סיטארה

מסעדת סיטארה היוקרתית נחשבת לאחת הטובות שיש לצפון תל אביב להציע. המקום נפתח במתחם סי אנד סאן בשנת 2004 ומאז נחשב לכזה שמגיש אוכל ים תיכוני טוב וסושי ברמה גבוהה במיוחד (לכאורה התנגשות, אבל איכשהו מצליחים לשמור כאן על שני הכדורים הללו באוויר). יש כאן מנות כמו שווארמה דגי ים עם חומוס ולחם פרנה; קלמרי עם חציל קלוי, משאוושה וטחינה; מחבת פירות ים עם אוזו, שמנת ולימון; וקבב אדנה על שיפוד. לא כשר.

סיטארה - סלט קיסר (צילום: יונתן בן חיים, יחסי ציבור)
סיטארה - סלט קיסר|צילום: יונתן בן חיים, יחסי ציבור

טורקיז

מסעדת טורקיז הוותיקה פועלת כבר משנות התשעים עם נוף מדהים לים ואווירה יוקרתית שמגובה באוכל מצוין, והיא נחשבת לאופציה משובחת לארוחה שווה בתל אביב גם אחרי כמה עשורים של פעילות. המקום מציע מבחר רחב של מנות דגים ופירות ים אבל ממש לא רק. בין היתר יש פה פרחי קישוא במילוי קבב לוקוס; מילפיי של טונה אדומה; קציצות דגים עם מנגולד וחומוס; וצלעות טלה עם חיטה וירוקים. אל תחפשו פה מחירים משתלמים, מדובר במסעדת יוקרתית, אבל על איכות משלמים. וגם על נוף לים. לא כשר.

מולים טורקיז (צילום: נדב טייטלבאום,  יחסי ציבור )
מולים טורקיז|צילום: נדב טייטלבאום, יחסי ציבור

גרקו

אימפריית האוכל היווני גרקו עשתה שדרוג לכל מה שקשור לאוכל יווני. לפניה - לא ממש היו בעשור האחרון בארץ מסעדות יווניות שהפכו ללהיט ענק. ואז הגיע המקום שעושה אוכל יווני כמו שצריך ומשלב אווירה יוונית סוערת עם מוזיקה יוונית וכבוד לאלכוהול היווני. גרקו הראשונה באזורי חן בצפון תל אביב היא הראשונה להרים את הכפפה ואחריה הגיעו גם סניפים של גרקו בהרצליה, סניף ענק בחוף הים התל אביבי ושוק אוכל יווני. אנחנו שומרים אמונים לסניף המקורי אבל מנות להיט כמו מאפה 12 האלים, פאבה יוונית; קציצות זוקיני; וגירוס תמצאו בכל מסעדות הקבוצה. לא כשר.

מאפה 12 האלים של גרקו (צילום: דן פרץ,  יח
מאפה 12 האלים של גרקו|צילום: דן פרץ, יח"צ

206

מהמוסדות הוותיקים של תל אביב (כבר יותר מ-30 שנה), שראוי לעשות לו כבוד. התפריט כולל מבחר רחב של בשרים צלויים כמו קבב או צלעות כבש, שיפודי פרגיות, וגם גזרת דגים צלויים כמו דניס על הגריל ולהיטים נצחיים כמו איקרה, כבד קצוץ, סלמון מעושן או כרובית מטוגנת; ולקינוח – הבוואריה המפורסמת, או מלבי. לא כשר.

206 בשרים  (צילום: אפיק גבאי,  יח
206 בשרים |צילום: אפיק גבאי, יח"צ

גלוטריה

גלוטריה היא בין המסעדות הבודדות בישראל שמציעות מטבח שכולו ללא גלוטן. השף ערן זינו עושה כאן מאמצים כבירים (שגם נושאים פרי) לייצר אוכל אינטליגנטי ומוקפד על בסיס קמחים בריאים, ויש פה שלל אופציות למי שנמנע מגלוטן מכל סיבה שהיא, אבל גם למי שלא נמנע מדבר וסתם רוצה לאכול ארוחה טובה. בתפריט תמצאו שניצל ופירה; פיצה עם ארטישוק ומוצרלה; סלט אנדיב ואגסים ביין; ופאדג' טופי עם מלח ים ואגוזי לוז. לא כשר.

גלוטריה פיצה  (צילום: ענת עוזר,  יח
גלוטריה פיצה |צילום: ענת עוזר, יח"צ

חוות צוק

חוות צוק, המסעדה של תומר צוק (אחיו של השף ניר צוק), הפכה ללהיט באזור צפון תל אביב בזכות גישה קלילה מאוד, אבל עם הקפדה על חומרי גלם ובעיקר על איכות הבשר שמגישים כאן. המקום מוקדש כמעט כל כולו לבשרים, ותמצאו פה המבורגרים טובים, נתחים על העצם למי שמעוניין בחוויית בשר קלאסית יותר, סלטים מירקות מחוות צוק וכן יינות במחירים נוחים שנמכרים גם במעדנייה הסמוכה למסעדה. לא כשר.

חוות צוק נקניקיות (צילום: אנטולי מיכאלו,  יחסי ציבור )
חוות צוק נקניקיות|צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

גרנד קפה טורקיז

האחות הקטנה של מסעדת טורקיז, גרנד קפה טורקיז, התמקמה בקניון רמת אביב והיא אחד מהמקומות הפופולריים ביותר בשכונה הצפון תל אביבית, זאת על אף מיקום בעייתי למדי למסעדה, בתוך חלל קניות. מגישים כאן הכל - מאוכל קליל לנשנוש של שופינג ועד ארוחות מלאות. בין המנות פה תמצאו מוזלי (בשעות הבוקר); פלאפל שרימפס עם עגבניות צלויות וטחינה; סלט קיסר; ספגטי בולונז; ולברק תאילנדי עם ירוקים ובוטנים. אם מסעדה בקניון, אז כזאת. לא כשר.

המבורגר, גרנד קפה טורקיז (צילום: אנטולי מיכאלו,  יחסי ציבור )
גרנד קפה טורקיז|צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

הדסון

הגברת הראשונה של רמת החייל: מסעדת הבשרים הדסון היא אחת מהמסעדות המובילות בישראל, ואחת ממסעדות הבשרים הטובות ביותר שפועלות אצלנו כיום. השף מתן אברהמס הוא מכונת להיטים שלא סוטה מהקלאסיקות ומתעקש פשוט להגיש אוכל טוב ועקבי. יש פה המבורגר שהפך למדובר במיוחד; סלט קיסר קלאסי ומצוין; מנת חלונות ניו יורק של סינטה ברוטב טופי מתקתק שכבר הפכה לאיקונית; וכמובן מבחר נתחים שמיושנים כולם במקום. יש גם סניף חדש ומהיר בשם הדסון לילינבלום שפועל במרכז תל אביב. לא כשר.

סינטה מנהטן, הדסון (צילום: דן פרץ,  יחסי ציבור )
סינטה מנהטן, הדסון|צילום: דן פרץ, יחסי ציבור

ארנולד

אין ברשימה שלנו מספיק מסעדות ותיקות וזה לא כי לא רצינו, אלא כי תרבות האוכל הישראלית היא כזאת שלא מאפשרת כמעט אף פעם למסעדות לשרוד שנים ארוכות. את הנדירות שמצליחות לא רק לשרוד אלא לשגשג ולהציע אוכל מצוין גם אחרי עשורים של פעילות, אנחנו רוצים לכבד במיוחד. כזאת היא מסעדת ארנולד הוותיקה והכיפית עם כל הקלאסיקות של פעם שמבוצעות היטב גם היום. התפריט רחב וכולל מבחר של הכל מהכל: פילה מטיאס, קלמרי מטוגן, חציל קלוי, צלע לבן, קבב בולגרי, ניוקי תוצרת בית ועוד ועוד. לא כשר.

