החורף הוא שעתו הגדולה של צפון הארץ. לא רק שהכל יפה, ירוק ופורח - אלפי אנשים (שמרגישים לפעמים כמו מיליונים) ממהרים לשים פעמיהם לאתר החרמון כדי לגעת, להחליק ולפעמים גם לגלוש על השלג הכל כך נדיר פה. ומה הדבר המתבקש לעשות אחרי שעות של הוצאת מרץ וקלוריות בכל השלג והבוץ? לאכול, כמובן. אז אספנו עבורכם שמונה מקומות שווים לאכול בהם אחרי ההתרוצצות בשלג, כולם במרחק של פחות משעה נסיעה מהאתר.

כביש 90, צומת מחניים

סצנת ההמבורגרים בצפון הארץ סוערת לא פחות מזו התל אביבית, וכביש 90 היא אחת האופציות הטובות באזור. מדובר בשילוב של מזללת המבורגרים עם בר אלכוהולי במיוחד, אבל כזה שגם משפחות יתקבלו בו בברכה, עם תפריט גדול שכולל כמה סוגים של המבורגרים, כריכים וסלטים.

מה אוכלים פה? המבורגר צפוני - 220 גרם של בשר בקר טרי עם גבינת צ'דר בתוך הקציצה וגאודה מעל, בצל סגול, חסה ערבית, עגבנייה וחמוצים (59 שקלים או 73 עם תוספת ושתייה); המבורגר דרומי - 220 גרם של בשר בקר טרי עם צ'אנקים של חזה טלה מעושן, ריבת בצל, חסה ערבית, בצל סגול, עגבנייה וחמוצים (59 שקלים או 73 עם תוספת ושתייה); הטבעונית של הכביש - קציצה מעדשים, פורטובלו ובצל מטוגן עם אגוזי מלך ופטרוזיליה. מגיעה עם סלק ועשבי תיבול מעל (44 שקלים או 58 שקלים עם תוספת ושתייה).

כביש 90. צומת מחניים. 04-6160190. לא כשר

בנג'ולינה המבורגר פסטו אגוזים (צילום: יחסי ציבור,  יחסי ציבור )
המבורגר פסטו אגוזים בבנג'ולינה. התפריט הכי תל אביבי בצפון|צילום: יחסי ציבור, יחסי ציבור

בנג'ולינה, קריית שמונה

בנג'ולינה היא אולי המסעדה עם התפריט הכי תל אביבי בצפון, ואנחנו הכי מתכוונים לזה בתור מחמאה. המקום של בני הזוג ענת ובן קנור הוא מסעדה משפחתית ונעימה, עם תפריט שמשתנה כמעט בכל יום אבל כולו מנות שף מקוריות ומעניינות במיוחד. יש גם כמה מנות קבועות שכמעט לא מתחלפות, ולא מעט אופציות צמחוניות וטבעוניות. רק קחו בחשבון שהמסעדה לא גדולה, אז כדאי להזמין מקום מראש.

מה אוכלים פה? ניוקי פרימוורה ובירה - ניוקי בעבודת יד, זוקיני, גזר, בצל וכרישה בשום, יין לבן ושמנת עם בירת חיטה "פס" וגבינת פרמזן (68 שקלים); לברק סלסה תותים - פילה לברק על הגריל, קרם ארטישוק ירושלמי וקולרבי, סלסת תותים פיקנטית ותפוחי אדמה צרובים (115 שקלים); חזה ברווז צרוב M על הגריל, ניוקי בעבודת יד ברוטב הדרים ומרטיני יבש וסלט עלים חמצמץ (120 שקלים).

בנג'ולינה. מתחם נופית חרמון, כביש 99, קריית שמונה. 04-6600876. לא כשר

רסקו 67, קריית שמונה

מסעדת השף החדשה של השף שלומי בן שימול והמסעדן סרחיו הלמן היא ביסטרו מעודכן מהסוג שעדיין די נדיר לראות בצפון הארץ. התפריט משלב בין הים תיכוני לבין הערבי והדרוזי, עם המון ספיישלים שמתחלפים מדי יום. רסקו 67 היא גם אחת המסעדות הכשרות היחידות באזור, מה שנותן לה יתרון לא קטן.

מה אוכלים פה? קבב עראייס מתובל בכמון ובהרט, עם סלט עגבניות חריף, עמבה, פלפלצ'ומה וטחינה (49 שקלים); לחמנייה מתוקה עם בשר שבושל 16 שעות, מיונז ביתי וצ'יפס (61 שקלים); ומוסר ים בציר יין ודגים עם תפוחי אדמה וקונפי שום, מנגולד, עגבניות שרי וארטישוק ירושלמי (67 שקלים).

רסקו 67, קריית שמונה. ראשון-חמישי 11:30-17:45, שישי 11:00-14:00. 04-9942298. כשר

רסקו 67 סיגרים (צילום: שלומי מוצפי, יחסי ציבור)
רסקו 67. מסעדת שף כשרה|צילום: שלומי מוצפי, יחסי ציבור

טאלי, קריית שמונה

כמו רסקו 67, גם טאלי היא מסעדה כשרה, רק שהפעם הודית צמחונית-חלבית. מדובר במסעדה קטנה שמרגישה מאוד הודית וצבעונית, שבה איש הודי ישראלי בשם קאלו באבא מבשל אוכל הודי אותנטי ולא יקר. טבעונים ימצאו פה שפע רב במיוחד של מנות שמתאימות להם.

