אוכל הוא לא דבר זול, על אחת כמה וכמה אוכל טוב. בשביל בכל זאת ליהנות מארוחה טעימה במחיר סביר (הכל יחסי, כן?) שווה להיות קשובים לאופציית הארוחות העסקיות, שהופכות את החוויה למשתלמת בהרבה ומהנה לא פחות. וכן, הרשו לנו לבשר לכם: ארוחות עסקיות הן כבר מזמן לא נחלתן הבלעדית של שעות הצהריים. לאחרונה הן צצות אטרקטיביות במיוחד גם בשעות אחר הצהריים, ומשם גולשות לתוך הערב והלילה. אז לאיזו עסקית תלכו? הנה כמה מהעסקיות החדשות והמעניינות ברחבי הארץ - בשעות הצהריים או הערב. רק תבחרו.

עסקית תאילנדית בסמטת סיני (צילום: לירון הראל, יחסי ציבור)
עסקיות חדשות בסגנון תאילנדי. התאילנדית בסמטת סיני|צילום: לירון הראל, יחסי ציבור

דילים חדשים בצהריים

התאילנדית בסמטת סיני, תל אביב
המסעדה התאילנדית הכיפית מציעה שלוש עסקיות צהריים חדשות במחירים שנעים בין 59 ל-79 שקלים. המסלול הזול ביותר כולל ארבעה שיפודים וסום טאם עם סטיקי רייס; מסלול 69 השקלים כולל מנת ווק כמו פאד קה פאו או פאק צ'וי ושיטאקה מוקפצים, אורז וסלט פפאיה; והמסלול השלישי הוא סוג של ארוחת טעימות עם סלט לבחירה, מרק לבחירה (צמחוני, עוף או שרימפס) ומנת קארי לבחירה עם אורז מאודה וצלחת ירוקים מרעננת. כל העסקיות מגיעות עם תה תאילנדי ומוגשות בשעות 12:00-15:00. עוד בתפריט: שלל מנות מוזלות.

לינגוויני ציידים (צילום: אלי כלאכודה)
פסטורלי. גוז' ודניאל|צילום: אלי כלאכודה

גוז' ודניאל, בני ציון
גוז' ודניאל, אחת המסעדות הכפריות היפות והפסטורליות שיש, מציעה תפריט ארוחות עסקיות חדש. התפריט מוגש בין 12:30 ל-16:30 וכולל מנות ראשונות חדשות (ביניהן מרק ארטישוק ירושלמי ואיקרה ביתית) לצד עיקריות חדשות כמו פפרדלה ראגו (88 שקלים), כבדי עוף עם צימוקים ובצלים בטאבון (78 שקלים) ושניצל וינאי מסינטה עגל (92 שקלים).

בליני, תל אביב
המסעדה מציעה תפריט עסקיות צהריים חדש הכולל לחם מהטאבון, מנה ראשונה, מנה עיקרית ושתייה קלה וחמה במחיר המנה העיקרית. בין הראשונות: ירקות צלויים בטאבון, ארנצ'יני אנשובי על רוטב רוזה וחציל אפוי עם רוטב עגבניות ופרמזן. בין העיקריות: פיצה מרגריטה (52 שקלים), לזניה בטאבון עם בולונז ובזיליקום (72 שקלים), פפרדלה עם פילה בקר ופטריות (89 שקלים), ריזוטו פילה בקר עם יין מרסלה וחמאה (94 שקלים) וניוקי בקרם עגבניות וגבינות (74 שקלים).

עסקית בליני פסטה (צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור)
פסטה מהעסקיות של בליני. המחיר לפי המנה העיקרית|צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

Duke, חיפה
בבר-מסעדה החיפאי דיוק הדיל לצהריים הוא פשוט 20 אחוזי הנחה על כל התפריט החדש, בין השעות 12:00 ו-17:00. בין המנות: כנפיים קריספיות ברוטב טקסס, כריך בשר קרוע עם בשר בקר בבישול ארוך, איולי, חרדל וצ'יפס ודיוק בורגר - המבורגר בקר עם צ'יפס.

דוניה רוסה, עין הוד
מסעדת הבשרים מציעה ארוחות עסקיות חדשות בשעות הצהריים בשני מסלולים - של 110 ו-150 שקלים לסועד. המסלול הראשון כולל מנות כמו רביולי בטטה או תרד וניוקי סלמון, בתוספת קינוח, סנגרייה ושתייה חמה; ובמסלול השני מתרחב ההיצע למנות בשריות כמו נקניקיית צ'וריסו או נתח אסאדו עם העצם, סינטה או אנטרקוט, עם קינוח, סנגרייה ושתייה חמה.

רינו מילאנו, עפולה
במסעדה מציעים עסקיות חדשות במחירים של 59-79 שקלים. הארוחה ב-59 שקלים כוללת מנה ראשונה של פוקצ'ה ומטבלים, חציל בטאבון או סלט אישי ועיקרית של פסטה בעבודת יד; הארוחה השנייה, ב-69 שקלים, כוללת מנה ראשונה כמו טורטליני ערמונים או פולנטה כמהין ומנת פסטה לבחירה; וזו שעולה 79 שקלים כוללת מנות עיקריות על בסיס דגים. כל עסקית מוגשת עם שתייה קלה.

