המסעדה
אתר יאמי (Yummi).
אזור החלוקה
כל הארץ.
שורה תחתונה
פתרון מעולה למי שחושק באוכל ביתי בלי להכין אותו בעצמו, ובלי להכאיב לארנק.
לא מדובר במשלוח רגיל ממסעדה: אתר יאמי מקשר בין אנשים רעבים לבשלנים שמכינים את האוכל במטבח הביתי שלהם ומביאים אותו עד פתח הבית. החיפוש באתר מתחיל לפי אזור מגורים וסגנון מטבח, כשבעמוד של כל בשלן אפשר לקרוא עליו, להתרשם מהמנות (לצד כל אחת מהן תמונה) ולהתחיל בהזמנה.
באתר מבטיחים שכל בשלן נבחר בקפידה, האוכל טרי, מוכן רק על פי הזמנה ונארז בסטנדרט קבוע. הפלוס: המנות גדולות ויכולות להאכיל משפחה, ואת השאריות אפשר להשאיר בקופסאות ולשמור במקרר למחר. המינוס: מכיוון שהבשלנים פזורים ברחבי הארץ הסכום המינימלי למשלוח גבוה (לרוב מתחיל ב-250 שקל) ואת ההזמנה יש לבצע בדרך כלל יומיים מראש - אין פה ממש מקום לסיפוק מידי לקרייבים כאלה או אחרים.
אנחנו החלטנו לנסות את "המטבח של צדוק". צדוק מעיד על עצמו כי עבד כשף במסעדות מובילות בתל אביב, ומספר שהסוד שלו טמון בחומרי גלם איכותיים והרבה אהבה. זה, בצירוף תמונות האוכל המפתות ומינימום ההזמנה הנמוך יחסית, קנה אותנו.
האוכל
בואיקוס (8 יחידות ב-36 שקל), צ'יגה - קובות של סלט בורגול (6 יחידות ב-52 שקל), קבב טלה (4 יחידות ב-42 שקל), בטטות, גזרים ודלעת בתנור (ליטר ב-46 שקל) ושעועית ירוקה מוקפצת (חצי ליטר ב-26 שקל).
פתחנו את הארוחה עם הבואיקוס - מאפה קשקבל ממכר. הוא היה פריך מבחוץ, רך ואוורירי מבפנים, מלוח ופשוט כיפי. קבב הטלה הוכרז כמנה מנצחת: למרות שחששנו שהוא לא יעבור טוב במשלוח - הוא היה עשוי במידה הרצויה, מתובל באופן מושלם והחמיאו לו מאוד הטחינה, הבצלים והעגבניות הצלויות שלצידו.
גם אחרי ששבענו ונשנשנו עוד קצת, נשאר אוכל בכמות שתסגור עוד ארוחה.
הזמן
ביאמי מזמינים, כאמור, מראש ולפי טווחי זמנים. אנחנו הזמנו לטווח השעות שבין 13:00-14:00 והמשלוח הגיע כבר ב13:10 - כך שלא הרגשנו שחיכינו.
היגיינת שליח
כל הבשלנים של יאמי מניחים את המשלוח ליד הדלת בימים אלה, ללא מפגש. צדוק התקשר לדווח שהגיע והשאיר את השקית בצירוף פתק נחמד.
עוזר לשכוח?
משהו בבישול הביתי עשה תחושה של אוכל מההורים, ולמרות שלא שכחנו לחלוטין מהמצב - המשלוח סיפק לנו נחמה.
אחרי שכל זה ייגמר
בתור זוג, כנראה שאנחנו לא בדיוק קהל היעד, אבל למשפחות זו אופציה נהדרת גם בשגרה.