יוליה

מסעדת יוליה בנמל תל אביב פועלת בשקט ומתחת לרדאר כבר שנים ארוכות. אף פעם לא תראו אותה ברשימות של מסעדות טרנדיות, אף פעם לא תקראו עליה ביקורת אוכל עדכנית, ולמה? כי היא עושה את מה שיש לה לעשות ביציבות ובשקט, ומבחינתנו זאת נקודת אור בזירת המסעדות התזזיתית של ישראל. האוכל פה קלאסי ולא שובר מוסכמות, עם אופציות כמו קרפצ'יו בקר, סביצ'ה דג ים על פפאיה ירוקה, פיש אנד צ'יפס, פילה ברוטב חריימה, קלמרי מטוגן ועוגת גבינה אפויה. לא כשר.

נאם

נאם היא אחת המסעדות האסייתיות הכי הומות בתל אביב, עם שירות משלוחים שהפך ללהיט בפני עצמו. המסעדה מעוצבת בסגנון תאילנדי ותמיד מלאה בסועדים, והתפריט כולל את כל הלהיטים של המטבח הפופולרי, כמו סום טאם קלאסי; קארי מסאמן עם עוף, בקר או פירות ים; פאד קא פאו עם עוף קצוץ ברוטב צדפות ועלי קפאו עם שעועית תאילנדית; פופיה - אגרול במילוי עוף קצוץ ופטריות שיטאקי; ודג צלוי ברוטב קארי אדום עם חלב קוקוס. לא כשר.

מסעדת נאם (צילום: אנטוליו מיכאלי)
צילום: אנטוליו מיכאלי

שצ'ופק

מסעדת דגים ותיקה, שפועלת עשרות שנים ומגישה מנות דגים ופירות ים פשוטות ללא מניירות, מהסוג שעושה כבוד לטייטל "אולד סקול". יש כאן לקוחות שחוזרים בשביל הקלאסיקות שהם מכירים ואוהבים ותפריט שעושה כבוד לחובבי הים עם מנות כמו קלמרי מטוגן, פורל על הגריל, פיש אנד צ'יפס, קוביות פילה לוקוס, קבב סלמון ולוקוס על הגריל, שרימפס בעגבניות, בצל, שום ופלפלים ומולים מרינייר. מסוג המסעדות שכבר נדיר למצוא בתל אביב ובארץ בכלל, וחבל. לא כשר.

שצ'ופק פירות ים  (צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור)
שצ'ופק פירות ים |צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור

שילה

השף שרון כהן הוא מהשפים המשמעותיים בארץ, במיוחד כשזה נוגע לתחום הדגה ופירות הים. שילה נחשבת שנים לאחת המסעדות המובילות בתחום בישראל, והיא שומרת על מעמדה בעקביות בזכות הקפדה על חומרי גלם מעולים. מעבר לכך יש כאן אווירה מלאת חיים ושמחה בכל שעה של היום, ומנות שהפכו כבר מזמן לשם דבר בקרב הפודיז הישראלים, כמו טרטר דג ים עטוף באבוקדו עם שקדים ובזיליקום; ניוקי בחמאה לבנה עם קוקי סאן ז'אק ובשר סרטנים; וספגטיני פירות ים בציר ים ועגבניות. גרסה קלילה יותר, בר אוכל בשם ג'נגו, נפתחה ממש מעבר לכביש. לא כשר.

מסעדת שילה קרפצ'יו  (צילום: דניאל ישראל,  יח
מסעדת שילה קרפצ'יו |צילום: דניאל ישראל, יח"צ

קפה פופולר

קפה פופולר של אבי ביטון כשמו כן הוא, אחד המקומות הפופולריים בתל אביב, בין שמדובר בבר האוכל הסקסי בחלק התחתון ובין שבמסעדה שבחלק העליון. המקום נמצא בלב רחוב דיזנגוף, בתוך מלון בוטיק, והאוכל כאן כולל מנות שמזוהות מאוד עם ביטון כמו בקלאווה כבד אווז עם פיסטוקים וקוקוס או פלאפל חצילים שרופים עם שמנת חמוצה, לצד אופציות כמו טרטר בקר עם אריסה וכוסברה על ברוסקטה עם איולי לימון כבוש; ושרימפס במחבת עם חמאת עגבניות ולביבת תפוחי אדמה טוניסאית. לא כשר.

קפה פופולר בקלאווה כבד אווז   (צילום: מתן כץ, יחסי ציבור)
קפה פופולר בקלאווה כבד אווז |צילום: מתן כץ, יחסי ציבור

אמורה מיו

באופן עקבי אמורה מיו היא אחת מהמסעדות הכי עמוסות בתל אביב, כבר שנים על גבי שנים. מדובר במוסד נטול יומרות ובעל ותק רב, מסעדה משפחתית קלילה שהפכה לאהודה במיוחד. התפריט כאן עצום וכולל הכל מהכל: ריזוטו פטריות עם בצל ופרמזן; ספגטי בשמן זית עם אנשובי; חונקי כמרים בשמנת ובטטה; קרבונרה עם חזה אווז מעושן; טורטליני גבינת עיזים וחמאה; כבדים ברוטב יין אדום; קינוחים קלאסיים כמו טירמיסו או סמיפרדו שוקולד לבן באספרסו ועוד ועוד. לא כשר.

אמורה מיו (צילום: עידן גור,  יחסי ציבור )
אמורה מיו|צילום: עידן גור, יחסי ציבור

ארנסטו

מאז שנת 97' מסעדת ארנסטו פועלת בהצלחה ברחוב בן יהודה בתל אביב. מדובר במוסד אוכל עתיר סופרלטיבים וכזה שתמיד אפשר למצוא בו ארוחה איטלקית פר אקסלנס, בלי קיצורי דרך וגם לא במחיר מופרז. המנות כאן הן קלאסיקות אחת אחת, מסלט קפרזה עם מוצרלה, עגבניות, שמן זית ובזיליקום; דרך ארטישוק א לה רומאנה עם עלי מנטה מאודים; ועד חציל מלנזאנה עם מוצרלה, רוטב עגבניות ובזיליקום; לזניה ראגו עם מוצרלה ופרמזן; רביולי במילוי ריקוטה ותרד; ושניצל עגל מילאנזה. לא כשר.

85/15

בר האוכל הכיפי של שף אלי שטיין הוא בדיוק מסוג המקומות שמהווים קומבינציה מושלמת בין אוכל לאווירה צעירה. מדובר במקום שוקק חיים בסמוך לכיכר רבין, שאומנם נראה מבחוץ כמו כל בר סטנדרטי אבל האוכל בו מוקפד ויצירתי. האוכל ב-85/15 מתלווה היטב לאלכוהול וכולל בין היתר קלאסיקות כמו סלט ביצים או תפוח אדמה צלוי על סקורדליה וטרטר שייטל עם בגט, לצד אופציות מחוץ לקופסה כמו פירוגי במילוי כרוב וגזר או לחמניות סליידר במילוי קבב דגים פיקנטי. לא כשר.

שניצל פילה חזיר (צילום: ספיר קוסא,  יח
שניצל פילה חזיר. 85/15|צילום: ספיר קוסא, יח"צ

משייה

משייה של קבוצת בארכה האוס (מגרב, אונזה וקיטשן מרקט) קוצרת מחמאות רבות ונחשבת כאחת המסעדות המעניינות בתל אביב. התפריט משתנה בהתאם לעונה וכולל למשל שורש סלרי בטאבון עם חמאת כרישה וקרמבל מיסו חומוס; טרטר בקר עם צלפים וחמאה חומה, שאלוטס וקרם חלמונים; ודג ים מקומי עם סברס, פאקוס ושמן עלי תאנים. לא כשר.

