מיג'אנה היא המסעדה הערבית הכי טובה בארץ
ההיצע הקולינרי באזור ואדי ערה כולל בעיקר שיפודיות וחומוסיות, אבל מיג'אנה של השף עומר עילואן היא סיפור אחר לגמרי. שם תמצאו את הקלאסיקות של המטבח הערבי בגרסה מודרנית ומפתיעה, בשילוב עם המטבח האיטלקי

השף עומר עילוואן הוא אחד השפים הערבים הבולטים בארץ. הוא פרץ לתודעה ב-2013 עם מסעדת עלי גפן שפתח בקריות, אז חווה המטבח הזה עדנה בזכות שפים כמו אוסמה דלאל, חמודי עוקלה ועלאא מוסא. בתקופה היא עוד כינו את המטבח הערבי "מטבח גלילי", "בסגנון ערבי" ו"אותנטי", אבל עברו לא מעט חורפים מאז, והיום המטבח הערבי לא דורש סרטי עטיפה כדי להחליק לנו אותו בגרון, ועומד יפה ומרגש בזכות עצמו. עלה גפן כבר נסגרה, והיום עילוואן חולש על אימפרייה קטנה של 4 עסקי אוכל ביישובים ערבים בישראל. הוא השף של המסעדה אסייתי, של המבורגרייה צעירה, של איל פורנו האיטלקית וכמובן של מיג'אנה, מסעדת השף שלו בכפר ערערה, שלכבודה התכנסנו היום.


ערערה נמצא במרחק 20 דקות נסיעה מחדרה. זה כפר יפה ומזמין, עם כיכרות מטופחות, כבישים מסודרים ובתים יפים. וכך גם במסעדה עצמה, הממוקמת בציר תנועה ראשי בכפר. מיג'אנה היא מזן המסעדות המודרניות שבה יותר ממחצית מהקהל הוא יהודי ויותר ממחצית הקהל הזה הוא קהל קבוע שמכירים פה היטב. כך לפחות זה נראה על פי האינטרקציה עם הצוות במקום.

אז איך מחברים בין המטבח הערבי המסורתי לפיוז'ן עם המטבח האיטלקי? עם מנות כמו ריזוטו פריקה (58 שקלים) למשל, או מסחן מהים – בצק ממולא בבצל וסומאק ופילה דג (127 שקלים). הפחמימות והירקות עומדים במרכז הבמה ומייצרים את החיבור. זה כולל גם מקלות פוקצ'ה מבצק איטלקי מושלם שמוגשות כמעט ליד כל מנה, ואם לא פוקאצ'ה אז קרעי לחם סאג' קריספיים. יש בתפריט גם סלט אחד שהוא בדיוק החיבור הזה, שילוב מקסים בין בוראטה, מחמר עגבניות ואגוזי מלח, בצל קריספי ועלים ירוקים פרשיים. והכל מתובל בשמן זית ריחני וחומץ בלסמי איכותי (67 שקלים).
בתפריט הלא קטן יש גם מנות כמו רומאנייה, תבשיל עדשים חציל, שום, טחינה ורימונים (53 שקלים); בסארה, תבשיל של פול עם מלוכייה יבשה וכוסברה שמוגש עם דאקה חריפה (53 שקלים); תמנון מאשווי, מנה שחובה לטעום כאן כי יש בה את כל מה שהכי טוב במטבח הערבי אבל בגרסה של מסעדות שף: זרועות תמנון שמנמנות שנצלו בדיוק מקצועי מדהים מונחים על לאבנה עם עלי נענע, עגבניות מיובשות, קריספי בצל, שמן זית ושום קונפי (78 שקלים).

מנות נוספות שטעמתי ואהבתי מאוד הן קשק מצרי, שהוא יוגורט מותסס עם בורגול ושום, שמן זית ופלפל חריף שהוא ממרח אלוהי שאי אפשר להפסיק לנגב (49 שקלים); מוחמרה סורית, ממרח של רסק פלפל ביתי, אגוזי מלך, טחינה, רכז רימונים, פלפל חריף ושמן זית (53 שקלים).
יש בתפריט גם עלי גפן, אבל מהסוג שעוד לא טעמתם (68 שקלים) - קטנים מאוד וממולאים בתבשיל אורז ארומטי רך ומנחם. מצד אחד דחוסים, מצד שני רכים כמו משהו שבושל לילה שלם על אש קטנה. עלי גפן גרסת חמין.


את המנות העיקריות מגישים כאן בסגנון האוריינטלי שתואם את הקונספט. סינטה מוגשת לצד תבשיל פריקה (126 שקלים) ויש גם מנה של קובה לאבנייה, קובות מטוגנות ומבושלות עם יוגורט חם, נענע, צנוברים ועגבניות לחות (87 שקלים). יש פה את שמן הזית הטעים ביותר, בעל צבע ירוק עז, נגיעות של רוטב רימונים ולאבנה מוקצפת, שהיא גאונות ממש ביחד עם עגבניות מרוסקות ארומטיות בעלות טעם בלאדי.
ההגשה האסתטית וגודל המנות (שכבר לא רואים במחוזותינו) הופכים את המסעדה הזאת למסעדה ערבית שונה בנוף. גם האווירה במיג'אנה נעימה, הרבה בזכות השירות המקצועי והחייכן שרואה אותך ויודע בדיוק למה את זקוקה בכל רגע, אבל גם בזכות העיצוב המודרני, הפשוט והפונקציונלי, שאין בו שום דבר פתייני או מזוייף.
זה פשוט מקום נהדר לאכול בו אוכל ערבי אותנטי, ואפשר גם להביא לפה את מי שפחות מתחבר לקונספט (ילדים, למשל), כי התפריט מציע גם לא מעט מנות קלאסיות מהמטבח האיטלקי כמו פיצה, פסטה, ריזוטו וארנצ'יני.

אל תוותרו על קינוח לילות בירות בגרסת השף. מהקינוחים הערבים הטעימים שטעמתי. הוא לא מתוק, ההפך, יש בו עדינות ומשחקי מרקמים מוצלחים כי הוא משלב בין עוגת סולת מסורתית, שמנת, קציפת יוגורט ופירות יבשים, ומעל הכל סירופ סוכר עדין מתובל במי ורדים, שהופכים הכל לקינוח פשוט נהדר.
בוויז: מיג'אנה ערערה. 04-9014777. שני-שבת 11:30-23:00
