כשהיינו ילדים, יציאה לפיצרייה הסתכמה בהזמנת מגש משפחתי של פיצה מרגריטה, כשהתוספות נעו בין זיתים ירוקים לתירס ופטריות מקופסת שימורים. מים רבים זרמו מאז בנהר הפו, מגדל פיזה נטה בעוד כמה מילימטרים וכמו שאר הקלאסיקות,  גם מגשי הפיצה שלנו שודרגו והפכו ליצירת אמנות קולינרית, המורכבת מבצק מחמצת שנאפה בטאבון (שיובא, כמובן, מאיטליה), בלנד של גבינות איכות, שילובי מתוק ומלוח, רטבים מעגבניות שמש טריות ותוספות יצירתיות שיוצרות חיבור טעמים מפתיע ומרענן.

לרגל יום הפיצה הבינלאומי יצאנו לחפש בקהילת פודוס המלצות לפיצות הבוטיק הכשרות השוות בישראל, פיצריות גורמה ורשתות בוטיק שמציעות את הפיצות עם ההתפחה הכי ארוכה, הקרום הכי פריך, הפרודוקטים הכי איכותיים והשילובים שמצליחים להפוך לשלם שגדול מסכום חלקיו ומייצרים ביס שמשגע את בלוטות הטעם.

* קבוצת הפייסבוק פוּדוֹס – פודיז שומרי כשרות היא בית לחובבי הקולינריה שומרי הכשרות. הקבוצה מאגדת פודיז, חובבנים ואנשי מקצוע ודנה בעולם האוכל הכשר על מגוון היבטיו, מתוך שאיפה לשנות את השיח על אוכל כשר בסצנת הקולינריה הישראלית. בקבוצה תמצאו גם טיפים, אירוחי אנשי מקצוע, מתכונים, המלצות על בילויים קולינריים ובכלל, המון אוכל טוב למבינים בלבד. קבוצת פודוס מפעילה גם עמוד אינסטגרם וגם את לוח פודוס המרכז מגוון בעלי מקצוע ונותני שירותים בעולם הקולינריה הכשרה.*

>> לכל הכתבות של פודוס

לה פיאדרה, ירושלים

פיצת לה פיאדרה, מהפיצריות היותר אהובות בקהילת פודוס, היא פיצת בוטיק ירושלמית כשרה למהדרין, המחזיקה ככל הנראה ברפרטואר הפיצות הכי משוגע בעיר. הפיצה הממוקמת ברחוב אגרון היא בדיוק המקום לטעום פיצת שחיתות אמיתית. בתפריט תמצאו פיצות בסגנון נפוליטני עם סלמון מעושן, קרעי מוצרלה פרסקו, דבש צ'ילי, חלמונים, בלסמי מצומצם, פלחי בצל מהטאבון, גבינות גורגונזולה ופקורינו, חציל קלוי ופינוקים נוספים, עליהן אמון השף אבי סינקלר. כולן, אגב, נאפות בתנור אבן איטלקי אמיתי. בימים אלה שוקדים בלה פיאדרה על פתיחת סניף נוסף בשכונת ארנונה (צמוד לטיילת ארמון הנציב), לכבודו ייבאו טאבון ייחודי שעובד על עצים.

כשרות (של שני הסניפים): רבנות ירושלים מהדרין
אגרון 1, ירושלים | סניף ארנונה (יפתח בימים הקרובים): דניאל ינובסקי 17, ירושלים |   1-700-505-678

פיצה לה פיאדרה ירושלים (צילום: marvin photography, יחסי ציבור)
פיצה לה פיאדרה ירושלים|צילום: marvin photography, יחסי ציבור

