לא נראה לנו שיש משהו טעים יותר מקרואסון, במיוחד כשפסח כבר חלף, והאבולוציה האחרונה שלו רק מוכיחה לנו שצדקנו: אם חשבנו שקרואסון מפנק מגיע עם מילוי שוקולד או מקסימום שקדים, אנחנו מגלים שבעצם לא ידענו כלום. בשנה-שנתיים האחרונות למדנו שקרואסונים מגיעים עם שלל מילויים וציפויים שפורצים את גבולות הדמיון - מפרלין פיסטוק ושמן זית ועד מרציפן ושוקולד. וכך הקרואסון עבר מלהיות מאפה בוקר קלאסי לשיא השחיתות וההגזמה. לפניכם 30 (!) מקומות שהביאו לנו את הקרואסונים המיוחדים והמדהימים ביותר בארץ.

צפון/שרון

 מטרלו

"מטרלו" של עדי פרץ הוא בית קפה שעולים לרמת הגולן לכבודו. המאפים ובמיוחד הקרואסונים המדהימים שווים גם את הנסיעה וגם את ההמתנה בתורים הארוכים בכניסה, במיוחד בסופי השבוע: קרואסון עם מקושקשת ופרמז׳ן, עם סרדינים וגבינה כחולה, עם טרטר טונה או קממבר עם ריבת בצל. לפעמים נכנסים פנימה לתוך כריכי הקרואסונים החגיגיים גם פירות עונתיים ועלים רעננים אבל שלא תטעו, גם הקרואסונים המתוקים ה"רגילים" יוציאו לכם את העיניים, במיוחד הקרואסון עם קרם שוקולד לבן וטונקה, קרואסון חלת דבש והקרואסון השחור.

 קיבוץ עין זיון, 054-2468019, לא כשר

 קורון פטיסרי

בלב קיבוץ עברון, הצמוד לכניסה הדרומית לנהריה, נמצאת מאפייה שבה עטר כהן טורנוא אופה קרואסונים מטורפים. בגזרת הספיישלים תוכלו להיתקל כאן מפעם לפעם בקרואסון ירושלמי עם שומשום או קרואסון ערמונים. שווה להגיע לכאן דווקא עבור כריכי הקרואסון המעולים כמו למשל זה עם טפנד זיתים, ארטישוק בשמן, גבינת עיזים ועלעלים רעננים או זה עם סלמון כבוש וביצה עלומה. תאמינו לנו - מדובר בכריכים המושקעים והגדולים ביותר שצפון.

 קיבוץ עברון, 04-9857787‏, כשר

 נדב קינוחים

המאפייה של נדב היא היכל ששום דבר לא מכין אתכם לקראתו. מדובר בבית קפה באזור התעשייה של עפולה, עם ויטרינות שיוציאו לכם את העיניים מהמקום, וכמובן שיש גם גזרה שלמה המוקדשת למאפי בוקר וביניהם קרואסונים אווריריים וחמאתיים. המלצה שלנו - זה עם השוקולד והמרציפן. הקרואסונים מגיעים בגרסאות קלאסיות וגם עם מילויים שונים, מתוקים או מלוחים; ורודים, שחורים וירוקים, יש כאן קרואסונים בכל הצבעים ובבית הקפה מגישים כמובן כריכי קרואסון שיכולים להכיל את כל מרכיבי ארוחת בוקר.

צפצפה 1 רמת ישי, 04-9535414, כשר

Good bread bakery

בסמטה ציורית עתיקה של תרשיחא, מסתתרת לה מאפייה מבית האופה שאהין שאהין. המקום קטנטן ואת תהליך רידוד הבצק אפשר לראות ממש מדלפק הקופה, שם גם מונחים המאפים הענקיים העשויים מבצק מדופדף מושלם, כשכל אחד חתיך יותר מהשני. יש קלאסיקה עם שוקולד ויש קרואסונים יצירתיים ובלעדיים כמו קרואסון דבש, קרואסון עם גנאש פיסטוק או עם פרלין פיסטוק ושמן זית.

