החופש הגדול בשילוב חום יולי-אוגוסט שלחו אותנו לברר עם חברי קהילת "פודוס - פודי'ז שומרי כשרות" היכן מסתתרות הגלידריות הכשרות הטובות ביותר בארץ: גלידריות שאינן תחת רשתות עתירות סניפים, אלא גלידריות בוטיק קטנות ואיכותיות שמייצרות גלידות טריות בטעמים מקוריים ומפתיעים. החדשות הטובות: מצאנו לא מעט, כאלה שבהחלט שוות גם נסיעה מיוחדת.
* קבוצת הפייסבוק פוּדוֹס – פודי'ז שומרי כשרות הינה בית לחובבי הקולינריה שומרי הכשרות. הקבוצה, שלאחרונה התחדשה גם בעמוד אינסטגרם, מאגדת פודי'ז, חובבנים ואנשי מקצוע, ודנה בעולם האוכל הכשר על מגוון היבטיו, תוך שאיפה לשנות את השיח על אוכל כשר בסצנת הקולינריה הישראלית. בקבוצה תמצאו גם טיפים, אירוחי אנשי מקצוע, מתכונים, המלצות על בילויים קולינריים ובכלל, המון אוכל טוב למבינים בלבד. קבוצת פודוס מפעילה גם את לוח פודוס המרכז מגוון בעלי מקצוע ונותני שירותים בעולם הקולינריה הכשרה.*
מוסלין, ירושלים
מוסלין היא גלידריית בוטיק ירושלמית שמציעה גלידות גורמה מיוחדות בסגנון צרפתי. אורית ורדי, בעלת הגלידרייה, למדה במכון הגבוה לגסטרונומיה בפריז, שם רכשה ידע מדעי ומעשי המשמשים אותה להכנה ידנית של גלידות בטעמים מסעירים (כמו שומשום שחור ומאצ'ה) מחומרי גלם איכותיים. לא תמצאו אצלה אבקות וחומרי טעם וריח, אלא שמנת, חלמונים, מקלות וניל ממדגסקר ומחיות פרלינה מ-100% אגוזי לוז. לצד הגלידות החלביות מציעה מוסלין מבחר גלידות סורבה מפירות עונתיים, תוצרת חקלאות ישראלית, שנקלפים, נטחנים ומוקפאים במקום, מה שמבטיח טעמים אחרים בכל עונה בשנה.
טעמים מומלצים: בזיליקום, סורבה אשכולית אדומה ונענע, טונקה, רוזטה מרציפן וקפה ערביקה. אחת מחברות קהילת פודוס המליצה במיוחד לשלב את הזעפרן יחד עם הפיסטוק.
כשרות: מהדרין רבנות ירושלים, חלב ישראל
סניף ראשי: רח' הערמונים 2, מחנה יהודה, ירושלים | 1-700-502-722
לגלידריה שני סניפים ירושלמים נוספים ברח' הנשיא 10 (רחביה) ובשדרות הרצל 103 (מרכז דניה, בית הכרם) וכן חנות מפעל בתלפיות, רחוב יד חרוצים 4 (מבוא סם שפיגל), ירושלים.
הגלידה של ציגה (Tziga ice cream), ירושלים
אם אתם מחפשים גלידת ג'לטו רכה וטעימה עם חומרים מיובאים מאיטליה, אתם מוזמנים ל"גלידה של ציגה". לסיגל היה חלום מאז ומעולם לפתוח גלידריית בוטיק, ואחרי מות אביה חשב בן זוגה שהגיע הרגע הנכון ועודד אותה להגשים את חלומה, ולפתוח עסק חדש שיסייע לה לטשטש במעט את הכאב. בציגה תמצאו גלידות חלביות וטבעוניות בעבודת יד וללא חומרים משמרים וצבעי מאכל, ללא גלוטן וללא ביצים, בשילוב פירות איכותיים. הגלידות כולן מופחתות סוכר (יש גם גלידות נטולות סוכר לחלוטין) ועם זאת - טעימות במיוחד. במקום תמצאו גם מגנומים בייצור אישי ולרגל החופש הגדול - סיגל מחפשת את חלקם לדמויות מצוירות בהתאם לבקשת הילדים המבקרים בדוכן.
