בפעם החמישית, רשימת המסעדות הכשרות והמומלצות של mako וקהילת "פוּדוֹס – פודיז שומרי כשרות" יוצאת לדרך. השנה, יותר מתמיד, עולם המסעדות הכשרות בצמיחה מטאורית וראינו יותר ויותר שפים מובילים שבוחרים לפתוח מסעדות כשרות, החל מחיים כהן, דרך אסף גרניט וקבוצת מחניודה ועד יובל בן נריה. הם מביאים איתם ניסיון ויצירתיות שאין שני להם ומוכיחים שכשרות אינה מגבלה ומצוינות קולינרית יכולה לבוא לידי ביטוי בכל מקום.
השנה החולפת הייתה מאתגרת במיוחד עבור ענף המסעדנות בישראל: מסעדות רבות נאלצו להתמודד עם שינויים - חלקן עברו למשכן חדש, חלקן נסגרו ואחרות רק עכשיו מתחילות להתניע מחדש. דווקא בתקופה מורכבת, למרות הכל, נפתחו לא מעט מסעדות חדשות ומרגשות וזו ההזדמנות של קהל שומרי הכשרות להרים למסעדות, להזמין מקומות ולספר לחברים.
* קבוצת הפייסבוק פוּדוֹס – פודיז שומרי כשרות היא בית לחובבי הקולינריה שומרי הכשרות. הקבוצה מאגדת פודיז, חובבנים ואנשי מקצוע ודנה בעולם האוכל הכשר על מגוון היבטיו, מתוך שאיפה לשנות את השיח על אוכל כשר בסצנת הקולינריה הישראלית. בקבוצה תמצאו גם טיפים, אירוחי אנשי מקצוע, מתכונים, המלצות על בילויים קולינריים ובכלל, המון אוכל טוב למבינים בלבד. לעמוד האינסטגרם של פודוס.
ווסט סייד
מסעדת השף ששוכנת על קו החוף התל אביבי בתוך מלון רויאל ביץ' היוקרתי מהווה כבר שנים רבות נקודת ציון בולטת בנוף הקולינרי המקומי. המטבח, בניצוחו של השף המוכשר עומרי כהן, משלב חומרי גלם מקומיים ועונתיים עם השראות מהמטבח הים תיכוני וטכניקות בישול צרפתיות מסורתיות. התפריט מתחדש באופן יומיומי בהתאם לתוצרת העונתית הזמינה והוא נחשב לאחד המרשימים בזירת המסעדות הכשרות, כולל מבחר קינוחים מוקפדים. אל תוותרו על מנת המסחאן עוף וסלט על פחמים עם לברק ואיולי בזיליקום.
כשרות: בשרי, בהשגחת הרבנות תל אביב
הירקון 19, מלון רויאל ביץ' תל אביב | 03-7405054

קומראן
את הקו הדק בין מסעדת שף איכותית למקום בילוי תוסס מצליחה קומראן לטשטש בצורה מושלמת. תחת התפריט שיצר למקום השף מושיק רוט, הפכה המסעדה הכשרה ברחוב הארבעה למוקד עלייה לרגל. במרחב המעוצב בסטייל, מוגשות מנות ים-תיכוניות עכשוויות עם טוויסטים מפתיעים: ריזוטו בר ים מדויק להפליא, קוביות לוקוס קריספי טאקו טרטר בקר וחלוויאת בג'וספר. האווירה התוססת, המוזיקה הסוחפת והשירות המקצועי הופכים כל ארוחה לחוויית בילוי כיפית במיוחד. קומראן מוכיחה שמסעדה כשרה יכולה להיות גם טרנדית, צעירה ומלאת חיים, מבלי להתפשר על איכות.
כשרות: בשרי, בהשגחת הרבנות תל אביב
הארבעה 21, תל אביב | 03-9191555

דריה
מסעדת דריה במלון הילטון תל אביב מציעה חוויה קולינרית אל מול נוף מרהיב של הים התיכון. המסעדה, תחת שרביטו של השף רונן אליהו לצד השף קונדיטור עידן חדד, מביאה את סיפור דרך המשי לצלחת דרך חיבור ייחודי בין המטבח של המזרח הרחוק למטבח הים התיכוני. התפריט המתחדש משלב חומרי גלם מקומיים איכותיים ומציע מנות מרשימות כמו דמפלינג לחי עגל, סשימי המאצ'י עם קרמל סויה וג'ינג'ר וחזה ברווז במלח חמשת התבלינים.
כשרות: בשרי בהשגחת הרבנות תל אביב
הירקון 205, מלון הילטון, תל אביב | 03-5202127

FLAME
מסעדת פליים שנפתחה לפני כשנה במלון קרלטון בתל אביב ממוקמת בלוקיישן מוכר מאד לפודוסים: החלל בו שכנה מסעדת לומינה המיתולוגית של השף מאיר אדוני. פליים היא מסעדת "אש גלויה" והמסעדה הכשרה הראשונה בעולם המתמחה בבישול על אש חיה עם גחלי עץ אלון וגריל פאריז'ה. התפריט, בניצוחו של אורן אסידו (שסוגר מעגל לאחר שעבד במסעדת לומינה לפני כעשור) מציע מנות מסעירות כמו סשימי טונה עם אבטיח כבוש, קטאייף צוואר טלה עם ירקות מוחמצים וספייריבס טלה עם בוקצ'וי. בנוסף, המסעדה מציעה תפריט יינות עשיר מתוך אחד ממקררי היינות הכשרים הגדולים בארץ.
כשרות: בשרי, בהשגחת הרבנות תל אביב
אליעזר פרי 10, מלון קרלטון, תל אביב | 073-338-3833

אונמי
אונמי החדשה במלון הילטון תל אביב היא למעשה האחות הכשרה של המוסד האסייתי הוותיק אונמי (גל גדול ביפנית) ובינתיים מצליחה להגשים את הציפיות ממנה. המסעדה, בהובלת השף רועי סופר, מציעה תפריט מרשים המשלב מסורת יפנית עם פרשנות מודרנית. אונמי אמנם נחשבת חלבית, אבל לא תמצאו בה מנות חלביות מלבד הקינוחים. בין המנות תוכלו למצוא סלט טטאקי עם ילוטייל צרוב בפחם, באן במילוי מוסר ים פריך ואת ספינת הדגל של המסעדה: סקאנה - קומבינציית סושי מרהיבה עם מבחר סוגים יצירתי במיוחד. לקינוח, כאמור, תוכלו לבחור מגוון מנות אחרונות חלביות נפלאות.
כשרות: חלבי, בהשגחת הרבנות תל אביב
הירקון 205, תל אביב (מלון הילטון) | 03-5202128

מנרה
מנרה (מגדלור בערבית) במלון שרתון התל אביבי ממשיכה להוכיח את עצמה כמסעדה מובילה, הרבה בזכות התפריט האלגנטי והחכם של השף יובל פכלר, המוגש מול נוף פנורמי מרהיב לים התיכון. המנות כוללות פתיחים כמו פוקאצ'ה עם סלסת עגבניות וצלחת חריפים, סלטים צבעוניים ומגוונים ומנות ים משובחות כגון דג ים כבוש, טרטר דג וקרפצ'יו עם פיסטוקים וצנוברים וצ'ילי ירוק. בתפריט העיקרי ניתן למצוא דניס מטוגן, קבב לוקוס עם צזיקי ולברק שלם בטאבון עצים עם "ויניגרט שבור". לאחרונה הרחיבה המסעדה את שעות הפעילות ומציעה גם דיל צהריים משתלם.
כשרות: חלבי, בהשגחת הרבנות תל אביב
הירקון 115, מלון שרתון, תל אביב | 072-2770955

