זה כבר כמה שבועות שאני מסתובבת בין מאפיות בחיפוש אחרי הסינבון המושלם - אחרי שלאחרונה הטרנד האמריקאי הקינמוני הזה תפס תאוצה מחדש, ובכל הכוח. בכל הזמן הזה לא טעמתי שני סינבונים זהים, או אפילו דומים. לא במילוי, לא בגלייז, לא בצורה ולא בטעם. יש עגולים ומרובעים, שטוחים ועבים, עם גלייז חמצמץ או מתוק, ספוגים ממש במילוי וחמאה או דומים יותר לעוגה. המכנה המשותף לכולם הוא שמדובר במאפה מפנק, דביק ומושחת, שהוא כמו שמיכת פוך שמכסה אותך מבפנים. אז איפה תמצאו את הסינבון המושלם? תלוי מה בדיוק אתם מחפשים. בכל המקומות האלה תמצאו סינבונס מעולים, באחריות. 

סינמונס עצומים בגודלם. גיליז (צילום: לין לוי, mako אוכל)
איזה גודל!|צילום: לין לוי, mako אוכל

גיליז, ראשון לציון

גיליז הוא בית קפה אהוב על צעירי ראשון לציון, ששייך לסהר צור וגלעד תמסיס. קרן, אשתו של גלעד, היא הקונדיטורית במקום, והיא אחראית לסינבונים הכי גדולים שטעמתי. הסינבון של גיליז הוא עגול ושטוח, מזכיר בצורה שבלול והגודל שלו הוא כשל צלחת. הוא דביק ומושחת כנדרש, ומזכיר סטיקי באן בחלק התחתון. מלמעלה הוא משוח בכמות נדיבה של קרם גבינה עם וניל, שנספג בתוך הבצק. פעם בשבוע קרן אופה סינבון ספיישל עם פקאן, טופי קרמל, לוטוס או פיסטוק.

מחיר: 42 שקלים.

גיליז. רוטשילד 67, ראשון לציון

 

סינבון מייפל וסינבון קינמון. פומו (צילום: לין לוי, mako אוכל)
סינבון מייפל וסינבון קינמון|צילום: לין לוי, mako אוכל

פומו, בנימינה

פומו היא מעדנייה קסומה שקל להיכנס אליה וקשה מאוד לצאת ממנה. בוויטרינה, ליד הכריכים שארוזים כמו תכשיטים, נחים להם הסינבונים, מוצר הדגל של המאפייה מהיום שנפתחה לפני 5 שנים וחצי. אפשר לתפוס אותם רק בשעות הבוקר המוקדמות, ואם תצליחו לשים יד על אחד מהם תגלו סינבון מזן נדיר. הם מגיעים בשתי גרסאות, קינמון קלאסי ועם מייפל, הם עשויים מבצק שמרים בצורת שבלול והגרסה עם מייפל ממולאת בחמאת מייפל שמכינים במקום. לאחר האפייה הסינבון נמרח בגלייז מייפל, ואליו מצטרף גם שטרויזל קינמון שעובר אפייה מקדימה. התוצאה היא סינבון מקורי עם טעם עמוק שלא דומה לשום סינבון אחר.

מחיר: 18 שקלים.

פומו. המייסדים 20, בנימינה

 

הסינבון של נוילנד (צילום: לין לוי, mako אוכל)
הסינבון הקלאסי - נוילנד פרדס חנה כרכור|צילום: לין לוי, mako אוכל
הסינבונים של נוילנד (צילום: לין לוי, mako אוכל)
צילום: לין לוי, mako אוכל

נוילנד, פרדס חנה כרכור

נוילנד היא מעדנייה חדשה שמציעה כריכים שווים, סלטים וסינבון שהוא הכוכב של דלפק המכירה. כאן מדובר בסינבון קלאסי פר אקסלנס. הוא עגול, שמנמן, רך, דביק במידה הנכונה ועם קרם שמנת חמוצה מעולה שמאזן את המתיקות. הסינבון הכי מאוזן ומעולה להתחיל איתו את ההיכרות עם הטרנד.

מחיר: 18 שקלים.

נוילנד. האורנים 22, פרדס חנה כרכור

 

הסינבונים של סאנפלאוור בייקרי (צילום: לין לוי, mako אוכל)
סינבון עם זילוף גלייז מיוחד של סאנפלאוור|צילום: לין לוי, mako אוכל

סאנפלאוור, חיפה

סאנפלאוור היא אחת המאפיות הנחשבות בחיפה, ובוויטרינה שלה תמצאו מאפים משוגעים וביניהם מאפה בצק עלים עם קורנביף. הסינבונים יחכו לכם בתבנית מרובעת גדולה ממש ליד הקופה. הסינבון של סאנפלאוור עשוי מבצק מושלם, קצת פריך מבחוץ ומאוד רך בפנים. צורתו מרובעת, הוא מתנשא לגובה והחלק הכי טעים (ומקורי) בו הוא הקרם המיוחד שמזולף מעל. במרקם הוא איפשהו בין קרם לקצפת ובטעם הוא ונילי, אבל במידת מתיקות עדינה. זה לא קרם מהסוג הנוזלי והגלייזי, אלא כזה שיושב בזילוף יפה על הסינבון כמו כתר.

מחיר: 17 שקלים.

