מכירים את הכלל שאומר שמסעדות במרכזי קניות ובקניונים לא יכולות להיות טובות? שנים זרמנו עם הכלל הזה, אבל מה לעשות שבזמן האחרון יותר ויותר מסעדות טובות צצות במרכזים מסחריים, ממש כמו שכבר נהוג בחו"ל די מזמן. וכזו היא גם ימאס, המסעדה היוונית בכפר ויתקין.

מרגע שנכנסים לימאס, קל מאוד לשכוח שאתם באמצע מרכז קניות עמוס (בהנחה שאתם יושבים בחלל הפנימי). צבעי הכחול והלבן מצליחים ליצור אווירה נעימה, גם אם מעט קיטשית, כזו שמתאימה פיקס לז'אנר המסעדות היווניות שעושה בימים אלה חיל בתל אביב. ימאס קיימת פה כבר שנתיים, עוד לפני שהטרנד היווני שטף את העיר הגדולה, ונראה שהיא עושה את זה כמו שצריך, כי גם בערב אמצע השבוע שבו ביקרנו בה היא הייתה מלאה לחלוטין.


עלי הגפן שנדיר למצוא

התפריט של ימאס מתחלק למנות ראשונות - מאזות ביוונית - ואחריהן מנות גדולות יותר לפי הקטגוריות "ירקות", "בשר מהגריל והפלנצ'ה" ו"דגים ופירות ים". אנחנו התחלנו, כמתבקש, בפתיחת שולחן יוונית ראויה, שכללה מבחר לא קטן של מנות ראשונות. אז מה היה לנו שם?

דולומה (29 שקלים) היו עלי גפן ממולאים בבשר ואורז שהונחו על יוגורט חמצמץ. הם היו שונים מכל עלי הגפן שטעמנו עד אז, בעיקר בזכות הבשר שבדרך כלל נדיר למצוא, והתיבול המיוחד שכלל עלי נענע יבשים. פתיחה מצוינת. יחד איתם אכלנו קציצות פרסה (39 שקלים) שהגיעו גם הן על יוגורט והיו שמנמנות ועסיסיות, אם כי מעט רכות מדי. אני אוהב להרגיש את הפרסה בקציצות שלי ופה היא הייתה טחונה לגמרי.

דג ים כבוש, יאמאס, כפר ויתקין (צילום: גיל גוטקין, mako אוכל)
הגרסה היוונית המצוינת לסביצ'ה|צילום: גיל גוטקין, mako אוכל

המנה הראשונה המוצלחת ביותר הייתה דג ים כבוש (44 שקלים) - גרסה יוונית מושלמת לסביצ'ה, המורכבת מקוביות של מוסר (הדג משתנה) עם המון לימון, עגבניות, בצל סגול, פלפל חריף וכוסברה. אבל מה שהרים את המנה הזו באמת היה קרם הסקורדליה שנמרח סביבה - קרם יווני של שקדים לבנים ושום (שאפשר גם להזמין בנפרד), שהפך כל ביס דג לכיף אמיתי.

אכלנו גם מאפה אתונה-מכמורת (39 שקלים) - מאפה פילו ממולא גבינה קשה עם סירופ דבש ושומשום. סוג של שילוב מתוק-מלוח ממכר מאוד. היה גם סלט אייסברג וקשקבל קריספי (48 שקלים), כי כנראה חייבים איזשהו סלט, שהיה טעים לסוגו, עם המון כדורי קשקבל מטוגנים כמו שניצל. אם כבר סלט, אז שיהיה בו משהו מטוגן.

אחרי כל אלו עוד נשאר לנו מעט מקום, והזמנו שתי מנות פירות ים. הראשונה, מגזרת הראשונות - שרימפס לוהט (42 שקלים) בחמאת עגבניות, שום ולימון - התגלתה כנשנוש כיפי למדי של שרימפס בכמות נדיבה למדי ברוטב עדין ולימוני. השנייה, מגזרת העיקריות - פאבה שרימפס וקלמרי (78 שקלים) - הייתה פשוט נהדרת: שרימפס וקלמרי ברוטב דומה לזה של המנה הקודמת, על כמות נכבדה של קרם שעועית צהובה, סוג של פירה משודרג, שהשתלב מצוין עם פירות הים והיה תוספת מקורית וכיפית.

פאבה שרימפס וקלמרי, יאמאס, כפר ויתקין (צילום: גיל גוטקין, mako אוכל)
פאבה שרימפס וקלמרי. טעים מאוד ומקורי מאוד|צילום: גיל גוטקין, mako אוכל

בגלל שחייבים גם משהו מתוק, ניסינו שני קינוחים, שניהם לא לגמרי שגרתיים. סוטלאץ' (32 שקלים) הוא פודינג אורז קר שמגיע בדרך כלל עם קינמון ופה הגיע עם שדרות של פרוסות בננה דקות ומקורמלות. פודינג אורז הוא לא קינוח לכל אחד, אבל חובביו יאהבו את הגרסה הזו במיוחד, בדיוק בזכות אותן בננות. הקינוח של ננסי (32 שקלים) הוא עלה פילו שממולא בפודינג סולת חם ויכול לזכות בקלות בתואר אחד הקינוחים הכי לא שגרתיים שאכלנו. סוג של בסבוסה רכה וחמה שמצופה בבצק פילו פריך. נשמע קצת מוזר, אבל ממכר לחלוטין, במיוחד עם ביס קריר מגלידת הווניל שהוגשה בצד.

סוטלאצ', יאמאס, כפר ויתקין (צילום: גיל גוטקין, mako אוכל)
פודינג אורז. קינוח למתקדמים|צילום: גיל גוטקין, mako אוכל

בשלב מסוים החלה במסעדה הופעה של זמרת יוונייה ולהקה שלמה, והצליחה לסחוף את הקהל במחיאות כפיים. אנחנו בעיקר התפלאנו איך לא הכרנו את המסעדה הזו עד היום. נראה שתושבי האזור בכל זאת יודעים על מה מדובר, ושהמיתוס על מסעדות במרכזים מסחריים יכול רשמית לפנות את הכיסא.

ימאס, קניון M הדרך, בית ינאי. 053-9374929. ראשון-רביעי 18:00-00:30, חמישי-שבת 12:00-00:30. לא כשר

>> בפעם שעברה אכלנו באשדוד אוכל תאילנדי נהדר

>> לכל חדשות האוכל