מלכה
אווירה טובה, וייב תל אביבי, מנות יצירתיות ותפריט פואטי ומסקרן הם רק חלק ממה שמציעה מלכה מבית מדרשו של השף אייל שני. בתפריט של מלכה תמצאו את כל הקלאסיקות הידועות המשלבות חומרי גלם טריים עם הטוויסט שרק שני יודע להעניק כדי להפוך אותם לחוויה: קבב על פוקאצ'ה, שניצל במילוי בפירה, פסטה עגבניות מגי ועוד, זאת לצד מנות ישראליות חדשות שפותחו ע"י שני ונועם מויסה (השף שמוביל את מלכה בשנים האחרונות). מלכה גם מפעילה פרויקט חברתי ייחודי בשיתוף עמותת על"ם, המכשיר נוער בסיכון במקצועות הטבחות, עם ליווי מקצועי צמוד - פרויקט שהוכיח את עצמו עם בוגרים רבים שהשתלבו במסעדות מובילות בארץ. נציין כי לפני כחודש מלכה עברה דירה ואחרי 7 שנים בבית אסיה (שנכנס לשיפוץ), נפתחה מחדש במידטאון, ממש ממול. חוץ ממלכה, אייל שני מחזיק במסעדה כשרה נוספת בשם דבורה השוכנת ברחוב בן יהודה.
כשרות: בשרי, בהשגחת הרבנות תל אביב
מידטאון, דרך מנחם בגין 146, תל אביב-יפו | 03-6091331

פנקינה
מסעדת פנקינה מציעה חווית אוכל איטלקי אותנטי בלב תל אביב. מלבד הבעלים האיטלקיים כל צוות המסעדה, כולל השפים והטבחים, עלו מאיטליה ומנסים להעניק לכם את טעמי המטבח הרומאי בצורה כשרה ומעודכנת. בתפריט תמצאו פוקאצ'ת מטבלים מצוינת, ארנצ'יני עשוי היטב, לזניה משתנה מדי יום, דגים טריים ומבחר עשיר של פסטה טרייה מוכנה במקום. כל מנה מוכנה תוך שמירה על מסורת והכנה מסורתית. קינוחי המסעדה, כולל טירמיסו עשוי ביד אמן, יטיסו אתכם הישר לאיטליה, מבלי לצאת ממרכז תל אביב.
כשרות: חלבי, בהשגחת הרבנות תל אביב
גורדון 39, תל אביב | 03-6449793

וויסקי בר & מוזיאון
למעלה מ-1,400 סוגי וויסקי מסודרים במדפים ארוכים ממתינים במורד המדרגות אל הוויסקי בר, מסעדה המשמשת כמוזיאון אלכוהולי הגדול מסוגו בישראל. המתחם נמצא במבנה עתיק שתפקד כיקב במאה ה-19, לאחר מכן שימש את המוסד והיום נמצאת בו אחת המסעדות הייחודיות בשכונת שרונה הטמפלרית בתל אביב. מעבר לסדנאות וויסקי המשלבות טעימות מכל העולם וקומת גלריות המארחת הופעות אינטימיות, מציע המקום מסעדת שף בשרית המבוססת על חומרי גלם איכותיים עם בשרים בעישון עצמי ותפריט קוקטיילים וקינוחים המבוסס אף הוא על טעמי הוויסקי.
בעקבות הצלחת וויסקי בר-מוזיאון, פתח היזם רן דור-חי בשנה האחרונה 2 מסעדות נוספות שהתחילו לצבור מוניטין משלהן: וין אנד ויאנדה בפתח תקווה, המשלבת מסעדת בשרים עם חנות יין בוטיקית המציעה מעל 400 סוגי יינות, ופסאדור בתל אביב - מסעדת בשרים בהשראה ברזילאית, בה הפסאדור (מגיש הבשרים) חותך ומגיש את הנתחים ישירות לשולחן.
בשרי, בפיקוח איגוד רבני צהר
דוד אלעזר 27, מתחם שרונה, תל אביב | 03-9551105

פלורנטינה
פלורנטינה היא פינת חמד בשכונת פלורנטין ההיפסטרית המציעה בר-מסעדה חלבי בבית המיתולוגי עם הגג האדום ברחוב אברבנאל. חוץ מפינת זולה המוקפת צמחייה ירוקה וגינה מעוצבת עם דק, תמצאו בפלורנטינה בעיקר אנרגיות טובות ואוכל טעים (וחלבי) באוריינטציה איטלקית: פיצות בשלל טעמים הנאפות בתנור אבן, סלטים יצירתיים טריים, פסטות בעבודת יד, תפריט קוקטיילים וגם מנות שרינג לנשנוש משותף, כל מה שדרוש לארוחה כיפית. פלורנטינה מציעה גם חלל אירועים פרטי לאירועים ואם יזדמן לכם להגיע בימי שישי, תגלו שם בראנץ' מקסים עם נגיעות ים תיכוניות. המלצת המערכת: סיימתם לאכול? קחו את עצמכם לסיור גרפיטי עצמאי בסביבה.
כשרות: חלבי, בהשגחת הרבנות תל אביב
אברבנאל 56, תל אביב | 03-6050061

ניני האצ'י
ניני האצ'י (228 ביפנית, על שם הכתובת של המסעדה) היא אסייתית ותיקה האהובה על חברי קהילת פודוס ומתאימה גם ליציאה זוגית וגם לבילוי משפחתי עם ילדים חובבי סושי. תמצאו בה תפריט עשיר של סושי עם דגים טריים, מנות ווק, מרקים, סלטים, כיסונים ועוד מנות אהובות על כולם. בנוסף, תוכלו למצוא במקום תפריטים מיוחדים, כמו תפריט ללא גלוטן, תפריט טבעוני ותפריט ייעודי לנשים בהריון המוכן בפס נפרד וסטרילי. כדאי לדגום את מנת הוון טון וגיוזה עוף, את הסושי עם התותים ואת מרק הראמן עם אווז ועוף. בנוסף למסעדת הדגל בתל אביב, ישנם סניפים נוספים: ניני צ'ו בפתח תקווה עם תפריט דומה וניני קאי באילת, במלון רויאל גארדן.
ניני האצ'י תל אביב: בשרי, בהשגחת הרבנות תל אביב | בן יהודה 228, תל אביב 03-6249228
ניני צ'ו, פתח תקווה: בשרי, בהשגחת הרבנות פתח תקווה | הסיבים 18, פתח תקווה 03-5183333
ניני קאי, אילת: בשרי, בהשגחת הרבנות אילת, מלון ישרוטל רויאל גארדן, אנטיב 5, אילת 08-6386698

חנן מרגילן
למרות שאינה מסעדת שף במובן המקובל של המילה, חנן מרגילן היא תופעה קולינרית שאי אפשר להתעלם ממנה. בלב שכונת שפירא בתל אביב, המסעדה הבוכרית הקטנה הזו,שפועלת כבר 20 שנה הפכה למוקד עלייה לרגל עבור חובבי אוכל מכל רחבי הארץ. כאן תמצאו את המטבח הבוכרי בטהרתו, ללא תוספות מיותרות או פרשנויות מודרניות: מרק דושפרה עם כיסונים בעבודת יד, באחש מסורתי, פלוב ועוד מנות מבית סבתא שנשמרות בדיוק כפי שהועברו מדור לדור. זוהי לא סתם מסעדה, אלא שגרירות קולינרית של המטבח הבוכרי האותנטי בלב תל אביב.
כשרות: בשרי, בהשגחת הרבנות תל אביב
מסילת ישרים 15, שכונת שפירא, תל אביב-יפו | 03-6873984