טעמים מומלצים: קרבייגל (קרמל חמאת בוטנים ובייגלה מלוח), יוגורט יווני עם דבש, פיסטוק קפה, מרנג לימון חלבי וסלק, תפוח וסלרי טבעוני.
כשרות: רבנות ירושלים
דרך בית לחם 31, ירושלים | 02-5028374
קוקי קרים, ירושלים ומודיעין
קוקי קרים היא אחת מחנויות הגלידה האהובות בבירה ובסביבתה. סוד הקסם של החנות נעוץ באפייה עצמאית של שלל עוגיות שוקולד-צ'יפס רכות מבפנים וקריספיות בשוליים במגוון טעמים משוגעים, לצד ייצור מקומי של גלידות שמנת על פי מתכון איטלקי משובח, הכל מתוך מטרה אחת: להרכיב את הביס המושלם של גלידה ועוגה. במקום תמצאו גם יוגורט משודרג, צ'ורוס, עוגות קינוח מרהיבות ועוד הפתעות רבות.
טעמים מומלצים: קרמל מלוח בציפוי שוקולד לבן, מלבי, טחינה וקרם ברולה.
כשרות: מהדרין רבנות ירושלים, חלב ישראל
ירושלים - האשכול 6, שוק מחנה יהודה, ירושלים | 02-5027777
מודיעין - צאלון 21, מודיעין סנטר | 08-6806613
Rubinik Art Cream, גבעת שמואל ופתח תקווה
רוביניק היא גלידריה איטלקית בה מכינים מדי יום גלידה טרייה ומעולה בעבודת יד. המקום נקרא "אמנות הגלידה" והדבר בא לידי ביטוי גם בעיצוב החלל המיוחד: רוביניק נראית יותר כפאב בסגנון תעשייתי מאשר גלידרייה - על הקירות תוכלו לראות דיוקנאות מצוירים, כמו צ'רלי צ'פלין ואלברט איינשטיין, כשלכל אורך הבר מסודרים טעמי הגלידה ומבחר התוספות הענק. בכל יום תמצאו ספיישל וב\בנוסף, מציעה הגלידה ליין גלידות ללא גלוטן (כולל גביעים ללא גלוטן!), גלידות ללא סוכר וגלידות טבעוניות.
טעמים מומלצים: בייגלה מלוח, סורבה אננס-מלון, גלידת נוטלה, קוקיז אנד קרים ובלונדי.
כשרות: בד"ץ בית יוסף, חלב ישראל
מנחם בגין 30, גבעת שמואל | 050-2720659
רח' העצמאות 63, פתח תקווה | 051-2720659
גלידריית שף מולי(Molly gelato chef) , גדרה וגן יבנה
גלידת מולי אמיצה למדי: הסניף הראשון הוקם בשנה שעברה בגן יבנה בצל שגעון הקורונה, והסניף השני לפני מספר חודשים בגדרה. למרות זאת, הספיקה מולי לצבור לא מעט אוהדים, מקומיים ורחוקים, המגיעים במיוחד לסניף הדגל בגן יבנה לדגום את הטעמים המיוחדים שרוקח שף-קונדיטור הרשת, אופק פלדמן. במקום תמצאו גלידה המיוצרת מדי יום, תוך הקפדה על חומרי גלם איכותיים, קינוחי גלידה מקוריים כמו המגנומולי המושחת, פרוזן יוגורט, יוגורט עם מגוון תוספות, שייקים ועוד. והנה משהו שאהבנו במיוחד: באתר שלהם יש לינק ישיר לוואטסאפ של השף למי שיש לו רעיון למנה מגניבה. מוזמנים לאתגר אותו.
טעמים מומלצים: בננה קשיו קרמל, כריות נוגט, קפה מקופלת, שוקולד עם קרמל מלוח.