האומנים 3 תרשיחא, 04-6588445, לא כשר

Vicky’s bake shop

הקונדיטורית והשוקולוטיירית ויקי בורשטיין מוכרת קרואסונים ממולאים יוצאי דופן בעגלת הקפה הצנועה שלה. הקולקציה שמשתנה מדי יום כוללת קרואסון פיסטוק ודובדבני אמרנה, קרואסון עם שוקולד לבן אגוזי לוז וקוקוס, קרואסון פטל וקרם פיסטוק שמגיעים בתוספת מרנג, פרחים אכילים ופירות טריים.



בווייז: Vickys bake shop, נורדיה, 052-6196111

עוז פטיסרי על הדן

עוז פטיסרי התחיל בתור קונדיטוריה והיום מדובר במאפייה ובית קפה שיושבים על הנחל, בסביבה שאין פסטורלית ממנה בגליל העליון. מבחר הקרואסונים המיוחדים כולל קרואסון עם פיסטוק ופטל או עם גבינה מלוחה וזיתים, ותפריט כריכי הקרואסון כאן מושחת במיוחד וכולל קרואסון עם אווז צרוב, גאודה וריבת בצל עם פורל מעושן וגבינת שמנת; כריך קרואסון עם מקושקשת ברי ובלסמי מצומצם וגם אחד עם תבשיל פטריות וערמונים, קרם פטריות וכמהין וביצת עין.



בוויז: עוז פטיסרי, 054-8842204, לא כשר

תושה

בקונדיטוריה האהובה מקיבוץ ראש הנקרה, שהתמקמה לא מזמן באכזיב תמצאו תצוגת קרואסונים שמאוד קשה לעמוד בפניה. זה מתחיל בקרואסון חמאה קלאסי, ממשיך עם קרואסון פטל ממולא ומגיע לקרואסון גבינה מפתה. הבחירה הופכת לקשה עוד יותר כשמגלים את המבחר של כריכי הקרואסון: עם פלפלים קלויים או עם כרוב צלוי, עם קציצות זוקיני מטוגנות או עם קממבר ורבית תאנים.



אכזיב, 050-4712761, כשר

Hendler bakery

במכולת ״הנדלר״ הממוקמת בלב קיבוץ מעיין צבי מסתתרת מאפייה סודית שכמעט ורק אנשי הסביבה יודעים על קיומה. ההיצע כולל בגטים, לחמי מחמצת, פוקצ׳ות ומאפי בוקר ביניהם קרואסון שקדים מהגדולים שתראו ויש גם קרואסונים נוספים מיוחדים לא פחות: עם תפוחים, קרואסון פחם (שחור), קרואסון ריקוטה וקרואסון ערמונים.

קיבוץ מעיין צבי, 04-6395018, כשר

בורקס ארליך

בורקס ארליך של ליאור בראל הפך השנה האחרונה לתגלית מרעישה וזאת, תופתעו לגלות, לא רק בזכות הבורקס המיוחד אלא בזכות הקרואסונים שאם חותכים אותם לחצי אפשר ממש לספור את כל בועות האוויר שבבצק המושלם שלהם. בין הקרואסונים מיוחדים שכדאי לטעום: קרואסון עם אגסים ביין וקרואסון עם שוקולד לבן-פרלין, פיסטוק ושוקולד רובי.

שונית 12 חיפה, 058-7527526, כשר

Zuza patiserie

בתוך קיבוץ כנרת בעמק הירדן מסתתרת מאפייה קסומה שהוויטרינה שלה מציגה קרואסונים שלא נופלים מאלו של האופים הגדולים של תל אביב. ההיצע קלאסי, אבל הבצק מדבר בעד עצמו: חמאתי, אוורירי ומדופדף היטב. בין אם תבחרו קרואסון חמאה, קרואסון שוקולד, קרואסון פיסטוק או במאפה שעשוי מבצק קרואסון וממולא בגבינה מלוחה - מבטיחים לכם שתתאהבו.

