הקולינריה הישראלית בנסיקה, מסעדות מעולות נפתחות בזו אחר זו, והמבחר המצוין הולך וגדל כל הזמן. רגע לפני ראש השנה, mako בוחר את בתי האוכל הטובים ביותר ומציג את פרויקט "המסעדות הכי טובות", בהשתתפות 70 מסעדות מובילות.
70 המסעדות המועמדות להצבעה נבחרו על ידי ועדה מקצועית שמונתה במיוחד לפרויקט, בשיתוף עם אתר איזי, שסיפק את רשימת המסעדות הפופולריות ביותר בישראל על פי דירוג איזי. ועדת השופטים מונה 15 אנשי אוכל, בהם שפים, אנשי קולינריה ועיתונאי אוכל: שרון בן דוד, לין לוי, דוד קישקה, אפרת אנזל, עמית אהרנסון, רותם מימון, רוני קשמין, גיל גוטקין, לירן אוהלי, נציגי דתילישס, יניב גור אריה, ישראל אהרוני, ריטה גולדשטיין, מאיה דרין וניצן לנגר.
אירוע היציאה לדרך החגיגי של פרויקט "המסעדות הכי טובות" נערך ב-4.9 בשרונה מרקט בתל אביב, בנוכחות בכירי עולם הקולינריה המקומי: שפים, מסעדנים, עיתונאי אוכל, בלוגרים ואנשי קולינריה, ובהנחיית ריטה גולדשטיין.
איך אתם יכולים להשפיע על הבחירה?
המסעדות הנבחרות עומדות ממש עכשיו להצבעת גולשי mako, ועד 15 בספטמבר בלבד. בזמן הזה תוכלו להיכנס ולבחור בעצמכם את המסעדות שראויות לדעתכם להיכנס לנבחרת הסופית של 30 המסעדות הטובות ביותר, ובכללן את המסעדה הטובה ביותר בארץ. רשימת הזוכים המלאה תיחשף במגזין סוף השבוע של mako בערב ראש השנה.
5-19.9.2022 - "The Best of The Best"
על מנת לחגוג את התחרות כמו שרק מסעדנים יודעים, ב-5-19 בספטמבר יתקיימו במסעדות נבחרות ברחבי הארץ ארוחות ספיישל ואירועים קולינריים שלא תרצו לפספס:
תפריטי ספיישל עם המנות האייקוניות
30 מהמסעדות הלוקחות חלק בפרויקט יגישו ארוחות מיוחדות שיכללו מנה ראשונה, מנה עיקרית, קינוח, "פררלה - מים מינרלים מוגזים טבעי" ובירה "אסטרייה דאם" במחיר של עד 250 שקלים לאדם. בין המסעדות המשתתפות: יפו תל אביב, מונא, שיינע, וייס, לוקס, בית תאילנדי, קב קם, הלנה בנמל, tyo, אלנה בנורמן, אולה, הוטל מונטיפיורי, קופי בר, פסקדו, דריה, אנימאר וקילומטראז'. הזמנות לארוחות יתבצעו דרך אתר אונטופו.
ספיישל פופ אפ צהריים
לכבוד הפרויקט 11 מסעדות שפתוחות רק בשעות הערב יפתחו את דלתותיהן למשך יומיים בלבד לפופ אפ צהריים. בין המסעדות שישתתפו: היבה, OCD, מילגו ומלבר, ג'ורג' וג'ון, משיה, בר 51, מנרה, הופה, a, טאיזו ופאסטל. ההזמנות לארוחות יתבצעו דרך אתר אונטופו.
הצצה אל מאחורי הקלעים של עולם המסעדנות הישראלי
חברת קיטשן ליין תאפשר הצצה אל המטבחים הטובים ביותר בישראל ותערוך סיורים מיוחדים לקהל מקצועי ולקהל הרחב בשיתוף עם אדריכלים ושפים של המסעדות.
בקיצור פודיז, תפתחו את היומנים, תשחררו את החגורות ואל תפספסו את האירוע הכי טעים ומסקרן של השנה בקולינריה הישראלית.
נותני החסות של "המסעדות הכי טובות" 2022:
* שרונה מרקט, שוק האוכל המקורה הגדול בישראל ומרכז קולינרי שהפך בית לשפים מובילים ולשפים בתחילת דרכם, ומציע מגוון רחב ביותר של מטבחים ותרבויות.
* פררלה - מותג המים המינרליים המוגזים הטבעיים המוביל באיטליה
* אסטרייה דאם (ESTRELLA DAMM) - בירת פרימיום לאגר ספרדית מחומרי גלם ים תיכוניים. הבירה הרשמית של העיר ברצלונה מאז 1876.
.* רשת מלונות בראון המקדמת את תרבות הקולינריה בישראל עם השפים הטובים ביותר במסעדות הרשת, בהם תומר אגאי, אייל שני, עידן (פומפי) בושארי, אוראל קמחי ומאיר אדוני.
* קיטשן ליין, חברה המובילה את ענף המטבח המוסדי והמקצועי, מייבאת ומשווקת ציוד מטבח איכותי לענף תעשיית האירוח והמסעדות ממיטב היצרנים מארצות הברית ואירופה
"ג'ינג'ר תקשורת" בבעלות מור שובבו הראל אחראית על התוכן הקולינרי, ההפקה ואירוע הגאלה של הפרויקט