את מסעדת פורטרהאוס באזור התעשייה של תל-מונד לוקח הרבה מאוד זמן למצוא, אפילו עם כל הג'יפיאסים שבעולם, אבל מרגע שתמצאו את המקום לא תרצו לעזוב אותו. האשמה העיקרית בכך היא ויטרינת הזכוכית המהממת, שממנה נשקפים נתחי בשר משוישים ושמנמנים, מסינטות ואנטרקוטים ועד פורטרהאוס, כמתבקש מהשם.
אוקיי, ומה עם האוכל?
התחלנו עם סלט פורטרהאוס (38 שקלים), סלט קיצי שמעולה גם בחורף, עם רוקט וחסה, תפוחי גרני סמית, צימוקים ופרמזן ברוטב ויניגרט בלסמי. הכמות בצלחת הייתה יפה, והטעמים טובים ומרעננים.
מהסלט המשכנו לטרטר פילה (42) – פילה נא קצוץ דק עם תבלינים וחלמון ביצה – מנה טעימה ויפה מאוד, שמתאימה לבעלי התעוזה שלא פוחדים מחלמונים סמיכים ולא מבושלים. ראשונה מעולה נוספת הייתה שקדי עגל צרובים על פלנצ'ה (42), שהגיעו על מצע עלי תרד והיו נימוחים וידידותיים לחך.
לעיקרית הזמנו ניו-יורק סטייק (102) – נתח פרימיום של סינטה על העצם שהסועד יכול לבחור בעצמו מהוויטרינה. הסטייק היה טוב, טרי, עסיסי וצלוי כהלכה. גם כאן מדובר במנה גדולה, שאליה עוד מתלווה תוספת של תפוחי אדמה לבחירתכם. למעשה רוב מנות הבשר במסעדה גדולות, ומומלץ לחלוק אותן עם בן זוג, אלא אם כן אתם קרניבורים אמיתיים שמסוגלים לרדת על חצי קילו לבד.
לקינוח אכלנו עוגה צרפתית מרהיבה ביופייה בשם פרזייה – עוגת ספאנג' עם קרם פיסטוק ותותים טריים (36), שהייתה טעימה כמו שהייתה יפה, וזה המון.
שורה תחתונה
פורטרהאוס היא יופי של מסעדה, באמת, חבל שתפספסו אותה רק בגלל בעיית הנגישות. בקיצור, שווה להרים טלפון ולבקש הוראות הגעה מפורטות.
כמה דברים שצריך לדעת
1.המסעדה אינה כשרה.
2.וגם ממש לא זולה. ארוחה לזוג תעלה לכם כ-450 שקלים.
3.השירות מאוד אדיב ומקצועי, והפלייליסט מעולה.
4.חובבי היינות ימצאו במקום מגוון אופציות עשיר.
5.האווירה כיפית, נוחה ורומנטית.
פורטרהאוס, רח' בני דרור 8, אזה"ת תל-מונד, 057-9443021