קיבוץ כנרת, 04-8422355, לא כשר

Zaks

זאקס היא מאפייה משפחתית שתפתיע אתכם אם רק תגיעו לאזור תעשיה של רעננה. מבחר המאפים שלהם מסחרר וכולל קרואסונים קלאסיים ענקיים וספיישלים במילויים משתנים מדי יום - יש מצב שתגיעו ותגלו קרואסון ממולא בפרלינה פטיסייר שוקולד ואגוזי לוז בעיטור עלי זהב או שתגלו קרואסון ממולא קרם פטיסייר פיסטוק וגנאש פיסטוק. בקיצור, כל יום הפתעה חדשה.

החרושת 16 רעננה, 052-4765700, כשר

מרכז

 עמיתה

אנה שפירו ומיכל בוטון אופות רק את הדברים המיוחדים ביותר - כאלה שאין בשום מקום אחר בעיר וכך גם הקרואסונים שלהן. יש בעמיתה כמובן גם קרואסון חמאה ושוקולד שאי אפשר בלעדיהם, ובגזרת המיוחדים יחכו לכם קרואסון רוזמרין עם גבישי מלח אטלנטי וקרואסון שטולן עם מרציפן וחמאת תבלינים שתמצאו רק אצל צמד האופות המוכשרות.


דרך סלמה 10 תל אביב, לא כשר

 לה מולאן

אם שאלתם את עצמכם היכן נמצא קרואסון השקדים הכי טוב בתל אביב, התשובה היא חד משמעית: כאן במולאן. מרחוב בוגרשוב ועד פריז יש לו מעריצים רבים בזכות הכמות הנדיבה של החמאה, המרקם האוורירי והטעם המרציפני העשיר. הוא צנוע וחתיך - ואחרי שטועמים אותו - אין דרך חזרה.



בוגרשוב 72 תל אביב, 077-5311110, לא כשר

שרויטמן

מבחר הקרואסונים של שרויטמן צנוע, אבל יש האומרים שמדובר במאפה הכי נאמן לגרסה הפריזאית. קרואסון חמאה, שוקולד או שקדים עשויים מבצק שמריח כמו חלום חמאתי מושלם ובעלי מתיקות מעודנת שמאוד קשה למצוא במחוזותנו. צניעות מפוארת למדי.

לחמים

מי אם לא אורי שפט יביא לנו את פופ אפ הקרואסונים המושחתים השנתי? ובכן, אם פספסתם אותו השנה, רשמו לפניכם על מנת לא לפספס את זה של השנה הבאה. הקרואסונים המצופים והממולאים של לחמים מביאים מדי שנה את מד השחיתות לרמות חדשות. במיוחד כדאי לטעום את קרואסון השקדים המלא במרציפן.


החשמונאים 103 תל אביב, 03-5618111, כשר

בליקמח

היום אנחנו כבר יודעים שאין דבר כזה בלתי אפשרי, אפילו כשמדובר במוצרי אפייה ללא גלוטן. זאת בין השאר הודות לצמד האופים אורן דגן כפיר ודן דיוויס שאופים במאפיית "בליקמח" קרואסון חמאה מושלם שאם לא תדעו, תתקשו מאוד לנחש שהוא נטול גלוטן. כיצד נעשה הקסם? כנראה שלעולם לא נדע, מה שכן חשוב שתדעו הוא שהקרואסונים ב"בליקמח" במגיעים עם מגוון מילויים: שוקולד, שקדים, קינמון ושוקולד עם פיסטוק.


הברזל 32, תל אביב, כשר

אנטיקוביץ'

אנטיקוביץ' אחראים לעוד ויטרינה פריזאית חדשה בתל אביב, וגם מביאים חידוש בגזרת הקרואסונים: מדובר במאפה שעשוי מבצק קרואסון, אותו אופים בתבנית מלבנית צרה, ולאחר האפייה ממלאים אותו במילויים מושחתים וזילופים מפתיעים כמו למשל זה שמגיע עטוף בקרם קרמל ובננה מקורמלת מעל או זה שממולא בקרם פטיסייר ופטל.