קראפט פיצה, ירושלים

בשוק מחנה יהודה, שהפך למעוז קולינרי מוביל, תמצאו את קראפט פיצה. בניגוד לרוב המוחלט של הפיצריות בישראל, המגישות ורסיה זו או אחרת של פיצה איטלקית, בקראפט פיצה יגישו לכם דווקא פיצות ענק בסגנון ניו יורקי. את קראפט פיצה, שאף נבחרה בתכנית NCB לאחת מהפיצריות הטובות בעולם (!), הקימו מירי ודוד קפלן, זוג פודיז ירושלמיים, שנעזרו בייעוץ אלוף העולם בפיצה טוני ג'מיניאני. בקראפט תוכלו למצוא פיצות בוטיק הנאפות בתנור בייצור עצמי המגיע לחום של 450 מעלות (!) עם כל התוספות הקלאסיות לצד תוספות מיוחדות כמו ערמונים, סלקים מעושנים, אננס וצלפים. מומלץ להזמין כמה משולשים שונים ולהתחיל להשוות (ספוילר: הכל טעים). לאחרונה נפתח סניף נוסף במרכז העיר בירושלים.

כשרות: כשר למהדרין רבנות ירושלים
התפוח 12, שוק מחנה יהודה, ירושלים 02-6633847 | שלומציון המלכה 1, ירושלים 02-6633847

קראפט פיצה (צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור)
קראפט פיצה|צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור

>> 5 מוצרים לחגיגות יום הפיצה

פיצה ברדק, ירושלים

נציגות ראויה נוספת לפיצות המשובחות בגזרת ירושלים היא פיצה ברדק, הנושאת את הסלוגן החביב "בירה יצירתית, פיצה מהחבית". המקום, ששם לו למטרה להציע פיצות "שוברות שגרה" מצליח גם לקיים את ההבטחה. בתפריט תמצאו מגוון פיצות הקרויות על שם שכונות ירושלים (פיצת נחלאות, רחביה, קטמון, הבוכרים וכו'), כשכל אחת מאופיינת בתוספות אחרות. לצידן מוצעות מבחר פיצות יצירתיות עם טוויסט, ביניהן: פיצה חריפה, פיצת סביח, פיצת דגים ואפילו פיצת שוקולד ומסקרפונה. וכן, יש גם פיצה טבעונית. בברדק תמצאו מגוון בירות מפנק מהחבית, לצד משקאות אלכוהוליים וקוקטיילים.

כשרות: רבנות ירושלים
קרן היסוד 32, ירושלים | 02-5877795. לברדק שני סניפים נוספים, אחד נוסף במחנה יהודה בירושלים והשני בפתח תקווה (ברקת 7).

 

 סיציליאנו, קריית יערים

בתוך יישוב קטן בפאתי ירושלים, מסתתרת פנינה איטלקית, סיציליאנו שמה. בסיציליאנו תמצאו פיצות מבצק שעבר התפחה של כמה שלבים במשך 36 שעות. החזון של הבעלים רועי חיימוף, איש קולינריה ובעל קייטרינג, היה להנגיש לקהל שומרי הכשרות פיצות יצירתיות ומיוחדות, "כמו שרואים באינסטגרם", לדבריו. בתפריט המצוין של סיציליאנו תמצאו פיצת נפוליטנה איטלקית קלאסית, פיצות ביאנקה מעולות וגם פיצות בטעמים פחות שגרתיים כמו הלבנונית (עם חציל בגריל, קונפי שום וגרידת לימון) או הדרוזית (עם לבאנה, סומק ושמן זית).

כשרות: כשר למהדרין מועצה מקומית קריית יערים, בהשגחת הרב שולמן
יצחק 27, קריית יערים | 058-5218921

 

סיציליאנו (צילום: רועי חיימוף, יחסי ציבור)
סיציליאנו|צילום: רועי חיימוף, יחסי ציבור