נגיסה, בכל הארץ
רשת המסעדות האסייתית הכשרה, שלה שבעה סניפים ברחבי הארץ וסניף שנפתח אוטוטו בתל אביב, מציעה עסקית חורף חדשה במשלוח או באכילה במקום. בתפריט: באן במילוי פרגית צלויה, איולי כוסברה וכרוב סיני; אטריות אורז ספייסי ביף עם נתחי בקר, מיקס פטריות, בוטנים, בצל ירוק ונטיפי ביצה; ורול סושי עם טונה, דניס, אבוקדו, בוטנים ושיטאקה, עטוף בטונה אדומה ומעליו שבבי סלמון טמפורה ובצל ירוק.

לפרטים

זויה גריל בר סטייק (צילום: נופר בוגנים, יחסי ציבור)
חדש בזויה. עסקיות |צילום: נופר בוגנים, יחסי ציבור

זויה, נתניה
מסעדת הגריל מציעה תפריט עסקיות חדש שיוגש במהלך השבוע בשעות 11:00-17:00. המחיר נע בין 44 ל-85 שקלים, תלוי בעיקרית הנבחרת, וכולל תוספת לבחירה (צ'יפס, מג'דרה, פטריות חמות או ירקות על הגריל) ושתייה קלה. בין העיקריות האפשריות: קבב, שיפוד כבש, אנטרקוט ובורי שלם.

מטעים
המסעדה החלבית ברמת הנדיב מציעה ארוחות עסקיות חדשות במחיר 69 שקלים. העסקיות מוגשת בימות השבוע בשעות 12:00-15:30, וכוללות מנה ראשונה ועיקרית, לחם מחמצת ושתייה קלה. בין המנות: קרפצ'יו סלק עם תפוזים וריחן, מוס סלמון מעושן וקרם ארטישוק, ניוקי בשמן זית וקונפי עגבניות שרי ולזניית תרד עם בשמל.

מטעים. רמת הנדיב, זיכרון יעקב. 04-8449998. כשר

עסקית מסעדת מטעים (צילום: ניצן זוהר, יחסי ציבור)
עסקית חדשה במטעים. אל מול נוף של גני הנדיב|צילום: ניצן זוהר, יחסי ציבור

תחנה 4, עפולה
המסעדה החדשה מציעה ארוחות עסקיות על בסיס בשרים מעושנים בשעות 12:00-15:00. בין המנות: כריך פוקצ'ה במילוי בשר מעושן עם בצל, חמוצים וצ'ימיצ'ורי (59 שקלים) וכריך בשר מעושן עם מיונז, חרדל, חסה ועגבנייה (59 שקלים). יש גם אפשרות של מיקס בשרים לשולחן ב-139 שקלים לסועד, למי שמעוניין ביותר בשר.

ברבדוס, נס ציונה
בר הקוקטיילים הקריבי מציע עסקיות צהריים חדשות בימות השבוע מ-12:00 ועד 19:00 (אופציה נהדרת גם לארוחת ערב מוקדמת ומשתלמת). מחירי העסקיות נעים בין 49 ל-59 שקלים וכוללים מנה ראשונה כמו פלאפל עדשים בתיבול קארי נענע וחציל על הגריל, ומנות עיקריות כמו כריך צ'יקן קריבי עם עוף מפורק מנתח שלם בציר קריבי וכריך קובני עם נתחי בקר מפורקים מוקפצים בציר בקר וברביקיו.

עסקית, ברבדוס (צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור)
העסקית של ברבדוס. חם בנס ציונה|צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור

עסקיות ערב

מסעדת אסיה, יפו
אחת מהמסעדות החביבות עלינו משיקה עסקית ערב שקשה להתעלם ממנה. הארוחה מוגשת בימים ראשון-חמישי בין השעות 19:00 ל-20:30 וכוללת קנקן תה, מרק זוגי, מנת פתיחה, מנה ראשונה לבחירה, עיקרית ותוספת לבחירה, אורז, צלחת ירוקים טריים וצנוניות מוחמצות וכן צ'ייסר סאקה. המחיר: 120 או 148 שקלים לסועד, תלוי במנה.

בין המנות האפשריות במסלול הזול יותר: לחמניית באו עם תחתית שומשום מוזהבת במילוי בשר לבן, בצלים ותירס; קארי בקר מעושן ופלפלים ירוקים עם כפיר ליים; ותבשיל חריף-מתוק של דלעת תאילנדית, פולי סויה מותססים, שאלוט וצ'ילי צבעוני בחלב קוקוס. בין המנות במסלול היקר יותר: מרק וונטון שרימפס וסרטנים עם כרוב סיני ושמן צ'ילי מתובל; סלט קלמרי צלוי על גריל פחמים ומושרה במרינדת עשבים עם פפאיה ירוקה, גזר, עשבי תיבול ובוטנים; ופורל שלם מטוגן עם סלט של למון גראס, קוביות ג'ינג'ר, צ'ילי, ליים ואגוזי קשיו.