מרים, בני ברק
מסעדת מרים (MerYam) היא הבשורה ששומרי הכשרות ציפו לה זמן רב: מסעדה כשרה ראשונה בניצוחו של השף עטור השבחים חיים כהן. המסעדה, הנקראת על שם אמו של כהן ומתכתבת עם הים שמספק את חומרי הגלם העיקריים שלה, מציעה חוויה קולינרית במטבח פתוח ושקוף המאפשר לסועדים לצפות בהכנת המנות. אמו של כהן מהווה גם את ההשראה לסגנון הבישול שלו, אותו הוא מגדיר כ"אוכל עגול" - אוכל פשוט לכאורה, אך עמוק ומורכב.
התפריט מתמקד בדגי ים טריים וירקות עונתיים ומציע מנות מיוחדות כמו קוביית בצק קרואסון המוגשת עם חמאת תפוז ותבלינים, טרטר ים עם חציל צלוי, בויאבז עם קבב לוקוס, ושיפוד לוקוס בגריל עם תרד ופקיילה. לאחרונה המסעדה נפתחה גם בצהריים ומציעה תפריט עסקיות משתלם.
כשרות: חלבי, בהשגחת הרבנות בני ברק
מרים, מגדל לייף A, בן גוריון 1, בני ברק | 03-6209988

מילה, סביון
אחת התגליות המרעננות של השנה נמצאת דווקא בסביון: ביסטרו השף החדש מילה של המסעדנית הצעירה ליזה כהן (שהמקום נקרא על שם ביתה) והשף יהונתן שרביט (בוגר "משחקי השף") המוביל את הקו הקולינרי. המקום, שהפך במהירות לאחד המדוברים בקהילת פודוס, מציע מטבח ים תיכוני מתוחכם עם נגיעות מאיטליה, טורקיה ומצרים. בחלל המעוצב בגווני כחול ועץ, שרביט מוציא מנות מסקרנות כמו קרפצ'יו מוסר ים על גספצ'ו עגבניות צהובות, פלמידה כבושה עם סלט תפוחי אדמה וקרם פרש וטרטר אינטיאס עם קרמל תפוזים. התפריט, המשתנה מבוקר לערב, מוכיח שמסעדה כשרה יכולה להיות גם שאפתנית וגם טעימה להפליא, ומסמן את מילה כאחת מפריצות השנה בסצנת המסעדנות הישראלית. ציפור לחשה לנו שמילה פותחת בקרוב גלידרייה חדשה בצמוד למסעדה ומתכננת הפתעות נוספות, ככה שבהחלט יש למה לצפות.
כשרות: חלבי, בהשגחת הרבנות המקומית סביון
השקמה 1, סביון | 03-6989801

המקדש, פתח תקווה
אי שם בצפון פתח תקווה ממוקמת לה מסעדת המקדש, מסעדת שף המתמקדת בבישול מודרני עם השראה יפנית ותפריט שמשתנה כל יום בהתאם להיצע בשוק. המסעדה מביאה אמירה ייחודית מבית מדרשו של שף לירן בלו, המשלב בין טכניקות בישול שונות - עישון, סו-ויד, השריות ארוכות, התססה וזיקוק - ומשתמש בחומרי גלם לא שגרתיים במטרה להפתיע בטעמים חדשים שיפציצו את החך. חסידי הבשר ה"נקי" יוכלו להתנסות בשיטת צלייה אישית, בה ייצלו בעצמם נתחי בשר על גבי מצע של אבני בזלת בשיטה יפנית מסורתית. בהזמנה מראש תוכלו ליהנות מארוחת טעימות בת 10-12 מנות בעלות 350 שקלים, המוגשת באופן אישי ע"י השף, לצד הסבר על כל מנה.
כשרות: בשרי, בהשגחת הרבנות פתח תקווה (רוב הבשר חלק בית יוסף)
הפסגות 9, פתח תקווה | 09-9777007

פיטמאסטר, פתח תקווה
אחת מהחוויות הקולינריות היותר מומלצות בקרב קהילת קרניבורי-פודוס היא פיטמאסטר. פיטמאסטר היא כבר מזמן לא מסעדה אלא תופעה. בפיטמאסטר לא מקבלים תפריט אלא מגיעים להתארח והמארח, הפיטמאסטר, קובע מה תאכלו. כל ארוחה כוללת 6-7 מנות בשר שונות, חלקן קבועות וחלקן משתנות. בין המנות תוכלו למצוא חווה אווז בצלייה מושלמת, שווארמה צוואר טלה ופרגיות, מסחאן טלה ועוף מעושן, פיקניה מעושנת לצד בטטות מקורמלות ועוד: הכל יוכן לנגד עיניכם המשתאות ויוגש בתוספת ירקות, רטבים ומוזיקה מרימה לשדרוג החוויה. יין, בירה, מים וסודה כלולים במחיר, העומד על 289 שקלים לסועד. בעקבות ההצלחה המסחררת של המסעדה בפתח תקווה היא התרחבה לרשת מסעדות המציעה את אותו שואו גם בחוצות אלונים בצפון, בירושלים בגרסת המהדרין ובבאר שבע.
סניף פתח תקווה: בשרי, בהשגחת הרבנות פתח תקווה | ברקת 4, פתח תקווה
סניף ירושלים: בשרי למהדרין בהשגחת הרב מחפוד | שדרות יצחק רבין 10, מתחם הסינמה סיטי
סניף חוצות אלונים: בשרי, בהשגחת הרבנות עמק יזרעאל | קניון חוצות, אלונים
סניף באר שבע: בשרי, בהשגחת הרבנות באר שבע | הרצל 12, באר שבע
להזמנת מקום: 073-2777777

הרברט סמואל, הרצליה
מסעדת השף הוותיקה במלון ריץ קרלטון הרצליה מציעה חוויה קולינרית יוקרתית לשומרי הכשרות. על תפריט המסעדה, שהוקמה לפני עשור, אמון כיום השף חיים מאיר כהן, המביא השראה מהמטבח הגלילי וממטבחי מזרח אגן הים התיכון ויצר תפריט עונתי המבוסס על דגה, ירקות, פירות ועשבי בר עונתיים לצד בשרים פרימיום ובתי בד מקומיים, בדגש על שותפויות ארוכות טווח עם חקלאים ודייגים. בין המנות המעניינות תמצאו רוסטביף פיקניה חיפאי, סלט מלקטים מהשרון ואונטריב 7 שעות. תפריט היין של המסעדה, המוקדש כולו ליינות בוטיק ישראליים, מציע מבחר יינות מזנים מקומיים.
כשרות: בשרי, בהשגחת הרבנות הרצליה
מלון ריץ קרלטון, השונית 4, הרצליה | 073-2037596

מינאטו, הרצליה
מינאטו היא מסעדה יפנית אמיתית בניצוחו של השף אקי טמורה סאן, דור רביעי למשפחת מסעדנים יפנית. מינאטו הוותיקה מתהדרת בתפריט סושי עשיר במיוחד הכולל למעלה מ-50 סוגים שונים, כולל פס סטרילי המותאם לנשים בהריון. לצד הסושי המטבח מציע מגוון מנות יפניות מסורתיות ואלכוהול יפני משובח. ההקפדה על טכניקות יפניות מסורתיות יחד עם שימוש בחומרי גלם מקומיים ועונתיים, יוצרים חוויה קולינרית יוצאת דופן. במסעדה תוכלו למצוא גם חדר פרטי וקייטרינג לאירועי בוטיק. בנוסף, מינאטו מפעילה גם בר סושי בתוך מסעדת אג'נדה בקיסריה.
כשרות: בשרי, בהשגחת הרבנות הרצליה
המנופים 8, הרצליה | 09-7731703