משייה - סשימי  (צילום: אמיר מנחם, יחסי ציבור)
משייה - סשימי |צילום: אמיר מנחם, יחסי ציבור

מיט בר

אחת ממסעדות הבשר היציבות ביותר בישראל, וגם אחת הנחבאות אל הכלים. המיט בר הוא תמיד הימור בטוח. באחד המיקומים הקסומים בתל אביב, בסמוך לשדרות חן וכפסע מכיכר רבין, תמיד תמצאו קהל מעריצים אדוק שלא מוכן לאכול את הסטייק שלו במקום אחר (וגם בר היין של המקום, שנמצא ממש בסמוך, ראוי למילה טובה). התפריט כאן קלאסי שבקלאסיים עם מנות כמו סלט ביצים עם בצל מטוגן ושמאלץ; חציל קלוי עם טחינה; נקניקיות בקר עם שום קונפי; וכמובן מבחר נתחים על העצם במשקלים שונים. לא כשר.

מיט בר (יח``צ: עדי רם)
מיט בר|יח``צ: עדי רם

יאקימונו

מאז שנסגרה מסעדת יאקימונו בשדרות רוטשילד, המושכות עבור לסניף הכשר של המסעדה שפועל במלון הילטון בתל אביב. אומנם שנים יאקימונו נחשבה לאחת מהמסעדות היפניות המובילות בישראל (וגם מהחלוצות של בארץ), אך הזרקור אף פעם לא הופנה לסניף הכשר, וכעת הוא בהחלט כן. תמצאו כאן את כל הלהיטים של יאקימונו שהכרתם בעבר, והכי חשוב - סושי מהטובים ביותר בארץ. כשר.

יאקימונו  (צילום: מיטל סלומון,  יח
יאקימונו |צילום: מיטל סלומון, יח"צ

דריה

המסעדה הכשרה של השף הלל תווקולי מוגדרת פעם אחר פעם כמסעדה הכשרה הכי טובה בישראל. המסעדה מצליחה לחמוק באלגנטיות מעל המחסומים של הקולינריה הכשרה ולהביא גרסה אלגנטית לא פחות לאוכל שמגיש תווקולי באנימאר. בדריה תמצאו מנות כמו קבב טלה בפיתה סאג'; שיפוד פילה בקר עם סלסה ורדה, שעועית לימה, קייל וארטישוק ירושלמי; ולשון כבושה וצרובה עם איולי זעתר, בצל סומאק ועשבי תיבול. כשר.

דריה מסעדה חדשה הילטון  (צילום: אוהד קב,  יח
דריה מסעדה חדשה הילטון |צילום: אוהד קב, יח"צ

אנימאר

אנימאר חביבת המבקרים הצליחה איפה שנכשלו רבות לפניה, והיא משגשגת במיקום שהוא לא פחות מאיקוני; המקום נמצא בחלל שבו פעלה מסעדת רפאל היוקרתית של השף רפי כהן, ועד שהלל תווקולי הגיע לכאן החלל פשוט לא הצליח להתרומם מחדש. מרגע שאנימאר נפתחה המקום הפך לחביב המבקרים, ותווקולי מגיש בו מנות מקוריות ומסקרנות כמו גבינת ג'יבני צרובה על הפלאנצ'ה עם עלי גפן פריכים, סלסה עגבניות, צ'ילי, זעתר ושמן זית; קארי פירות ים פרסי עם יוגורט, כורכום, זעפרן, וגונדי שרימפס; וסיגר טלה ומרגז. לא כשר.

אנימאר - ירוקים על הגריל (צילום: ספיר קוסא,  יח
אנימאר - ירוקים על הגריל|צילום: ספיר קוסא, יח"צ

בית תאילנדי

אי אפשר להכין רשימה של מסעדות מומלצות בתל אביב או בארץ מבלי להכניס את בית תאילנדי, מוסד האוכל שפתח קריטריון משלו לאחד המטבחים האהובים ביותר על הישראלים. עשרות שנים שמגישים פה אוכל תאילנדי אותנטי עד כמה שניתן, ועושים כל מאמץ כדי לשפר אותו כל הזמן. לכל אחד יש כאן מנה אחרת שהוא מכור אליה, מסלט הפפאיה המעולה ומנות הקארי ועד הפאד תאי השגרתי יחסית. אחד המקומות שהם הימור בטוח לארוחה טובה, לא משנה מתי. לא כשר.

סלט מנגו בוסר בית תאילנדי (צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב)
סלט מנגו בוסר בית תאילנדי|צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב

טוטו

השף ירון שלו פתח מחדש את מסעדת טוטו אחרי שנתיים של שיפוצים וקורונה. המקום עוצב מחדש, אבל התפריט עצמו כולל את אותם להיטים שהפכו במהלך השנים את טוטו למסעדה מובילה בתל אביב ובארץ בכלל. יש כאן טורטליני זנב שור עם פירה סלרי; פיצות; טרין כבד אווז עם צנימים וריבה; ניוקי ריקוטה וערמונים; וכמובן קינוח מילפיי. כשלא מחפשים הרפתקאות, טוטו היא כתובת שבה אתה יודע בדיוק מה תקבל. לא כשר.

טורטליני זנב שור (צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב)
טורטליני זנב שור|צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב

פאסטל

פאסטל היא אחת ממסעדות המוזיאון הטובות ביותר בארץ, כנראה הטובה ביותר, עם כל הכבוד למעט המסעדות בז'אנר שקיימות כאן, עם מיקום נהדר בסמוך למוזיאון תל אביב וחלל יפהפה שכיף ומרשים מאוד לסעוד בו. לאחרונה הגיע הנה השף גל בן משה, שלו כוכב מישלן על מסעדתו בברלין, והוא מגיש בפאסטל מנות מעניינות כמו לוקוס עם כרישה וענבי בוסר; שרימפס עם שומר, זיתים, תפוזים, אריסה ושקדים; קינוח חלב ודבש עם ארל גריי; וקינוח שמן זית עם שקדים ומנדרינות. לא כשר.

חלב ודבש (צילום: חיים יוסף, יחסי ציבור)
חלב ודבש|צילום: חיים יוסף, יחסי ציבור

דוק

דוק החלה את דרכה כמסעדונת קטנטנה שבה השתעשע השף אסף דוקטור עם כל מה שהתחשק לו להוציא מהמטבח. הזמן חלף והמקום הפך להיות שם דבר בכל מה שקשור לאוכל מקומי שמקדש את חומרי הגלם שבסיסם באזורנו. לאחרונה עברה דוק למיקום חדש ומרווח יותר ועדיין שמרה על עקרונותיה. התפריט פה משתנה עם עונות השנה וכולל אופציות כמו גספצ'ו עגבניות שרי צהובות עם שזיפים מותססים ויוגורט כבשים; במיה מטוגנת עם סומאק וסלסת עגבניות ירוקות; ועגבניות מגי עם גבינת תום מיושנת ופירורי לחם. הרבה מחשבה מושקעת כאן בכל פרט, מהגדול ועד לקטן, וזה ניכר. לא כשר.

דוק - במיה תאילנדית (צילום: אורי קרול,  יח
דוק - במיה תאילנדית|צילום: אורי קרול, יח"צ

בר 51

בר האוכל של השף מושיקו גמליאלי הוא מהמקומות הלוהטים של תל אביב. המקום משלב באופן נהדר חוויה סואנת וסקסית של מסעדה תל אביבית עם אוכל מוקפד שהמטרה היא לנסות כמה שיותר ממנו (המנות קטנות וכיף לחלוק אותן). התפריט משתנה תכופות ואם יתמזל מזלכם תוכלו לנסות מנות כמו אנילוטי עם תפוחי אדמה ומסקרפונה בחמאת מרווה; קלמרי עם עגבניות לחות וחצילים; פילה מוסר ים בתבשיל מלוחיה; ושורש סלרי עם גבינת טולום. לא לשכוח לקינוח את פנקוטת הזעתר והדבש המדוברת. לא כשר.