כשרות: הרבנות גן יבנה (ישנם במקום גם מספר מוצרים בכשרות בד"צ)
גן יבנה: צה״ל 28 | 052-8116262
גדרה: בן גוריון 105 | 050-8616262
גלידריית גראנדה איטליה (לשעבר: מיני-איטליה), רחובות
לא הרבה אנשים יכולים לעמוד בפני קסמה של גלידה איטלקית משובחת כמו בטוסקנה או ברומא. גלידריית גראנדה-איטליה ("מיני-איטליה" לעבר ) מציעה בדיוק גלידה כזו, בהכנה ביתית, המבוססת על מסורת איטלקית, טרייה ועשויה מחומרים טבעיים וללא ביצים, לצד קינוחים כמו וופל בלגי, קרפים, פנקייק, קפה איטלקי ביבוא אישי ופרוזן יוגורט איכותי. הטבעונים ביניכם ודאי ישמחו לגלות מבחר טעמי גלידה על בסיס חלב סויה, וופל בלגי וקרפים טבעונים ופרוזן על בסיס סויה ופירות.
טעמים מומלצים: סטרצ'טאלה (וניל איטלקי ושוקולד בלגי מריר), עוגת גבינה, תמר בוויסקי ושוקולד מנטה.
כשרות: מהדרין רבנות רחובות, חלב ישראל
הרצל 193, רחובות | 08-9474293
גלידת פינגווין, כפר סבא
הסיפור של גלידה פינגווין הולך יותר משבעים שנה אחורה: הוא מתחיל בזוג ניצולי שואה, צבי אריה קריסטל והלנה רעייתו, שהגיעו למעברת עולים עם חלום להקים גלידרייה. את מעט כספם השקיעו ברכישת ציוד להכנת גלידה ומאז הכל היסטוריה. כבר שלושה דורות שהגלידרייה פועלת וכיום הנכד, הקרוי על שם הסב, ממשיך את המסורת. במקום תמצאו את כל הטעמים הקלאסיים לצד גלידות טבעוניות. בסניף הקונספט בכפר סבא ניתן למצוא גלידות יוגורט, וופל בלגי מושחת, פרוזן קינוחים ומילקשייק מעולה שנעשה על בסיס הגלידה.
טעמים מומלצים: פונץ' בננה, רום צימוקים וכל הטעמים החמוצים.
כשרות: מהדרין רבנות כפר סבא, חלב ישראל
סניף כפר סבא: רחוב רוטשילד 43 | 09-7671816
סניף אזה״ת כפר סבא: התעש 14 | 09-9539494
גלידריית משק יעקבס, כפר הרא"ה
גלידריית משק יעקבס, גלידריית הבית של המחלבה המפורסמת בכפר הרא"ה, נפתחה מחדש ועברה לאחרונה מתיחת פנים בעיצוב המקום, במיתוג ובטעמים. הגלידריה מייצרת גלידות בייצור ארטיזנלי במנות קטנות על מנת לשמור על טריות ומרקם הגלידה. גלידות משק יעקבס מתבססות על חלב ושמנת טרייה מתוצרת המחלבה בשילוב גבינות שונות כמו ריקוטה, מסקרפונה, יוגורט עיזים וכבשים וגבינת העז-מה המהוות את הבסיס לטעמים השונים. בנוסף לגבינות, הגלידות משלבות שוקולד איכותי, פירות, עוגיות ועוד. ניתן למצוא במקום גם גלידות סורבה בטעמים שונים.
טעמים מומלצים: ריקוטה תאנים, שוקולד בלגי ובייגלה מלוח.
כשרות: רבנות מקומית עמק חפר
גבינות משק יעקבס, מושב כפר הרא"ה | 04-6251266
גלידה טוני (Tony Ice), נתניה
גלידה איטלקית מומלצת נוספת תמצאו בנתניה: גלידה טוני. הגלידרייה הוותיקה והאהובה, שזכתה להמלצות גורפות על ידי קהילת "פוּדוס" הוקמה בשנת 1997 על ידי דנה הישראלית ואלברטו האיטלקי, זוג שהחליט לייצר את המעדן הקריר כתחביב ביתי שהפך לעסק מצליח. המקום מציע כבר במשך חצי יובל למעלה מ-50 טעמים מקוריים, כולל טעם פחזניות, מרשמלו וליקריץ. הכל טרי ומוכן במקום (לא תמצאו שם הקפאות חוזרות ונשנות), לצד מבחר גלידות טבעוניות וקפה מעולה.
טעמים מומלצים: ערמונים, קרמינו, אגוזי מקדמיה ופיסטוק מדרום איטליה.
כשרות: הרבנות נתניה, חלב ישראל
הרצל 5, נתניה | 09-8340406