שוקרייה

מסעדת שוקרייה החביבה מציעה אוכל פשוט בביצוע טוב, שהופך אותה לפופולרית באזור. המקום נפתח לפעילות לפני הקורונה על ידי השף ניר שלמור, שחזר לעיר הולדתו אחרי שנים של קריירת מסעדנות בתל אביב. בשוקרייה הוא מציע בין השאר המבורגר עם חצילים ופיסטוק טחון; מעורב דגים עם טחינה וכוסברה; קבב עם שומן כבש ופטרוזיליה; לחמא בעג'ין עם עגבניות, רוקט ואבן יוגורט; פטריות עם אספרגוס וזוקיני; ויש גם ארוחות בראנץ' מקוריות בימי שישי.

שוקרייה- דג בפיתה (צילום: גיל אבירם, יחסי ציבור)
שוקרייה- דג בפיתה|צילום: גיל אבירם, יחסי ציבור

פסטה מיאה

פסטה מיה הוקמה בשנת 1996 על ידי ג'ורג'ו ומיאה סופינו, שכבר אינם בעלי המקום. אחרי שהמותג הקים מפעל ייצור, הפך לרשת ובסופו של דבר סגר את רוב סניפיו, נותרו רק המסעדה הזו בהוד השרון והסניף המקורי בתל אביב. אחרי כל התהפוכות עדיין מגישים פה פסטות איטלקיות אותנטיות וגם מנות פחות נפוצות בארץ כמו סטרצ'טי סינטה. התפריט שומר באדיקות על הקו האיטלקי הקלאסי וחוץ מפסטות, פיצות, רביולי וניוקי (בעשרות סוגים!) יש בו ארנצ'יני, קרוסטיני, סלט פנצנלה וסלט קפרזה, וגם מנות בשר ודגים כמו פילה סלמון, סטייק אנטרקוט ופרגית טוסקנית.

פסטה מיאה (צילום: תד מושי, פסטה מיאה)
פסטה מיאה|צילום: תד מושי, פסטה מיאה

הפריקסה של חיימיקו

חיים רופא פתח את הפריקסה של חיימיקו לפני כמה שנים בשביל שתהיה לאביו, שפרש לגמלאות, תעסוקה, ומאז הפריקסה שלו הפך למנה שבשבילה המעריצים הקבועים מגיעים במיוחד להוד השרון, וחיים הפך לאימפריה עם כמה סניפים באזור המרכז. את הפריקסה הקלאסי, שמטוגן במקום ברגע ההזמנה (והתוצאה אוורירית וכלל לא שומנית) חיים משדרג עם מטבוחה תוצרת בית, רוטב גמבות, צ'ירשי דלעת וגזר, לימון כבוש טחון, פלפל צ'ומה וגם תבלין סודי (ויש כמובן גם סלט ירקות, טונה, ביצה קשה, תפוחי אדמה, חמוצים וכל מה שמגיע עם פריקסה). כדאי לנסות את המנות המיוחדות כמו שקשוקה בתוך פריקסה ובוריקסה - מנה מטורפת של פריקסה ממולא בבוריקה מטוגנת ממולאת בביצה ותפוח אדמה.

הפריקסה של חיימיקו הוד השרון בוריק (צילום: איילה כהן, mako אוכל)
הפריקסה של חיימיקו|צילום: איילה כהן, mako אוכל

דלי אסייתי

מסעדת דלי אסייתי נוסדה ב-2014, היא ממוקמת ברחוב הראשי של הוד השרון והמראה הפשוט, הצנוע והשכונתי שלה לא מסגיר שמדובר באחת המסעדות האסייתיות הטובות בארץ. התפריט מציע מנות מכל מדינות מזרח אסיה: תאילנד, סין, וייטנאם וגם יפן, והסושי לא פחות ממושלם. יש גם קערות דונבורי מהמטבח היפני ומבחר מנות באן מי מהמטבח הווייטנאמי.

דלי אסייתי (צילום: אנטולי מיכאלו,  יחסי ציבור )
דלי אסייתי|צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

הבית של חומוס

הבית של חומוס הוא מסעדה משפחתית צמחונית שפונה לקהל בכל הגילאים לאורך כל שעות היום. הבעלים, אורי רוזנצוויג, מאמין שחומוס הוא חלק מהדי-אן-איי הישראלי, וכאן הוא מכין אותו חלק, קליל ומוגש בטמפרטורת החדר. מבחר מנות החומוס כולל חומוס עם שקשוקה, חומוס עם בשר טבעוני, חומוס עם פטריות, חומוס פול ומסבחה. בימי שלישי מכינים כאן גם קוסקוס ולאורך כל השבוע אפשר להזמין במקום מלבד חומוס גם שניצל טבעוני מסייטן וקציצות ירק שילדים אוהבים.