בר 51 קינוח  (צילום: ריטה גולדשטיין, אוכל טוב)
בר 51 קינוח |צילום: ריטה גולדשטיין, אוכל טוב

דיקסי

המסעדה האמריקאית של השף חיים כהן היא נוסטלגיה שעדיין חיה ובועטת. אין כנראה מישהו בארץ שלא סיים לילה של בילוי על כנפיים לוהטות של הדיקסי והום פרייז, ומי שלא ביקר בה כנראה עוד יבקר בה, כי מדובר בספינה סופר יציבה שמספקת את הסחורה. התפריט כולל שלאגרים כמו קלמרי מטוגן, סלט עגבניות חריף וכמובן את הכנפיים, ההמבורגר וההום פרייז המיתולוגיים, אבל יש גם שלל אפשרויות נוספות כמו כריך BLT, כריך אנטרקוט של מסעדת פילדלפיה ועוד. לא כשר.

כריך BLT, דיקסי (צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב)
כריך BLT, דיקסי|צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב

הסלון

התלבטנו האם המסעדה היוקרתית של השף אייל שני צריכה להיכנס לרשימה, כי היא פתוחה רק יומיים בשבוע ונחשבת ליקרה במיוחד. ועדיין, מדובר במוסד קולינרי שיש לו ערך רב ושבשורה התחתונה טעים בו מאוד. לא מדובר בבילוי יומיומי, החוויה במסעדת הסלון היא משהו לכתוב עליו הביתה. אין פה שום תפריט קבוע, הכל משתנה כל הזמן, אבל תמצאו פה אווירה של מסיבה, את אייל שני מאחורי הדלפק משחיז סכינים, ושלל מנות ירקות, דגים, פירות ים ובשרים, שחלקן וריאציות מתוחכמות יותר על מנות שמגישים במסעדות הפחות יוקרתיות של שני. לא כשר.

קוצ'ינה הס

המסעדונת האיטלקית של תמר כהן צדק היא אחד המקומות הכי קסומים בתל אביב. מקום קטנטן שמגיש אוכל גדול, במקצועיות ומתוך הרבה אהבה לקולינריה האיטלקית ולמסעדנות בכלל. בתפריט, למי שהצליח להתארגן על שולחן, אפשר למצוא לזניה קלאסית; לחי עגל ביין אדום; פסטה פיסטוק וארטישוקים; בודינו פרמג'יאנו - מנת הדגל של תמר זה שנים; ומוס שוקולד עם דובדני אמרנה. לא כשר.

קוצ'ינה הס 4  (צילום: הילה פלר ,  יח
קוצ'ינה הס 4 |צילום: הילה פלר , יח"צ

קפה אירופה

מאז כניסתה לתפקיד של ירדן שי חווה המטבח של בר האוכל קפה אירופה עדנה. המקום הומה כתמיד ומצליח להוציא מנות מצוינות שהולכות היטב עם האווירה האורבנית. יש כאן קלאסיקות כמו טרטר בורגר בלחמניית חלב עם איולי חרדל; מעורב דגים עם יוגורט כבשים; שיפוד שקדי עגל על גריל פחמים; קרודו דגים; ומולים מרינייר. נהדר גם לבראנץ' של סוף שבוע בסמוך לשדרות רוטשילד. לא כשר.

קפה אירופה - חצר אחורית (צילום: אריאל עפרון,  יח
קפה אירופה - חצר אחורית|צילום: אריאל עפרון, יח"צ

מלגו ומלבר

מסעדת השף של מוטי טיטמן ממוקמת באחת מהנקודות האסטרטגיות של תל אביב, ומשקיפה על הבימה ועל שדרות רוטשילד, נוף שכיף מאוד לשבת ולבהות בו עם כוס יין ואוכל טוב. לקח למלגו ומלבר זמן רב להתייצב אך כבר כמה שנים שמדובר באחת מהמסעדות הטעימות בעיר. התפריט כאן משתנה תכופות ובין האופציות בו למשל סשימי דג ים עם עגבניות לחות, פקוס וויניגרט צ'ילי וליים; קולרבי שרוף עם חמאת שקדים וסלט קינואה שחורה; וחזה ברווז ברוטב תמרינדי, לוביה ופירה. לא כשר.

טורטליני גבינות מלגו ומלבר  (צילום: אפיק גבאי,  יחסי ציבור )
טורטליני גבינות מלגו ומלבר |צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור

טשרניחובסקי 6

הביסטרו הצנוע טשרניחובסקי 6 מתמקד כבר שנים באוכל ויינות פורטוגזיים ומצליח להיות אותנטי ומקסים. על האוכל כאן אחראי אייל מרמלשטיין והוא מציע אפשרויות כמו סלט אוקטופוס עם חומץ בן יין לבן; פשטייש דה בקלאו – לביבות דג קוד בקרם עגבניות; כיסונים ממולאים בשרימפס ובשמל עם קרם פירי פירי; קרוקטים של בקר על סלסת עגבניות; קונפי שוק אווז בפורט עם פירה תפוחי אדמה; ותבשיל בקר בסגנון פורטוגלי ביין אדום עם גרגירי חומוס ותפוחי אדמה פריכים. לא כשר.

טשרניחובסקי 6 בוליניוס דה בקלאו (צילום: אפיק גבאי)
טשרניחובסקי 6 בוליניוס דה בקלאו|צילום: אפיק גבאי

קלארו

קלארו של השף רן שמואלי היא אחת מהמסעדות היפות והמרשימות בארץ. המבנה המרהיב מזמין להיכנס פנימה והחלל שסועדים בו גורם לך להרגיש קצת בסן פרנסיסקו. האוכל כאן עושה הרבה כבוד לחומרי הגלם, בייחוד הירקות והפירות (את חלקם מגדלים עבור קלארו במיוחד), ושמואלי משתדל לגוון כל הזמן עם מנות כמו רביולי תירס עם חמאה ופרמזן על במיה; פיילה פורל עם תפוחי אדמה ורוטב חזרת לבנה; טורטליני שורט ריבס עם קרם בצל; וטרטר לוקוס עם גספצ'ו עגבניות מהערבה. לא כשר.

קלארו: ג'יבנה והדרים (צילום: אפיק גבאי)
קלארו: ג'יבנה והדרים|צילום: אפיק גבאי

ווסט סייד

מסעדת השף הכשרה במלון רויאל ביץ' על חופה של תל אביב היא אחת האהובות על הקהל שומר הכשרות בתל אביב. מדובר במסעדה בשרית אלגנטית שמציעה מנות בשרים ודגים וכוללת אפשרויות כמו קרפצ'יו בקר עם בלסמי ושום קונפי; סיגר במילוי דגים עם לימון כבוש; מסאחן פרגיות עם שקדים לבנים; וסינטה עם ארטישוק ירושלמי וקרם שקדים. כשר.

פיצה טונה אדומה, ווסט סייד (צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור)
פיצה טונה אדומה, ווסט סייד|צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

אונמי

אונמי היא אחת ממסעדות הסושי הוותיקות בתל אביב ובמידה מסוימת אחראית להרבה ממה שאנחנו רואים בתחום המסעדנות האסייתית היום. גם אחרי גלגולים רבים ושנים ארוכות של פעילות עושים כאן כבוד למסורת היפנית ולחומרי הגלם, והתפריט מלא באופציות שוות כמו סשימי בורי בשמן שומשום חם ויוזו עם סויה וג'ינג'ר; שיפודי פרגית עם בצל ירוק; אגדאשי טופו מהטובים שמוגשים בישראל; רול סאקה מיקס עם סלמון קצוץ, ביצי סלמון, בצל ירוק ושמן צ'ילי; או אינארי טמפורה עם אספרגוס בטמפורה, אבוקדו, צנון מוחמץ, בצל ירוק, שומשום, שקדים קלויים וטריאקי. לא כשר.