פיצה כפרית בטאבון, מושב ברכיה 

החצר המושבניקית הגדולה המלאה בעצים וצמחי נוי, לא מסגירה את מה שנמצא פנימה: טאבון עמוק של אבן שמוט השואב את חומו מגחלים של ענפי ושורשי עץ זית. בעל המקום הוא מיכאל הרנוי ומתוך הטאבון הזה מוציא מבחר פיצות לוהטות בטעמים מקוריים: פיצת אנטיפסטי, פיצת שקשוקה, פיצת מקלובה ואפילו פיצה טוניסאית, מחווה לשורשיהם של תושבי המושב. צריך אומץ כדי לפתוח מקום כזה במושב דרומי במועצה אזורית חוף אשקלון, רחוק מהערים הגדולות, אבל קהילת פודוס מעדכנת שהפיצות שוות את המאמץ. במקום תוכלו למצוא גם פוקאצ'ות, דגים, פסטות עבודת יד, סלטים וחצ'פורי, אבל אל תוותרו כמובן על הפיצה.

כשרות: בד"צ בית יוסף, שמיטה לחומרא
רחוב חבצלת השרון, מושב ברכיה | 08-9107999

 

פיאצה גרנדה, תל אביב

פיאצה גרנדה, לא פיצה גרנדה. ואכן, היא הרבה יותר מפיצה, היא מסעדה איטלקית לכל דבר עם תפריט עשיר שנבנה על ידי השף האגדי מנה שטרום. המסעדה, הקרויה על שם הכיכר הראשית בנאפולי, מצדיקה את שורשיה הדרומיים ומחזיקה תנור אבן המגיע לחום אימתני של 450 מעלות ואופה פיצות מופלאות תוך דקה וחצי. אוהבי הפיצות ישמחו לשמוע שבכל יום ראשון המקום מקיים החל מ-17:00 ערב פיצות המציע 1+1 על כל תפריט הפיצות. לנו זו נשמעת כמו הצעה שלא ניתן לסרב לה.

כשרות: רבנות תל אביב
מתחם שרונה מרקט, תל אביב | 03-6714653

 

פיאצה גרנדה (צילום: בועז לביא, יחסי ציבור)
פיאצה גרנדה|צילום: בועז לביא, יחסי ציבור

היזרעאלית, כפר גדעון

היזרעאלית מציעה קודם כל נוף מופלא מול שדות עמק יזרעאל ואחר כך כבונוס גם פיצה משובחת. הפיצות של היזרעאלית מבוססות על בצק מחמצת קליל וטעים, אותו ניתן לשלב עם תוספות מיוחדות כמו גבינה כחולה, אננס, סלמון מעושן ועוד. המלצה שלנו: אל תוותרו על פיצת הכרוב המבוססת על שמנת עם שום קונפי, גבינת עיזים ופרמזן. לקינוח תוכלו להתפנק בקלצונה שוקולד מבצק פיצה קריספי מפוצץ שוקולד.

כשרות: מקומית
כביש עפולה נצרת (בווייז: היזרעאלית) | 052-7910624

היזרעאלית (צילום: איציק שוץ, יחסי ציבור)
היזרעאלית|צילום: איציק שוץ, יחסי ציבור

 

הנחתום, בני יהודה (רמת הגולן)

לכל אחד מאיתנו יש רשימת תחנות מומלצת "כשהוא יגיע ל-", אז תנו לנו להכניס עוד תחנה כזו לרשימת הגולן שלכם. הנחתום היא מאפיית בוטיק ללחמים ופיצרייה, שנמצאת אי שם באזור תעשיה בני יהודה. מדובר על מקום שבצקים היא ההתמחות שלו, וככזה, הפיצות שלו איכותיות באופן מיוחד. מדובר על פיצות גורמה מאחוריהן עומד רונן לביא, אופה וקונדיטור המייצר פיצות בשיטה מסורתית מבצק שעבר התפחה ארוכה. במקום תמצאו גם לחמים, כריכים ומאפים צרפתיים מפתים.

