אנה" המיתולוגית נסגרה.

המסעדה אמנם בראשית דרכה, אך כבר זוכה לקבלת פנים נלהבת וביקורות מחמיאות, בתפריט המבטיח שלה מככבות מנות המבוססות על תפריט עונתי שנותן הרבה כבוד לדגה טריה וירקות בלדי של חקלאים מקומיים ומבחר יינות ישראליים להשלמת החוויה.

כשרות: חלבי בהשגחת הרבנות ירושלים

הרב אג"ן 10 (בית אנה טיכו), ירושלים | 02-6222312

_OBJ

פלומינו, ירושלים

מסעדת פלומינו היא סוד שרק ירושלמים מכירים. המקום הוקם על ידי ארבעה חברי ילדות שחלמו להקים מקום שייקח את המטבח האיטלקי שהם כל אוהבים ויחבר אותו לטעמים ישראלים וירושלמים. לא כל חלום זוכה להתגשם, אבל החלום שלהם כן, וכיום פלומינו נחשבת לאחת המסעדות האיטלקיות האהובות על חברי קהילת פודוס. בתפריט, שנבנה יחד עם השף שלומי בן שלום, תמצאו מנות כמו ברולה קממבר, סקלופינה די טונו טריה במילוי קרם ארטישוק ירושלמי, וקנולי- בצק פריך ממולא בקרם מסקרפונה ומי ורדים.

כשרות: חלבי רבנות ירושלים

המלך ג'ורג' 41, ירושלים | 077-362-7511

_OBJ

סלון יווני, הרצליה

אין דוס שלא טס ליוון, הציץ אל הטברנות התוססות, הריח את הדגים הנצלים על האש, שלף חפיסת קרקרים והתבאס. את הפיצוי הוא מצא כאן בישראל, במסעדת "סלון יווני" של שף גיא פרץ, שעברה לאחרונה ממלון ווסט תל אביב למלון דניאל בהרצליה, ומהווה מסעדת דגים-חלבית המספקת חוויה יוונית אותנטית החל מהאוזו עד המוזיקה המשגעת וההופעות החיות.

בתפריט תוכלו למצוא את מיטב להיטי יוון הקולינריים, ממבחר מאזטים כמו סקורדיליה וצזיקי, דרך מאפים יווניים כמו ספנקטופיטה (מאפה פילאס, תרד וגבינת פטה) ועד מנות דגים עיקריות לרבות סופלקי דגים, גירוס דגים עם ירקות בגריל, או בוצ'ר דגים למרכז שולחן.

במתקפת ה-7.10 נפרדה המסעדה בכאב מהשף שלה, אלי אוזן, יד ימינו וחברו הטוב של שף גיא פרץ, שנרצח בחוף זיקים כאשר הלך לדוג עם אביו. יהי זכרו ברוך.

כשרות: חלבי הרבנות שוהם

מלון דניאל, שדרות אלי לנדאו 60, הרצליה | 052-5575075

_OBJ

פורט לוקאל ביסטרו, קיסריה

פורט לוקאל היא מסעדת ביסטרו חלבית מוקפדת הממוקמת בנמל העתיק בקיסריה מול אחד הנופים הפנורמיים היפים בישראל. היא הפכה לכשרה רק לפני מספר שנים (ולאחרונה הפכה לכשרה למהדרין!) ומציעה תפריט, בניצוחו של השף נתי איבגי, עם מנות איטלקיות וים תיכוניות, הנשענות על דגה טריה וחומרי גלם מקומיים. בפורט לוקאל ביסטרו תמצאו בין היתר ארוחות בוקר, מנות מהמטבח האיטלקי, צלוחיות דגים נאים ומבחר דגים טריים הנצלים במקום בתנור גחלים.

כשרות: מהדרין חלבי בהשגחת הרבנות חוף הכרמל

גן לאומי נמל קיסריה | 077-9979794

_OBJ

מסעדות אסייתיות ומסעדות דגים

פסקדו, אשדוד

פסקדו (דגים בספרדית) האשדודית היא סוג של סיפור סינדרלה מקומי. באיטיות ובעקביות היא סללה דרכה ממסעדת דגים משפחתית שהוקמה לפני כעשור וחצי על ידי ערן ז'נו ויחי זינו (השף), לכשרה היחידה שהשתבצה ברשימת 50 המסעדות הטובות ביותר במזרח התיכון בדירוג המסעדות הבינלאומי 50 BEST. המסעדה ממוקמת במרכז טיילת אשדוד מול הים ונהנית מדגה יומית טרייה המסופקת על ידי משפחתו של ערן, העוסקת בענף הדיג זה שלושה דורות. הטריות והאיכות של הדגים מורגשת במנות המדויקות ועזות הטעם, והתפריט, המבוסס על מנות קבועות לצד ספיישלים יומיים בהתאם לשלל הימי, עושה כבוד לדגה הישראלית המצוינת. חברי פודוס ממליצים לדגום את מנות הדגים הנאים, הבוהקים מטריות ומטעם.

כשרות: בשרי, בהשגחת הרבנות אשדוד

מרטין בובר 1, אשדוד | 08-8523063

_OBJ

נאיה, בית נקופה

בפאתי הישוב בית נקופה בהרי ירושלים תמצאו את מסעדת נאיה המגדירה עצמה "מסעדת הרים אסייתית". המסעדה התברגה מרגע הקמתה כאחת המובילות בקטגוריית המסעדות האסייתיות הכשרות והפכה במהירות לחביבת המגזר. המסעדה מהווה נקודת מפגש עדכנית בין תרבויות, טעמים וגוונים, ומנות המתכתבות בין מזרח למערב. בנאיה תמצאו מטבח פיוז'ן עדכני עם תפריט הכולל מנות דגים נאים, מבחר של סושי מדויק ומקצועי, סלטים, מרקים המבוססים על צירים ומנות גריל ופחמים משובחות. כל הטוב הזה מתובל באווירה עדכנית ותוססת, ההופכת את הארוחה לבילוי של ממש.