מנות סושי אהובות - אונאמי (צילום: יוסי אלטרמן)
מנות סושי אהובות - אונאמי|צילום: יוסי אלטרמן

יפו תל אביב

המסעדה של השף חיים כהן היא אחד ממוסדות האוכל המובילים בישראל, וקשה אפילו למנות כמה שפים צעירים שיצאו תחת ידיו של כהן מובילים כיום מיזמים קולינריים משלהם, אחרי שלמדו אצלו מסעדנות מהי. האוכל כאן משתנה תכופות אבל יש כמה מנות שתמיד נמצאות בתפריט, כמו פוקצ'ה נהדרת מהטאבון בלב המסעדה; קינוח של כנאפה מהטובות בארץ; ומנות נוספות, כמו שישברק עם תרד ערבי ויוגורט חם; גירוס שפונדרה טלה עם עשבים; וניוקי תפוחי אדמה עם כרישה צלויה. לא כשר.

טרטר דג, יפו תל אביב (צילום: ירון ברנר, יחסי ציבור)
טרטר דג, יפו תל אביב|צילום: ירון ברנר, יחסי ציבור

הבסטה

המסעדה שממוקמת בסמיכות לשוק הכרמל נראית נאיבית לחולפים על פניה, לאור העובדה שהיא חפה מגינונים וקישוטים שמעטרים בדרך כלל מסעדות יוקרתיות, אבל מדובר באחת ממסעדות השף הממזריות והמוקפדות בארץ, כזאת שארוחה בה היא חוויה. יש כאן מנות שמתחלפות כל הזמן אבל גם אופציות קבועות שחוזרים במיוחד בשבילן כמו מסבחת שורשים עם שקדים; צלחת דגים כבושים עם ביצה חצי רכה וירוקים; בורקס סרטנים או בורקס במילוי זנב שור; בצקניות תפוחי אדמה ופרמזן; וקאצ'יו א פפה. לא כשר.

הבסטה (צילום: אנטולי מיכאלו)
צילום: אנטולי מיכאלו

M25

אחרי שנפתחה הפכה מסעדת 25M לסנסציה, לא פחות. תורים ארוכים היו משתרכים מחוץ למסעדת הבשרים בשוק הכרמל, והיא הפכה את סמטאות הקצביות מכאלה שמי שלא חייב נמנע מלפקוד אותן לכאלה שפשוט חייבים לבקר בהן. אחר כך ההייפ קצת ירד, וגם נפתח סניף נוסף בצפון תל אביב, ועדיין מדובר במוסד בשרים ראוי עם ארסנל של מנות שהפכו לחובה כמו עראייס, המבורגר, לשון וקורנביף, לצד נתחים שמגישים פה לפי משקל מהקצבייה של המיט מרקט כמובן. לא כשר.

M25 - קורנביף (צילום: ירון ברנר, יחסי ציבור)
M25 - קורנביף|צילום: ירון ברנר, יחסי ציבור

קאב קם

בר האוכל התאילנדי מבית מסעדת בית תאילנדי הוא אחד מהמקומות האהובים ביותר על הפודיז בתל אביב. האוכל כאן שונה מזה של מסעדת האם וכך גם הווייב, שהוא הרבה יותר סקסי ומודרני, ופחות מתכתב עם העיצוב והתחושה של חופשה בתאילנד. התפריט כאן שונה גם הוא מזה של בית תאילנדי, עם אוכל שמתלווה היטב לאלכוהול כמו אגרול במילוי לברק או שרימפס; כדורי עוף חריפים עם נענע וכפיר ליים; נתח קצבים צלוי בתיבול איסאן; וחלקי פנים בבישול ארוך עם פלפל שחור. לא כשר.

מסעדת קאב קם (צילום: אנטוליו מיכאלי)
צילום: אנטוליו מיכאלי

אולימפוס

קלאסיקה בלקנית אלמותית, זאת ההגדרה של מסעדת אולימפוס, שהיא אחד ממוסדות האוכל המשובחים ביותר שפועלים בתל אביב כבר עשרות שנים. המקום הוא שם דבר, וההיסטוריה שלו שווה כתבה בפני עצמה. האוכל הנהדר שמגישים כאן, בצנעה, בקפדנות, ובאהבה ארוכת שנים כולל מנות כמו קישואים ממולאים באורז וצימוקים; קציצות פרסה; עלי גפן ממולאים; קבב אולימפוס; וקינוח של קרם בוואריה. לא כשר.

קרם קרמל באולימפוס (צילום: גדי נחמן, יחסי ציבור)
קרם קרמל באולימפוס|צילום: גדי נחמן, יחסי ציבור

אייבי

מהרגע שנפתחה, מסעדת אייבי של האחים דוקטור הצליחה להביא משב רוח מרענן לאחד האזורים הפחות זוהרים בסצנה הקולינרית של תל אביב. בסמיכות לרשת סופרמרקטים גדולה, מפעילים כאן מסעדת שף נהדרת בווייב מאוד נטול מאמץ. התפריט מתבסס על הדגה המקומית, וכולל מנות שהפכו ללהיט תל אביבי כמו נקניקיית פורל מעולה או אופציות מתחלפות לפי העונה כמו קלח תירס על גחלים ואיולי בוטרגו; סרדינים צלויים בפחם; ועוד. לא כשר.

נקניקיות פורל אייבי  (צילום: ריטה גולדשטיין, אוכל טוב)
נקניקיות פורל אייבי |צילום: ריטה גולדשטיין, אוכל טוב

קפה איטליה

מוסד איטלקי מהנהדרים שפועלים היום בישראל בבעלות האחים ירזין (שלהם רזומה אינסופי בהקמת מסעדות ורשתות מזון מהיר בישראל). קפה איטליה היא מסעדה משפחתית עם אווירה מלאת חיים ואוכל מלא חיים. התפריט כאן נהדר ומגוון והקינוחים יוצא מן הכלל. האופציות פה כוללות בוראטה קלאסית; סלט כבדי עוף בוויניגרט פטל; לזניה בולונז; אוסובוקו בקר; ריזוטו ירקות או פטריות; וטירמיסו שאסור לוותר עליו. לא כשר.

לזניה בולונז (צילום: מיכל רביבו, קפה איטליה, הוצאת מטר)
לזניה בולונז|צילום: מיכל רביבו, קפה איטליה, הוצאת מטר

צ'יקטי

בר האוכל האיטלקי של אבי קשי ומיכאל גרטופסקי הוא אחת מהפינות הלוהטות במרכז תל אביב בכל רגע נתון. אם בדרינק של לפני שקיעה לצד נשנוש טוב (מה שאוהבים לקרוא לו אפריטיבו) ואם בארוחת ערב מלאה ומצוינת, שאפשר לאכול באווירה סקסית וכיפית. התפריט כאן כולל הרבה מנות שהולכות טוב ליד אלכוהול, בגודל בינוני כך שאפשר לחלוק כמה שיותר מהן: פולנטה מעולה, ארנצ'יני, צלחת טעימות מאיטליה עם גבינות ונקניקים משתנים, בוראטה על תרד, ארטישוקים וצנוברים ועוד. לא כשר.

צ'יקטי - נקניקים (צילום: אסף קרלה, יחצ)
צ'יקטי - נקניקים|צילום: אסף קרלה, יחצ

הוטל מונטיפיורי

הוטל מונטיפיורי היא המסעדה היוקרתית יותר של קבוצת R2M והיא גם זאת שמעניקה את חוויית חוץ לארץ החזקה ביותר. מהכניסה למלון הבוטיק מלא החיים מרגישים כאן בפריז או בלונדון, עם מלמולים של סועדים, בר שוקק וקרקושי כוסות וסכו"ם. הכל כאן משדר סטייל. האוכל בהוטל נע בין אירופה לאסיה עם מנות כמו סלט אנדיב עם גבינת סטילטון, אגסים ולוז מסוכר; נאמס פריכים; שרימפס עם  אטריות זכוכית, בוטנים, וכוסברה; ופילה בר ים עם בר בלאן וטורטליני סרטנים. לא כשר.

