בדרך כלל המדור "קרוב לבית" מתמקד במקומות שהקיום שלהם הוא בגדר סוד או לכל הפחות נמצאים מתחת לרדאר. ובכן, זה בהחלט לא המקרה של מסעדת גוז' ודניאל במושב בני ציון. המקום לא רק עמוס לעייפה בכל רגע נתון, הוא גם מצליח לשמור - למרות העומס והביקוש - על סטנדרטים גבוהים לאורך שנים ארוכות. לכן החלטנו לא לוותר ולפרגן למקום המקסים הזה, ומי יודע, אולי הבשורה על קיומו תגיע גם למי מכם שאינו מכיר את הפנינה הכפרית הנהדרת הזאת.

למי שמחפשים הגדרה ברורה, גוז' ודניאל הוא סוג של ביסטרו לכל המשפחה, ששם דגש על המטבח האיטלקי אבל ניתן למצוא בו גם להיטים בטוחים כמו המבורגר או שניצל. לנו, בדרך כלל, כל השעטנז הזה גורם להרמת גבה, אבל כאן זה איכשהו עובר. אחרי הכל מקום כל כך גדול, שמתאים לקבוצות ומשפחות, חייב להציע משהו לכל אחד ואחת, וכאן לא רק מציעים - אלא גם מקפידים לעשות זאת על הצד הטוב ביותר, גם אם מדובר במשהו לכאורה בנאלי כמו המבורגר.

התפריט של גוז' ודניאל מחולק לשניים: מנות קלאסיות, שנעות בין קרפצ'יו לסלט קיסר ושוק אווז קונפי עם פירה, ומנות עונתיות שמשתנות פעמיים בשנה בהתאם לחומרי הגלם הזמינים. בחלק העונתי ניתן למצוא בימים אלה מנות כמו פירות ים בסגנון פרובנס בציר פרנו על ניוקי וירקות חורף על חומוס סלק. המשותף לשני האגפים הוא שמדובר (בהשוואה למסעדות דומות) במנות גדולות ומכבדות שנותנות תמורה הולמת מאוד למחיר - שהוא אומנם לא נמוך בכלל, אבל מתגלה כמובן ברגע שהמנות מגיעות לשולחן.

כבר זמן רב שאנחנו מתכננים להגיע לגוז' ודניאל, בעיקר כי רצינו לטעום את ארוחת הבראנץ' שמוגשת כאן בכל ימות השבוע וגם בסופו. לצערנו, היות שזמן פנוי הוא מצרך נדיר אצלנו ולבראנץ' סוף שבוע כאן יש להזמין מקום חודשים (כן כן, חודשים) מראש, הלכנו בסופו של דבר על ארוחת ערב. המנות שהזמנו נעו על פני אזורים גיאוגרפיים וסגנונות שונים - משווארמת ים עם טחינה ירוקה על פיתה רכה מהטאבון, דרך פסטת קלמרטה איטלקית עם לוקוס לבן, קונפי עגבניות שרי ושום ועד ברד פודינג על בסיס עוגות שמרים שהוא סוג של גרסה מושחתת ביותר לשילוב הקינוחים היקי משהו.

נתחיל בבסיס: אפילו סלסלת הלחמים שמוגשת כאן (22 שקלים) היא מושקעת ונהדרת - ממגוון של לחמים בסיסיים ועד סוג של מאפה פיצה, כולם עשויים היטב ומלווים מעולה כל מנה שמצריכה ניגוב. שווארמת הים (58 שקלים) גנבה את ההצגה בסקציית המנות הראשונות (טעמנו גם מנת מולים ירוקים שהציר שלה הוכן מירוקים שגדלים בגינת המסעדה וקרודו דג שהיה ספיישל יומי רענן), עם טעמים עזים של תבלינים ים תיכוניים (אבל לא כאלה שמעלימים את טעם הדג או הפיתה המעולה שהוא וכל מיציו נספגו בה).