כשרות: בשרי בהשגחת הרבנות מטה יהודה

שביל הלולים 154 | 02-9900070

_OBJ

סופר המזרח, ירושלים

מסעדה חדשה ומסקרנת שנפתחה ממש לאחרונה היא "סופר המזרח": מסעדה אסיאתית מבית ג'קו סטריט המוכרת והאהובה. השף זכאי חוג׳ה והשף הצעיר אורן בן-מויאל יצרו תפריט פיוז'ן אסיאתי מיוחד וכיפי עם מגוון קוקטיילים מצוינים. המסעדה התפרסמה גם בזכות הכניסה הסודית למסעדה דרך מיני-מרקט שמזכיר בצורתו חנויות מהמזרח הרחוק ה״מוכר״ מוצרים אסיאתיים, רק שבתפקיד הקופאית יושבת המארחת וברגע הכניסה היא פותחת את הקיר האחורי ומתגלה מסעדת שף מוקפדת ומעוצבת היטב.

כשרות: בשרי בהשגחת רבנות ירושלים

דרך בית לחם 34, ירושלים | טלפון: 02-6237190

_OBJ

ניני האצ'י, תל אביב | ניני צ'ו, פתח תקווה

ניני האצ'י (228 ביפנית, על שם הכתובת של המסעדה) מהמסעדות האסיאתיות האהובות על חברי קהילת פודוס, ממוקמת בקרבת נמל תל אביב ומציעה תפריט עשיר של סושי עם מגוון דגים טריים, מנות ווק, מרקים, סלטים, וכיסונים ומנות נוספות שחביבות על מבוגרים וילדים כאחד. בנוסף מציעים במקום תפריטים מיוחדים כמו תפריט ללא גלוטן, תפריט טבעוני, או תפריט לנשים בהריון המיוצר בפס נפרד וסטרילי. לצד מסעדת הדגל בתל אביב פועלת מסעדה נוספת מבית ניני האצ'י - ניני צ'ו, הממוקמת בפתח תקווה ומציעה תפריט דומה. כדאי לדעת שבין השעות 12:00 ל-17:00 ישנה הנחה בסך 10% על התפריט.

ניני האצ'י תל אביב: בשרי בהשגחת הרבנות תל אביב

בן יהודה 228, תל אביב | 03-6249228

ניני צ'ו, פתח תקווה: בשרי בהשגחת הרבנות פתח תקווה

הסיבים 18, פתח תקווה | 03-5183333

_OBJ

קמאקורה, רמת גן

על מה אתם חושבים כשאומרים לכם מסעדה יפנית? נכון, על סושי. המקוריים אולי חשבו על ראמן. אבל קמאקורה מביאה איתה אמירה קולינרית אחרת לגמרי, ועושה כבוד לסצינת הבשר היפנית, לצד אוירה ועיצוב בהשראת מסעדות השף היפניות הפועלות בסצנה הלונדונית. קאמאקורה, הממוקמת במלון הבוטיק אינדיגו, מציעה תפריט עם מנות מאופיינות בטכניקות הכנה, כבישה ותיבול השואבות מהמסורת היפנית. מאז פתיחת המלחמה המסעדה סגורה לקהל הרחב אך בחודש הקרוב היא אמורה להיפתח אחרי שיפוץ.

בשרי, בפיקוח איגוד רבני צהר

אהליאב 5, מלון אינדיגו, רמת גן | 073-2777778

_OBJ

ניהון נו-בה, פתח תקווה

שף שגב משה הוא מזמן לא רק שף, הוא מפעל קולינרי של ממש, תחתיו חוסים עשרות מיזמים, מסעדות ומוצרים ממותגים.  הוא יכול ללמד להכין מנה סופר-ביתית באינסטגרם, לצלחת באלגנטיות מנת גורמה, לשווק ליין של פוקאצות לתנור ובמקביל לתפעל מסעדה יפנית כשרה. למסעדה, אגב, קוראים ניהון נו-בה, והיא יושבת בלב פתח תקווה, עיר שהפכה מבלי להתכוון לבירת המסעדות הכשרות, ואפילו למוקד עלייה לרגל. מעבר לעיצוב ולאווירה במקום ולמגוון המשקאות הנדיר, התפריט מציע הזדמנות להתנסות בטעמים חדשים. בקומה מעל המסעדה פועל Segev Bar & Lounge, הבר הכשר של שגב שמציע חווית בילוי קולינרית המבוססת על אווירה שוקקת ואלכוהול איכותי לצד תפריט עצמאי שמתכתב עם תפריט המסעדה.

כשרות: בשרי בהשגחת הרבנות פתח תקווה

תוצרת הארץ 3, פתח תקווה | 073-2665555

_OBJ

מינאטו, הרצליה

מינאטו (הרצליה וקיסריה) היא מסעדה יפנית אמיתית בניצוחו של השף אקי טמורה, דור רביעי למשפחת מסעדנים יפנית. אם אתם חובבי סושי תשמחו לגלות שהיא מציעה מבחר עצום של סוגי סושי שונים ומעולים (למעלה מ-50!) לרבות פס סטרילי לנשים בהריון, וכן מבחר מנות יפניות מסורתיות, לצד אלכוהול יפני. מינאטו שמה דגש על יישום טכניקות וצורת עבודה הנהוגות ביפן, תוך שימוש בחומרי גלם מקומיים ועונתיים, שאם תרצו יגיעו עד אליכם בדמות שולחן שף או קייטרינג לאירועי בוטיק. למסעדה סניף נוסף בקיסריה.