קזן בראסרי, רעננה
מסעדת קזן היא מוסד קולינרי ותיק ואהוב שמצליח לשמור על מעמדו כאחת המסעדות הכשרות המובילות באזור השרון, שלא משופע במסעדות כשרות. תחת שרביטו של שף שחר ברנע, התפריט משלב השראות ממטבחים שונים, תוך דגש על בשרים איכותיים המיושנים במקום: פריים ריב המתיישן 45 יום, המבורגר הנטחן במקום מדי יום וגם וואגיו מקומי שהתווסף לאחרונה לתפריט. בנוסף, מוצעות מנות דגים נאים, פסטות בעבודת יד ומנות לטבעונים וצמחונים. האווירה במסעדה חמה ותוססת עם שירות אישי ומדויק. העיצוב, בתכנונו של דן טרויים, משלב אלמנטים מודרניים עם חמימות ביתית. במקום ישנו גם חדר פרטי לאירועים.
כשרות: בשרי, בהשגחת הרבנות רעננה (ישנה אפשרות למנות מהדרין ובשר חלק ועטרה)
אחוזה 71 פינת קזן, רעננה | 09-7797300

מארי, נתניה
על גג מלון Vert בנתניה שוכנת מסעדת השף הכשרה מארי בניצוחו של השף אביב משה. מארי ("גאות" בצרפתית) עשתה לאחרונה מתיחת פנים בעיצוב המסעדה ואף חידשה את התפריט. התפריט החדש, המשתנה בהתאם לעונות השנה, מציע מנות יצירתיות כמו ביס קונפי סביח עם בריוש קלוי; סשימי אינטיאס עם אניס הדרים וקרם כוסברה; קרפצ’יו כבד אווז בסו-ויד עם טחינה גולמית ובנוסף תפריט קינוחים מסקרן. מעבר לחוויה הקולינרית, מארי מציעה גם ערבי קונספט אמנותיים עם מופעי קברט ואש ומופעי מחווה לאמנים גדולים.
כשרות: בשרי, בהשגחת הרבנות נתניה
מלון Lagoon Vert נתניה | 09-7410909

דאשי, נתניה
מטבח ה"ניקיי" הוא סגנון קולינרי ייחודי שהתפתח בפרו ע"י מהגרים יפנים ומשלב בין דיוק יפני לטעמים פרואניים עזים, ועכשיו הוא זמין גם לשומרי הכשרות. במיקום מעט מפתיע בלב כיכר העצמאות בנתניה, שוכנת מסעדת דאשי בניצוחו של השף תומס בלרדי ("טומי סושי") שצבר ניסיון עשיר במסעדות מישלן ביפן. לאחרונה השיקה המסעדה תפריט אומקסה – תפריט טעימות יפני מהודק שנבנה ע"י השף ומציע מספר סטים של מנות לבחירת הלקוח. עלות ארוחת הטעימות נעה בין 560-650 שקלים לזוג, בהתאם לסט הנבחר.
כשרות: בשרי, בהשגחת הרבנות נתניה
הרצל 1, כיכר העצמאות, נתניה | טל': 09-8820177

מריפוסה, קיסריה
מסעדת מריפוסה השוכנת במתחם מועדון הגולף בקיסריה מציעה מטבח כשר, מודרני ויצירתי, המשלב בין דיוק קולינרי, חוצפה ומקוריות. את המסעדה מובילים השפים מאיר אלאלוף, חביב משה ויומי לוי, שעבדו יחד שנים רבות במסעדות המובילות בארץ, וחברו להקמת מסעדה באווירה משוחררת ועדכנית עם תפריט עשיר ומפתיע. מריפוסה מתגאה במנות ייחודיות שמבטאות את החזון השאפתני של השפים דוגמת ספגטי אינטיאס ולברק תאילנדי. כל זה לצד קוקטיילים יצירתיים ותפריט יינות רחב. הנוף המרהיב של מגרש הגולף הנשקף מהמסעדה יוצר תפאורה מושלמת לארוחה חווייתית עם אוכל איכותי ויין טוב.
כשרות: בשרי, בהשגחת הרבנות חוף השרון
מתחם הגולף, קיסריה | 04-6265000

פורט לוקאל ביסטרו, קיסריה
בלב הנמל העתיק של קיסריה ואל מול נוף פנורמי מרהיב, שוכנת מסעדת פורט לוקאל - ביסטרו חלבי המתמחה בצליית דגים וירקות בתנור גחלים. התפריט העונתי והיצירתי, שיתוף פעולה בין שף נתי איבגי השף נמרוד הדס, מעמיד במרכזו דגים טריים ומציע חוויה קולינרית המשלבת טעמי ים תיכון ומטבח איטלקי. לצד מנות הדגים העשירות, המסעדה מציעה ארוחות בוקר וצלוחיות מגוונות, כשכל המנות מתבססות על חומרי גלם מקומיים ועונתיים. המסעדה, שהפכה לאחרונה לכשרה למהדרין, מציעה חוויה קולינרית מוקפדת בסביבה היסטורית קסומה.
כשרות: חלבי, בהשגחת הרבנות חוף הכרמל למהדרין
גן לאומי נמל קיסריה | 077-9979794

הצל-בנים, קיסריה
על גדות נמל קיסריה היפהפה, מול שובר הגלים העתיק, שוכנת מסעדת הצל-בנים, מסעדת דגים ובשר מוערכת שנפתחה בשנת 1985 בשם "פונדק הצלבנים" והייתה רחוקה מלהיות כשרה. לפני מספר שנים עשתה המסעדה מהלך מפתיע, הפכה לכשרה למהדרין ופתחה לראשונה את שעריה לקהל שומר המצוות. הצל-בנים (כן, גם השם עודכן לכשר יותר) היא מסוג המסעדות המעניקות את "החוויה הכוללת": אווירה רומנטית ונוף מרהיב, ארומה היסטורית, תפריט ים תיכוני בקריצה ישראלית שובבה המבוסס על דגה טרייה וחומרי גלם מקומיים, כשרות למהדרין המאפשרת לכל המגזרים ליהנות ממנה ותפריט אלכוהול עשיר להשלמת החוויה.
לצד המסעדה הבשרית שוכנת אחותה החלבית, מסעדת ארסטו, הפונה לנוף העתיקות הארכיאולוגיות ומציעה תפריט חלבי קלאסי עם מבחר מנות שכולם אוהבים.
כשרות: בשרי, בהשגחת בד"צ בית יוסף למהדרין
גן לאומי נמל קיסריה | 04-6361679

טונה קוקה, קיסריה
המפגש בין מטבח ים-תיכוני לטכניקות צרפתיות קלאסיות מקבל פרשנות נועזת בטונה קוקה - מסעדת שף בשרית חדשה הממוקמת בפארק העסקים של קיסריה. תחת שרביטו של השף הצעיר טל אזולאי, המסעדה מציעה תפריט עונתי מתחלף המבוסס על חומרי גלם טריים ומקומיים עם דגש על נועזות קולינרית ושילובי טעמים מפתיעים. במטבח הפתוח מכינים מדי יום דגים טריים ובשרים נבחרים, והאווירה הצעירה מושלמת עם ערבי דיג'יי, בר קוקטיילים עשיר ותפריט יינות מוקפד. בין המנות המומלצות ע"י חברי קהילת פודוס תמצאו: כבד אווז עם כמהין, שקדי עגל על פלאפל, טורטליני ירושלמי וסטייק אסאדו.
כשרות: בשרי, בהשגחת הרבנות אור עקיבא
אלון התבור 11, קיסריה | טל': 04-6242233