סאנפלאוור. שדרות בת גלים 16, חיפה

 

הסינבון המיוחד של ברדה (צילום: לין לוי, mako אוכל)
הסינבון של ברדה|צילום: לין לוי, mako אוכל

ברדה, חיפה

ברדה היא אימפריית פחמימות חיפאית מוכרת ויש בה ויטרינה שלא תשאיר אף אחד אדיש. בין המאפים מסתתר גם הסינבון, והוא שונה כל כך מהסינבון הקלאסי שקשה לזהות אותו במבט ראשון. כאן מדובר במאפה שמרים מרובע ועבה שמהצד דומה יותר לעוגה בחושה; רק כשלוקחים ביס מגלים שבילים של קינמון בתוך קיפולי הבצק. הסינבון הזה יבש יחסית לסינבונים האחרים שטעמתי, אבל זה לא הופך אותו לפחות טעים. להפך - ככה אפשר ליהנות כמו שצריך מהבצק הטעים ומהקינמון העדין. הגלייז שמלמעלה מתוק, ומוסיף לבצק את הרטיבות שחסרה מבפנים, אבל לא בצורת הצפה אלא ברוגע.

מחיר: 21 שקלים.

ברדה. הנמל 6, חיפה

 

הקולקציה של סינבון ישראל (צילום: לין לוי, mako אוכל)
סינבונים של סינבון ישראל|צילום: לין לוי, mako אוכל

סינבון, קריית ביאליק

בקרוב אמור להיפתח סניף שני של סינבון ישראל, הפעם בעזריאלי בתל אביב, בינתיים קפצתי לקריית ביאליק ומצאתי שם ריח משכר וסינבונס בשלושה גדלים - רגיל, קטן וביס - שאופים במקום. המילוי יכול להיות קינמון, אבל יש גם שוקולד בזיגוג גלייז שמנת וסירופ שוקולד וקרמלבון (מלשון קרמל) עם זיגוג קרמל ואגוזי פקאן. גרסת השוקולד היא שלולית של רוטב סמיך שבתוכה שוחה מאפה סינבון ספוג עד ליסוד, הקלאסי קצת פחות מושחת וטעים מאוד, הקרמלבון הוא הטעים מבין השלושה, וגם המיוחד שבהם.

מחיר: 18-26 שקלים.

סינבון. קניון עופר, קריית ביאליק

הסינבון של סטודיו סניורה (צילום: לין לוי, mako אוכל)
הסינבון כל כך גדול שקשה לקחת ממנו ביס - סטודיו סניורה|צילום: לין לוי, mako אוכל

סטודיו סניורה, תל אביב

בסטודיו סניורה מציעים סינבון ענק, גדול כל כך שקשה לקחת ממנו ביס כי גם כשהפה פתוח במלואו הוא פשוט לא נכנס. לבצק יש קראסט עדין מלמעלה ובפנים יש תועפות של קינמון. הגלייז הוונילי עדין וטעים מאוד, מהטובים שטעמתי.

מחיר: 21 שקלים.

סטודיו סניורה. אבולעפיה 5, תל אביב

 

הסינבון של דולי בייקרי (צילום: לין לוי, mako אוכל)
סינבון עם מלא חמאה - דולי בייקרי|צילום: לין לוי, mako אוכל

דולי בייקרי, תל אביב

דולי בייקרי, המאפייה של בני הזוג דור כהן ולירז שהרבני, מתמחה בסינבונים, והריח בכניסה בהתאם - מתוק וחמאתי ומענג באופן בלתי נתפס. הסינבונים שלירז אופה מלאים בחמאה גם בבצק וגם ברוטב, וזה הופך אותם לעשירים באופן מיוחד (וטעימים גם אחרי כמה שעות, בבית, בחימום של 10 שניות במיקרו). הסינבון מגיע עם רוטב שמנת חמוצה שמעדן את המתיקות, וחוץ מהסינבון הקלאסי יש גם בטעמי פיסטוק, קפה, טירמיסו ושוקולד.

מחיר: 18 שקלי, 32 לסינבון טירמיסו ו-68 למארז של 4 סינבונים.

דולי בייקרי. החלוצים 2, תל אביב

עוד שני סינבונס שלא הספקנו לטעום

הסינבונים של פסיליטי (צילום: יובל ברנהולץ, יחסי ציבור)
הסינבון של פסיליטי|צילום: יובל ברנהולץ, יחסי ציבור

פסיליטי, תל אביב

הקונדיטור ליאור כהן (טוטו, ג'ורג' אנד ג'ון) אופה בפסיליטי החדש סינבון מסורתי, שעשוי מבצק חמאתי וממולא בשכבות נדיבות של סוכר חום וקינמון. מלמעלה יש זיגוג מתוק ועשיר של גבינת שמנת ווניל מדגסקר, ושימו לב - בשישי הקרוב יהיה גם סינבון אלפחורס.

מחיר: 22 שקלים.

פסיליטי. דיזנגוף 245, תל אביב

 


גילטי, מושב עדנים

אם להאמין לרשתות החברתיות, עגלת הקפה הזו היא מוקד עלייה לרגל בזכות הסינבונים שמוגשים בה. הסינבונים כאן דומים למה שמוצאים בארה"ב, הם גדולים ושמנמנים, עשויים מבצק שמרים בריוש ומצופים בגלייז שמורכב מגבינת שמנת, חמאה ואבקת סוכר.

מחיר: 22 שקלים.

גילטי. מושב עדנים