כשרות: בשרי בהשגחת הרבנות הרצליה

המנופים 8, הרצליה | 09-7731703

_OBJ

UMA אומה סושי בר, זכרון יעקב

במבנה היסטורי שבעבר שימש בעבר כאורוות הברון רוטשילד, יושבת מסעדת הסושי הכשרה UMA. תמצאו שם חצר יפהפייה ואינטימית, בר ענק, בו תוכלו גם להזמין אלכוהול וקומת גלריה המשקיפה על המסעדה. בתפריט של אומה תוכלו למצוא סושי ומנות ייחודיות עם דגים טריים ותוספות לא שגרתיות, באן אסאדו בלתי נשכח, מנות ווק, מנות טבעוניות וקוקטיילים שמחים.

כשרות: בשרי בהשגחת הרבנות זכרון יעקב

שדרות הנדיב 29, זכרון יעקב | 04-6292969

מסעדות בשריות

דריה, תל אביב

נכון, לא דירגנו את רשימת החמישים שלנו, אבל אם היינו מדרגים, דריה ללא ספק היתה בשלישייה הפותחת. הכשרה של הלל תווקאלי (אנימאר), שהוכתרה בפסטיבל האוכל הישראלי כמסעדה הכשרה הטובה ביותר בישראל פחות משנה לאחר שהוקמה, ממשיכה לכבוש את המגזר באלגנטיות, בסטייל ובאיכות קולינרית בלתי מתפשרת. בדריה יש את כל מה שהייתם מצפים לו ממסעדת פיין דיינינג מוקפדת: מנות המשלבות בין קלאסיות לנועזות, כולן שואבות השראה מדרך המשי הפוגשת את הים התיכון ושפע וחומרי גלם עם אמירה המייצרים יחד את הביס המושלם. חברי פודוס ממליצים לא לוותר על חמוצים מטורפאן, פריקסה פולנטה, קבב טלה עטוף בפיתה סאג' ועל קינוח הפלודה המופלא והמפתיע.

כשרות: בשרי בהשגחת הרבנות תל אביב

הירקון 205, מלון הילטון, תל אביב | 03-5202127

_OBJ

ווסט סייד, תל אביב

ממש על חוף ימה של תל אביב, במלון רויאל ביץ' היוקרתי, ממוקמת מסעדת השף הכשרה והמוערכת ווסט סייד, השומרת על מקומה המכובד כבר שנים רבות. תפריט המסעדה, בהובלתו של השף עומרי כהן, מתבסס על תוצרת מקומית וחומרי גלם עונתיים תוך שילוב טעמים מהמטבח הים תיכוני וטכניקות בישול מהמטבח הצרפתי. התפריט, המתעדכן מדי יום בהתאם לחומרי הגלם של התקופה והעונה, נחשב לאחד הטובים שידעה סצינת הקולינריה הכשרה ומציע גם קינוחים מוקפדים ובלתי מתפשרים. נציין כי בימים אלה המסעדה סגורה זמנית לאור המצב, החלטנו להשאיר אותה ברשימה מתוך הבנה שהיא אמורה להיפתח שוב בקרוב. הישארו מעודכנים.

כשרות: בשרי בהשגחת הרבנות תל אביב

הירקון 19, מלון רויאל ביץ' תל אביב | 03-7405054

_OBJ

מלכה, תל אביב

אווירה טובה, וייב תל אביבי, מנות יצירתיות ותפריט פואטי ומסקרן - זה רק חלק ממה שמציעה לכם מסעדת מלכה מבית מדרשו של השף אייל שני. בתפריט של מלכה, שנפתחה בבית אסיה בדיוק במקום שבו פעלה לילית המיתולוגית (והכשרה אף היא), תמצאו מנות ישראליות עכשוויות עם חומרי גלם מעולים וטוויסט שרק שני יודע להעניק כדי להפוך אותם לעונג פשוט ומדויק. במשך שנות פעילותה התברגה המסעדה כאחת מחביבות הקהל הבולטות בקרב המגזר שומר הכשרות (וגם מחוצה לו), והיום היא נחשבת למקום מפגש מעולה לקבוצת חברים מעורבת. 

כשרות: בשרי בהשגחת הרבנות תל אביב

בית אסיה, דפנה 2, תל אביב-יפו | 03-6091331

_OBJ

וויסקי בר & מוזיאון, תל אביב

למעלה מ-1,400 סוגי וויסקי מסודרים במדפים ארוכים ימתינו לכם כשתרדו במורד המדרגות אל הוויסקי בר, מסעדה המשמשת כמוזיאון אלכוהולי הגדול מסוגו בישראל. המתחם נמצא במבנה עתיק שתפקד כיקב במאה ה-19, לאחר מכן שימש את המוסד, והיום נמצאת בו אחת המסעדות הייחודיות בשכונת שרונה הטמפלרית בתל אביב. מעבר לסדנאות וויסקי, המשלבות טעימות מכל העולם, וקומת גלריות המארחת הופעות אינטימיות, מציע המקום מסעדת שף בשרית עדכנית המבוססת על חומרי גלם איכותיים, עם בשרים בעישון עצמי ותפריט קוקטיילים וקינוחים המבוסס אף הוא על טעמי הוויסקי. אפשר לקיים במקום גם אירועים בסגנונות שונים, מ-30 ועד 300 אורחים.