UMA אומה סושי בר, זכרון יעקב
במבנה היסטורי שבעבר שימש בעבר כאורוות הברון רוטשילד, יושבת מסעדת הסושי הכשרה UMA. תמצאו שם חצר יפהפייה ואינטימית, בר ענק וקומת גלריה המשקיפה על המסעדה. בתפריט של אומה תוכלו לדגום סושי נהדר, מבחר מנות ייחודיות עם דגים טריים ותוספות לא שגרתיות, באן אסאדו בלתי נשכח, מנות ווק, מנות טבעוניות וקוקטיילים שמחים.
כשרות: בשרי, בהשגחת הרבנות זכרון יעקב
שדרות הנדיב 29, זכרון יעקב | 04-6292969

רותס, עכו
לא רבות המסעדות בישראל שמציעות מטבח ערבי-גלילי, גורמה וכשר. מסעדת רותס בעכו בניצוחו של השף דרי (דראל) בן נבט מציעה חיבור מרתק שמצליח לגלם בתוכו עושר טעמים עונתי ומקומי וגורם לאנשים לעלות לרגל בעבורו. מלבד התפריט הים תיכוני המשובח, גם המיקום מעורר השראה: המסעדה שוכנת בחלל הכניסה של אולמות האבירים במצודת עכו העתיקה שנבנתה במאה ה-11, כך שאם תאזינו היטב בין טעימה לטעימה, תוכלו לשמוע את משק כנפי ההיסטוריה. נציין כי לאחר הקורונה התרחבה המסעדה לחלל צמוד ושילשה את גודלה, וכיום מתקיימים במקום לא מעט אירועי בוטיק.
כשרות: בשרי, בהשגחת הרבנות עכו (כל הבשר חלק בית יוסף, עופות מהדרין)
ויצמן 1, עכו | 04-8848040

ליווא, עכו
על גג מלון עכותיקה, עם נוף מרהיב לים התיכון ולחומות העיר העתיקה, מציגה מסעדת ליווא החדשה את אחד המטבחים הכשרים המרתקים בצפון. תחת ניהולו של שף סעדי שאמי (פלוקה) שהצטרף לאחרונה למסעדה, מתגבש מטבח מקומי המבוסס על דגה טרייה ותוצרת אזורית עונתית. התפריט מציע פרשנות עילית למטבח הים-תיכוני, כשהמנות מושפעות מהמורשת הקולינרית העשירה של עכו. ארוחות הבוקר העשירות מציעות חוויה ים-תיכונית מפנקת עם טוויסט מקומי, ובערב הופך הרופטופ המרשים למסעדת שף אלגנטית. המקום פתוח לאורך כל השבוע כולל שבת במתכונת מלונאית עם בר משקאות מגוון בקומה העליונה שמשלים את חוויית האירוח.
חלבי, בפיקוח איגוד רבני צהר
רח' ויצמן 1, עכו העתיקה | 04-8617437

שפי, מנות
מתי בפעם האחרונה אכלתם במסעדה כפרית על הר הצופה אל הים, תוך כדי שאתם לוגמים יין מונפוריה מייצור מקומי שהופק מהכרם המשפחתי? אחרי הפסקה של כמעט שנה בעקבות המצב, מסעדת שפי במנות חוזרת בהדרגה לפעילות וזה הזמן להרים לה. המסעדה ממוקמת בגליל המערבי בחצר המשק של הבעלים, שמואל שאלתיאל הלוי, המכונה "שפי". מלבד נוף פנורמי יוצא מגדר הרגיל, מציעה המסעדה תפריט בשרים הנשען על בשר ישראלי וארגנטינאי שעובר עישון של 11 שעות במעשנה, המבורגר לצד רוטב ברביקיו שמחוזק בשוט של וויסקי, נקניקיות צ'וריסו אסאדו בעבודת יד ולעיתים אפילו מרק תימני. בתפריט גם מנות ילדים, מה שהופך אותה לתחנת עצירה מושלמת בטיול משפחתי להורים שלא מוכנים להתפשר על ההיבט הקולינרי. אל תפספסו את ברז הבירה, שכן, גם אותה שפי מכין בעצמו.
כשרות: בשרי בהשגחת הרבנות המקומית מושב יערה (כל הבשרים חלק בית יוסף)
שהם 36, מנות, גליל מערבי | 052-6487800

הבקתה, רמות
נוף הגולן הפראי והאווירה הכפרית מהווים תפאורה מושלמת למסעדת הבשרים הזאת. בתוך בקתת עץ חמה מתמחה המטבח בבשרים איכותיים המיושנים ומעושנים במקום, ביניהם נתחי אנטרקוט מיושן, סינטה, ספייריבס טלה ומגוון המבוגרים מעולה (נסו את המבורגר האסאדו, שכולל נוסף לקציצה גם אסאדו מעושן ומפורק ברוטב ברביקיו). לצד נתחי הבשר מציעה המסעדה בירה בזלת הגולן מהחבית המשלימה את האווירה. בבקתה תמצאו גם תפריט פתיליה משתנה הכולל קוסקוס בימי שלישי ותפריט נפרד של אוכל לשבת. המסעדה היא חלק ממתחם הנופש הכפרי "הבקתה" המציע אירוח בלב הטבע של רמת הגולן, כולל ארוחות בוקר חלביות וכשרות שמוגשות במסגרת "מועדון ארוחת הבוקר" שלהם.
כשרות: בשרי, בהשגחת הרבנות רמת הגולן (בשר חלק)
רמות, דרום רמת הגולן | 04-6794016

הבוקרים, מרום גולן
מה שהחל בשנת 1989 כמפגש ספונטני של בוקרים סביב המדורה אחרי שבוע עבודה בשטחי המרעה של רמת הגולן, הפך במהרה למוסד של ממש. כיום מסעדת הבוקרים בניצוחו של השף איתי שחרור, היא בקתת עץ רחבה בסגנון המערב הפרוע, כולל דלתות נפתחות כמו בסרטי קאובויז ותפריט הכתוב בגיר על הקיר. זוהי מסעדה קרניבורית במלוא מובן המילה, המתמחה בנתחי בשר המוגשים על מחבתות ברזל יצוקות לוהטות לצד ירקות קלויים. כל המנות מבוססות על חומרי גלם מקומיים, כשהבשר מגיע מעדרי הבקר של צפון רמת הגולן, מעושן ומיושן במקום. התפריט מלווה בבירות ויינות מיקבים ומבשלות מקומיות. להשלמת החוויה ניתן לצאת לרכיבה בחווה הסמוכה או לבקר במפלים הנפלאים של רמת הגולן.
כשרות: בשרי, בהשגחת הרבנות מועצה אזורית רמת הגולן
קיבוץ מרום גולן | טלפון: 04-6960206

