כשמדברים על עוגות שהישראלים אוהבים, עוגת השמרים ניצבת ללא ספק בפסגת הרשימה. היא לכאורה פשוטה, אבל האמת היא שמאחורי כל עוגת שמרים טובה מסתתרים הרבה ידע ועבודה יסודית ומדויקת. הפעם החלטנו להשוות בין עוגות שמרים (ברור ששוקולד) בדרגות מחיר שונות מקונדיטוריות שונות ברחבי הארץ, ולהכתיר את המצטיינת שבהן. אל הזירה נכנסו עוגות השמרים של דודו אוטמזגין (45 שקלים), רשת קונדיטוריית שני (46 שקלים) וקונדיטוריית כץ מבני ברק (25 שקלים).
מה חשבנו?
מבחינה ויזואלית נמשכנו דווקא לחספוס שהציגה העוגה של קונדיטוריית כץ הוותיקה (עליה גם קיבלנו המלצות מתושבי בני ברק שמכירים את המקום שנים). היא עשתה רושם של עוגה שמאחוריה יד מנוסה ועבר מפואר, כזאת שטעמה עולה על חיצוניותה. למרבה הצער, הטעם היה מאכזב למדי. הבצק היה יבש ומילוי השוקולד אומנם לא היה דל, אך לא הצליח להציל את המצב.
העוגה של קונדיטוריית שני הייתה עצומה בגודלה והדיפה ניחוחות קלאסיים מעולים של עוגת שמרים. גם היא ניחנה בהרבה מאוד שוקולד, וכשפרסנו אותה הביטו בנו שכבות יפהפיות של בצק שביניהן שוקולד מגרה. אלא שגם הפעם במבחן הטעם ניכרה אכזבה. העוגה הייתה יפה וחביבה בטעמיה אך לא הצליחה להרשים אותנו. הטעמים היו טובים והעוגה לא הייתה מתוקה מדי, אבל בשורה התחתונה היא סיפקה טעם ביתי ולא טעם של קונדיטוריה מנוסה.
את תואר העוגה הטעימה ביותר קטפה העוגה של דודו אוטמזגין. עוגת שמרים יפה, מרשימה, והכי הכי חשוב - טעימה רצח. הבצק היה מושלם, השוקולד היה איכותי ורב, ומעל הכל פוזר קרמבל, שהוסיף ממד פריך. בשילוב עם המחיר האטרקטיבי - מדובר באחת מעוגות השמרים היותר טובות שיש היום לטעמנו בשוק.
הדירוג הסופי: אל המקום השלישי הגיעה עוגת השמרים של קונדיטוריה כץ, במקום השני עוגת השמרים של קונדיטוריה שני, ובמקום הראשון - עוגת השמרים שוקולד של דודו אוטמזגין. קחו זאת בחשבון בפעם הבאה שאתם מצטיידים לקראת שבת."
"בייק אוף ישראל": האודישנים מתחילים הערב (ראשון) ב-21:00, קשת, ערוץ 12