בשרי, בפיקוח איגוד רבני צהר

דוד אלעזר 27, מתחם שרונה, תל אביב | 03-9551105

_OBJ

פליים (FLAME), תל אביב

פליים התל אביבית הוקמה בלוקיישן מוכר מאד לפודוסים: החלל בו שכנה מסעדת לומינה המיתולוגית. FLAME נולדה כשיתוף פעולה בין המסעדנים אלון אהרונוביץ' וארז עצמון, הבעלים של מסעדות קמאקורה ופיטמאסטר, שתיהן מתמקדות בבשר. המסעדה מצהירה כי הכלים החזקים ביותר שלה הם פחם, עשן גחלים ואש גלויה ומציעה מבחר מנות מסעירות המבוססות על בשרים בגידול מקומי מעדרים מובחרים של פרות הולשטיין, אותם מיישנים במקום בוויטרינה הגלויה לסועדים. כדאי ממש לנסות את הלשון הצרובה והשורט ריב.

כשרות: בשרי רבנות תל אביב

אליעזר פרי 10, מלון קרלטון, תל אביב | 073-338-3833

_OBJ

חנן מרגילן, תל אביב

נכון, הרשימה שלנו מתמקדת בעיקר במסעדות שף, אבל לא יכולנו להתעלם מהתופעה ושמה "חנן מרגילן", מסעדה בוכרית בסגנון ביתי שהפכה לסנסציה קולינרית בקרב הפודי'ז התל אביביים, ולא רק שומרי הכשרות שביניהם. במסעדה הקטנה בדרום תל אביב, שהוקמה לפני כמעט 20 שנה, לא תמצאו אוכל מתחכם או אינטרפרטציות מודרניות למנות מבית סבתא, אלא את האוכל כפי שהוא במקור: מרק דושפרה עם כיסונים שנעשו ביד אמן, באחש, פלוב ועוד מנות ששווה לעלות לרגל בעבורן.

כשרות: בשרי בהשגחת הרבנות תל אביב

מסילת ישרים 15, שכונת שפירא, תל אביב-יפו | 03-6873984

_OBJ

פיטמאסטר, פתח תקווה | חוצות אלונים | ירושלים | (בקרוב: באר שבע)

פיטמאסטר זו כבר מזמן לא מסעדה אלא תופעה. במקום לא מקבלים תפריט אלא מגיעים להתארח, והמארח, הפיטמאסטר, קובע מה תאכלו. כל ארוחה כוללת בין שש לשבע מנות בשר שונות, חלקן קבועות וחלקן משתנות. בין המנות תוכלו למצוא אסאדו שנופל מהעצם, ספייריבס טלה, אונטריב מפורק ועוד - הכל יוכן לנגד עיניכם המשתאות ויוגש בתוספת ירקות, רטבים ומוזיקה מרימה לשדרוג החוויה. יין, בירה, מים וסודה כלולים במחיר, העומד על 270 שקלים לסועד. בעקבות ההצלחה המסחררת של המסעדה בפתח תקווה, היא התרחבה לרשת מסעדות המציעה את אותו שואו בשרים היסטרי, גם בחוצות אלונים בצפון, בירושלים בגרסת המהדרין, ובקרוב ממש גם בבאר שבע.

סניף פתח תקווה: בשרי בהשגחת הרבנות פתח תקווה, ברקת 4, פתח תקווה | 073-2777777

סניף ירושלים: כשר למהדרין בהשגחת בד״ץ הרב מחפוד, שדרות יצחק רבין 10, מתחם הסינמה סיטי | 073-2777777

סניף חוצות אלונים: רבנות מקומית עמק יזרעאל, קניון חוצות, אלונים | 073-2777777

_OBJ

המקדש, פתח תקווה

אי שם, בצפון פתח תקווה, ממוקמת לה מסעדת המקדש, מסעדה בשרית המגדירה עצמה "היכל קולינרי בשרי" ומביאה אתה אמירה ייחודית מבית מדרשו של שף לירן בלו (אנג'ליקה). בלו משלב בין טכניקות בישול שונות - עישון, סו-ויד, השריות ארוכות, התססה וזיקוק - ומשתמש בחומרי גלם לא שגרתיים במטרה להפתיע בטעמים חדשים שיפציצו את החך. חסידי הבשר ה"נקי" יוכלו להתנסות בשיטת צלייה אישית, שבה ייצלו בעצמם נתחי בשר על גבי מצע של אבני בזלת בשיטה יפנית מסורתית. המסעדה נפתחת החל מהשעה 18:00 כאשר בשעות הצהרים המקום מהווה חלל לאירועים קטנים ואף מציע סדנאות בישול אסייתי, בשרים ודגים.

כשרות: בהשגחת הרבנות פתח תקווה, רוב הבשר חלק בית יוסף, ירק גוש קטיף

הפסגות 9, פתח תקווה | 09-9777007

_OBJ

ספרה (Sphera - Kitchen & Bar), רחובות

מסעדת ספרה ברחובות התמקמה כמסעדה מובילה ומצליחה בסצנת המסעדות הכשרות. המסעדה, שהוקמה בלב הפרדסים של רחובות בהשקעה מרובה, מציעה חוויית אירוח וקולינריה מפוארת ורבת רושם, עם קירות זכוכית, תקרות גבוהות ומרשימות ומערכת תאורה וסאונד מתקדמת, כמו גם חדרים פרטיים לאירועים קטנים. שף המסעדה, בני מדר, הוא בוגר הקורדון בלו, שבא להוכיח שתפריט כשר הוא לא פשרה אלא לגמרי לכתחילה. הוא עושה זאת באמצעות פרודוקטים משובחים, בשר של משק לגזיאל וגינת תבלינים הצמודה למסעדה. עם נתונים כאלה, השמיים הם הגבול.