כשרות: רבנות מועצה אזורית רמת הגולן
אזור תעשיה בני יהודה, רמת הגולן | 04-6601222

פורמנ'ס

פורמנ'ס, בבעלותם של אביעד פורמן (בוגר הריאליטי משחקי השף) ואחותו אביבית התחיל כמוסד בצקים בקריית ים ולאחריו הצטרף לקבוצת קפה קפה והתרחב לכל רחבי הארץ. בפורמנ'ס מכינים את הפיצות מבצק מיוחד שפיתח אביעד העובר התפחה של 48 שעות, ואופים אותן בטאבון עצים המיוצר במיוחד עבור הרשת בנאפולי. מה תמצאו בתפריט של פורמנ'ס? מלבד מגוון הפיצות היצירתי (כמו למשל פיצת הוואי עם רוטב עגבניות, אננס טרי, פרוסות צ'ילי חריף, פטרוזיליה ומיקס גבינות או פיצת פטטה עם רוטב בשמל כמהין, קוביות תפוח אדמה מדורה ומיקס גבינות) מציעים בפורמנ'ס ספיישל חודשי מתחלף וגם תפריט קינוחים עשיר וטעים במיוחד, ההמלצה שלנו: אל תוותרו על הכנאפה.

סניפי הרשת: קריית ים (רבנות), קריית ביאליק (רבנות), נווה שאנן (בד"צ בית יוסף), נהריה (רבנות), זיכרון יעקב (רבנות), חדרה (רבנות), נאות אפקה תל אביב (רבנות). בקרוב תפתח הרשת סניף נוסף בנמל תל אביב, בכשרות מהדרין הרב מחפוד. טלפון: 8865*

 

פורמנ'ס (צילום: לירן מימון, יחסי ציבור)
פורמנ'ס|צילום: לירן מימון, יחסי ציבור

פיצה מוצ'ה

מוצ'ה היא רשת פיצריות שהתחילה בתל אביב דווקא כפיצרייה לא כשרה, ובהמשך התרחבה לסניפים נוספים כשרים בארץ. כל סניפי מוצ'ה מציעים סטריט פוד איטלקי, כשגולת הכותרת הן הפיצות, המבוססות על בצק נפוליטני מיוחד המורכב ממחמצת ונאפות בטאבון איטלקי לוהט. במוצ'ה מאפשרים להרכיב את פיצת חלומותיכם עם כמה סוגי בצק, עשרות (!) תוספות שונות, רטבים מיוחדים לבחירה ומגוון גבינות. בין הפיצות המיוחדות במוצ'ה תוכלו למצוא פיצת מטבוחה עם רוטב עגבניות ופלפלים בבישול ארוך, מוצרלה, עגבניות מיובשות ושום קונפי ופיצת קרוק מדאם עם רוטב שמנת כמהין, פטריות שמפיניון, שום קונפי ופרמז'ן.

כשרות: רבנות

טלפון: 2548* | סניפי הרשת הכשרים: בן גוריון 13, רמת גן | התע"ש 20, כפר סבא | מתחם יכין סנטר, שחם 17, פתח תקווה | הבונים 7, נתניה

 

מוצ'ה (צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור)
מוצ'ה|צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור

פיצה זותא

אם תמיד חשבנו שהפיצות האיטלקיות הן עגולות, מסתבר שהפיצות הרומאיות הן דווקא מלבניות. בזותא מציעים פיצה רומאית שבניגוד לשאר הפיצות, מגיעה בצורתה המרובעת ונמכרת לפי משקל. הפיצות בזותא מבוססות על חומרי גלם המיובאים כולם מאיטליה ומוצעות עם מגוון תוספות מדליקות: סלמון מעושן עם שמן זית, מוצרלה מעושנת, עגבניות מיובשות ברוטב בלסמי, ועוד.

כשרות: רבנות

טלפון: 5642* | דיזינגוף 177, תל אביב | מאיר יערי 19, תל אביב | מרכז נתנאל, חולון | פיאנו עיר ימים, נתניה פולג

זותא פיצה (צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור)
זותא פיצה|צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור