מונאר
המצטרפת הטרייה לגל האוכל ההודי שפוקד את ישראל (קפטן קארי, דוסה בר ומא פאו בתל אביב ומסעדת טאלי בטבעון הן רק חלק מהמקומות ההודיים שנפתחו בחודשים האחרונים) היא מונאר: דאבה הודית צנועה שנפתחה החודש ברחוב נחלת בנימין בתל אביב. במקום מציעים תפריט בתמחור נוח (עד 50 שקלים למנה גדולה), עם מנות כמו דוסה - קרפ אורז ועדשים - במילוי תפוחי אדמה, זרעי חרדל ועלי קארי עם תבשיל ירקות; קארי שתכולתו משתנה לפי הירקות העונתיים; ואידלי - כופתאות מאודות מבלילת דוסה. שימו לב ששעות הפתיחה כאן מוגבלות מאוד: א'-ה' 10:00-16:00, וביום שישי רק עד 15:00.

מונאר, נחלת בנימין 68, תל אביב. לא כשר



השריפות שהתחוללו בחיפה הותירו את העיר פצועה, ולמרות זאת החליטו מארגני פסטיבל המסעדות הערביות לקיים את האירוע כסדרו - במטרה להוסיף ולעודד את הדו קיום שתמיד אפיין את העיר. וכך, בתאריכים 7-9 בחודש יתקיים פסטיבל האוכל הערבי, א-שאם, בהשתתפות שלל אנשי אוכל, מסעדנים ושפים מוכרים. תמצאו פה חומוסיות חיפאיות מוכרות שיארחו שפים כמו דיוויד פרנקל ויוסי שטרית עם מנות חומוס מקוריות משלהם; מחווה לנדימה סביתי ז"ל, שבמסגרתה יציבו בכיכר פריז משאית אוכל שתציע את התבשילים שהייתה מבשלת; ושחזורים של מנות שאבדו עם השנים בנוף הקולינרי המקומי ויוגשו במהלך הפסטיבל במסעדות העיר. המנהלת האמנותית של הפסטיבל: זוכת "מאסטר שף" נוף עתאמנה איסמעיל.

לכל הפרטים

פסטיבל מסעדות ערביות בחיפה (צילום: אסף אמברם,  יחסי ציבור )
פסטיבל האוכל הערבי בחיפה. יהיה טעים|צילום: אסף אמברם, יחסי ציבור

אמאמה
רשת הבת של מסעדת TYO, אמאמה, פתחה החודש סניף ראשון ברמת החייל בתל אביב. למרות שלמורת רוחם של העובדים באזור (אנחנו, למשל) המסעדה טרם החלה לפעול בשעות הצהריים, עדיין מדובר במהלך שדובר עליו לא מעט בשבועות האחרונים. למה? ככל הנראה בגלל המחירים הנוחים יחסית והמנות המעולות והנדיבות שמגישים כאן, עם דגש על סושי משובח ששומר על איכותו ממסעדת האם ומרקי ראמן - טרנד אסייתי משמח שעושה רושם שהוא כאן כדי להישאר. יש מצב שנמצאה סיבה טובה לקפוץ לרמת החייל גם אם אתם לא עובדים פה.

אמאמה. הברזל 34 רמת החייל, תל אביב. 03-7781101. לא כשר

אמאמא דגים נאים (צילום: טל ציפורין,  יחסי ציבור )
מצדיקה ביקור ברמת החייל. אמאמה|צילום: טל ציפורין, יחסי ציבור

ארחנטו
כיף לראות עוד ועוד מסעדות אוכל רחוב מגניבות, קטנות וחתרניות שנפתחות ברחבי הארץ. לאחרונה המגמה המשמחת של שפים שעוברים ממסעדות עילית לאוכל רחוב מתרחבת גם לירושלים, ואל אבירם חיוקה, שפתח לאחרונה את חיוקה בפיתה, מצטרף לוקאס סיטרינוביץ' (אקס הסדנא ומחניודה) שפתח ממש השבוע את ארחנטו (Argento). מדובר במזללה ארגנטינאית כשרה, שמחה ולא פורמלית, שמציעה אוכל מוקפד ולא יקר (גם פה מכוונים ל-50 שקלים לסועד גג). מה אוכלים? אמפנדס במילויים כמו בקר מפורק, ירקות או טלה ותמרים, וכריכים בשריים גדולים במילויים כמו בקר וירקות מעושנים.

ארחנטו, מחנה יהודה 6, השוק העיראקי, ירושלים. כשר

אמפנדס ארחנטו מחנה יהודה ירושלים (צילום: דור וגנר,  יחסי ציבור )
מעוררים את מחנה יהודה. ארחנטו|צילום: דור וגנר, יחסי ציבור

OCD
לא נעים לנו להרים ככה לעצמנו, אבל לפעמים אין ברירה. מאז שהעלינו במגזין סוף השבוע האחרון כתבה עם השף הצעיר רז רהב, אנחנו לא מפסיקים לשמוע על OCD ביפו. אם פספסתם, רהב מציע ארוחת טעימות ייחודית בת 9 מנות ב-280 שקלים, והאמת היא שמדובר באחת מחוויות האכילה המעניינות שניתן למצוא כיום בישראל. לא בא לכם להתחייב לאירוע? יש כאן גם בראנצ'ים מדוברים שמוגשים בצהרי סוף השבוע, אך יש להזמין מקום לא מעט זמן מראש.

OCD. תרצה 17, יפו. 03-5566774. לא כשר

מסעדת או סי די 2.  (צילום: חיים יוסף)
לא סתם מדברים עליה .OCD|צילום: חיים יוסף

לונג סנג

 אחרי 35 שנה מסעדת לונג סנג הסינית התל אביבית עברה דירה לחלל חדש ומכובד, קרוב יותר לים. אנחנו שמחים לבשר כי על אף השינוי הלוגיסטי, המסעדה הייתה ונותרה אחד המוסדות המשובחים לסעודה סינית במרכז הארץ, עם תפריט מגוון שלא השתנה. המעבר הביא באופן טבעי לבאזז רציני, וגם לשלל כתבות על המסעדה, מה שהכניס אותה אצלנו למקום גבוה במיוחד ברשימה. 

לונג סנג, אלנבי 44, תל אביב. 5163769־03. לא כשר


בר א וין

אין סיכוי שלא שמעתם בשבועות האחרונים על הבראנצ'ים החדשים של מסעדת בר א וין בתל אביב (12:00-17:00 בימים שישי ושבת), ואם במקרה איכשהו קרה שלא - אז הרי לכם המידע החם כעת: אשף הבראנצ'ים השף עינב אזגורי עבד זמן רב על תפריט מושחת שלא ניתן לעמוד בפניו, אותו הוא מציע כאן מדי סופ"ש. מה למשל? בליני תפוחי אדמה עם סלמון כבוש, ביצי סלמון וקרם פרש (56 שקלים); קרוק מדאם בציר בקר (48 שקלים); סלט ניסואז עם טונה קונפי, ביצה רכה ובוטרגו (66 שקלים); קרפ סוכר, קינמון ורום (30 שקלים); וקרפ של אמנטל, שינקן וביצת עין (42 שקלים).

בר א וין. רוטשילד 7, תל אביב. 050-3366622. לא כשר

#בראנצבראהווין מחר ושבת

A photo posted by Enav Ezagouri (@enav42) on


ממפיס

אי אפשר להגיד שבמרכז הארץ חסרות המבורגריות, ועדיין, ההתלהבות סביב ממפיס - המבורגר גורמה כשר שנפתח לאחרונה בתל אביב - היא אדירה. אחרי שלל כתבות בעיתונות, קשה מאוד למצוא כאן מקום פנוי גם בצהריים וגם בערב. הסוד: המבורגר בשר בקר שנטחן במקום וקסמו בפשטותו - בשר טוב בלי יותר מדי קשקושים. לא רוצים בשר? יש גם אפשרות טבעונית של המבורגר פורטובלו עם בצל מקורמל, וכמובן גם צ'יפס בצד. בקרוב יפתחו כאן גם שירות משלוחים.

ממפיס. קרליבך 20, תל אביב. כשר

ממפיס המבורגר (צילום: אורי מלמד,  יחסי ציבור )
המבורגר גורמה כשר. ממפיס|צילום: אורי מלמד, יחסי ציבור

סוסו

אחרי שחשפנו כאן לראשונה שהשף עומר מילר פותח המבורגרייה חדשה בשם סוסו אנד סאנס (יעני סוסו ובניו), השמועה על המקום החדש פרשה כנפיים והפכה אותו לאחד האייטמים המדוברים של התקופה. את ההמבורגרייה, שנפתחה השבוע להרצה, פתח מילר יחד עם דוד טור (קפה אירופה, דא דא ודא ועוד), ויחד יגישו כאן השניים המבורגרים מושחתים בטירוף. האמינו לנו, כי אכלנו אותם. בין התוספות על הקציצה השמנמנה: סלט ביצים נהדר, צ'דר, מח עצם, ביצת עין, בייקון טלה או כבד אווז. ליד ההמבורגר יש טבעות בצל מושחתות לא פחות, עם רוטב איולי שום מעושן ומטריף, וכמובן צ'יפס. המחיר: כ-40 שקלים לצ'יפס והמבורגר. בקרוב גם כריך קריספי צ'יקן מטמטם. 

סוסו אנד סאנס. פינת הרחובות רוטשילד והרצל, תל אביב. לא כשר

עומר מבשל - פריקסה (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
פותח מזללת המבורגרים. מילר|צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

סליידר. צ'דר. סלט ביצים. בקרוב....

A photo posted by Omer Miller (@omermiller) on



הבשורה המסעירה של החודש שייכת ללא ספק לשף מאיר אדוני, שהבעיר את הסצנה המקומית כשהכריז שהוא סוגר את המסעדות כתית והמזללה. אדוני החליט לסגור את שתי המסעדות הצמודות ולמקד את פעילותו בישראל במסעדות של בתי מלון בלבד (וכן, יהיה מדובר במסעדות כשרות). לצד זאת הוא נמצא בתהליכי הקמה של מסעדתו הלא כשרה נור, שעתידה להיפתח בשבועות הקרובים בניו יורק. כתית העילית והמזללה המשוחררת יפעלו בדיוק עד 3 בדצמבר, מה שאומר שיש לכם בדיוק עוד שלושה ימים לאכול כאן בפעם האחרונה.

כתית והמזללה. נחלת בנימין 57, תל אביב. 03-5107001. לא כשר

תפריט אביב כתית (צילום: בן יוסטר,  יחסי ציבור )
להתראות לך, כתית. יש לכם שלושה ימים להיפרד|צילום: בן יוסטר, יחסי ציבור