כשרות: בשרי בהשגחת הרבנות רחובות

המדע 18, פארק המדע רחובות | 072-3922099

_OBJ

מארי, נתניה

על גג מלון Vert בנתניה תמצאו את הכשרה הנוספת של השף אביב משה והשף אילן שלייסר, גם היא יחסית חדשה. Maree ("גאות", בצרפתית) שנפתחה בשנים האחרונות הפכה במהירות למוקד בילוי קולינרי נחשק לפודוסים קשוחי-סטנדרטים ומחפשי חידושים. במארי, בנוסף לנוף המשגע, תמצאו מנות מעולות ומקוריות כמו טרטר אינטיאס עם צ'ילי מותסס, אגוזי לוז וליים, שקדי עגל צרובים בגוספר עם קרם ארטישוק ירושלמי, וקרפצ'יו כבד אווז. בימים אלה עובדים במסעדה על תפריט חדש ומסקרן לקראת הקיץ הקרוב.

כשרות: בשרי בהשגחת הרבנות נתניה

מלון Lagoon Vert נתניה | 09-7410909

_OBJ

מריפוסה, קיסריה

בשנים האחרונות היו המון בשורות טובות בעולם הקולינריה הכשרה, אחת הנהדרות שבהן הייתה הפיכתה של מסעדת מריפוסה, מהמסעדות היוקרתיות והנחשבות בישראל, למסעדה כשרה. עברו שנתיים מאז ומריפוסה, בניצוחם של שלישיית השפים מאיר אלאלוף, חביב משה ויומי לוי, מצליחה לשמור על מקומה ולהצדיק את ההתרגשות. המסעדה מציעה תפריט שף מסעיר, אקלקטי ואפילו חצוף המשקף את החזון השאפתני של שלושת השפים שבא לידי ביטוי במנות כמו לברק בציפוי קדאיף, ברולה כבדי עוף ואנטריקוט ״Angus Black״. כל זה לצד תפריט יין עשיר.

כשרות: בשרי בהשגחת הרבנות חוף השרון

מתחם הגולף, קיסריה | 04-6265000

_OBJ

הצל-בנים, קיסריה

על גדות נמל קיסריה היפהפה, מול שובר הגלים העתיק, שוכנת מסעדת הצל-בנים, מסעדת דגים ובשר מוערכת שנפתחה בשנת 1985 בשם "פונדק הצלבנים" והייתה רחוקה מלהיות כשרה. לפני כארבע שנים עשתה המסעדה מהלך מפתיע, הפכה לכשרה (למהדרין!) ופתחה לראשונה את שעריה לקהל שומר המצוות, שנהר בהמוניו. הצל-בנים (כן, גם השם עודכן לכשר יותר) היא מסוג המסעדות המעניקות את "החוויה הכוללת": אווירה רומנטית, ארומה היסטורית, תפריט ים תיכוני עשיר המבוסס על דגה טרייה וחומרי גלם מקומיים וכשרות למהדרין המאפשרת לכל המגזרים ליהנות ממנה. אל תוותרו על הסיגר המרוקאי במילוי בשר ועל צלעות הטלה המקוצבות.

כשרות: בשרי למהדרין, בד"צ בית יוסף

גן לאומי נמל קיסריה | 04-6361679

_OBJ

רותס, עכו

לא רבות המסעדות בישראל המציעות מטבח ערבי-גלילי, גורמה וכשר. מסעדת רותס בעכו, בניצוחו של השף דרי (דראל) בן נבט, מציעה חיבור מרתק אשר מצליח לגלם בתוכו עושר טעמים עונתי ומקומי ובהחלט גורם לאנשים לעלות לרגל בעבורו. מלבד התפריט הים תיכוני המשובח, גם המיקום מעורר השראה: המסעדה שוכנת בחלל הכניסה של אולמות האבירים במצודת עכו העתיקה שנבנתה במאה ה-11, כך שאם תאזינו היטב, בין טעימה לטעימה, תוכלו לשמוע את משק כנפי ההיסטוריה. נציין כי לאחר הקורונה התרחבה המסעדה לחלל צמוד ושילשה את גודלה, וכיום מתקיימים במקום לא מעט אירועי בוטיק.

כשרות: בשרי בהשגחת הרבנות עכו. כל הבשר חלק בית יוסף, עופות מהדרין

ויצמן 1, עכו | 04-8848040

_OBJ

גיליס, מושב נוב

בית מדרש לבשר גיליס, הממוקם בדרום רמת הגולן, הוא מוסד קולינרי צפוני ותיק ומוערך. משפחת גיליס היא משפחת בוקרים המגדלת את הבקר בעצמה במרעה ברמת הגולן. בימי חמישי בלבד בית החווה שלהם הופך למסעדת בשרים שמחה המחזיקה בתפריט מצומצם של נתחים מעולים על הגריל, אותם תוכלו להזמין גם כארוחת טעימות (מומלצת במיוחד) הכוללת עשר מנות בשרים שונות.

כשרות: בשרי בהשגחת המועצה הדתית רמת הגולן. למעט הפילה, כל הבשר חלק

מושב נוב | 04-6763555

_OBJ

 

שפי, מנות

מתי בפעם האחרונה אכלתם במסעדה כפרית על הר הצופה אל הים, תוך כדי שאתם לוגמים יין מונפוריה מייצור מקומי שהופק מהכרם המשפחתי?

אחרי ארבעה חודשי הפסקה בעקבות המצב, מסעדת שפי במנות חוזרת בהדרגה לפעילות. המסעדה ממוקמת בגליל המערבי, בחצר המשק של הבעלים, שמואל שאלתיאל הלוי, המכונה "שפי". מלבד נוף פנורמי יוצא מגדר הרגיל, מציעה המסעדה תפריט בשרים הנשען על תוצרתו המשובחת של איתן בשרים, שעוברים עישון של 11 שעות במעשנה, המבורגר הבית לצד רוטב ברביקיו שהוכן במקום המחוזק עם שוט של וויסקי, נקניקיות צ'וריסו אסאדו בעבודת יד ואפילו מרק תימני. בתפריט גם מנות ילדים, מה שהופך אותה לתחנת עצירה מושלמת בטיול משפחתי להורים שלא מוכנים להתפשר על ההיבט הקולינרי. אל תפספסו את ברז הבירה, שכן, גם אותה שפי מכין בעצמו.

כשרות: רבנות מקומית מושב יערה, כל הבשרים חלק בית יוסף

שהם 36, מנות. גליל מערבי | 052-6487800

_OBJ

נור, ג'וליס

כל מסעדה שהופכת כשרה היא בשורה מרגשת עבור קהילת פודוס, אבל "נור" היא בשורה מרגשת במיוחד. מדובר במסעדה דרוזית ביתית בבעלות בסמה, אלמנת צה"ל שהתחילה לבשל לחיילים במלחמת "חרבות ברזל", אבל הבינה שללא כשרות, חיילים רבים ימנעו מלאכול את האוכל שלה. היא החליטה להכשיר זמנית, והזמני הפך לקבוע.

כיום מסעדת "נור" שבג'וליס מציעה מטבח דרוזי גלילי אותנטי וכשר. לקוחות המסעדה יכולים לבחור בין ארוחת טעימות להזמנת מנות מהתפריט, בו ניתן למצוא את מיטב התבשילים המסורתיים של העדה לרבות מלפוף כרוב היסטרי, סיגר מסחאן המגולגל מפיתה הדרוזית וממולא בעוף ובצל מטוגן, קדירת מחמר של עוף או בקר וירקות, מנסף טלה וצנוברים ועוד. בגזרת המתוקים תוכלו ליהנות מעוגת סולת או בקלוואה לצד תה חזק.

כשרות: המחלקה לכשרות ארצית, הרבנות הראשית לישראל. בפיקוח הרב אליהו אילוז.

ג'וליס | 050-6522280

_OBJ

הבוקרים, מרום גולן

מסעדת הבוקרים בקיבוץ "מרום גולן" נראית ומרגישה כמו מסעדת "קאובוי'ז" אמיתית. היא בנויה כבקתת ענק מעץ, התפריט כתוב בגיר על הקיר ואפילו הכניסה לשירותים היא דרך דלתות בסגנון המערב הפרוע.

מדובר במסעדה קרניבורית במלוא מובן המילה שמציעה נתחי ענק עשויים היטב. שם תוכלו להזמין סטייק שיוגש אליכם על גבי מחבת ברזל יצוקה עם רחש צלייה ממכר לצד ירקות קלויים, נקניקיות בעבודת יד (טלה, מרגז וצ'וריסוס) על מצע "שוקרוט" כרוב כבוש מבושל בבירה ועוד.

מנות המסעדה מתבססות כולן על חומרי גלם מקומיים ואיכותיים ועל בשר מעדרי הבקר של צפון רמת הגולן המעושן ומיושן במקום. לצד המנות מוצעים בירות ויינות מקומיים המיוצרים ביקבים ובמבשלות בגולן. לאחר הארוחה תוכלו לצאת לרכיבה קצרה בחווה הסמוכה, או לקפוץ לתצפית האינסטגרמרית של מאגר בנטל.

כשרות: בשרי רבנות מועצה אזורית רמת הגולן

קיבוץ מרום גולן | טלפון: 04-6960206

_OBJ

מעליא, קרית ענבים

הסצנה הקולינרית השוקקת בהרי ירושלים זוכה לשחקנית חיזוק חדשה ומסקרנת: מסעדת מעליא, מסעדת שף בשרית כשרה השוכנת בפארק כרמים. את המסעדה מוביל השף טל גזית, שמוכר לפודי'ז הירושלמים ממסעדת אנג'ליקה, אבל ברזומה שלו נמצא גם עבודה כסו-שף במסעדת המישלן "פטרוס" של גורדון רמזי. גזית יצר תפריט שנבנה ביד אמן, השואב השראה ממדינות אגן הים התיכון והבלקן, בו תוכלו למצוא מבחר מנות בשר ודגים אלגנטיות כמו לשון בקר על מסבחה של פול כאשר נתחי הלשון מגיעים על שיפוד, דג מרוקאי עם פירה מכוסה בבצק עלים, טאג'ין לחי בקר או ריזוטו אוסובוקו. לצד האוכל תמצאו תפריט יינות מכל העולם.

כשרות: בשרי רבנות מטה יהודה

פארק כרמים, קריית ענבים | 02-5683693

_OBJ

02, ירושלים

מסעדת 02 איננה עוד מסעדת מלון, אלא סיפור אהבה קולינרי לאוכל ירושלמי ומציעה מטבח פיוז'ן ירושלמי, עדכני, פודי ומעורר תיאבון השואב השראה משווקיה של העיר וההיסטוריה שלה. מדי פעם משיקה המסעדה תפריטי פופ אפ ייחודיים, כמו תפריט לאט של תבשילים איטיים, המוכיחים שיחד עם עיצוב אקלקטי ואווירה נינוחה ומלאה בסטייל, מסעדת 02 מציעה אחת מחוויות הבילוי הקולינריות הטובות בעיר.

