קוקטיילים, צלעות טלה, כבד אווז, צ'ייסרים, כפיים באוויר, עיצוב אקסטרווגנטי, דיג'יי על העמדה ורקדניות שעושות שמח. זה מה שמציעות המסעדות הכשרות מהזן החדש שנפתחו כאן דווקא בשנה של מלחמה, בזמן שלא מעט מסעדות נסגרו. סצנת המסעדות הכשרות והשמחות פורחת, אם להסתמך על רשימות ההמתנה שמגלים כשמנסים להזמין בהן מקום. למרות שבחלק מאותם מקומות קהל הסועדים יכול לקום לרקוד עד השעות הקטנות, אם תגיעו מוקדם תיהנו משקט יחסי ואולי תצליחו גם לנהל שיחה. החגיגה מתחילה לרוב קראת 21:00-22:00 וכוללת מינימום הזמנה לאדם שיכולה לנוע בין 200-450 שקלים.
Ocean grill
אושן גריל היא החדשה ביותר מבין כל המסעדות ברשימה: היא נפתחה ממש לאחרונה במלון סטאי היוקרתי. יש בה דיג'יי ומינימום הזמנה בראשון-רביעי ובמוצ"ש הוא 200 שקלים לאורח (מעל 5 אורחים המינימום עולה ל-250 שקלים). בימי חמישי המינימום עומד על 300 שקלים.
התפריט לא ישאיר אף אחד רעב והוא משלב בין מנות ים-תיכוניות, סטייקים וסושי עם מנות כמו יקיטורי פילה בקר וכבד אווז (198 שקלים); קרפצ'יו בסגנון יפני (97 שקלים); ופריים ריב עגלה מיושן 28 יום במשקל קילו (570 שקלים). טווח המחירים של מנות הסושי נע בין 74-138 שקלים.
מלון סטאי תל אביב. ראשון-חמישי 18:30-24:00, שבת 19:30-24:00. כשר
Jome
ג'ומה הוא לאונג' בר אסייתי שנפתח בשיא המלחמה במבנה לשימור בשדרות רוטשילד. בתחילת הערב המקום רגוע ומתאים למי שמחפש אווירה אינטימית, כשבהמשך הערב המוזיקה מתגברת ונעשית אלקטרונית יותר, בווייב של מסיבה. התפריט משלב בין אסייתי לים תיכוני, ובמהלך השבוע מגישים כאן מנות שרינג כמו גיוזה עם באק צ'וי, תרד, גבינה מלוחה וקציפת ליים (75 שקלים); ויקיטורי פטריות אויסטר וגבינה קשה בגלייז טריאקי יפני, עם קרם שעועית ואפונת וואסבי (67 שקלים).
בימי שישי נערכת במקום קבלת שבת עם מנות ספיישל ומוזיקה משתנה של דיג'ייז בינלאומיים באווירת מסיבה. לאחרונה המסעדה החלה לפעול גם בשעות הצהריים ואפילו לעשות משלוחים. במהלך השבוע מינימום הזמנה במקום עומד על 150-200 שקלים ובסופ"ש הסכום הזה משתנה בהתאם להופעה/דיג'יי. ניתן להזמין מקומות רק עד שעה 21:00 ולאחר מכן הכניסה על בסיס מקום פנוי.
רוטשילד 32, תל אביב יפו. שני-חמישי 18:00-2:00, שישי עד כניסת השבת, מוצ"ש שעה אחרי צאת שבת
סלון יווני
במסעדות סלון יווני של שף גיא פרץ בהרצליה ובראשון לציון מציעים חווית Dinner & Party בסגנון יווני. בפועל זה אומר שילוב בין ארוחה יוונית מהתפריט הענק של המסעדה עם הופעה של זמרים יווניים. זה קורה בכל ערבי השבוע ובימי שישי יש גם קבלת שבת חגיגית. אם תגיעו קצת קודם, בין 18:00-19:00 תיהנו מהנחה של 25%. לאחר מכן תצטרכו לשאת במינימום הזמנה של 350 שקלים לסועד (250 שקלים בקבלות שבת של ימי שישי).
שדרות אלי לנדאו 60, הרצליה, ראשון-חמישי 18:00-24:00, שישי 12:00-16:00 | המאה ועשרים 4 (מתחם יס פלנט) ראשון לציון, ראשון-רביעי 18:00-23:30, חמישי 18:00-24:00, שישי 12:00-15:00, מוצ"ש – 24:00
מארי סקיי לאונג'
הלאונג' בר הענק בקומת הגג של מלון ורט בנתניה נפתח לפני 3 שנים ולאחרונה נפתח מחדש אחרי שהיה סגור מאז תחילת המלחמה. המקום עבר שיפוץ, המטבח עבר מהבר המרכזי לאזור שממול ויש בו מהיום גם תנור ג'וספר לצד אווירת הלאונג' היוקרתי. בתחילת הערב יש אווירה יחסית רגועה, אבל לקראת 22:00 הווליום כבר בקושי מאפשר שיחה. הקוקטיילים כאן לא זולים בכלל, מחירם נע סביב 70-80 שקלים ועל תפריט האוכל חתום שף אביב משה שמוביל את המקום מאז שנפתח. יש במארי גם ערבי קונספט אמנותיים עם מופעי קברט, מופעי אש ומופעי מחווה לאמנים הגדולים. במהלך השבוע יש מינימום הזמנה רק לקבוצות של 8 אנשים ומעלה (250 שקלים לסועד), ובימי חמישי יש מינימום הזמנה לכולם בסך 250 שקלים לסועד.