ביף בורגיניון - הוטל מונטיפיורי (צילום: עידית בן עוליאל, יחצ)
ביף בורגיניון - הוטל מונטיפיורי|צילום: עידית בן עוליאל, יחצ

ברוט

מסעדה יציבה וטובה שמתעקשת לייצר מטבח מקומי, מושקע ומקורי שאין לו כמעט מקבילים בארץ, עם דגש על חומרי הגלם ומאין הם הגיעו, וגם על היינות המעולים שמלווים את המנות המיוחדות. ברוט קיבלה שדרוג רציני כשהמקטע שלה ברחוב נחלת בנימין הפך למדרחוב, ועכשיו החוויה פה גם מרווחת יותר. התפריט עונתי מאוד ותמיד יש פה משהו חדש ואחר, לדוגמה: טרטר כבד טלה צרוב; גספצ'ו מלפפונים ואפרסקים; ודלעת בסירופ סוכר עם עשבי תבלין, קאימק ופריקי תפוחה עם דבש. לא כשר.

סלט עונתי במסעדת ברוט (צילום: גילו טולדיאנו, יחצ)
סלט עונתי במסעדת ברוט|צילום: גילו טולדיאנו, יחצ

פורט סעיד

לאייל שני ולקבוצת המסעדנות שלו יש המון מסעדות ברחבי תל אביב. יש גבוהות יותר מפורט סעיד (כמו צפון אברקסס או מלכה הכשרה), ויש גם מקומות פשוטים בהרבה, אבל משהו בקסם של פורט סעיד לא ניתן לשחזור. האוכל מוקפד אבל מוגש באווירה מאוד לא מחייבת, האווירה מלאת חיים וגורמת לך להרגיש בכל רגע נתון שאתה נמצא במקום הכי נכון בעיר. בתפריט קלאסיקות כמו פרנץ' טוסט מושלם; שעועית ירוקה בשקית; זוקיני בריקוטה; וכבדי עוף על טחינה ותפוחי אדמה צלויים. לא כשר.

מסעדת פורט סעיד, מבט מלמעלה (צילום: מאור
מסעדת פורט סעיד, מבט מלמעלה|צילום: מאור "הקטיק" ענבה, יחסי ציבור

תאילנדית בסמטת סיני

המסעדה התאילנדית בסמטת סיני היא עוד נציגות מעולה של המטבח התאילנדי בתל אביב וכזאת שמוכיחה שאפשר לעשות אוכל תאילנדי מצוין גם באווירה היפסטרית ומאוד לא רשמית. האוכל כאן כולל את כל התותחים הכבדים כמו קארי ירוק עם עוף וחצילים תאילנדיים; קארי אדום עם חלב קוקוס ופירות ים; פאד תאי עם תמרינדי וטופו, בצל ירוק וכוסברה; נאם טוק עם ראמפ סטייק, מנטה וציר עוף; וסלט פפאיה קלאסי וחריף. לא כשר.

עסקית תאילנדית בסמטת סיני (צילום: לירון הראל, יחסי ציבור)
עסקית תאילנדית בסמטת סיני|צילום: לירון הראל, יחסי ציבור

סנטה קתרינה

מסעדת השף של תומר אגאי היא אחת מהנקודות הכי שוקקות בתל אביב. אפשר ליהנות פה מפיצה ובירה כאילו שהיית בפיצרייה לא יומרנית, אבל גם מארוחת שף מוקפדת ארוכה ומלאת מחשבה, כך שבגדול, טווח החוויות הקולינריות פה רחב במיוחד והכל תלוי במה מתחשק לכם באותו רגע (בהנחה שהזמנתם מקום, כי קשה מאוד להתארגן על אחד). בין היתר תמצאו פה פיצה נפוליטנית עם גבינת המאירי, חלמון ביצה, אורגנו וצ'ילי; שישברק עם זנב שור; קציצות דגים עם תבשיל חמוסטה ועוד המון יציאות של אגאי והצוות שמשתנות כל פעם. לא כשר.

פיצה סלאמי, מסעדת סנטה קתרינה (צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב)
פיצה סלאמי|צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב

מנטנטן

מנטנטן היא בית לחובבי המטבח האסייתי וגם למי שמחפש את האווירה היפנית (לא של מסעדות היוקרה אלא של המסעדות העממיות דווקא), שנדיר למדי למצוא בארץ. התפריט כולל את אחד הראמנים המדוברים בישראל אם לא המדובר ביותר, וגם ראמן אגדשי טופו שאנחנו מחבבים במיוחד; לצד מנות סושי וניגירי קלילות; גיוזה טבעונית או במילוי עוף; סלטים יפניים ומנות כמו שניצל יפני או אבוקדו מטוגן. לא כשר.

מנטנטן - טורי ראמן (צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור)
מנטנטן - טורי ראמן|צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

אווה סאפי 

מסעדה מרוקאית כשרה שמוכרת בזכות האוכל שלה כמו בזכות האווירה שוקקת החיים שיש בה. התפריט באווה סאפי כולל את כל מה שחובבי המטבח המרוקאי יכולים לבקש, ואת כל מה שמי שלא ממש מכיר את המטבח הזה חייב לטעום. בתפריט תמצאו בין היתר דג מרוקאי עם שאטה, פפריקה אדומה, שום וכוסברה; פסטלים במילוי דגים ועשבי תיבול עם קרם מטבוחה; קציצות דגים עם לחמנייה מתוקה; קוסקוס צמחוני עם ירקות שורש או בשרי עם לחי עגל; ושקדי עגל בתבלינים. כשר.

אווה סאפי - פסטייה (צילום: סולל פקיאל)
אווה סאפי - פסטייה|צילום: סולל פקיאל

a

מסעדת a של השף יובל בן נריה היא אחת מהמסעדות המדוברות ביותר שנפתחו בישראל אי פעם. מעבר להשקעה במקום, וברוח היפנית ששורה בו, האוכל כאן הוא זה שמקבל את מלוא הפוקוס. בשונה מאשר בטאיזו האקלקטית, כאן בן נריה מתמקד הרבה יותר במטבח היפני. תמצאו פה כמה מסוגי הניגירי האיכותיים ביותר שאפשר למצוא בארץ, ועוד מבחר מנות כמו כרית ממולאת קציפת קוג'י כוסמת, מעל טרטר דגי ים עם גארום פטריות; ובשר סרטנים על בריוש בחמאת קוג'י. לא כשר.

ספגטי טונה מסעדת a (צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור)
ספגטי טונה מסעדת a|צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור

היבה

מסעדת היוקרה של השף יוסי שטרית היא מהמסעדות הבודדות בארץ שמגישות ארוחת טעימות בלבד, כך שמגיעים לכאן לערב ארוך ושלם שכולל מבחר רב של מנות. התפריט בהיבה משתנה בכל כמה חודשים כך שאין דרך לדעת מה בדיוק אתם הולכים לאכול, אבל יש אופציה לעדכן על כל רגישות או חוסר חיבה לאוכל מסוים כך שהארוחה תותאם לכם ספציפית. בין המנות כאן: ניגירי על בורגול בסגנון קובנייה עם שמן זית מעושן; טאקו עוף וטחינת עמבה; וטרטר דג ואבוקדו בוויניגרט לימון כבוש. לא כשר.

היבה. מנות הפתיחה (צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור)
היבה. מנות הפתיחה|צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור

טאיזו

פעם אחר פעם, שנה אחר שנה, זוכה המסעדה האסייתית של השף יובל בן נריה לככב ברשימות של המסעדות הטובות ביותר בישראל, ולרוב במקום הראשון. בן נריה ידוע בהקפדה שלו וברצון להיות יצירתי ומסקרן. באותה הקפדה הוא הפך את טאיזו לחוד החנית של הקולינריה המקומית. התפריט פה משתדרג ללא הרף וכולל למשל סשימי טונה אדומה עם ציר טונה ולמון גראס; ירוקים סינים ופטריות אויסטר ברוטב פטריות; דאמפלינג שנחניזי עם לחי עגל ומרק בשר; באו של טונה אדומה ולימון כבוש; וקארי מסמאן. לא כשר.