כשרות: בשרי בהשגחת הרבנות ירושלים

מלון ענבל, רח׳ ז'בוטינסקי 3, ירושלים | 02-6756649

_OBJ

גריל רום, ירושלים

מלון המלך דוד זכור לשומרי הכשרות בזכות אחת ממסעדות השף הכשרות הטובות בארץ שפעלה בו ונסגרה לפני מספר שנים. לאחרונה נפתחה במלון מסעדה חדשה עם בשורה גדולה: גריל רום היא מסעדת בשרים מעולה ומדודקדת, כזו שמזכירה איך מסעדת שף צריכה להיראות באמת. הבשרים במסעדה מקומיים בלבד מגזע הולשטיין ומיושנים 60 יום לפחות. התפריט מצומצם אך מהודק ומבוסס על חומרי הגלם האיכותיים והטריים ביותר לצד תפריט יינות רחב וקוקטיילים מעולים. נסו את האנטרקוט על העצם ואל תוותרו גם על הצ'יפס המעולה לצידו.

כשרות: בשרי בהשגחת רבנות ירושלים

דוד המלך 23, ירושלים | 02-6208653

_OBJ

ג'קו סטריט, ירושלים

ג'קו סטריט, מהמסעדות הכשרות הבולטות בישראל, משלבת קולינריה מעולה ואווירה תוססת ומחשמלת צמוד לשוק מחנה יהודה. המסעדה מציגה תפריט חדשני, יצירתי ופורץ דרך, שעליו אמון השף זכאי חוג'ה. בין המנות תמצאו מאכלים כורדיים וטריפולטאיים לצד מנות פיוז'ן עדכניות. לאחרונה ערכה המסעדה השקה מחודשת לאחר שיפוץ יסודי והרחבת המסעדה, כולל בניית חדר יינות גדול. את ההשקה בחרו לערוך באופן אחר, ובמקום להרים עוד אירוע מיוחצן עם כל המי ומי, פתחו את האירוע למילואימניקים בלבד. כבוד!

נציין כי הג'קו סאן נסגר לטובת הרחבת המסעדה, אך הפיצוי הגיע בדמות מסעדה חדשה ומסקרנת שפתחה הקבוצה בדרך בית לחם בשם "סופר המזרח", אשר זכתה למקום משל עצמה בכתבה.

כשרות: בשרי בהשגחת הרבנות ירושלים

אגריפס 74, ירושלים | 02-5817178

_OBJ

אנג'ליקה, ירושלים

מסעדה ירושלמית ותיקה ואהובה השומרת כבר שנים רבות על מקום של כבוד בעולם המסעדות הכשרות בכלל ובירושלים בפרט. אנג'ליקה, בבעלותו של השף מרכוס גרשקוביץ', מאנשי הקולינריה הירושלמים היותר מוכרים ובולטים, מציעה תפריט בשרי אלגנטי ויצירתי לצד היצע רחב של יינות מצוינים. על תפריט המסעדה המעניין מופקד השף רועי אחדות ותמצאו בו, בין היתר, פטה כבד עם ליקר קלואה לצד כתף טלה עם תבשיל כרוב וקרם שורשים.

כשרות: בשרי בהשגחת הרבנות ירושלים

ג'ורג' וושינגטון 4, ירושלים | 02-6230056

_OBJ

1868, ירושלים

מסעדת 1868, השוכנת בבניין אבן יפהפה בעל תקרות גבוהות וחלונות בצורת קשת, הוקמה על ידי השף יענקל'ה תורג'מן, ירושלמי שאת השכלתו הקולינרית רכש בלונדון, שם התעמק בבישול אירופאי קלאסי ומודרני. לאחר ששב לארץ החליט לקחת את כל מה שהוא יודע ולחבר אותו למטבח הירושלמי ולחומרי הגלם המקומיים, כדי לייצר מטבח עילי מסוג חדש. המסעדה שומרת כבר זמן רב על מעמדה כאחת מהמסעדות הנחשבות בבירה ומציעה חוויית גורמה בכשרות מהודרת. בגומחות הקיר של המסעדה נמצא בר יינות גדול וייחודי עם מיטב היינות מיקבי הגליל והרי יהודה. את החזון והטעמים של יענקלה תוכלו גם למצוא בבר קוקטיילים סמוך בשם "זוטא", ובמסעדה החלבית ESER שנפתחה לאחרונה, ואף היא זכתה למקום משלה ברשימה.

כשרות: בשרי, כשרות מהודרת רבנות ירושלים

המלך דוד 10, ירושלים | 02-6222312

_OBJ

ורנדה, ירושלים

על הטרסה של מלון מצודת דוד היוקרתי ומול חומות העיר העתיקה, תמצאו את ורנדה: מסעדה בשרית המציעה תפריט גריל פרימיום, כאשר מרבית המנות נעשות בג'וספר, בניצוחו של השף השף כפיר מיסניקוב, שגם מוביל את הקולינריה במלון עצמו.

לאחרונה השיקה המסעדה תפריט "שיירינג": מנות משותפות שמתאימות למספר סועדים האוכלים במשותף, כמו למשל כתף טלה מעושנת, גריל בוצ'ר מדליוני אנטריקוט עם נקניקיית עגל בעבודת יד, עראייס טלה ועוד.

כל הבשרים בכשרות בד"צ, מה שהופך את המקום לאופציה נהדרת לפודוסים המהדרין שבחבורה.

כשרות: בשרי בהשגחת הרבנות ירושלים. בשרים: בד"צ מהדרין הרב רובין והרב לנדא. השגחה צמודה ובפיקוח רב המלון הרב י' לישנר.

