מי שמטייל באזור רמת הגולן בטח מכיר את הרגע הזה שהבטן מתחילה לקרקר ונאלצים לבחור בין פיתה דרוזית בצידי הדרך לבין שיפודייה מקומית או מסעדת תיירים עם תור ארוך בכניסה. לפני כחודשיים המצב הזה השתנה, בעקבות פתיחתו של בית מאפה חדש, שמבקש לרענן את ההיצע הקולינרי המוכר בזירה הצפונית.

שם המקום הוא "מטרלו" (מערוך באיטלקית) והוא ממוקם בעין זיוון, אי שם בין מטעי דובדבנים לנוף הררי משגע. השמועה אודותיו מתפשטת בינתיים בעיקר מפה לאוזן בין פודיז ומקומיים, אבל מספיק להיכנס בשערי הקיבוץ - וריח המאפים יוביל אתכם אל המקום.

מאחורי היוזמה עומד עדי פרץ, צלם עצמאי שהחליט להחליף את העדשה בסינר מקומח ולהתמקד בתשוקה והאהבה הגדולה שלו לאוכל. את החיבור למטבח ספג פרץ עוד כילד בבית, וככל שהעמיק בצילומי אוכל מקצועיים למסעדות, גבר אצלו היצר לפתוח מקום משלו. כדי להוציא את החלום לפועל הוא חזר עם משפחתו לקיבוץ בו גדל, ושם, על חורבותיו של מפעל שקפקפים נטוש - הוא הקים בעשר אצבעות את "מטרלו".

בתפריט כאן תמצאו מנות כמו פוקצ'ות עם פוקירינו, מוצרלה וזוקיני או פרמזן וארטישוק. קרואסון סרדינים וגבינה כחולה, סלט שומר וקלמנטינות שקשוקה גלילית ועוד שלל מנות המתחלפות בהתאם להיצע העונתי. בגזרת המתוקים המנות מתחלפוץ בתדירות גבוהה ותמצאו מאפים כמו בריוש הפתעות, רול קינמון בציפוי קרם שמנת וקרמל, קרואסון מסקרפונה ואוכמניות (ממטעי הקיבוץ), עוגת בראוניז ועוד. מי שלא מעוניין לשבת במקום, אלא רק להצטייד, יכול לרכוש לחמים, חלה לשבת ועוגות שמרים לקחת הביתה.

נציין שזאת עונה מצוינת להגיע לטייל באזור עין זיוון, שקרוב אל שלל אטרקציות נפלאות כמו מפל סער, יער אודם או הר החרמון. ועם כל הכבוד למקומות המוכרים בסביבה, כיף לדעת שנוצרה עוד תחנת התרעננות נעימה ומקורית בדרך.

פוקצ'ה גבינה ואספרגוס מטרלו (צילום: ידין חסון, יחסי ציבור)
ריחות מטריפים מהתנור|צילום: ידין חסון, יחסי ציבור
מטרלו - מאפים (צילום: מיכאל תומרקין, יחסי ציבור)
מטרלו - מאפים|צילום: מיכאל תומרקין, יחסי ציבור

מטרלו, MATTARELLO dough&coffee. קיבוץ עין זיוון, רמת הגולן. טלפון: 054-2468019