טאיזו קונוס (צילום: איליה מלניקוב,  יחסי ציבור )
טאיזו קונוס|צילום: איליה מלניקוב, יחסי ציבור

וייס

וייס היא אחת מהמסעדות היוקרתיות והמרשימות שפועלות היום בארץ - מהמיקום ההיסטורי בבית וייס היפהפה בתל אביב, דרך המפות הלבנות על השולחנות והגישה הידענית ועד התפריט החכם והמקורי. תמצאו כאן ארוחות ערב וכן בראנצ'ים שווים בסופי השבוע. התפריט כולל מנות כמו טרטר דג ים עם קולרבי מוחמץ ואבן יוגורט; סינטה טלה בציר טלה, פלפל שושקה ותבשיל כוסמת; קלמרי ממולא שרימפס ותירס שרוף עם קצף תירס; ואניולוטי עם שאלוט, קוניאק וגבינה גלילית, ברבלאן אפרסק וליקריץ. המחירים אינם נמוכים, קחו זאת בחשבון. לא כשר.

וייס - מנת לחם (צילום: הדר רוזנברג)
וייס|צילום: הדר רוזנברג

מקום של בשר

יש מסעדות שלא נס ליחן, ומקום של בשר היא בדיוק מסוג המקומות האלה. לא חשוב כמה מסעדות טרנדיות ייפתחו בסביבתה או ימשכו את קהל הפודיז הנע ונד, מקום של בשר תישאר אי של יציבות. מקום שלא זז ימינה ושמאלה - נאמן לעקרונותיו, ועקרונותיו הם בשרים איכותיים. התפריט כולל להיטים אלמותיים כמו קרפצ'יו בקר; סלט קיסר; וסטייקים במשקלים שונים לצד תוספות כמו שעועית ירוקה, גרטן תפוחי אדמה, או טבעות בצל. אי אפשר להתווכח עם זה. לא כשר.

מקום של בשר (צילום: ניני נוף)
מקום של בשר|צילום: ניני נוף

מגזינו

המסעדה האיטלקית המודרנית של האחים ירזין היא להיט שמשלב אווירה צעירה ומשוחררת, מחירים נוחים, פיצות ופסטות כיפיות, וגם ויטרינת קינוחים שאפשר להסתחרר מהשפע שבה. יש פה פטריות יער על פולנטה; פוקצ'ה מעולה ולצידה אנשובי אורטיז או מוצרלה; פיצה פפרוני ופלפל שחור; ריגטוני קרבונרה עם בייקון, צ'ילי, שמנת, ביצה ופרמזן; וניוקי פירות ים עם עגבניות, שום ויין לבן. הקינוחים במגזינו הם חובה וביניהם פאי לימון על תחתית פיסטוק מלוחה; עוגת גזר איקונית; ועוגת גבינה ונוטלה. לא כשר.

פאי לימון מגזינו (צילום: ריטה גולדשטיין, אוכל טוב)
פאי לימון מגזינו |צילום: ריטה גולדשטיין, אוכל טוב

פופינה

המסעדה של השף אוראל קמחי היא אחת מהיציבות שפועלות בתל אביב. בלי יותר מדי רעש, צלצולים וסנסציות, קמחי הצליח לייצר לו קהל לקוחות שמאוהב במסעדה שלו, והוא בתמורה משיב להם עם תפריט מוקפד, אווירה נעימה ואוכל מסקרן. חלק מהמנות בפופינה מככבות בתפריט מהיום הראשון והפכו לאהודות במיוחד, כמו המבורגר שרימפס עם איולי יוזו, חסה פריכה ובצל סגול; וחלקן מתחלפות לפי העונה והחשק כמו טטאקי דלעת עם סלסת ארטישוק ירושלמי וקרם ארטישוק ירושלמי או רביולי עם כבד אווז בשקדים קלויים ובלסמי מיושן. לא כשר.

מוח עגל בפופינה (צילום: חיים יוסף,  יח
מוח עגל, פופינה|צילום: חיים יוסף, יח"צ

פרונטו

השף דיוויד פרנקל הוא אחד מהשפים הטובים ביותר בארץ, בזכות שילוב של ידע רב, חריצות וגם אומץ להגיש תפריט שדורש מהסועד לחשוב קצת. כזאת היא פרונטו בגלגולה הנוכחי, לא רק מסעדה איטלקית קלאסית על כל המשתמע מכך אלא גם מסעדת שף אינטליגנטית שמאתגרת את הסועדים. המנות כאן כוללות למשל בריוש עם פורל מעושן; רביולי תירס ועגבניות צהובות עם מרווה; ספגטיני עם פטריות יער וחמאה; ודנבר קאט עם תרד שחור וגריסי פנינה. לא כשר.

טרטר אינטיאס, מסעדת פרונטו (צילום: אסף קרלה,  יחסי ציבור )
טרטר אינטיאס, מסעדת פרונטו|צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור

עזורה

עזורה היא מוסד ירושלמי שעשה עלייה לתל אביב עם פורמט אחר מזה של מסעדת האם, אבל עם אותה רוח של אהבה לאוכל עשיר ומנות נדיבות. מי שאחראי על המקום הוא אלרן שרפלר, טבח בחסד שמכיר את כל הסודות של עזורה הירושלמית שמפעילים אחיו, אוהב מסורות בישול ומתעקש להעניק לכל תבשיל את הזמן שהוא צריך והרבה כבוד. האוכל כאן משתנה לפי מה ששרפלר רוצה, אבל תמיד יש קובות כמו קובה סלק או קובה חמוסטה, חומוס מצוין, קציצות שונות כמו בקר ברוטב עגבניות, ועוד. כשר.

קופי בר

עשרות שנים שהקופי בר הוא אחד ממוסדות האוכל הוותיקים והמעולים ביותר בתל אביב. מדובר במסעדה הראשונה של רותי ברודו, זאת שבה עמדה בעצמה בשנים הראשונות במטבח והכינה תבשילים וקינוחים פשוטים שהתפתחו וכבשו את לב התל אביבים, והרבה מעבר. היום אפשר למצוא בתפריט דברים אחרים לגמרי מאלה שעליהם התבסס המקום בהתחלה, כמו רוסטביף על לחם שאור עם איולי חרדל ורוקט; לברק שלם עם סלט פטרוזיליה ובצל אדום; ופלמידה לבנה בכבישה עם לאבנה ביתית וזעתר. לא כשר.

קופי בר, תל אביב (צילום: גל קלדרון)
קופי בר, תל אביב|צילום: גל קלדרון

אריא

המסעדה של השף גיא גמזו נמצאת באחד הבניינים המרשימים ביותר בתל אביב, שכבר מרגע הכניסה אליו משתנה האווירה ואי אפשר שלא להיות מוקסמים מהמקום. בקומה התחתונה יש בר, בקומה העליונה – מסעדה, ואנחנו כאן, כידוע, בגלל האוכל: האוכל באריא הפך בשנים האחרונות אישי יותר ומתכתב יותר עם טעמי הילדות של גמזו, כך אפשר למצוא פה פסטה עם קלמרי ורוטב לימונים כבושים; קבב פרסי משפונדרה על פיתה זעתר; וצלעות טלה על גריל פחמים עם אורז פרסי. לא כשר.

אריא. פרוסות דג ים במרק זעתר (צילום: גל זהבי,  יח
אריא. פרוסות דג ים במרק זעתר|צילום: גל זהבי, יח"צ

דלאל

אחד המוסדות הבולטים ביותר בשכונת נווה צדק הציורית מזה שנים. מעבר לכך שמדובר במסעדה יפהפייה עם וייב שמשדר אלגנטיות של חו"ל, דלאל היא מניה בטוחה. האוכל פה קלאסי ברובו, עם אפשרויות פופולריות כמו סשימי על קרח עם מלפפון וכוסברה בצד; בוראטה על עגבניות שרי; ראמפ סטייק על תפוחי אדמה; ודג שלם אפוי עם ירקות ירוקים בוויניגרט לימוני. ויש גם ארוחות בוקר שוות. לא כשר.

