אונטופו, אפליקציית ההזמנות המובילה בישראל, ניתחה למעלה מ-5.5 מיליון הזמנות (שוקללו כמות ההזמנות בסטנד ביי, גודל המסעדה ונפח חיפושים באתר ובגוגל), והצליחה לסכם עוד שנה מורכבת ומאתגרת בסצנת המסעדנות המקומית, ובכלל. הרשימה כוללת 15 מסעדות, כשרק אחת מהן כשרה, רק 2 מחוץ לתל אביב (פתח תקווה וראשון לציון) ו-4 מהן אסייתיות.
- a. מסעדת היוקרה של שף יובל בן נריה, שמציינת תכף יום הולדת 3 ואף זכתה להכלל ברשימת הפיפטי בסט המכובדת. כשביקרנו בה השנה מצאנו מסעדת מלאה לחלוטין, תפריט מחודש, מעניין, יצירתי ומקורי עם מנות דגים מעולות (ולא רק דגים/פירות ים). בן נריה וצוות a מצליחים לשמור על הסטנדרט הגבוה במסעדה המרשימה - והפופולריות בהתאם.
- צ'יקטי. המסעדה האיטלקית של מיכאל גרטופסקי ואבי קאשי היא אחד ממוסדות האוכל היציבים והפופולריים בתל אביב כבר קצת מעל עשור. בין אם מגיעים לבראנץ', אחר הצהריים או ערב, ביום חול או בסופ"ש - אפשר לסמוך על צ'יקטי בכל מה שקשור לאוכל טוב, שתייה ואווירה.
- משייה. אחרי ההודעה כי שף גיא אריש מפרד מהקבוצה, בקרוב ייכנס למשייה שף גיל דהאן ויהיה מסקרן מאוד להתארח בה תחת הקדנציה החדשה. נקווה שצלחות הסשימי המהממות יישארו בתפריט.
- הלנה בר יין. בר יין מרווח בפריים לוקיישן תל אביבי ובאווירה ספרדית, שבשנה וקצת שהוא קיים כבר הספיק לערוך שיתופי פעולה עם שפים, יוזמות ופרויקטים מעניינים מרחבי הארץ.
- פיטמאסטר. תופעת פיטמאסטר ממשיכה להתפשט ברחבי הארץ ומביאה אליה חובבי בשר לארוחות משתה גדולות ושופעות. זאת גם המסעדה הכשרה היחידה ברשימה, ואחת שמציבה את פתח תקווה בגאון על המפה.
- קלארו. רק לא מזמן קלארו פתחה דלתות גם בלונדון. במקביל, המסעדה היציבה והמצוינת בשרונה בהובלת שף רן שמואלי ושף בפועל טל פיגנבאום שומרת על הפופולריות שלה בבסיס האם בזכות תפריט עונתי מצוין וחומרי גלם מעולים.
- סאן קיס. המסעדה השנייה ברשימה מחוץ לתל אביב. עם תפריט סושי מגוון, סאן קיס ממוקמת ברופטופ רחב ידיים ומציעה אווירת בילוי צעירה ולא מעט קוקטיילים.
- Mi Va. בר האוכל על רחוב דיזנגוף בהובלת שחר בן גלים הפך למבוקש כבר עם פתיחתו בזכות תפריט פסטות טריות, פיצות ובעיקר מחירים שפויים.
- בית תאילנדי. המסעדה של יריב מלילי סוגרת בקרוב 3 עשורים של פעילות ורק החודש פורסם שתתרחב לראשונה מחוץ לתל אביב עם סניף ראשון בהרצליה. מוסד אותנטי שאהוב על כולם: שפים, מסעדנים, תיירים, פודיז.
- טאיזו. עוד מסעדה מבית שף יובל בן נריה ברשימה. טאיזו התבססה כבר מעל עשור כמסעדה פאן אסייתית משובחת, ואחראית במידה רבה ושינוי בתפיסת האוכל הזה בארץ.
- נאיפה. המסעדה של שפית נאיפה מולא בסוזן דלל מציגה לתפארת את המטבח הדרוזי, כולל אחד הביצועים הכי טובים שטעמנו לליאלי ביירות.
- AKA. המסעדה בנחלת בנימין בהובלת שף איתי קושמרו לא מפסיקה לחדש ולהתחדש עם מנות יצירתיות, שיתופי פעולה ואורחים מרחבי הארץ ששמים זרקור על יקבים, פרודוקטים וחקלאות.
- OCD. המסעדה היפואית של שף רז רהב ידועה לשמצה בזכות רשימת המתנה ארוכה במיוחד, אבל בעיקר בזכות ארוחת טעימות סגורה מראש ששמה הולך לפניה. גם OCD נכנסה לרשימת הפיפטי בסט היוקרתית והתבססה כאחת המסעדות הייחודיות והמובילות בישראל.
- ורמוטריה. העסק השני של קאשי וגרטופסקי ברשימה. הוורמוטריה בנחלת בנימין הפכה עם פתיחה למוסד שכאילו היה כאן מזמן בזכות תפריט מנצח, צוות מקצועי ואווירה ייחודית ושוקקת.
- קפה אירופה. אחרונה וחביבה, מסעדה תל אביב ותיקה נוספת. הפעם על שדרות רוטשילד, עם חצר פנימית קסומה ואחד הבראנצ'ים היותר טובים שאכלנו השנה.
ועוד כמה נתונים מעניינים, אם כבר
*31% מההזמנות הן מהיום להיום.
*התאריך הכי מבוקש השנה היה 14 בפברואר 2024 (וולנטיינ'ס).
*יום חמישי הוא היום הכי פופולרי להזמנות (24%). יום ראשון הוא הכי חלש.
*50% מההזמנות הן לשני אנשים.
*רק 0.18% מההזמנות הן לסועד יחיד.