המכבי 2 תל אביב, 03-5365876, כשר

 דלאל

בקונדיטוריה הצמודה למסעדת דלאל ישנה ויטרינה עם מאפים רבים, כשהחתיך מביניהם הוא ללא ספק קרואסון שוקולד ושקדים. בגזרה המלוחה יש קרואסון מפואר לא פחות עם בשמל ופטריות ובתפריט הבראנץ׳ המפורסם של מסעדת דלאל הצמודה נמצא מלך כל הקרואסונים: בנדיקט רויאל קרואסון שממולא בסלמון מעושן, תרד, הולנדייז הדרים וביצה עלומה.


בייקרי: כל ישראל חברים 7, תל אביב, 03-5109292, לא כשר

מסעדה: שבזי 10 תל אביב, 03-5109292, לא כשר

 Pop&pope

מה שהקונדיטור עופר בן נתן עשה השנה הוא להמציא את הקרואסון מחדש, פשוטו כמשמעו. הקרואסונים שלו בפופ אנד פופ שברו את הרשתות החברתיות עם ציפויים בכל צבעי הקשת בינהם קרואסון פטל, קרואסון דולצ׳ה, קרואסון שוקולד מריר והמיוחד ביותר שבחבורה" קרואסון עם קרם חלב וקורנפלקס, חמאתי ופריך כל כך שהוא ישבור לכם את כל הדעות הקדומות על המוצרים האופנתיים של הרגע.

הארבעה 30 תל אביב, 03-7595000, לא כשר

אלכסנדר

אצל אלכסנדר ברמן נמצא הקראפין הטוב ביותר מחוץ ל״קדוש״ הירושלמי, המקום הראשון שהתחיל להגיש את המאפה הניו יורקי בארץ. מדובר במאפה בצורת מאפין שעשוי מבצק קרואסון והקראפין של אלכסנדר ממולא בקרם קרמל. גם הקרואסון ממולא בפרלינה אגוזית של אלכסנדר ראוי לציון לשבח, והוא יעלם אחרי שני ביסים לפני שתספיקו לשים לב. 


לילינבלום 18, תל אביב יפו

רביבה וסיליה

רביבה אפל הייתה מהראשונות שהגישו לקהל הישראל קרואסון שנאפה על פי המסורת הצרפתית רווית החמאה. מאז ועד היום, כבר 28 שנים, מגישים במאפייה קרואסונים קלאסיים ומדי פעם מופיעים ספיישלים עונתיים כמו למשל קרואסון קרם פטיסייר ופירות אדומים המוקפד לא פחות מקרואסון החמאה הצנועה והמאופק, אבל הוא ללא ספק מהטובים שיש.


המייסדים 1 רמת השרון, 03-5400179, לא כשר

נסים אלוני 10 G צמרת, תל אביב, 03-5400179, לא כשר

בולונז׳רי 96

בולונז׳רי 96 הוא היכל פחמימות עם ויטרינה ששום דיאטה לא תעמוד בפניה. מבחר הקרואסונים מפואר לא פחות וכולל קרואסון אדום במילוי מרמלדת פטל ליצ'י, מגה קרואסון (שמופיע בימי שישי בלבד) ממולא בקרם פטיסייר, תותים וגנאש וניל ויש גם קרואסון שקדים ששובר את שיאי השחיתות עם מילוי של נוטלה.

יגאל אלון 96 תל אביב, 03-9620245, לא כשר

הסוללים 6 תל אביב, 03-5599027, לא כשר

ירושלים

 מאפה יהודה

כבר בכניסה למאפייה המשפחתית הזאת תרגישו שהגעתם לסיבוב קטן בפריז. למרות שהיא קיימת כבר מאז שנות ה-90, היא מוכרת בעיקר לירושלמים. משפחת גאנו שעלתה מצרפת מכינה במקום קרואסון חמאה ושוקולד מושלמים שלא נופלים מרמת הקרואסונים בבירה הצרפתית. יש במאפה יהודה גם קרואסונים מצופים וממולאים כמו למשל קרואסון ממולא קרם קרמל מלוח ומצופה שוקולד בלונדי, קרואסון קרם לימון עם מרנג מלמעלה, קרואסון במילוי קרם פטל קסיס עטוף בשוקולד רובי ופטל וקרואסון תות ממולא קרם מסקרפונה.