ספרה (Sphera - Kitchen & Bar), רחובות
בין פרדסי רחובות שוכנת מסעדת ספרה, מהמובילות והמרשימות בסצנת המסעדות הכשרות בישראל. שף בני מדר, בוגר הקורדון בלו, מוכיח שמטבח כשר יכול להיות מושלם עם תפריט עונתי מוקפד המשלב פרשנות מודרנית למטבח הים-תיכוני. המסעדה מתהדרת בחומרי גלם משובחים, בשר ממשק לגזיאל וגינת תבלינים צמודה, שמשתלבים במנות יצירתיות כמו כרובית חרוכה על הפלנצ'ה עם טחינת הר ברכה, סשימי דג לבן בוויניגרט חלפיניו ושניצל מוח לצד מטבוחה מרוקאית. המבנה המרשים כולל קירות זכוכית, תקרות גבוהות ומערכות תאורה וסאונד מתקדמות. בר האלכוהול, מהגדולים בארץ, כולל חדרי יינות מתיישנים וצעירים, ואחת לחודש מתקיימים בו ערבי טעימות יין אקסקלוסיביים לצד ארוחות שף (בהזמנה מראש). המסעדה מציעה גם חדרים פרטיים לאירועים קטנים.
כשרות: בשרי, בהשגחת הרבנות רחובות
המדע 18, פארק המדע רחובות | 072-3922099

נינה ביאנכה, צומת ביל"ו
בצומת ביל"ו נמצאת נינה ביאנכה, מסעדת פיוז'ן חלבית המשלבת מטבח ים-תיכוני עם מנות אירופאיות קלאסיות. לאחרונה חזר למקום השף המיתולוגי ירין עמירה, שהיה ממקימי המסעדה ויצר תפריט חדש ומסקרן. בין המנות החדשות בתפריט החורף תמצאו סטייק דלעת מיסו עם קרם שמנת פרג, טורטליני חמאת כרישה ובצל שרוף ופילה דניס עם חמאת עירית וכרישה. המסעדה, עם מטבח פתוח, מציעה חוויה קולינרית מיוחדת, עם טאבון עצים שבו נאפות פיצות ופוקצ'ות לעיני הסועדים. גם בגרסת האלכוהול נינה ביאנכה לא מאכזבת, בזכות תפריט יינות מרשים שבחר בעל היקב עצמו, ליאור נעים, הנחשב לאחד ממגדלי הגפנים הגדול בישראל.
בשנה שעברה הקדשנו את הרשימה להחזרתו במהרה של החטוף עומר ונקרט, מנהל מסעדת נינה ביאנכה שנחטף מהמסיבה ברעים. לשמחתנו עומר, יחד עם עוד חטופים, חזר הביתה. כולנו מחכים לשאר החטופים.
כשרות: חלבי, בהשגחת הרבנות המקומית קריית עקרון
בוסי סנט ג'ורג' 9, צומת ביל"ו | טלפון: 08-9480080

רובידה, מזכרת בתיה
רובידה שוכנת בלב מושבת מזכרת בתיה בתוך בית אבן עתיק ומרהיב ששוחזר בקפידה. המסעדה תחת ניצוחו של שף עמוס חיון ("משחקי השף") מציעה תפריט מקורי המתבסס על חומרי גלם איכותיים ונשען על שיתוף פעולה עם חקלאים מקומיים. התפריט מתחדש לפי עונתיות וחומרי גלם זמינים. בין המנות תוכלו למצוא מאפה פטאייר במילוי תרד, פלמידה אדומה בקונפי תבלינים, שיפוד סלקים מעושנים ופילה פורל צרוב בברגמוט.
חלבי, בפיקוח איגוד רבני צהר
המייסדים 8, מזכרת בתיה (מתחם המוזיאון) | 08-6239864

פסקדו, אשדוד
פסקדו החלה כמסעדת דגים משפחתית באשדוד לפני כעשור וחצי, ומאז הפכה לסיפור הצלחה בינלאומי והוכתרה כאחת מ-50 המסעדות הטובות ביותר במזרח התיכון (והמסעדה הכשרה היחידה!) בדירוג 50 BEST היוקרתי. פסקדו בהובלת השף יחי זינו נהנית מדגה יומית טרייה המסופקת על ידי משפחת זנו (העוסקת בדיג כבר שלושה דורות). הטריות והאיכות של הדגים ניכרות במנות עשויות בקפידה והתפריט מציע שילוב בין מנות קבועות וספיישלים לפי הדגה היומית. אל תוותרו על מרגז טורו, מנה חדשה שהתווספה ממש לאחרונה לתפריט. על הדרך נגלה לכם כי בקיץ הקרוב פסקדו מתכננת לפתוח פוד טראק חדש על הים בשם "קיוסק פסקדו", שיציע מנות כריכים ודגים מהירות וזולות לכולם.
כשרות: בשרי, בהשגחת הרבנות אשדוד
מרטין בובר 1, אשדוד | 08-8523063

ראנץ' האוס, אילת
בטיילת מלון רויאל ביץ', במיקום מושלם עם אווירה נעימה, נמצאת ראנץ' האוס, מהמסעדות הכשרות הבולטות באילת. המסעדה הוותיקה מתמקדת בבשר איכותי עם נתחי פרימיום מגידול מקומי ומייבוא מחו"ל, שעוברים תהליך יישון קפדני להעצמת הטעם והמרקם. המנות מוגשות לפי משקל לצד תוספות מפתיעות וסלטים מרעננים. התפריט העשיר כולל מנות ייחודיות כמו לחם בריוש עם צלחת חריפים, קרפצ'ו עגל ופרגית בחמאת בוטנים וחלב קוקוס בציפוי קורנפלקס. חוויה קולינרית מקורית ומפתיעה לכל חובבי הבשר המבקרים בבירת הנופש הדרומית.
כשרות: בשרי, בהשגחת הרבנות אילת
טיילת מלון רויאל ביץ', אילת | 08-6368989

גריל רום, ירושלים
כשמסעדת גריל רום נפתחה במלון המלך דוד הציפיות היו גבוהות במיוחד. מאז הפתיחה, גריל רום לא רק עמדה באתגר, אלא גם ביססה את מעמדה כאחת ממסעדות הבשרים המובילות בירושלים. מדובר במסעדת שף (רועי ענתבי המצוין) מוקפדת המציבה רף גבוה לחובבי בשר ואירוח ברמה הגבוהה ביותר. הבשרים במסעדה מקומיים מגזע הולשטיין ועוברים יישון של לפחות 60 יום. התפריט מצומצם אך מדויק, מבוסס על חומרי גלם טריים ואיכותיים בלבד וכולל תפריט יינות רחב לצד קוקטיילים משובחים. מומלץ לטעום את כבד העגל הקצוץ עם ריבת שרי ובצל מטוגן, את צלעות הטלה העסיסיות, ואת האנטרקוט על העצם המוגש לצד צ'יפס פריך ומושלם.
כשרות: בשרי, בהשגחת הרבנות ירושלים
דוד המלך 23, ירושלים | 02-6208653

02, ירושלים
במלון ענבל בירושלים, בין שכונת המושבה הגרמנית לטלביה, שוכנת מסעדת השף 02 שמציעה מטבח ירושלמי עכשווי מצוין. המסעדה, בניצוח שף אברהם פרייזן, מציעה תפריט עונתי מגוון הנע בין השפעות של ביסטרו צרפתי, סטייק האוס ניו יורקי ומטבח ירושלמי מסורתי. בין המנות המעולות בתפריט סלט כרישה צלויה עם עגבניות שרי ואנשובי, ניוקי פולני עם זנב שור ופילה עגלה על קרם דלעת ערמונים. ממש לאחרונה נפתח לצד המסעדה בר 22 - בר אינטימי ומעוצב המציע תפריט קוקטיילים ייחודי ומנות בר מושקעות מבית היוצר של שף המלון, כפיר חדד.
כשרות: בשרי, בהשגחת הרבנות ירושלים
מלון ענבל, רח׳ ז'בוטינסקי 3, ירושלים | 02-6756649