מה אוכלים פה? מלאי קופטה - כדורי תפוחי אדמה מטוגנים עם גבינה, ברוטב על בסיס עגבניות עם קרם קשיו (52 שקלים); פאלאק פאניר - רוטב תרד עם קוביות גבינה הודית צרובה וקשיו (52 שקלים); מסאלה דוסה - קרפ ביתי מעדשים לבנות ואורז בסמטי עם תבשיל עדשים כתומות (35 שקלים).

טאלי. נופית החרמון, קריית שמונה. 04-6077764. כשר

קלומפוס, הגושרים

עוד אחד ממקדשי ההמבורגרים של הצפון, ואולי המקום האהוב ביותר על תושבי האזור הצעירים. דיינר אמריקאי אמיתי, עם תפריט שלא הולך סחור סחור ומתרכז במבחר של קציצות ושל תוספות שבאות עליהן או לצידן. והשוס הגדול? הצ'יפס פה אמיתי לגמרי, ואף מילה על צ'יפס קפוא.

מה אוכלים פה? המבורגר גבינות 220 גרם (66 שקלים או 79 שקלים עם תוספת ושתייה) והמבורגר טלה 300 גרם (65 שקלים או 78 שקלים עם צ'יפס ושתייה).

קלומפוס. מתחם דור אלון, כביש 99, הגושרים. 072-2221243. לא כשר

 

המבורגר קלומפוס  (צילום: יחסי ציבור,  יחסי ציבור )
קלומפוס. דיינר אמריקאי אמיתי|צילום: יחסי ציבור, יחסי ציבור

פוקצ'ה, הגושרים

מסעדת פוקצ'ה הוותיקה היא מסעדה איטלקית בהגדרתה, אבל יש בה גם לא מעט מנות איטלקיות פחות, כי בכל זאת צריך לקלוע לטעמים של כל המשפחה. תמצאו כאן כמה סוגים של פסטות, פירות ים, דגים ובשר, ואם הילדים בררנים במיוחד הם ישמחו לגלות תפריט ילדים שכולל לא פחות משמונה אופציות שונות למנה עיקרית.

מה אוכלים פה? רביולי בצלים עם צנוברים, זוקיני, ירקות העונה, חמאה ובלסמי מיושן (87 שקלים); פסטה שרימפס וגורגונזולה עם שמנת, בצלי שאלוט וירק העונה (87 או 97 שקלים, תלוי בסוג הפסטה); ועוף בלימון עם בטטה קלויה בטאבון ורוטב שמנת דיז'ון (74 שקלים).

פוקצ'ה, מתחם גן הצפון, כביש 99, הגושרים. 04-6904474. לא כשר

מבשלת הגולן (צילום: יח
ברוהאוס הגולן. שווה גם בשביל הבירה|צילום: יח"צ ברוהאוס הגולן, יחסי ציבור

ברוהאוס הגולן, קצרין

המסעדה של מבשלת הבירה הגולן היא כיף גדול במיוחד בזכות הבירות הטובות של המקום, שאפשר לשתות פה במחיר נמוך יחסית (אפשר גם להזמין טעימות קטנות מכל סוגי הבירה שלהם). לצד האלכוהול יש תפריט לא גדול שכולל מנות די שגרתיות של סלטים, בשרים והמבורגרים, אבל כזה שמבוצע היטב, וכמעט כל אחד יוכל למצוא בו מנה שהוא אוהב.

מה אוכלים פה? נקניקיות המבשלה - נקניקיית צ'וריסו בקר ונקניקיית טלה צלויות על הגריל, מוגשות על מצע פירה תפוחי אדמה בשילוב בטטה וכרוב כבוש מבושל בבירת המבשלה (76 שקלים); קדירת המבשלה - נתחי בקר וירקות שורש המתבשלים בבירת המבשלה בבישול ארוך, מוגשים על מצע אורז בתיבול פסטו (86 שקלים); סלט גלילי עם סלק, עלי בייבי, סלרי, חמוציות, שקדים קלויים, שמן שומשום וחומץ בלסמי (38 שקלים).

ברוהאוס הגולן, קצרין. 053-9443875. לא כשר

קוקייה, קיבוץ דפנה

המסעדה האיטלקית של בני הזוג אביבה ויואל אורבוך היא איטלקית קלאסית עם פיצות שנאפות בתנור לבנים, פסטות ומנות דגים, והיא חלבית לגמרי. בסמוך למסעדה שוכן גם ה"פיצה טראק" - משאית אוכל גדולה שאפשר לאכול בצילה פיצות, פוקצ'ות וקינוחים, אם אין לכם זמן לשבת לארוחה שלמה במסעדה.

מה אוכלים פה? קנלוני ריקוטה - צינורות פסטה ממולאים בגבינת ריקוטה ותרד ברוטב עגבניות ואורגנו, ומעל מוצרלה נמסה (50 שקלים); פסטה ים - פסטה עם סלמון מעושן ברוטב שמנת לימוני (68 שקלים); פיצה קאריבית מעושנת - עם רוטב עגבניות, מוצרלה טרייה, תפוח אדמה מעושן, אננס, אנשובי וצ'ילי חריף (56 שקלים).

קוקייה. קיבוץ דפנה. 04-6945800. לא כשר