יאמטויה

יאמטויה היא איזאקאיה אמיתית, בר אוכל יפני שהקימה השפית ילידת יפן איה אימטאני ז"ל, ושומר על הסגנון יפני אמיתי ולא מתחנף. המיקום המפתיע בין המוסכים והעיצוב הצנוע של חלל המסעדה הם תפאורה הולמת לחוויה קולינרית מיוחדת ואותנטית, שתאפשר לכם לטעום הרבה יותר מסושי. מומלץ לנסות את הראמן ואת ארוחת הבנטו ולקנח עם כדורי פרפה בטעם יוזו לימון עם ווסאבי ושומשום שחור.

נונו

נונו התחילה את דרכה כמסעדה שכונתית במרכז מסחרי של שכונת מגורים טיפוסית בהוד השרון, והפתיחה שלה הייתה הגשמת חלום של שני חברים. היום כבר מדובר על רשת שלמה. שני החברים המייסדים הם יקי בונה ודוב לוינסון, הייטקיסטים ותושבי המקום שרצו להביא לעיר בשורה קולינרית ויין טוב. התוצאה היא מסעדה איטלקית משפחתית מצוינת עם אווירה עכשווית ומדויקת. את הפיצות אופים בשני טאבונים שיובאו מאיטליה והן עשויות מבצק נטול שמרים שעובר התפחה של 24 שעות. מלבד פיצות יש כאן אוכל איטלקי מצוין ויינות המיוצרים ביקב שהוא גם חלק מהמסעדה. אסור לוותר על הניוקי תרד ועל הפיצה ספייסי פפרוני.

נונו (צילום: לין לוי)
נונו|צילום: לין לוי

מימי

הפטיסרי מבית היוצר של מסעדת נונו, שפועל בסמיכות למסעדה. במימי מייצרים את הקינוחים של המסעדה, גלידות איטלקיות, מאפים ועוגות. המבחר משתנה ומתעדכן לקראת החגים אבל תמיד תמצאו במקום קראפין, עוגות שמרים, פחזניות וניל וטופי, פוקצ'ות, קישים, כריכים ומגוון מוצרים ללא גלוטן. יש גם מוצרי מעדנייה משלימים: סלטים, לחמים, יינות וגודיז נוספים, כמו שמן זית פרייבט לייבל.

מרנג לימון - מימי (צילום: עמר פרלמן)
צילום: עמר פרלמן

דיינר מקום של בשר

דיינר מקום של בשר נפתחה בזמן הקורונה על ידי אנשי מסעדת מקום של בשר המעולה מנווה צדק, ניני נוף ורימון בן יקיר. הדיינר מציע תפריט ידידותי למשפחות ונגיש גם לארוחות עם ילדים, וזה אומר שיש בו לא רק סטייקים אלא גם פסטות, שניצל, סלט קיסר, סנדוויץ' בשר מפורק, פרגית ומבחר המבורגרים. הבשר הנהדר זוכה לתשבחות כבר עשור במסעדה המקורית בנווה צדק, כך שלא היינו ממהרים לוותר פה על סטייק.

דיינר מקום של בשר ספגטי  (צילום: יונתן בן חיים,  יח
דיינר מקום של בשר ספגטי |צילום: יונתן בן חיים, יח"צ

ניהון נו-בה

ניהון נו-בה הוא בר יפני של השף משה שגב, שפועל במתחם שרונים. בתפריט האלכוהול הרחב תמצאו בין היתר קוקטיילים המבוססים על ליקר תה מאצ'ה, יוזו, וויסקי יפני וסאקה. תפריט האוכל של ניהון נו-בה מורכב משלושה חלקים: מנות ראשונות, סושי ומנות חמות. בין המנות המיוחדות תמצאו כאן רול סלמון עם כמהין ושיטאקי; אורז ושוק אווז; וסינטה חצילים וקשיו ברוטב קרמל, סויה וג'ינג'ר.

ניהון נו-בה (צילום: יעל יצחקי, יחסי ציבור)
ניהון נו-בה|צילום: יעל יצחקי, יחסי ציבור

ריפאבליק 

ריפאבליק היא מסעדת בראסרי מבית היוצר של הסושיאל קלאב הוותיקה, או אם תרצו - זהו הסושיאל קלאב גרסת הוד השרון. מדובר במקום ענק עם 180 מקומות ישיבה, בר רחב  ועיצוב בסגנון קולוניאל-שיק עם גימורי זהב וטפטים של הדפסי ג'ונגל. בין המנות: ריזוטו פירות ים, כיסונים ממולאים בבשר טלה, רוסטביף עגל, שווארמה דג, סלט לבבות חסה וקנולי שוקולד לקינוח. התפריט הגדול ומשתנה לאורך היום, ולצד האוכל מוגשים קוקטיילים צבעוניים שמכינים ברמנים בחולצות לבנות ושלייקס, כמו בברי הקוקטיילים הנחשבים של תל אביב.

ריפאבליק - שווארמה דג (צילום: דרור עינב,  יחסי ציבור )
ריפאבליק - שווארמה דג|צילום: דרור עינב, יחסי ציבור