אוכל
ריטה גולדשטיין, גיל גוטקין
24.08.17

המנות הכי מושחתות של השנה

10 הדרכים הכי טעימות לסתום את העורקים

צילום: גיל גוטקין, mako אוכל
צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור

בורקאסון בקפה משק עפאים בבית הנסן, ירושלים (29 שקלים). המנה האצילית והמושחתת של בית הקפה החדש של משפחת עפאים בירושלים, המוגשת גם בבית הקפה השני של המשפחה בבית הכרם בעיר. שילוב בין הבורקס הים תיכוני לקרואסון הצרפתי - ובתוכו תבשיל מנגולד. חלום שלנו לפתוח כל בוקר עם אחד כזה.

צילום: יחסי ציבור, mako אוכל

מלאווח בורגר במסעדת פפריקה, פתח תקווה (52 שקלים). מצע פחמימתי מושלם שמקבל אליו קציצה עסיסית - וזה הגיהנום וגן העדן גם יחד. כן, יש גם צ'יפס בצד.

צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

קריספי צ'יקן בסוסו אנד סאנס, תל אביב (34 שקלים). הלהיט של החודשים האחרונים במסעדות ובעיקר במזללות ברחבי הארץ הוא הקריספי צ'יקן - גרסה מושחתת במיוחד לשניצל. אצל עומר מילר תמצאו אחד מושחת וסקסי במיוחד. 

צילום: גיל גוטקין, mako אוכל

מק אנד צ'יז באמריקה, תל אביב (58 שקלים). יש כל כך הרבה מנות מושחתות ופוטוגניות במסעדת אמריקה, שהיה מאוד קשה לבחור רק אחת. הפעם הלכנו על צמחוני, עם מנת המק אנד צ'יז עתירת הגבינה של המקום, שכוללת פסטה ששוחה בפונדו גבינות ומעל לכל פרמזן.

צילום: יחסי ציבור, יחסי ציבור

רול שרימפס באריא, תל אביב (59 שקלים). לחמניות הבריוש המושחתות של אריא הן מהמאכלים הפוטוגניים ביותר שנתקלנו בהם, והן לא נופלות גם במבחן הטעם. תמצאו כאן לחמניות רכות ויפות ממולאת מק אנד צ'יז (וואו כמה זה טעים), שרימפס או בקר מפורק, ויש גם אופציה מתוקה.

צילום: יחסי ציבור, יחסי ציבור

לובסטר עם כבד אווז על בריוש בקפה אל נור, תל אביב (125-145 שקלים). שיא של שחיתות, שמוגש בארוחת הבראנץ' בסופי השבוע במסעדה. פיסת לובסטר ולצידה כבד אווז מעל בריוש שמנמן ששוחה בציר בקר עשיר להשלמת החוויה. אין לנו אף מילה להוסיף על זה.

צילום: שי בן אפרים, יחסי ציבור

קים ק. בגלידיום, חיפה (29 שקלים). הגלידרייה החיפאית המשוגעת הזו מגישה המון קינוחים מושחתים, אבל מעל כולם זורח זה שקרוי על שם הקרדישאן הפופולרית. אנחנו מניחים שאתם מבינים לגמרי לבד מה זה אומר.

צילום: גיל גוטקין, mako אוכל

המבורגר חוק וצ'דר בהדסון, תל אביב (94 שקלים). אנחנו מחבבים את כל ההמבורגרים של הדסון, אבל אם הגעתם ביום שבו מוגש ספיישל חוק וצ'דר (עם בייקון שטחון לתוך תערובת הבשר, צ'דר מיושנת מעל ועוד כמה פרוסות בייקון פריך) - זה לגמרי יום המזל שלכם. לפעמים הוא מגיע על פלחי תפוחי אדמה שמנמים ופריכים, ואז בכלל מדובר בשלמות.  

צילום: גיל גוטקין, mako אוכל

ראמן בורגר בדוכן היפני בפוד טראק דיסקו, תל אביב (38 שקלים). כבר שנים שהטרנד הזה חוגג בארה"ב, והגרסה המקומית הזו מסבירה למה. אטריות ראמן מטוגנות ושמנמנות שעוטפות קציצה דקה אבל לא מדי ורוטב אסייתי פיקנטי. שילוב מטריף של פריך ורך.

צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

ופל אנד צ'יקן בטראק דה לוקס, תל אביב (59 שקלים). עוד מנה אמריקאית שעברה גיור מוצלח. השילוב של עוף מטוגן ופריך בטירוף, ופל בלגי רך ורוטב מייפל מתוק אולי נשמע מופרך, אבל צריך רק ביס אחד כדי להבין כמה הוא ממכר.

צילום: סטודיו mako

כבר הצבעתם? בואו לבחור את המסעדה הכי אהובה בישראל (ועל הדרך לזכות בפרס שווה)