כמעט כל שנה מתפרסמת כתבה כמו זאת, שמרכזת את בתי האוכל המסעדות המומלצות לטובת הנופשים באילת. הפעם ריכזנו 4 מקומות פחות מוכרים, שמציעים ארוחות משתלמות וטובות.
לורנס
מסעדת לורנס פועלת בתוך מלון הרודס ויטאליס. המלון פונה לקהל מבוגרים בלבד, אין בו כלל ילדים וכבר כשנכנסים ללובי מרגישים אילת אחרת. המסעדה שקטה ואלגנטית, עם רהיטים מרופדים ושטיחים מקיר לקיר. במשך הרבה שנים היא הייתה פתוחה לאורחי המלון בלבד ולכן נותרה מתחת לרדאר. התפריט קלאסי: מנות ראשונות ועיקריות - לא חלוקה ולא נשנושים ליד דרינקים. לכאן באים בשביל חווית מסעדה פר אקסלנס.
למנה ראשונה הזמנו סלט חסות והדרים: מנה גדולה עם שילובים טובים של חסות פריכות, תפוז, פקאנים ורוטב ויניגרט דבש מתקתק (52 שקלים). גם סלט סלקים מקורמלים, תפוח עץ ואנדיב ברוטב חרדל דיז'ון היה מוצלח (52 שקלים). למה העיקרית מומלץ ללכת על סטייק אנטרקוט: 300 גרם של סטייק עשוי ביד מיומנת של שף מוחמד ג'ופה ומחירו 139 שקלים. מתי בפעם האחרונה נתקלתם במחיר כזה? הוא מוגש עם רוטב פלפלת, תפוחי אדמה קריספיים, צ'ימיצ'ורי וקונפי שום. מנה נוספת שהפתיעה אותנו היא מנת צלעות טלה: 3 צלעות גדולות ועסיסיות שנצלו לשלמות והגיעו עם תוספת ניוקי. מחיר המנה הזו הוא 155 שקלים. אני לא זוכרת מתי בפעם האחרונה ראיתי בתפריט מנת צלעות בפחות מ-200 שקלים. לקינוח הזמינו סופלה שוקולד (42 שקלים) - תזכורת נעימה לימי התום שבהם זה היה הקינוח המושלם לסיים איתו ארוחה.
מלון הרודס ויטאליס. ראשון-חמישי 18:00-23:00. כשר. להזמנות
קאזה לונה
לא חסרות מסעדות איטלקיות טובות, אבל קאזה לונה "מתחבאת" בלובי של מלון ארמונות הרודס. התפריט של שף שלומי דגן לא מתפזר ומציע פסטות ופיצות בגודל זוגי (60-72 שקלים), סלטים, מנות דגים (98-125 שקלים) וכמה מנות ראשונות. על פניו שום דבר לא מבשר כאן על חוויה יוצאת דופן, אבל אז מגיעה הפסטה.
המלצה שלנו? מנת לינגוויני וירוקים (65 שקלים) ברוטב אלי אוליו עדין עם עגבניות מיובשות, ברוקולי, קישואים וצנוברים. מדובר בצלחת עמוקה גדולה וגדושה בפסטה שעטופה ברוטב ירוק נהדר, עשיר אבל לא מכביד. מנה שזוג יכול לחלוק בכיף ולשבוע. לצד הפסטה אפשר להוסיף סלט קפרזה בוראטה (62 שקלים) ופוקצ'ה משוחה בשמן רוזמרין (26 שקלים) למנה הראשונה, ומתקבלת ארוחה זוגית טובה עם עודף מ-200 שקל כולל שתייה קלה.
מלון ארמונות הרודס. ראשון-חמישי 18:30-23:00, להזמנת מקום 08-638004, כשר
שווארמה אבשי
אבשי הוא שם קוד לפלאפל הכי מפורסם באילת. הוא נמצא קצת מעל מתחם תיירותי, בקו ישר מול הקניון והתיירים לא מגיעים לכאן בדרך כלל. הפלאפל של אבשי מעולה והוא שם בו גם ביצה וחציל, אבל אנחנו כאן כדי לגלות לכם שאבשי פתח גם שווארמה יחד עם שותף – מורדי אלוף השווארמה. היא ממוקמת כמה צעדים מהפלאפל ומדובר במקום קטן ומתוקתק עם מכונות להזמנה בשירות עצמי.
השווארמה שמכינים כאן היא שווארמה עגל עם שומן כבש ותיבול עדין כל כך, שמאפשר הנאה מטעמי הבשר ללא הפרעות. הבשר טעים וג'וסי, עם ארומת צלייה טובה. והנה השוס: בהזמנת חצי מנה, שעולה 30 שקלים, מקבלים פיתה מפוצצת. היא לא סתם מלאה בבשר, היא נבנית באהבה שכבה אחרי שכבה, וכל מרכיב בה מוצא את מקומו הנכון, נדחס פנימה במיומנות כך שהפיתה לא נקרעת ולא דולפת. 30 שקלים ויש לכם ארוחת שפע טעימה ומשביעה בטירוף של שווארמה מפוארת.
נביעות 4, אילת. ראשון-חמישי 11:00-17:00, כשר
חוף אינדיגו
כשמחפשים מסעדת חוף באילת לרוב עוצרים בחוף של מוש, ואם מוכנים להרחיק קצת יותר קרוב לגבול מגיעים למפלט האחרון. מה שלא כולם יודעים הוא שבחוף הדרומי, זה שנמצא דרומית למפלט האחרון, קצת לפני מלון הנסיכה לשעבר, יש מסעדה שעברה לאחרונה מהפך. אחרי שיפוץ נרחב, באינדיגו יש חלל פנימי מעוצב יפה עם קיר זכוכית לכיוון הים, ובחוץ יש 3 אזורי ישיבה שבנויים כמו טרסות: בחלק העליון כורסאות עץ נמוכות עם כריות, מתחתיו מזרני רביצה גדולים עם מלא כריות ושולחנות קטנים לאוכל, ועל החוף ממש - כיסאות פלסטיק.
התפריט מאפשר לרבוץ במקום כמה שעות: יש בו הכל מהכל והמנות גדולות ונדיבות מאוד. ארוחות הבוקר מוגשות בשעות 9:00-13:00 (82 שקלים ליחד או 135 שקלים לזוג) וכוללות מנות בוקר כמו שקשוקה דייגים (65 שקלים) וארוחת בוקר אמריקאית עם קריספי בייקון טלה, האש בראון, בריוש קלוי וסלט (55 שקלים). בתפריט שמוגש עד 18:00 יש באן אסאדו (55 שקלים), פישבורגר (62 שקלים) וסלט קיסר (49 שקלים). אנחנו נהנינו כאן מנת קישוא קריספי עם ציזיקי (42 שקלים) שלצד בירה קרה החזיקה אותנו מבסוטים לבילוי של כמה שעות בים.
אינדיגו. החוף הדרומי, ראשון-שבת 8:00-23:00. לא כשר