התפריט מאוד "משה אביבי" ומציע מנות כמו ביס קונפי סביח עם בריוש קלוי, חציל, קונפי דג, איולי עמבה, עגבניות ירוקות וסלט ביצים (76 שקלים); סמבוסק טונה שהוא למעשה סיגר חם במילוי סמבוסק, טונה צרובה וגספצ’ו טוניסאי (88 שקלים); קרפצ’יו כבד אווז (114 שקלים); שקדי עגל עם טורטליני בטטה על קרם ארטישוק ירושלמי (138 שקלים) ופילה בקר המוגש עם כבד אווז (328 שקלים).
קהילת צפת 3, נתניה. ראשון-חמישי 19:00-23:00, מוצ"ש 20:00-23:30
הולה הולה
הולה הולה הייתה מסעדת השף החלבית הראשונה באזור שוק הכרמל, עד שנפתחה טברנה דל מאר של השף תום אביב. במהלך השבוע עד 19:30 יש במקום אווירה רגועה אבל אחרי זה המצב משתנה, החגיגה מתחילה ויש מינימום הזמנה של 200 שקלים לאדם. בימי חמישי מינימום הזמנה עומד על 250 שקלים ובימי שישי בצהריים מתקיימות במקום קבלות שבת עם רקדנים ומינימום הזמנה עומד על 200 שקלים לסועד.
סמטת הכרמל 27, תל אביב יפו. ראשון 18:00-24:00, שני-חמישי 12:00-24:00, שישי 12:30-15:30, שבת 20:00-24:00
ALALI
עם מינימום של 350 או 450 שקלים לסועד (תלוי מתי תגיעו) ו-100% השראה מהמסעדות של מיאמי, ALALI החדשה היא מסעדת שף בהובלת השך דניאל מרציאנו והיא מחליפה כראוי את מסעדת טופולופומפו שבחלל שלה נפתחה. את המקום פתחה קבוצת יזמים צעירים מירושלים שבבעלותם 2 מסעדות מצליחות בעיר הבירה ובתל אביב הם מציעים עיצוב מנקר עיניים, שירות של בני אצולה, מופעי פירוטכניקה ורקדניות שעוברות בין הסועדים.
יש במסעדה בר מרהיב עם תאורה פנימית שחוצה את המסעדה לאורכה, עמדת דיג׳יי ומנה של מדליון כבד אווז שמוגשת על כפית לפתיחת הארוחה (164 שקלים). מנות נוספות בתפריט הן טארטלט טונה אדומה עם איולי צ'ילי מותסס וטוביקו (94 שקלים), סיגר עגל אווז עם כבד אווז, שקדי עגל, כבד עוף ובצל מקורמל (138 שקלים), פואה גרא (164 שקלים) ובעיקריות דגים, פילה בקר וצלעות טלה (162-298 שקלים).
ולטר מוזס 14, תל אביב יפו. ראשון-שלישי 19:00-24:00, רביעי-חמישי 19:00-24:30, מוצ"ש-24:30
קומראן
מסעדת קומראן נפתחה לפני כשלוש שנים עם קונספט מהודק שמשלב בין קולינרייה גבוהה למסיבה. היום היא פועלת בהובלת השף מושיק רוט שחתום על התפריט - שלא מציג מחירים לא באתר המסעדה ולא באתרי הזמנת מקום למסעדה.
האווירה כאן היא השחקנית הראשית וחשובה לא פחות מהאוכל. החלל הגדול והמרשים שפעם אכלס את קוואטרו של אביב משה מעוצב להפליא עם בר גדול במרכז. הערב מתחיל רגוע ועם השעות הווליום עולה והסועדים מוזמנים לרקוד בכל מקום, גם על הבר, ועל החלק האומנותי אחראיות רקדניות על חישוקים שיורדים מהתקרה. התפריט ים תיכוני ויש בו דגים נאים, מנות מטוגנות, דגים, בשר ופסטות. את המחירים לא הצלחנו להשיג גם כשפנינו למשרד יחסי הציבור של המסעדה אז רק נציין שבמדור יאמיז של רשת 13 פורסמו מחירים כדלהלן: פטאייר מנגולד - 96 שקלים, עוף מנקיש - 159 שקלים, סשימי אינטיאס - 158 שקלים, פסטה דייגים - 238 שקלים.