המלך ג׳ורג׳ 14 ירושלים, 02-6250343, כשר

טלביה פטיסרי

בקומה השנייה של מוזיאון ירושלים פועל פטיסרי קסום המעוצב כולו בוורד. בוויטרינה שלו מוצגים עשרות סוגים של קינוחים אישיים ומאפי בוקר שנאפים על פי מתכונים סודיים. מהקרואסונים הנהדרים מכינים במקום גם כריכים שווים כמו למשל קוראסון בלקני עם חצילים קלויים, פלפלים, בצל סגול ורוקט.


דוד מרכוס 20 ירושלים, 02-5811927, כשר

קדוש

הכול כבר נאמר ונכתב על אימפריית קדוש ועל קרן קדוש שיוצרת קינוחים אישיים שאין דומים להם בין מטולה לאילת. גם קרואסונים מעולים לא חסרים לו, לקדוש. במיוחד קרואסון "הכלה מאיסטנבול" עם קרם פטיסייר, קרם קרמל וקרם ערמונים​​ וסופגניית קרואסון שמופיע לקראת חנוכה וקראפין (קרואסון בצורת מאפין) שמאוד ראוי לציון כאחד מפלאי הקונדיטוריה הירושלמית.


שלומציון המלכה 6 ירושלים, 02-6254210, בהשגחת צהר

דוד לאור

אשף הפטיסרי הצרפתי מכין קרואסונים עגלגלים, מושלמים ונאמנים למקור. גולת הכותרת כאן היא קרואסון שתמצאו רק אצל לאור: קרואסון משפחתי ענק ממולא בקרם פיסטוק ושוקולד ממנו יפרסו למעוניינים פרוסה נאה. יצירה ייחודית נוספת שכדאי לנסות כאן הוא קרואסון מלוח עם טפנד זיתים וגבינת פקורינו.


היצירה 12 מבשרת ציון, 02-5793311, כשר

דרום

פנינה פאי

הקונדיטוריה הזאת פעלה מתחת לרדאר עד שיום אחד נולד במקום כוכב שהפך את המקום למוקד עליה לרגל. אנחנו מדברים כמובן על קרואסון פיסטוק שמגיע עם מילוי קרמי עשיר. אם משום מה קרואסון פיסטוק לא מרשים אתכם, יש גם קרואסון סניקרס עם חמאת בוטנים, גנאש שוקולד וקרמל וקרואסון טרופי ממולא בקרמו מסקרפונה וקולי מנגו פסיפלורה.


הציונות 13 אשדוד, 08-8557771, כשר

ניחוחות החיים

״ניחוחות החיים״ הוא מסוג המקומות שאף אחד לא מצפה למצוא בנתיבות. בטח לא כשבוחנים את מבחר המאפים שכולל קרואסון "טייגר" במילוי קרם פטיסייר פיסטוק וקונפיטורת תותים. יש גם שלל קרואסונים צבעוניים וקרואסונים ממולאים ומצופים כמו למשל קרואסון אוראו.


הגפן 23 נתיבות, 052-5807444, כשר

Le gouter patisserie

את המאפייה החדשה והמדוברת של אשדוד פתחה הקונדיטורית אורלי קץ, במקום שבו לפני כן פעלה מסעדת אספניה. לצד הקרואסונים הקלאסיים עם חמאה ועם שוקולד היא מכינה גם את הקרואסונים הממולאים הפופולריים כמו למשל קרואסון שממולא בקרם ג׳נדויה עשיר בשוקולד איכותי ואגוזי לוז.


אבא הילל סילבר 11 אשדוד, 08-9233825, כשר

Kesem uzan

הכל במקום החדש של קסם אוזן נראה ומרגיש כאילו נלקח מאגדה פריזאית. הקרואסונים שמכינה קסם הם פאר האפייה וביניהם יש כמה שאתם ממש חייבים לטעום: קרואסון ממולא בקרמל וניל וקרואסון ממולא בקרם פיסטוק עשיר בטירוף. התפאורה כבר תשלים את כל השאר בשביל החוויה הכוללת.

המסגר 1 נתיבות, 08-8546424, כשר