View this post on Instagram

מרגריטה

A post shared by Biennale, Pizza arte (@pizzabiennale) on

לפעמים עוברת ברחבי הגליל כמו אש בשדה קוצים בשורה על מקום חדש ושווה במיוחד, וכמה כיף לאמת שאכן מדובר בנכס קולינרי לא שגרתי וחריג יחסית בנוף. כזו היא פיצה ביאנלה, שבבת אחת לפני כמה שבועות כולם התחילו לדבר עליה. אז בהתחלה כולם התחילו לדבר עליה ביישובי הגליל, הסמוכים לכפר הדרוזי ג'וליס שבו היא ממוקמת. ואחרי כחודש הדיבור הזה התפשט, ועכשיו כולם מדברים על פיצריית הבוטיק "אפילו בתל אביב", מה שנקרא.

כדי להגיע לפיצה, צריך - הכי קלישאה - לתעות בסמטאות הקטנות והציוריות של הכפר. קלישאה קלישאה, אבל נכון: רחובות מרוצפים ובתי אבן עתיקים מכל צד, ואיכשהו הרכב נדחק ומצליח להגיע אל הרחבה שממול המסעדה הקטנה. אין המון מקומות ישיבה בפנים ודי צפוף, והמרפסת בחוץ מקסימה אבל גם היא לא מאוד רחבת ידיים. מבחינת ילדים שמתרוצצים, המיקום לא מדהים. מבחינת מבוגרים הוא מסקרן ומגניב, אבל כדאי אולי להתקשר ולהזמין מקום, שלא תגיעו במיוחד לשווא.

כיף לגלות מקום שמגיש באמת אוכל טוב ויש לו גם סיפור טוב: בעלת הבית, סניה עאמר, היא גם אישה וגם דרוזית, וזה הופך אותה לאדם שמאוד נעים לפרגן לו. היא לא השתלמה במסעדות באיטליה ולא חיה תקופה בלונדון, פשוט אהבה מאז ומתמיד בצקים - והחליטה לקחת אותם ולעשות איתם משהו אחר. התפריט של הפיצרייה כולל בהחלט בצקים ובהחלט אחרים: יש פיצות מעניינות כמו פיצה קבב עם ירקות צלויים בטאבון (49 שקל), פיצה פסטו עם גבינת עיזים (42 שקל) ופיצה מסחן עוף עם בצל מקורמל, סומאק וחריסה (39 שקל). אנחנו אכלנו פיצה ים עם מוצרלה, שרימפס וקלמרי (59 שקל) ואת הפיצה ביאנלה עם סלמון בכבישה ביתית וקרם פרש (55 שקל), ושתיהן היו מיוחדות ומעולות. יש גם פיצה זעתר (39 שקל), שעאמר מסבירה איך נהפכה מפיתה זעתר מסורתית למנת פיצה משודרגת עם פיצוחים קלויים וגבינות, ויש כמה מנות קלצונה - עם עראייס, עוף, אסאדו וגבינה.

בעצם כל המנות פה מבוססות על הבצק האיטלקי, שנאפה על טאבון מעבר לדלפק, ואפשר לאכול ממנו המון-המון-המון לפני שנמאס. יש גם ארוחות בוקר שמוגשות עד השעה 13:00 בימי הפתיחה. עאמר מספרת שבין הלקוחות יש הרבה תושבי הסביבה, דרוזים, יהודים, מוסלמים ונוצרים (אותם, לדבריה, הכי קשה להרשים) - ועכשיו, בעקבות הבאזז, התחילו גם התל אביביים להגיע. "זה מקום של דו קיום, זה מרגש אותי בכל פעם מחדש", עאמר אומרת.

View this post on Instagram

פיצה בינאלה

A post shared by Biennale, Pizza arte (@pizzabiennale) on

פתוח בכל השבוע פרט לשלישי, 10:00-22:00, בשבת עד 18:00.

פיצה באנלה ארט. ג'וליס, יש מיקום בווייז