כשניסינו לבדוק לגבי מינימום הזמנה לאדם, משרד יחסי הציבור מסר כי אין בידיו נתון זה אז ניסינו להזמין מקום בעצמנו כדי לגלות וזה מה שגילינו: בעת ההזמנה יש צורך להשאיר פיקדון של 100 שקלים לסועד. רק כאשר נכנסים ללינק שנשלח עם אישור ההזמנה בהודעה לטלפון, מגלים כי מינימום הזמנה הוא 250 שקלים לסועד.
הארבעה 21, תל אביב יפו. ראשון-חמישי 19:00-24:00
SENSE
סנס היא מסעדת הלאונג' השנייה ברשימה שממוקמת בנתניה. גם כאן יש עיצוב, שואו ואלמנטים לייצור חוויית WOW וזה קורה באזור התעשייה של העיר. את הקו הקולינרי של סנס מוביל שף דוד בן אבו. את העיצוב יוצרות תמונות ממוסגרות ענקיות בסגנון "עליזה בארץ הפלאות", ספות קטיפה צבעוניות, עמדת דיג'יי מוארת ואלמנטים צבעוניים שמוקרנים על גבי הקירות.
התפריט מציע המבורגר פריזאי שעולה 149 שקלים ובו בייקון טלה, איולי חרדל וקוניאק, בצל מקורמל וגראטן ותפוח אדמה, כרוב בג'וספר עם שקדים מולבנים (64 שקלים), טרטר טונה (72 שקלים), סיגר חלקי פנים ואסאדו (64 שקלים), שקדי עגל (135 שקלים) ועוד.
במהלך השבוע מינימום הזמנה במקום 200 שקלים לסועד ובחמישי המינימום עולה ל-300 שקלים לסועד.
המלאכה 4, א.ת, נתניה. ראשון-חמישי 19:00-00:00, מוצ"ש-00:00
SEFORA
ספורה ממוקמת בקומת 49 של מגדלי עזריאלי ובכניסה למסעדת יש תמונת לוגו גדולה על הקיר של ציפורה, אימה של ליאור, מירב ונימי בדוס ואשתו של מיקי בדוס – הבעלים של המסעדה. המסעדה נפתחה לזכרה של ציפורה שמאוד אהבה סושי והיא גם קרויה על שמה (האות הראשונה הוחלפה כי השם ציפורה היה תפוס כבר).
המקום הזה הוא למעשה בר שממוקם צמוד למסעדת 2C שמסעדת בדוס מפעילה מאז שנפתחה לפני 25 שנה. כשיושבים על הבר, ולמעשה מכל מקום בבר רואים את הנוף שאי אפשר לפספס. בימי חמישי יש מינימום הזמנה של 250 שקלים לשולחן. שאר הימים אין מינימום, אלא אם מדובר בקבוצה של 8 אנשים ומעלה, ואז יש דרישה של מינימום 250 שקלים לשולחן.
חלל הבר מחולק ל-3 אזורים ויש בו אזור אינטימי יותר לזוגות, בר ארוך מול הנוף ואזור מרכזי שהופך בליל חמישי, החל מ-22:00 למועדון. בתפריט של ספורה יש מנות כמו פופקורן לוקוס (76 שקלים), אסאדו קריספי רייס קייק (88 שקלים) ולא מעט מנות דגים נאים ורולים של סושי (68-89 שקלים לרול).
דרך מנחם בגין 132, (מגדלי עזריאלי) קומה 49 תל אביב יפו. ראשון-רביעי 19:0024:00, חמישי 18:00-03:00, מוצ"ש-24:00
POUPEE
פופה היא המסעדה הכי ותיקה ברשימה שלנו והייתה למעשה הסנונית הראשונה לתחילת הטרנד. המסעדה נפתחה בשיא הקורונה ב-2020 בהובלת שף אורן אסידו וקצת לפני ה-7.10 עברה לפיקודו של אביב משה. גם כאן יש תפאורה מושקעת עם בובות המטריושקה המפורסמות שכולם מצטלמים איתן ותאי שירותים חווייתיים, בר ארוך במרכז ותפריט עם כבד אווז, שקדי עגל ושיפוד מרקש (136-158 שקלים), פטוצ'יני עם חמאת כמהין (86 שקלים), המבורגר (138 שקלים) ופילה עם פירה כמהין (315 שקלים). בעת ביצוע ההזמנה תתבקשו להשאיר אשראי לפיקדון בסך 50 שקלים לסועד ואין מינימום הזמנה, אבל כן ישנו קיים לבוש עליו רשום בהודעת אישור ההזמנה. לא תוכלו להגיע לכאן עם "שורטים/ג'ינסים קרועים, כפכפים וכדומה" לפי לשון ההודעה.
יהודה הלוי 46 תל אביב יפו. ראשון-חמישי 19:00-24:00, מוצ"ש-24:00