עסקית מסעדת אסיה (צילום: אוהד קב, יחסי ציבור)
בשני מסלולים. עסקית ערב חדשה במסעדת אסיה|צילום: אוהד קב, יחסי ציבור

בראון, תל אביב
מיכל לוי מציעה עסקית ערב זוגית ומשתלמת בבראון. התפריט כולל ארוחה בת שש מנות עם לחמים, שתייה קלה, יין או קוקטייל לכל אחד וגם שתייה חמה, במחיר של 450 שקלים לזוג. בין המנות: פטריות צלויות על עלי ארוגולה ופרמזן; פטה כבד עם קונפיטורת אגסים, ריבת בצל, ג'ל יין ומיני בריוש; ספגטי פוטנסקה עם נתחי דג ים, עגבניות, צלפים ויין לבן; ופילה לברק במילוי תרד, שום וצ'ילי אפוי בתנור אבן, עם פירה תפוחי אדמה. התפריט מוגש בכל ימות השבוע מהשעה 18:00 ומשתנה כל הזמן בהתאם לחומרי הגלם שבעונה.

נתח קצבים בראון עסקית (צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור)
זוגית ונעימה. עסקית הערב של בראון|צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

בקאפיקו, תל אביב
המסעדה חוגגת יום הולדת 3 עם עסקיות ערב חדשות שיוגשו במהלך חודש ינואר, בימים ראשון-רביעי מ-18:00. במסגרת העסקיות על כל מנה עיקרית שתוזמן תוגש גם מנה ראשונה. בין העיקריות: ניוקי ערמונים (69 שקלים), פסטה פפרדלה פטריות (64 שקלים), פיצה אווז בטטה (58 שקלים) וסלמון בתנור עם קרעי תפוחי אדמה ויוגורט (88 שקלים). בין המנות הראשונות לבחירה: סלט פנצנלה, קפרזה, קרפצ'יו, אנטיפסטי, כדורי ארנצ'יני וארטישוקים כבושים.

באקפיקו (צילום: נמרוד סונדרס,  יחסי ציבור )
חוגגים 3 עם עסקיות ערב. בקאפיקו|צילום: נמרוד סונדרס, יחסי ציבור

אדלינה, כברי
מסעדת אדלינה שבקיבוץ כברי מציעה עסקית ערב זוגית שכוללת 12 מנות לחלוקה. בין המנות: מאפה בשר, קרפצ'יו בקר ופרמזן, ארטישוק איולי ושקדים, סלק סנט מור ותפוחים, קוסה מחשי (קישואים ממולאים) וקלמרי מטוגן. הארוחה עולה 320 שקלים לזוג ומוגשת בימות השבוע מ-17:00 ובשבתות לכל אורך היום.

יאקימונו, תל אביב
יאקימונו בשדרות רוטשילד בתל אביב מציעה עסקית ערב חגיגית במיוחד, שמשלבת גם סאקה פרימיום כחלק מהתפריט. התפריט כולל טעימות ממנות הדגל של המסעדה, כמו סלט היזיקי עם אצות חמות בווק עם רצועות אינארי וקנפיו יפני; מבחר סוגי דים סאם במילויים כמו עוף, תרד מאודה ובקר מטוגן; שרימפס וקלמרי ברוטב חמאה וסלרי; מבחר סוגי סושי; ומנת טונה צרובה. המחיר לאדם: 185 שקלים.

יאקימונו ארוחת קיסר (צילום: מיטל סולומון, יחסי ציבור)
בסטייל של הקיסר היפני. יאקימונו|צילום: מיטל סולומון, יחסי ציבור

206 דגים, תל אביב
המסעדה הוותיקה מציעה תפריט עסקיות ערב שמוגש בכל יום למעט שישי מ-17:00 במחיר של 159 שקלים לסועד. התפריט כולל מנה ראשונה, עיקרית וקינוח. בין המנות: קינואה שחורה וראשי קלמרי פריכים, רביולי סלק, קבב דגים, מוסר ים אפוי עם פלפלים קלויים ואורז בר ופירות ים.

206 דגים אורז פירות ים (צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור)
אורז בר ופירות ים. 206 דגים|צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור

איסקנדר, גדות
מסעדת איסקנדר שליד נהר הירדן מציעה עסקית חדשה שמוגשת בכל שעות הפעילות של המקום. הארוחה מתחילה בלוואש - מאפה טורקי עם קצח ושומשום - וסלטים, ממשיכה למנה עיקרית של פלטת בשרים עם אנטרקוט, פרגית וקבב, ומסיימת בקינוח של גלידת וניל עם תאנים ושתי כוסות יין. המחיר: 220 שקלים לזוג.