ג'קו סטריט, ירושלים
ג'קו סטריט היא אחת המסעדות הכשרות האהובות בירושלים ובכלל. השף זכאי חוג'ה מצליח לשלב באופן יוצא דופן בין המטבח הכורדי המסורתי למטבחים עולמיים לצד אווירה שתמצאו רק בג'קו. כך למשל הרביולי חמוסטה, המשלב בתבונה מטבח איטלקי וכורדי או סשימי בית צפאפא - פרשנות מקומית מבריקה לדג נא עם שמן זית, זעתר, סומק וטחינה גולמית, וזה עוד לפני שהם השיקו את התפריט החדש. לפני כשנה עברה המסעדה מתיחת פנים משמעותית שהפכה אותה למרחב אירוח מרשים עם מטבח פתוח, והיא ממשיכה להוביל את סצנת האוכל הירושלמית עם אווירה תוססת ודיג'יי בסופי השבוע. לצד ג'קו סטריט מפעילה הקבוצה את סופר המזרח - מסעדת שף אסייתית נועזת בדרך בית לחם המסתתרת מאחורי כניסה סודית במיני-מרקט מעוצב.
כשרות: בשרי, בהשגחת הרבנות ירושלים (מגוון מנות בשר חלק בית יוסף)
אגריפס 74, ירושלים | 02-5817178

אנג'ליקה, ירושלים
כבר 17 שנה נחשבת אנג'ליקה לאחת המסעדות המשפיעות בסצנת הקולינריה הירושלמית. שף מרכוס גרשונוביץ, מאנשי הקולינריה הירושלמים הבולטים, יצר בית קולינרי מדויק ומוקפד שמצליח לשלב אלגנטיות עם חמימות ירושלמית. המנות, עליהן מלהטט שף המסעדה רועי אחדות, משתנות בהתאם לעונה ומבוססות על חומרי גלם איכותיים מטרטר דג ים רענן בוויניגרט הדרים ועד פילה בקר מושלם על פולנטה קטיפתית. גם הקינוחים של השף קונדיטור אניס פלוראנס מצליחים להפתיע ולרגש בכל פעם מחדש. האווירה האינטימית והלא מתאמצת היא זו שהופכת את אנג'ליקה למוסד קולינרי ירושלמי שממשיך להתחדש כל כך הרבה שנים. ציפור לחשה לנו כי בימים אלה השף מרכוס שוקד על מסעדה חדשה שתיפתח בקיץ במרכז ירושלים, עם קונספט מיוחד של "שרינג". לנו אין כבר סבלנות לחכות.
כשרות: בשרי, בהשגחת הרבנות ירושלים
ג'ורג' וושינגטון 4, ירושלים | 02-6230056

ז'נז'ריה, ירושלים
אחת הבשורות הקולינריות המפתיעות של סצנת האוכל הכשר השנה הייתה ללא ספק כניסתה של קבוצת מחניודה לתחום המסעדנות הכשרה, והפעם, סוף סוף, בירושלים. במבנה היסטורי מרהיב ברחוב רמב"ן, שאירח בעברו את "קפה רחביה" המיתולוגי, השיקו השפים אסף גרניט ואורי נבון מלון בוטיק ובו שני מטבחים המשלימים זה את זה. ז'נז'ריה היא המסעדה הבשרית של המלון, ששמה שואב השראה מסיפורה ההיסטורי של שכונת רחביה מלאת הבוסתנים והכרמים ופירושו "אדמות פוריות". המסעדה בהובלת השפים מיכאל ידיד, אסף סרי ואליעזר מזרחי מציעה מטבח ים-תיכוני עכשווי עם מנות כמו סיגר בשר ראש, צלעות טלה עם צ'רשי דלעת ושישברק עם בר בלאן שקדים ותבשיל ירוקים, ולדעת רבים היא מהווה את הגרסה הכשרה למסעדת האם מחניודה. אין פלא, אפוא, שרשימת ההמתנה ארוכה כל כך.
כשרות: בשרי, בהשגחת הרבנות ירושלים
רמב"ן 20, ירושלים | 02-6339999

קפה רמב"ן, ירושלים
לצד מסעדת ז'נז'ריה תמצאו את קפה רמב"ן, המשמש גם כמסעדה החלבית של המלון. כמו אחותה הבשרית, הפכה גם היא עם פתיחתה לשיחת היום בקרב קהילת הפודוסים הירושלמים ובכלל. תחת חזונם של אסף גרניט ואורי נבון, המקום מציג מטבח חלבי עדכני עם נשמה ירושלמית. ארוחות הבוקר המוקפדות מציעות יצירות כמו בויוס מנגולד עם ביצה חומה, ברוסקטת אבוקדו עם ביצה מקושקשת וריקוטה, גבינות של משק עפאים ומגוון מאפים. בשעות ערב הופך המקום לבית קפה אירופאי מתוחכם עם מנות נהדרות של דגים נאים, ארנצ'יני מפתול וטורטליני ריקוטה בחמאת מרווה. העיצוב המשלב רהיטי וינטג' עם שיק משלהם, מנציח את רוח "קפה רחביה" המיתולוגי שפעל כאן בשנות ה-30. שתי המסעדות מחברות בין טעמים שורשיים ליצירתיות עכשווית בעלת תעוזה שהפכה את קבוצת מחניודה לאימפריה הקולינרית שהיא.
כשרות: חלבי, בהשגחת הרבנות ירושלים
אבן גבירול 20, ירושלים | 02-6339999

אזיה 19, ירושלים
אחת האסייתיות החדשות המדוברות ביותר בירושלים היא ללא ספק מסעדת אזיה 19, הממוקמת ברחוב עזה 19 בעיר. מדובר במיזם חדש של המסעדן בר ידיד והיא ללא ספק מוכיחה שאפשר ליצור חוויה יפנית אותנטית כשרה בלב ירושלים. המסעדה משלבת בין מסורת קולינרית יפנית לבין חדשנות מקומית ומתמחה בטכניקות יישון של דגים ובשר וגריל פחמים יפני. בתפריט המסעדה, המשתנה מדי יום בהתאם לחומרי הגלם, תוכלו למצוא כמובן תפריט סושי מרשים (אל תוותרו על מנת ההאנד רול המיוחדת עם טונה בלו-פין, המדגימה את אמנות היישון של הדגים במיטבה), אבל גם מנות בשר מצוינות כמו קאצו סונדו - שורט ריב וואגיו מקומי. תשומת לב מיוחדת ניתנת גם לתפריט היינות הישראלי והסאקה, שמשלים בצורה מושלמת את חווית הארוחה. לאחרונה השיקה המסעדה ערבים סיניים המתקיימים בימי ראשון בלבד וכוללים תפריט ספיישל סיני לצד דיג'יי ואוירה תוססת במיוחד.
כשרות: בשרי, בהשגחת הרבנות ירושלים
עזה 19, ירושלים | טלפון: 02-5877722

