איך תדעו שמישהו באמת משקיע בסנדוויץ' שלכם? אם ניכר שכל יכולות הריכוז שלו מופנות אל אותה לחמנייה שהוא ממלא לאט ובסבלנות, אם רואים שכל פרט שנכנס אל הכריך נשקל בתבונה ואם הוא לוקח את הזמן - צפוי לכם סנדוויץ' טוב. זה בדיוק מה שעושים האחים יומי ואיתן לוי ממעדניית יום טוב בשוק לוינסקי, והנוסחה עובדת: הכריכים שלהם הם מהמושלמים שטעמנו.

מעדניית יום טוב כריכים (צילום: יומי לוי, mako אוכל)
נותן פייט לכריכיות השוות של השוק. כריך מהחלומות|צילום: יומי לוי, mako אוכל

יש לנו פייסבוק, בואו

מה הסיפור?

כבר כמה שנים שמגישים במעדנייה סנדוויצ'ים מושקעים במיוחד ומלאים בכל הטוב שיש למקום הזה להציע, אבל רוב הלקוחות שעוברים כאן כלל לא יודעים על קיומם. אז אנחנו פה כדי להגיד שאם להתעכב איפשהו בעיצומן של קניות בשוק - כל כך כדאי לכם להתעכב דווקא כאן. 

מעדניית יום טוב (צילום: ג'רמי יפה, mako אוכל)
יום טוב היא מעדנייה שאנחנו אוהבים|צילום: ג'רמי יפה, mako אוכל

בעד שלושים שקלים תוכלו לבחור בין כריך גבינה, דג או בשר. אחרי הבחירה הפשוטה הזאת, האדם מצידו השני של הדלפק יעשה עבורכם את כל העבודה ויפוצץ את הכריך שלכם באינספור מרכיבים מפתיעים: הוויטרינה של מעדניית יום טוב מציגה שפע של גבינות, חלקן הגדול בייבוא אישי ורובן מדהימות. לצדן נחים דגים כבושים, מבחר זיתים ענקי, פלפלונים קטנים חמוצים ממולאים בגבינת שמנת ומתובלים בעדינות, מלפפונים חמוצים שנעשים במקום, ארטישוקים כבושים, נקניקים שונים ועוד המון מוצרים. האמת, פלא שבשטח כל כך קטן נכנסים כל כך הרבה דברים.

מעדניית יום טוב כריך (צילום: יומי לוי, mako אוכל)
שפע רכיבים מיוחדים, והכל בסנדוויץ' שלכם|צילום: יומי לוי, mako אוכל

עוד באוכל טוב:

מה חשבנו?

בחרנו זוג כריכים, האחד עם גבינה והשני עם דגים. שני הכריכים הוכנו בלחמנייה נהדרת ממאפייה שכנה. כריך הגבינות מולא במספר סוגי גבינות (לא הצלחנו לספור כמה ולא העזנו לשאול משום שכשהם מכינים כריך, האחים לוי לא מדברים), ארטישוקים, הפתעות של פלפלונים כבושים ממולאים, פטריות מוחמצות וממרחים.

כל ביס בכריך הזה היה אחר והסך הכול שלו היה לא פחות ממושלם. הגיוון של שפע הגבינות השונות היה נהדר וגם נתן לנו הזדמנות להתנסות בסוגי גבינות שלא היה לנו אומץ לרכוש הביתה בלי להכיר. 

כריך הדגים מולא בסלמון שכובשים במקום, עם טעם עדין ומרקם מושלם, ובארטישוקים כבושים מצוינים. שני הכריכים היו מופת של חומרי גלם מעולים, והיוו את כל הטוב שיש לסנדוויץ' להציע. עד כמה היו הכריכים נהדרים לדעתנו? עד כדי כך שחיסלנו אותם לפני שנזכרנו שרצוי היה לצלם קודם.

גם מבחינת המחיר מדובר בחוויה משתלמת למדי: כשסיימנו את זוג הכריכים ושטפנו אותם עם ג'ינג'ר אייל קר ונהדר (מומלץ), היינו מפוצצים. הסנדוויץ' הזה הוא ארוחה של ממש ב-30 שקלים בלבד, ואם לוקחים בחשבון שמדובר בחומרי גלם לא זולים ברמה הגבוהה ביותר, אז זה בכלל מהדילים הטובים שעשינו לאחרונה. 

מעדניית יום טוב פרחי היביסקוס (צילום: ג'רמי יפה, mako אוכל)
פרחי היביסקוס. חייבים לטעום אותם|צילום: ג'רמי יפה, mako אוכל

בשורה התחתונה

מעדניית יום טוב מציעה סנדוויצ'ים פשוט נהדרים, ואף נותנת פייט רציני על תואר הכריך הטוב בשוק לוינסקי לדייבוצ'קה המדוברת והמוערכת. מי לוקח? את זה תחליטו אתם בפעם הבאה שאתם בסביבה. 

ועוד משהו קטן

מאז שבועות כובשים כאן פרחי היביסקוס, ממלאים בגבינת שמנת ומשרים ביין לבן. התוצאה מיוחדת ממש, חמוצה-מתקתקה ובמרקם שלא מזכיר שום דבר אחר, ואנחנו פשוט ממליצים לכם לרוץ לנסות לפני שייגמר. 

מעדניית יום טוב. לוינסקי 43, שוק לוינסקי, תל אביב.

>>