לעיקריות ניסינו את הקלמרטה (98 שקלים), שהייתה מנה פשוט מעולה: פסטה עגולה במרקם מושלם שדג הלוקוס בה הורגש בהחלט, והייתה בסיכומו של עניין פשוטה למדי אך נהדרת לסוגה. בדיוק סוג האוכל שמצפים לקבל בביסטרו לא מתיימר, אך כזה שיודעים להכין בו אוכל טוב, ובעיקר יודעים לתת כבוד למי שבא לאכול אותו אצלם. עיקרית נוספת שלקחנו הייתה מנה עונתית של ניוקי עם ירקות ביין לבן שעליהם הונחו שני פילטים של דג פורל ורדרד (128 שקלים). המנה הייתה ענקית, הדג היה צרוב באופן מושלם, הניוקי היו קטנים והרגישו כמו כריות אווריריות ועשירות שהיה תענוג לאכול. בסך הכל זאת הייתה מנה טובה. ועדיין, אם היינו חוזרים לשם שוב, היינו הולכים פעם נוספת על הפסטה, שהייתה באמת תענוג צרוף.

>> מתכוני פסטה של גוז' ודניאל מחכים לכם ממש כאן

פפרדלה זנב שור (צילום: עדי אדרי)
ובייחוד יודעים להכין פסטות. גוז' ודניאל|צילום: עדי אדרי



אל שלב הקינוחים הגענו כמעט בלי אוויר, אבל בגוז' ודניאל אוהבים מתוקים ואנחנו אוהבים מקומות שמשקיעים בתפריט הקינוחים שלהם. התפריט המתוק כאן באמת מפתה וכל המנות בו נשמעות נהדר: מפבלובה עם שלל פירות טריים, דרך קראק פאי מקורי עם קרם פטיסייר אפוי ושמנת חמוצה ועד פאי תפוחים קלאסי וחם. לא הצלחנו לבחור לבד וביקשנו מהצוות במקום שיבחר לנו את הקינוח הכי מומלץ. לשולחן הגיע ברד פודינג מעוגות שמרים שעליו סיפרו לנו שהוא נאפה במקום עם קרם ברולה. אכן מופת של שחיתות. וכאילו היה חסר משהו, בצד הצלחת ישב לו סורבה שוקולד נוצץ, שהיה לא פחות אטרקטיבי מהברד פודינג. אגב, אותו ברד פודינג (44 שקלים) היה ללא צל של הגזמה הכוכב הכי נוצץ של הארוחה. הוא היה כל כך עשיר וטעים שהוא חוסל בדקות. אם אתם מחובבי עוגות השמרים, החוויה תהיה עבורכם לא פחות ממושלמת, כי בואו - מי חשב שאפשר לקחת עוגת שמרים ולעשות ממנה משהו שהוא אפילו יותר טוב מהמקור? בקיצור, קינוח חובה.

בשורה התחתונה גוז' ודניאל היא דוגמה מעולה לכך שמסעדות סופר מצליחות לא חייבות לפעול בתל אביב. המסעדה הזאת משגשגת ובצדק, הרבה בזכות השף שניר סלע, שלא מפסיק להסתובב במסעדה, לא מהסס להגיש בעצמו את המנות ולשאול אם הן לטעמם של האורחים, ובאופן כללי מוביל את המקום והאוכל בו בהצלחה כבר כמעט ארבע שנים. בנוסף, יחד עם בעלי המקום, סלע זכה לאחרונה במכרז לפתיחת מקום נוסף (ומאוד מבוקש באזור) במקום קפה גופרמן ברשפון. כרגע עוד לא ידוע איזה תפריט יוגש במקום החדש שצפוי להיפתח לפעילות בעוד מספר חודשים. בקיצור, אם אתם מעוניינים בחוויה כפרית (עם נוף מרשים) לצד אוכל טוב ולא מסובך, אנחנו לגמרי ממליצים על גוז' ודניאל. כן, גם אם זה ידרוש להגיע לכאן במיוחד. רק עשו לעצמכם טובה ותזמינו מקום מראש.

גוז' ודניאל. ליד מגדל המים, מושב בני ציון. 09-7714122. לא כשר