1868, ירושלים
מסעדת 1868 השוכנת בבניין אבן יפהפה בעל תקרות גבוהות וחלונות בצורת קשת, הוקמה על ידי השף יענקל'ה תורג'מן, אושיה קולינרית ירושלמית ותיקה. תורג'מן רכש את השכלתו הקולינרית בלונדון, שם התעמק בבישול אירופאי קלאסי ומודרני. כששב לארץ החליט לקחת את כל מה שהוא יודע ולחבר אותו למטבח הירושלמי ולחומרי הגלם המקומיים, כדי לייצר מטבח עילי מסוג חדש. בתפריט היצירתי של 1868 תוכלו ליהנות ממנות נהדרות כמו שקדי עגל בגריל פחמים עם זיגוג קרמל מייפל ותפוחים, או צלעות טלה בקרם ארטישוק על ריזוטו גריסים.
בגומחות הקיר של המסעדה נמצא בר יינות גדול וייחודי עם מיטב היינות מיקבי הגליל והרי יהודה. את החזון והטעמים של יענקלה תוכלו גם למצוא בבר קוקטיילים סמוך בשם "זוטא", ובמסעדה החלבית ESER שנפתחה בשנה שעברה, וזכתה אף היא למקום משלה ברשימה.
כשרות: בשרי, כשרות מהודרת רבנות ירושלים
המלך דוד 10, ירושלים | 02-6222312

בלאק איירון, ירושלים
אין הרבה מסעדות כשרות המציעות סטייק פרימיום עם חמאה בשרית, אבל בלאק איירון היא לא מסעדה שגרתית. היא נולדה מתוך חזון של הבעלים, הזוג הירושלמי אתי וירון ישפה, להקים מסעדת בשרים ראשונה בישראל המציע נתחים המגיעים לרמת שיוש, עומק וטעם ברמה הכי גבוהה ובסטנדרטים המתאימים לקהל שומר הכשרות. כל הבשרים במקום מבוססים על עדרים פרטיים מזן הולשטיין, וואגיו ישראלי ואנגוס שגדלים בתזונה ייחודית המשביחה את בשרם. המסעדה יושבת ברחוב אגריפס בכניסה לשוק מחנה יהודה, צמוד למחנה אסאדה - מקום נוסף של הזוג, שמכניס את החזון של הבלאק איירון לכריכים מופלאים בגרסת אוכל הרחוב.
כשרות: בשרי, כשרות מהודרת רבנות ירושלים
אגריפס 80, ירושלים | 02-5465650

פרינג', ירושלים
פרינג', המסעדה החלבית של קבוצת טלביה, מציעה חוויה קולינרית ייחודית בלוקיישן מפתיע: תיאטרון ירושלים. תחת ניהולו של שף אורי ברכיה, התפריט מתאפיין בגיוון מרענן ומציע סיגר דגים עם פיסטוקים קצוצים ויוגורט, טורטליני לאבנה עם זוקיני וצנוברים ולברק בחמאת צלפים עם חרדל ושום קונפי. כדאי לחתום את הארוחה עם קינוחים מהפטיסרי הכשר שבקומה העליונה, שגם הוא חלק מקבוצת טלביה. בימים יפים מומלץ לשבת בחצר התיאטרון הפסטורלית.
כשרות: חלבי, בהשגחת הרבנות ירושלים
תיאטרון ירושלים, דוד מרכוס 20, ירושלים | טל': 02-6499549

ESER, ירושלים
מסעדת שף חלבית היא תמיד אתגר, אך ESER צולחחת אותו בקלות. במקום בו שכנה מסעדת אנה המיתולוגית בבית אנה טיכו מציג יענקל'ה תורג'מן (1868, זוטא) חוויה קולינרית חדשה. המסעדה, שנפתחה רק בשנה שעברה, כבר נחשבת לאחת ממסעדות החלבי-דגים המוערכות בבירה והאהובות על קהילת פודוס. התפריט העונתי מבוסס על דגה טרייה וירקות בלדי מחקלאים מקומיים לצד מבחר יינות ישראליים, ומציע, בין היתר טרטר טונה אדומה עם שקד מלוח, טורטליני תירס וריקוטה ומאפה בצק עלים עם תבשיל לברק ועלי מנגולד.
כשרות: חלבי בהשגחת הרבנות ירושלים
הרב אג"ן 10, ירושלים | 02-6222312

פלומינו, ירושלים
פלומינו היא סוד ירושלמי שרק מקומיים מכירים. מאחוריה עומדים ארבעה חברי ילדות שחלמו להקים מסעדה שתשקף את אהבתם למטבח האיטלקי. יחד עם שף שלומי בן שלום הם יצרו תפריט המשלב בין מנות איטלקיות קלאסיות לטעמים ים-תיכוניים. בתפריט, שהתחדש ממש לאחרונה, תמצאו מנות מרתקות כמו טורטליני קסבייה וקרודו טונה ביוגורט זעתר. בימי שישי המסעדה מציעה בראנץ׳ בופה עשיר ומגוון.
כשרות: חלבי בהשגחת הרבנות ירושלים
המלך ג'ורג' 41, ירושלים | 077-362-7511

דרך הגפן, בית זית
בלב גינה פורחת במושב בית זית שוכנת דרך הגפן, מסעדה חלבית שהפכה לאחת היעדים הקולינריים המבוקשים בהרי ירושלים. המטבח הים-תיכוני המוקפד של המסעדה מציע תפריט עשיר משתנה: מפסטות בעבודת יד ודגים טריים ועד סלטים עשירים וספיישלים מפתיעים. החוויה כאן היא הרבה מעבר לאוכל: הגן הפורח, בריכות הדגים והמשתלה הקסומה יוצרים אווירה פסטורלית שקשה למצוא במקומות אחרים. לאירועים מיוחדים יש גם חדר פרטי שמאפשר ליהנות מהקסם של המקום באינטימיות.
כשרות: חלבי, בהשגחת הרבנות מטה יהודה
דרך הגפן 1, מושב בית זית | 02-6502044

נאיה, בית נקופה
נאיה, מסעדת הרים אסייתית בבית נקופה, ממוקמת בין נופים עוצרי נשימה ומציעה חוויית פיוז'ן ייחודית המשלבת טעמים אסייתיים עם נגיעות מערביות. המסעדה, מבית קבוצת הרים המצליחה, התברגה מרגע הקמתה כאחת המובילות בקטגוריית המסעדות האסייתיות הכשרות והפכה לחביבת המגזר. התפריט המוקפד מבוסס על חומרי גלם טריים ואיכותיים וכולל מנות דגים נאים, מבחר של סושי מעולה, סלטים, מרקים ומנות גריל ופחמים. המטבח הפתוח והאווירה התוססת הופכים כל ביקור בנאיה לחוויה קולינרית יוצאת דופן.
ממש לאחרונה פתחה קבוצת הרים גם את נורה (nura) בקיבוץ קריית ענבים הממוקמת לא רחוק מנאיה.
כשרות: בשרי, בהשגחת הרבנות מטה יהודה
שביל הלולים 154 | 02-9900070

הערה: המסעדות בכתבה נבחרו לאחר מחשבה רבה על בסיס סקרים שהעלינו בקהילת פודוס, המלצות, ביקורות וחוות דעת שפורסמו על ידי חברי הקהילה והתייעצות עם אנשי קולינריה ופודיז. השתדלנו להעניק ייצוג הולם למסעדות בכל רחבי הארץ. הקפדנו להכניס את כל המסעדות הבולטות שמומלצות שוב ושוב, אבל גם להציע מקומות חדשים ומסקרנים, כאלה שאולי מדוברים פחות. היה לנו חשוב לתת ביטוי גם למסעדות כשרות למהדרין, לטובת המקפידים על כך. כמו כן, מאחר שבחרנו להתמקד במסעדות בלבד, נאלצנו לוותר על מוסדות קולינריים רבים וראויים בקטגוריות דומות כמו בתי קפה, קונדיטוריות, אוכל רחוב וברים.
בתיאבון!