בראנץ' דלאל (צילום: מאיר כהן,  יחסי ציבור )
בראנץ' דלאל|צילום: מאיר כהן, יחסי ציבור

OPA (אופא)

המסעדה הטבעונית של שיראל ברגר היא יחידה מסוגה. מקום שמבוסס כולו על פירות וירקות ואף מנה בו אינה שגרתית. מה שתראו ותאכלו באופא, ספק גדול אם תראו במסעדה אחרת בישראל. ברגר היא שפית אינטליגנטית ומלאת מקוריות שעושה פעלולים של ממש בחומרי הגלם שעומדים לרשותה. לרוב מגיעים לכאן כדי לאכול ארוחת טעימות והתפריט כל הזמן מתפתח ומשתנה. הוא כולל למשל לחם תירס מותסס עם דבש ענבים; פטריות מותססות בליקר אוכמניות; ומלון במיסו אגוזי לוז וחרדל. לא כשר.

פרוסות מלון מותססות ולחם מחמצת ופקיילה  (צילום: אביב שוקרי,  יח
פרוסות מלון מותססות ולחם מחמצת ופקיילה |צילום: אביב שוקרי, יח"צ

תרצה

בר היין והאוכל החדש מבית OCD נפתח בשוק לוינסקי בתל אביב ומעמיד תורים ארוכים בכניסה מהרגע שהחל לפעול. ועדיין, זה הרבה יותר טוב מהקושי להשיג מקום למסעדת האם ביפו, שלא פנויה חודשים ארוכים קדימה. בתרצה מציע רהב המון סוגי יינות בכוסות ובבקבוקים לצד אוכל לכאורה פשוט יותר מהמסעדה אך מדויק. בין המנות: ברוסקטה עם טונה חריפה; ברוסקטה עם שומן בקר ותמרים; וקרעפלך בחמאה לבנה. לא כשר.

תרצה. בר יין ממשפחת OCD (צילום: חיים יוסף, יחסי ציבור)
תרצה. בר יין ממשפחת OCD|צילום: חיים יוסף, יחסי ציבור

סנדר

הרשימה שלנו לא מתהדרת בהרבה מוסדות אוכל יהודי, פשוט כי כבר אין שפע כאלה, ולכן ראוי לעשות כבוד למסעדת סנדר הוותיקה והמשובחת שנותרת איתנה כבר שנים ארוכות והיא אחד המקומות הבודדים בתל אביב שאפשר למצוא בהם מרק בשר עם קרעפלך, גולש, כבד עוף מטוגן עם בצל, גפילטע פיש, רגל קרושה, פתיתים, גיבץ' וכרוב מאודה. חגיגה נוסטלגית, אבל לגמרי חיה ובועטת. כשר.

מרק עוף עם קרפלך של סנדר. מזור לכל (צילום: גיא הכט)
מרק עוף עם קרפלך בעבודת יד, סנדר|צילום: גיא הכט

אוזריה

מסעדתה היוונית מלאת החיים של השפית אביבית פריאל היא הימור בטוח בסצנת המסעדות התל אביבית השוקקת. תמיד יהיה פה שמח, תמיד יהיה פה טעים, ובונוס - המחירים הגונים והגיוניים, בטח ביחס למסעדות שף אחרות. באוזריה תמצאו להיטים כמו אנשובי מטוגנים; צזיקי או איקרה; גוזלמה עלי גפן; קרעי פסטה שחורה עם קונפי עגבניות וסרדינים; וסופלקי פרגיות בגריל. לא כשר.

מסעדת אוזריה (צילום: אנטוליו מיכאלי)
צילום: אנטוליו מיכאלי

חצר גולדמן

חצר גולדמן היא בין מסעדות החוף הבודדות בארץ שמצליחות לשמור על שילוב בין אוכל טוב, שקולע כמעט לכל חך, לנוף מדהים של חוף ים. המסעדה הוותיקה מציעה ארוחות בוקר, צהריים וערב, ושווה לתזמן את ההגעה אליה עם שעת השקיעה כי מדובר בחוויה. האוכל ורסטילי וכולל אפשרויות רבות כמו טאג'ין עם קבב, ירקות בגריל וטחינה לבנה; קבב לוקוס עם בורגול ויוגורט עיזים; מסאחן עוף עם בצל, סומאק ופיתה; וקינוח ריזוטו וניל עם פרי וגלידת פיסטוק. לא כשר.

חנן מרגילן

מסעדת המופת הבוכרית היא ללא ספק חביבת קהילת האוכל בישראל, וגם אהובת השפים, שלא תמיד מפרגנים לקולגות שלהם בתחום מסעדות היוקרה אבל אוהבים לזרוק מילה טובה על המוסד הזה. כשחושבים על אוכל טוב ומוקפד אבל כזה שלא קורע את הכיס ומספק חוויה מאוד יומיומית ולא יומרנית - חושבים על חנן מרגילן. האוכל כולל את כל התותחים הכבדים של האוכל הבוכרי, מקבב שהפך לאגדי, דרך גוז'גיז'ה מהביל ועד מרק דושפרה שהוא תענוג מתמשך. אפילו הסלט הקצוץ פה טעים. כשר.

מרק דושפרה, מסעדת חנן מרגילן (צילום: מרק דושפרה, מסעדת חנן מרגילן)
צילום: מרק דושפרה, מסעדת חנן מרגילן

בטשון

אחת המסעדות שפועלות בשנים האחרונות מתחת לרדאר של מרבית הסועדים שמגיעים לתל אביב כדי לסעוד במסעדות טרנדיות שנפתחות ונסגרות בקצב, היא בטשון. אולי החזות הלא מאוד אטרקטיבית כחנות דגים במרבית שעות היום, היא זאת שגונבת את תשומת הלב. אבל האמינו לנו, מדובר באחת המסעדות הפשוטות ששווה להכיר בעיר, בטח אם אתם אוהבים דגים ופירות ים, ולא בא לכם להרגיש ששחטו לכם את הכיס. התפריט פה צנוע ומדויק, ממנות דגים נאים וכבושים שנעשים במקום; דרך מנות כמו פילה לוקוס על הפלאנצ'ה; מחבת פירות ים עם שרימפס, מולים, קלמרי וסרטנים; וקלמארי מטוגן עם צזיקי יווני בצד.

דגי בטשון (צילום: פרטי)
צילום: פרטי

פומו

קשה להגיד שיש שלל מקומות לאכול בהם ארוחת צהריים או ערב טובה באזור רמת החייל. למרות אלפי עובדים שמגיעים לכאן מדי יום ושכונות מגורים סמוכות, האזור העסקי הזה נותר יחסית דליל במסעדות טובות. פומו היא מסעדה איטלקית של השף שחר ברנע שמהווה נקודת משיכה תמידית באזור, מאז שנפתחה. התפריט כולל מגוון פסטות ופיצות, לצד מנות בשר ודגים. האופציות כוללות פיצה פפרוני עם שום ופרמזן; קפלטי תירס עם חמאת תימין; פסטה ציידים עם פילה בקר ובייקון; וריזוטו בר ים עם תרד וציר דגים.

פומו - פרחי זוקיני (צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור)
פומו - פרחי זוקיני|צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

וויסקי בר מוזיאון

בלב מתחם שרונה פועלת אחת המסעדות הכשרות הפופולריות בתל אביב. וויסקי בר מוזיאון היא מצד אחד מקום לאנשים שאוהבים לשתות, בעיקר וויסקי כפי שמשתמע מהשם אבל לא רק, והתפריט הרחב של סוגי הוויסקי השונים מגובה בתפריט בשרי כשר שמתלווה היטב למשקה הזהוב. תמצאו פה קרפצ'יו פילה בקר עם איולי וויסקי; ניוקי ארטישוק ואספרגוס בקרם ארטישוק; ואנטריקוט מיושן עם תפוחי אדמה. 

וויסקי מוזיאון בר (צילום: אנטולי מיכאלו)
וויסקי מוזיאון בר|צילום: אנטולי מיכאלו

בקרוב: המסעדות הכי טובות ביפו