מלון מצודת דוד, רח' המלך דוד 7, ירושלים | 02-6212396

_OBJ

בלאק איירון, ירושלים

אין הרבה מסעדות כשרות המציעות סטייק פרימיום עם חמאה בשרית, אבל בלאק איירון היא לא מסעדה שגרתית. היא נולדה מתוך חזון של הבעלים, הזוג הירושלמי אתי וירון ישפה, להקים סטייק בר ראשון בישראל המציע נתחים המגיעים לרמת שיוש, עומק וטעם ברמה הכי גבוהה ובסטנדרטים המתאימים לקהל שומר הכשרות. כל הבשרים במקום מבוססים על עדרים פרטיים מזן הולשטיין, וואגיו ישראלי ואנגוס שגדלים בתזונה ייחודית המשביחה את בשרם. המסעדה יושבת ברחוב אגריפס, בכניסה לשוק מחנה יהודה, צמוד ל"מחנה אסאדה", מקום נוסף של הזוג, שמכניס את החזון של הבלאק איירון לכריכים מופלאים בגרסת אוכל הרחוב.

כשרות: כשרות מהודרת בהשגחת הרבנות ירושלים, בשרי

אגריפס 80, ירושלים | 02-5465650

גסטון, אייר פורט סיטי

מי שמחפש סטייק האוס קלאסי בסגנון ניו יורקי ימצא אותו בגסטון, מסעדת בשרים וקצביה ותיקה ומשובחת שהפכה לכשרה רק בשנים האחרונות. גסטון מעניקה חוויה קרניבורית ומוקפדת לאוהבי נתחים העשויים לכדי שלמות. בתפריט נתחים מובחרים מגידול מקומי שעברו תהליך יישון בן 17-21 יום לריכוך אופטימלי. הפריים-ריב, הלא הוא אנטריקוט על העצם, מומלץ במיוחד, ממנו תוכלו ליהנות לצד יינות משובחים קוקטיילים נהדרים.

כשרות: בשרי בהשגחת הרבנות חבל מודיעין (עוף מהדרין, יש מנות עם בשר חלק)

הנגב 5, איירפורט סיטי | 08-9265775

טוקופיה, נס ציונה

לא קל למצוא מסעדות ותיקות שמצליחות לשמור על רמה גבוהה לאורך השנים, לצעוד בקצב הזמן ולהישאר רלוונטיות. טוקופיה בנס ציונה, בין המסעדות המומלצות שוב ושוב בפודוס, היא אחת מהן. מדובר במסעדת בשרים מוקפדת תחת ניצוחו של שף קובי דלל (שהוא גם בעל המסעדה), שמצליחה לחדש שוב ושוב ולהביא לידי ביטוי יצירתיות קולינרית וטוב טעם. בניגוד למקובל בתחום, טוקופיה מציעה תפריט עסקיות גם בערב, מה שהופך את הבילוי בה למשתלם במיוחד. אל תוותרו על הפריקסה אסאדו ומדליוני פילה ברוטב תאנים.

כשרות: בשרי בהשגחת הרבנות נס ציונה (הבשר חלק, מלבד הפילה. העופות מהדרין)

המזמרה 11, ישפרו סנטר, נס ציונה | 08-9389333

_OBJ

האותנטית החדשה, באר שבע

שף יקיר מסרטי פתח את מסעדת האותנטית החדשה בעיקר כדי לעשות כבוד למתכונים שירש מאימו. את המתכונים האלה הוא פיתח ושכלל במהלך השנים ועם מסעותיו בעולם, והפך אותם למנות שף מקוריות. עם הזמן הצטרפו לתפריט מנות נוספות, וביחד נוצר תמהיל קולינרי המספק ביסים מרתקים. בתפריט תמצאו סיגר בקר על משוואיה פיקנטית וגם באן ביף במילוי אסאדו, קדירת ראש חריפה בבישול ארוך, אך כזו שמונחת על רביולי ארטישוק, כבד אווז עם רוטב פירות יער המוגש לצד מופלטה ודבש חם, כאשר חומרי הגלם מתבססים על תוצרת מקומית, תוך התמקדות בחקלאות הנגב והעוטף. את כל המנות תוכלו לטעום תוך כדי שאתם יושבים על בר בסגנון תעשייתי, כסאות קטיפה אדומים וטאץ' אוריינטלי עדין.

כשרות: בשרי בהשגחת הרבנות באר שבע (רוב הבשר חלק בית יוסף)

מתחם דיזיין פלוס, באר שבע | 08-8695875

_OBJ

הערה: המסעדות בכתבה נבחרו לאחר מחשבה רבה על בסיס סקרים שהעלינו בקהילת פודוס, המלצות, ביקורות וחוות דעת שפורסמו על ידי חברי הקהילה והתייעצות עם אנשי קולינריה ופודי'ז. השתדלנו להעניק ייצוג הולם למסעדות בכל רחבי הארץ ולא להתמקד רק באזורים ה"קלאסיים", ירושלים והמרכז, הקפדנו להכניס את כל המסעדות הבולטות שמומלצות שוב ושוב, אבל גם להציע מקומות חדשים ומסקרנים, כאלה שאולי מדוברים פחות. היה לנו חשוב לתת ביטוי גם למסעדות כשרות למהדרין, לטובת המקפידים על כך.

כמו כן, מאחר שבחרנו להתמקד במסעדות בלבד, נאלצנו לוותר על מוסדות קולינריים רבים וראויים בקטגוריות דומות כמו בתי קפה, קונדיטוריות, אוכל רחוב וברים.

 בתיאבון!